Sú rodičia oprávnení tlačiť na dovolenku?
Potrebovala by som nestranny nazor na tuto situaciu..
Moji rodicia od leta do nas hucia,ze chcu zobrat buduci rok nasu 4r dceru s nimi na dovolenku do Turecka.okrem nej maju dalsie 3 vnucky,ale tie nechcu vziat..my s tym nesuhlasime,uz sme im to x krat vysvetlili,no nedaju si povedat.otec bookuje dovolenku v decembry aby mal lepsiu cenu a uz bol vcera dost neprijemny,ze on ju potrebuje nahlasit do cestovky a mala stale nema urobeny pas,ze mu mam dat splno.ocnenie a on jej ho da spravit a my to zaplatime.tak ma to vytocilo,ze uz som vybuchla.absolutne neberu nas nazor,ze my sme rodicia,my za nu zodpovedame a raz ked poviem ze s tym nesuhlasim tak to plati.namiesto toho dieta od leta manipuluju,rozpravaju jej ako s nimi pojde lietadlom,ako sa tam bude mat dobre.otec mi povedal,ze sme jej znicili radost,a ze jej to mame my vysvetlit.a ze uz nam nikdy nic take neponuknu.
Pre objasnenie situacie preco s tym nesuhlasime:
Dcera je multialergik,hlavne potravinovy.moji rodicia absolutne nedodrziavaju jej jedalnicek ked je u nich na vikend,co jej zabalim je pre nich fuj,tolko jej to tlacia do hlavy az mi potom dcera doma odmieta jest.namiesto toho jej tlacia vsetky alergeny,cokolady,arasidy,sladkosti co nesmie.
Potom mi po takomto vikende doma hnackuje,ma ekzem,a ja len lietam po doktoroch a kupujem drahe kremy a lieky.neviem si predstavit,co by s nou bolo v Turecku,co by tam jedla,a co by robili ked by chytila alergicku reakciu.
A druha vec,co nas stve je,ze chodia do hotelov ktore niesu pre deti.obaja su dochodcovia,co travia 10 dni dovolenky pri bazene na lehatku,drink v ruke,grilovat sa cely den ako kura,vecer v restike posediet.do mora ani za nic.co by tam s nimi robila?
Dcera ma momentalne obdobie,kedy sa viac pyta za nami,casto nam volaju aby sme cez vikend prisli po nu,lebo si nevedia dat s nou rady,place ze chce mamu..ked si nevedia dat 2 dni s nou rady,co by s nou robili 10 dni tam?
Vsetky tieto argumenty sme im predlozili,no nepomohlo..spravili zo mna krkavciu mater,co nechce dozicit decku dovolenku. Pustili by ste takto dieta?
po tom čo si napisala ako sa správajú a nerešpektujú potravinové alergie nad tým naozaj ešte rozmýšľaš?? nepustila a hotovo. a veľmi by som zvážila dcéru k ním vôbec púšťať ak sa zakaždým vrati s hnačkami a ekzemom! akože na čo čakáš? dokym sa dostane raz do nemocnice z tých ich potravinových pokusov?!
Aj keby si nevymenovala všetky tie dôvody, aj tak by som 4 ročné dieťa do Turecka bezo mňa len so starými rodičmi nepustila v žiadnom prípade. Môžu sa urážať, koľko chcú, môžu sa aj na hlavu postaviť. Nie a hotovo, koniec debaty!
Dobre si urobila … nemam slov na to ako sa niektory stary rodicia spravaju
mimochodom veľmi dobre viem čo sa môže stat keďže som tiež potravinovy alergik! mna dali ako dieta na tyzden k jednej známej lebo som ju mala rada. samozrejme rodičia jej dali aj peniaze aby mi kupovala “moje jedlo” ktoré môžem keďže bolo na tu dobu drahšie. nič take sa nekonalo, jedla som čo navarila ona. vieš ako to skončilo? pol roka som malé take zdravotne problémy, že som pomaly každý druhý tyzden bola na infuzkach v nemocnici. prešlo 20rokov a doteraz si pamätám tie bolesti brucha! takze kľudne pokračuj s týmito pokusmi u starých rodičov a raz možno už len drahé krémy stačiť nebudú….ak vás nerešpektujú, dieta tam neposielaj
4 ročnú do zahraničia bezomna by som nepustila ani keby je zdravá ako repa. Rodičia sú dosť mimo. Čo si chcú dokazovať? Okrem toho, keby je alergik a nedodržujú jej stravu, tak by ju nedostali ani na víkend. Mám tiež dcéru s potr. alergiou a svokra mi volala o všetko čo jej môže dať aj keď som to ja nevyžadovala. Ale pre istotu aby jej náhodou neublížila
Takto - aj keby bola moja dcéra total zdravá ako ryba a mne sa z akéhokoľvek dôvodu ten nápad nepozdáva (resp. mne s manželom), tak proste by som ju nepustila, nech sa starí rodičia aj poserú. Keď jej oni sľubovali, čo oni nedokážu splniť, nech jej to vysvetľujú sami a nehádžu vinu na teba. Ty si dcére nič nesľubovala, nevyprávala jej rozprávočky, ktoré sa nikdy neuskutočnia a nehuckala ju proti vlastným rodičom. Ak v budúcnosti už rodičia nič nedajú, fajn, aspoň bude kľud. Určite preboha žiadne splnomocnenie. Ak nechcú pochopiť, čo im hovoríš, tak snáď pochopia pána v cestovke, že bez pasu malá slečna nikam nepôjde...
keby je alergicka a oni to ignoruju a dvaju jej jest to, na co je alergicka by som ju nepustala ani k nim a nie este na dovolenku do Turecka s nimi. A este k tomu je este malicka.
Ty už si to nejako poriešiť, ale prečo zo 4 vnúčat chcú zobrať práve tvoju a nevadí im, aké rozbroje spôsobia u tých, co nevzali?
Vniesť do toho trocha spravodlivosti, napr. Teraz 2 vnukov, narok ďalších dvoch.??? 🎀
Nepustila. Nerešpektujú tvoje pokyny. Chcú ju tam ako zábavku pre seba a nemyslia na to čo všetko starostlivosť o také dieťa 24/7 znamená. Nech sa postavia aj na hlavu, nepustaj. A nenechaj sa citovo manipulovať a snažiť sa im vyhovieť.
Ani na vikend by som uz.dceru nepustila, nie ze do Turecka.
Ty mas nejakych zvlastnych rodicov. Ja by som svoje deti(( 8 a 5) rokov nepustila nikam s rodicmi, ani svokrovcami. A do Turecka so 4rocnou? Vravim, fakt cudne spravanie. Ani by som dceru k nom na vikend nedala, ked nerozumeju, co je alergia. Vezmi ich na vysetrenie, nech im to jasne vysvetli lekar. A ked dcera u nich place, diploma by tam nesla
A vraj dôchodcovia sa majú na Slovensku zle... Asi ani veľmi nie... Keď chodia po drahých dovolenkách...
Nepustila by som do zahraničia so starými ľuďmi ani náhodou svoje deti... A ani by som sa ďalej o Tom s nimi nebavila
Tiez sme mali opakovane taku ponuku. Nepustila som. Stari rodicia si to casto predstavuju ako Hurvinek valku. Pricom ked maju mat vnuca na par hodin, uz im to robi problem...
Najprv som chcela napísať, že nepustila by som ale skús ponúknuť par dní s nimi na SK. Po prečítaní celého by som nepustila ani na SK a ani víkend. Zdravie dieťaťa by mi bolo prednejšie.
@ahhola lebo 2 starsie vnucky uz su teenegerky,a na taky program na lehatku by sa im vykaslali.avsak uz viem pravy dovod,preco dceru "vybrali".maju 1 dieta do 6 rokov gratis.a oni sa tam sami nudia a videli ze aj ine pary beru so sebou deti..🤦♀️
Tak keď sa nudia nech si vezmú knihu. Dieťa nie je vec na vyplnenie nudy.
autorka - dieta by som nepustila. Nie pre tie mozne alergie, ani pre to ze sa skvaria iba pri hotelovom bazene..... Ale preto ze takto male dieta na dovolenku k vode ma ist vyhradne s rodicom. Ak ju chcu zobrat - nech vezmu aspon aj jej mamu. Dieta kym nevie 100% plavat som nikdy spod dohladu nespustila a v mori mam pod dohladom aj ked uz su plavci. Voda vie byt nebezpecna a smrtelna.
Ich správanie je poriadne nahlavu!
Určite nie,aj vy sami ako rodičia by ste mali na dovolenke čo robiť,aby ste dodržali jej jedálniček,a starí rodičia,keďže ho vôbec nedodržujú,čo by tam a ňou robili?Radšej nech ti vykrikujú,že si zka,akoby si mala dopustiť,že ubližujú tvojmu dieťaťu Netreba im ho nechávať ani teraz,keď nedodržujú jej stravu
zato že je to grátis, chcú 4rocnu zobrať od matky, keď ju ani po jednom dni nezvládajú a matka musí dôjsť po dieta…. rozum sa mi zastavuje. akože čo by tam s ňou potom robili? keby place? veď nech sa vyreve? čo je dieta pes? máš právo sa aj uraziť za tak debilny nápad
Ja by som ju nepustila k nim ani na návštevu samu nieto ešte na dovolenku🤦🏾♀️hlavne kvôli tým alergiám , ako sa k tomu stavajú 😡
Nie. Ak nedodržujú stravu na Slovensku, nebudú ani tam a teda riešiť na dovolenke doktorov ak bude mať dieťa problém skrz alergie? Trúfajú si a dohovoria sa? Pochybujem, že by zázračne otočili a davali len to, čo dieťa môže. Ďalšia vec je spôsob akym sa dožadujú toho. Hučať že niesu pasy, pýtať splnomocnenie že vybavia? Dupľom s takymto prístupom by som neskakala ako pískajú.
S vnučkou už by museli vyberať hotel vhodný pre deti.Do adult only už by im s dieťaťom nesla urobiť ani rezervácia. Ja by som ju so starkými, ako ich ty opisujes,nepustila
Bez ohľadu na alergie, výber hotela, program či celkový prístup starých rodičov, ja by som také dieťa nepustila ani keby sa na hlavu postavili. Jediná prístupná alternatíva je spoločná rodinná dovolenka. Aspoň teda pre mňa...
Ono jasné že polovica žien tu ti povie že by nepustila a druhá tu z teba urobi úzkostnú mamu. Ja by som sa na to pozrela inak. Sú rodičia a rodicia. Ty si poznáš rodičov akí sú. Keď vieš že by nebolo o ňu tak postarané ako by malo byť, určite by som ju nedala. Keby si vedela že sa o ňu vedia postarať vzhľadom na jej zdravotne obmedzenia, neriešila by si to tu a dala im ju. Za mňa osobne by som 4 ročné dieťa nedala na tak dlho a ešte do Turecka. Poznám však ženy, čo by dali aj 6 mesačné dieťa...
Nie,do Turecka uz vobec nie.A ked nerespektuju,ze ma alergie,ani na minutu by s nou sami neboli.Oni jej chcu fakt ublizit?
Mám 4r. dcéru bez alergii a nepustila by som.
Ani keby moje dieťa nebolo alergicke nepustila by som ju. A ani by mi nešlo o iné deti. Moje dieťa je úžasné, samostatné, jasle, škôlka k babkam chodí od mala. Prvý prestavali tabor týždňový v 6r.... čiže fakt nie som extra citlivka.
Ale 4r by do Turecka so starými rodičmi bezo mňa nešla. V žiadnom prípade a nikdy. Zomrela by som od strachu. Je to ďaleko, nedostupné pre mňa. Aj zdrave deticky ram.kolkokrat dostanu nejaku horúčku, hnacky a pod... kedykoľvek. A s alergiami duplom by somsa bala. A po otcovi výstupe by som už viac nediskutovala.

Nepustila by som. A ty nie si malé dieťa, aby niekto iný rozhodoval o tvojich deťoch a este sa aj oduval a nerespektoval rozhodnutie rodiča (vlastne aj oni sa tym prejavuju velmi nezrelo). Ani na víkend by som nepustila. Riadne by ma hnevalo, nedodržiavanie stravovacích opatrení, čo sa týka alergických reakcií.