icon

Sú vaši rodičia lakomí na peniaze pre rodinu?

Dnes o 13:43

Ahojte, ako to mate s rodičmi ohľadom financií? Nam niečo dali rodicia do života, ale teraz aj keď na dôchodku ešte pracujú sa veru nejdu pretrhnut niečo nám rozdávať, jasne nech si užívajú, ale mam kamosku ktorej rodicia kúpili byt a každú chvíľu jej robia nákupy, na vianoce tisícka pre deti a tak. Na sviatky tiež kupujú vnucatam drahe darčeky, alebo dávajú peniaze, berú ich na dovolenky. Niekedy mi je z toho smutno, že moji rodicia nedávajú toľko vnúčatám. Vy to ako mate?

Strana
z4
2691
Dnes o 19:32
@anonym_52f119

@2691 a co, do hrobu si to nezoberú.

@anonym_52f119 no tak si treba na ten čas počkať.

anonym_38475a
Dnes o 19:57

@anonym_autor Máme to podobne.Mama je lakoma za jedno euro,nesudim ju, lebo žila s mužom alkoholikom a ten jej kradol peniaze, čo mala pre nás na živobytie, takže mala to ťažké a má to nasledky.S detmi nám nepomáhala,ani so stavbou domu.
U svokrovcov sme bývali 8 rokov, pomáhali nám s deťmi,so stavbou domu,proste so všetkým.Keby majú dali by nám aj peniaze,len majú okrem manželky ďalšie tri deti.A dôchodok nemajú veľký.
Ale svokra by nám,alebo aj iným deťom dala aj posledné.

Záver: nie si v tom sama, máme to tak my,aj veľa tisícov ľudí na Slovensku.Jedna strana pomáha veľmi a druhá vôbec.Alebo jednému dieťaťu sa pomáha viac ako inému.Je človeku z toho smutno, ale hovorím,nie si v tom sama.My pozeráme a na to čo máme a sme za to vďační.Inak by to človeka zožralo.

anonym_7630b2
Dnes o 20:23
@anonym_c83643

@biba_18 mne je jedno, koľko zarába, aj tak to bude stále pre mňa zvláštne, aby jednému dospelému chlapovi pomáhali stále rodičia. A peniaze si nikto z nás nezoberie do hrobu, od toho sú dedičstvá a dedičské konania.

@anonym_abf837
@anonym_c83643 nie je na tom nič zvláštne, v mnohých rodinách úplne bežné. Neznamená to, že pomáhať treba, ale že sa pomáhať môže a chce, pokojne aj 40 ročnému dieťaťu.

Strana
z4