Sú ženy ženami?
Ako viete mi napisat vaš nazor či je toto normalne? Ked žena obskakuje chlapa ktory nič nerobi ,proste "len" chodi do prace.Mam na mysli žiadne usilie k domacim pracam či pracam na dome a k detom ani ked ma volno či dovolenku? Može si takyto chlap vobec važit ženu ako osobu?Mne to pride skor ako chlap "spolubyvajuci" a nie manžel. A čo ma vždy dorazi je to ked ta žena povie že je to najlepšie čo mohla stretnut.Ako mam dost.Nechapem či tie ženy klame samu seba alebo im taketo spravanie dviha ego,ale chce byt "sliepkou?
@babulka82 tu nejde o priestor, ci ste niekomu dali alebo nie....podstatne je, ze ty sa staras.
osobne druhych neriesim,mam ine starosti ako riesit druhych
vobec to nepisem preto, ze by sa ma to tykalo,ale fakt nemam rada, ked sa niekto stara do druhych.....a ani neviem preco ta to trapi
suhlasim uplne s @libka1
@dai Ci by mal byt sudeny rovnako co vezme malo a vela, to mas ako ked ublizi malo a vela, ked niekto drgne tvoje dieta, nebudes ho sudit rovnako ako ked odreze hlavu tvojmu dietu a bars by aj teoreticky bol sudeny rovnako ci ukradne malo alebo vela, v tomto systeme je to uplne naopak a sice ten co ma prachy, znamosti alebo je celebrita sudia ho menej za vacsie veci ci dokonca vobec, kazdy to vidi, o politikoch nehovoriac, tunelari, privatizeri atd. To ze ked dlzis banke 10000 mas problem, ale ked jej dlzis 1000.....000000 ma problem banka, je ten isty princip. Chory princip, ktory ochranuje najvacsich gaunerov, na ktorych sa veselo sklada stredna trieda.
Tych 15 min je z vyskumov, dokonca si to googlim a je to len 9 min denne a aj tam kde je viac, je to casto formalne. Cize nemusi to tak byt u teba, ale prevlada to a spolocnost k tomu tlaci...nemozem predsa hovorit ze zatoze ja sa mam ok, je v poriadku aj spolocnost, podla mna je evidentne ze nie je.
@horana suhlasim s tebou ze Slovensko nefunguje... ale napr. tieto veci uz celkom fajn funguju v RAkusku ci nemecku, kde je miera korupcie omnoho nizsia... mozno je to tym ze priemerny clovek sa tam ma vlastne velmi dobre... keby sa ale prestalo kradnut aj tu, tak by sme mohli nastupit na tu spravnu cestu...
- ja si stale tych 15 minut neviem predstavit - ked sme vecer vonku je tam kopu rodin s detmi, ked vyzdvihnujem deti kopu rodicov ide este s detmi na ihriska, ci niekde spolu... nemam paru ako sa takyto vyskum vobec robi a ci vie dat relevantne cisla ... A nie netvrdim ze spolocnost je ok - nie je, ani nahodou nie - ale podla mna zmena moze prist len tak ze zacne kazdy od seba plus riadit stat budu moralni jednotlivci ( aj s rozumovym zazemim a organizacnymi schopnostami )...
Co sa tyka tvojho prikladu - ja som jasne napisala ze zakonom by urcite mala byt odlisena miera ublizenia, zlodejstva etc. ... ale moralne je umysel mnohokrat taky isty ( pri kradezi aj pri utoku - samozrejme je ine ked mam umysel niekoho buchnut a niekoho zabit - na druhej strane aj pri tom udere sa zabit da - nas zakon ale napr. aj ten umysel postihuje... )
inak ja sa mam dobre podla mna preto lebo sa chcem mat - proste som tak nadstavena k zivotu - tak ako kazdy tiez si nesiem svoj kriz , ale ja som sa rozhodla ze prezijem zivot stastne - stastie vyhladavam v najmensich veciach, tesim sa zo somarin, som vdacna za malickosti etc. ... JA som sa rozhodla byt stastna - spolocnost mi v tom nezabrani ( moze ma samozrejme podporit nejakym vonkajsim imputom, ale u mna je to skor zalezistost mojho vnutorneho prezivania skutocnosti😉 )
"zmena moze prist len tak ze zacne kazdy od seba plus riadit stat budu moralni jednotlivci ( aj s rozumovym zazemim a organizacnymi schopnostami )... "
joj, na toto ja cakam a pevne dufam ze sa toho doziju aspon moje deti, lebo zatial som ja optimista v tejto veci tak strasne pesimisticka, ze sa az sa ma seba bojim 🙄
@dai aktuálna politická scéna v SR je o ľuďoch, ktorí robia politiku pre svoj osobný prospech. To je konštatovanie bez akéhokoľvek hodnotenia (zlý, skazený, neviemaký). Pri tom aj ostanem. Polemika okolo je zbytočná, stačí sledovať vývoj po 89, hovorí sám za seba.
A nie, nemusím presviedčať...to je zase len následok kalerábov, ktoré denne absorbuješ, pretože to je aktuálne zabehnutý systém - voľbám predchádza masová a drahá kampaň, ktorá potrebuje presvedčiť, kandidát sa potrebuje predať.
K priamej demokracii národ potrebuje iba presvedčiť sám seba. Na debatu o úskaliach ekonomickej demokracie tu nie je priestor, sme už dlhšie off topic, pravdu povediac ani sa mi veľmi nechce, keďže sama hneď v druhej vete konštatuješ, že o tom nič nevieš...pastla si sem nejakú krátku definíciu, na základe ktorej sa ti hneď nepáči (vtipné 😀 ...ten človek na tom pracoval asi roky) 😀 porovnávaš to s voľbou prezidenta, musíš predsa vedieť, že u nás nie je prezidentský systém...fakt asi zbytočná debata. Ale nemám problém priznať, že aj tento systém má svoje úskalia, ako mal, má a bude mať každý jeden systém či už politický, alebo ekonomický, žiadny nebude dokonalý z jednoduchého dôvodu - človek je tvor nedokonalý 😉
@alaguema pastla som sem definiciu ale precitala som si filozoficky zaklad tejto teorie - z tej definicie by som asi nevedela ze prikladom funkcneho systemu podobneho typu je pre neho Cina... co sa tyka priamej demokracie - neviem co toto ma spolocne s prezidentskym systemom - to su predsa 2 odlisne veci - moje konstatovanie sa dotykalo len faktu ze prezident sa u nas voli priamo a priklad priamej demokracie mas v US ( aj so sudmi napr. , senatormi etc. ... )
Neviem ako sa da presvedcit sam seba z dola - ako to ma fungovat? na kazdu kampan - aj v priamej demokracii potrebujes peniaze, bez toho to neide...A k tym politikom - je vela ludi s odhodlanim ktori su ochotni sa vzdat svojej lukrativnej prace a ist do politiky - zial ludia ich vnimaju len ako dalsich ktori chcu koryto tak radsej volia tych ktori uz pri koryte davno su☹
@dai Prečítala som len niekoľko príspevkov, ale to, čo si napísala vyznelo asi takto....napríklad taký "murár je len odpad" ....Nechápem, prečo niektorí jedinci majú tendenciu ponižovať ostatných....napríklad lekár upratovačku....manažér inštalatéra....inžinier stolára.....netvrdím, že všetci, ale drvivá väčšina ☹ Nemôže byť predsa každý dokonalosť sama, že pani manažérka? Tvoja gramatika hovorí za teba 🙂 (príspevok dnes 11:28)
Ano, je to normalne.
Fíha, nestačím sa čudovať, čo z pôvodnej otázky vzniklo ... Na dnešné ráno - veeeľmi ťažké čítanie ...
@mircalla ani sa nestaram ani ma to netrapi a už som to vysvetlila že skor ma zaujmalo aspon jeden jediny dovod prečo to tie ženy robia? Nech to robia mne je to srdečne jedno lebo už bolo povedane aj take že sa to tyka mna ked som stym začala.Ale mam pocit že sa to tyka každej jednej ked do takejto temy nakukne a prispieva.Ja zas nechapem čo ta na tom tak rozčuluje ?
@babulka82 priznávam nechce sa mi čítať 7 strán, čitala som len tvj prispevok a zbezne preletela tieto posledné...prečo ,,to,, zeny robia??
Mnohé ženy priťahuju ,vadné, typy mužov čo si budeme hovoriť, jedneho blbca sa zbavia a za chvilu maju na krku druheho. Mnohé ženy sa mužom prisposobuju a žiju ich predstavy - tak mi to povedala moja dufam ze buduca švagrina 🙂 a sama som bola svedkom takeho jedneho rozhovoru ako kočka proste len riešila ako sa pačiť tomu svojmu - čo samozrejme nie je na škodu a zena ma o seba dbať, ale ked to hovorí štylom ze nosim opätky lebo je to ,,kkurevsky sexi,, (to som dotyčnu doslova ditovala) a chlapom sa to pači....tak mi to pride take, že koli komu to robí? No koli sebe asi nie.Zena by mala o seba primerane dbať, je fajn ak ma nejake zaujmy, niečo čo ju bavi nech je to aj štrikovanie...mnhoé zeny sa ale idu zodrať pre domacnost, druhých a na seba vobec nemyslia a potom prichadzaju frustrácie, znechutenia a nezriedka aj choroby, ktoré prinutia človeka prehodnotiť svoj zivot, priority a zrazu to ide aj inak.
Keby bola upratovačka lepšie platena tak by pritiahla viac ludi???? Pochybujem, ze ako praca nastalo...to musi človeka baviť a tvorivého človeka to baviť nebude, je to monotonna praca bez konca, vysledok vidiš 5 minut a potom je zase bordel. Moja mama roky robi upratovačku roky lebo ine nevie a nemoze...koli mojej postihnutej sestre o ktoru sa od narodenia stara, a ma toho už plne zuby - upratovať doma a potom utekat ešte niekde inde. Keby tie peniaze nepotrebovala tak tu metlu hodi niekomu do chrbta keby mohla.
A vyskumy na Slovensku? No ako ktore...ale neverim ani jednemu, občas si zbehnem na nejaky privvyrobiť, a nezriedka tam dopredu povedia čo mame ,,zakružkovať,, a čo sa nám ,,má páčiť,, a tieto vysledky potom prezentuju ako ,,nazor ludi,,. Fuj tajbl...ak to viem dopredu tak tam nejdem.
@petra7777 ale nie, to urcite nikto nehovoril 😉 . Len je to ako s masom. Kuracina a hovadzina. Kuracina je castejsie pouzivana, ma ju rado viac ludi a je dostupnejsia a lacnejsia. A to preto, lebo chov sliepociek je pomerne nenarocny proces. Ale vychovat byka je casovo aj materialne ovela narocnejsie a nie kazdemu chuti, preto sa ani tak nepouziva a je o dost drahsie. Ale obidva druhy su vynikajuce a maju svoje nezastupitelne pouzitie. Rovnako je jednoduchsie a casovo ovela menej narocne naucit sa murarcine, ako lekarstvu. A preto nie je ziadna tragedia, ak clovek s narocnym zamestnanim nevykonava prakticke cinnosti 😉
@petra7777 potom zle citas, pripadne citaj v kontexte a vsetko ked sa chces uz vyjadrovat a urazat😉 ( o muraroch som sa nevyjadrovala ani raz a upratovacku som len prebrala ako priklad od horany ktora tvrdi ze kto nemiluje pracu upratovacky nebude ziadnu pracu vykonavat s laskou😉)
mozno len pre uplnost - mozes ma niekde zacitovat ked uz tak strasne inych ponizujem? - dakujem velmi pekne... co sa mojho pravopisu tyka - je mi luto pani slovencinarka ze nesplnam vase potreby - nepisem a nekomunikujem po slovensky cely den - ale beriem - tvrde a maekke i je vseobecne meritko inteligencie na celom svete 😎
@alaguema beriem... rada by som sa s tebou porozpravala aj osobne - debata s tebou ma celkom zaujala aj ked nezdielam tvoj nazor😉
@babulka82 staras sa a nemas, co robit...to je cele...ked som do tejto temy nakukla ani som nevedela o com je, pretoze to z nazvu jasne nebolo....precitala som si prispevok a jedine co ma napadlo, dalsia co riesi inych.....mne je dost jedno ako ziju druhi...tvoje tvrdenia, ze to robi 99% zien su nicim nepodlozene dristy, len skratka nevies prekusnut ze miesto oslavnych komentarov si schytala kritiku...ak to nevies pochopit, ze ludom nie je sympaticka typicka slovenska vlastnost pchat nos do druhych, to je tvoj problem....z toho este vobec nevyplyva, ze to robi 99% zien, mozes si tvrdit a prekrucat, co chces.... mne osobne su ozaj skor nesympaticke osoby, co riesia inych..chapeme sa hadam...komplexy si prave riesia zeny takymito temamy....mnohe zeny, ktore sem prispeli poznam z inych tem a uistujem ta, ze su dost inteligetne a dost samostatne, aby niekomu robili sluzku
@mircalla no tak ked mas pocit ze sa staram tak sa staram to ja nezmenim tvoj nazor na mna.Vsetky tie co sa ozvali ze sa nemam do toho starat tie to robia ,lebo inak by ich to nenahnevalo a neriesili by to vobec.A aj v okoli mam takych zien vela ale ok teda ak ich to bavi a obetuju sa pre manzela ze mu sluzia tak sa tesim aj ja. 🙂
@mircalla ale ked si to vezmem z tej druhej strany a viem že služku doma nerobim a kamaratka by sa opytala prečo? Tak by ma nikdy nenapadlo že sa do nas stara,neviem prečo tu maju všetci pocit že sa do niečoho staram. Kludne by som jej s usmevom na tvari odpovedala a aj odpovedam uprimne ked sa na tuto temu bavim s niekym zoči voči,a je mi jedno či to robim sama a či sa to niekomu pači alebo nie.Ja mam rada ked sa manžel stara o mna a robi mu to radost. Nikdy ma tato tema nevytačala.A to že tu niekto nieje inteligentny o tom sa nič nehovorila.
Podľa mňa by na túto otázku najlepšie odpovedali muži.

@alaguema 🙂
citujem teba: Nepotrebujem nikoho presviedčať, to potrebujú tí, ktorým z toho pozerá zisk, o chvíľu ich budú plné bilboardy - z toho mi vyslo ze predpokladas ze kazdy kto sa chce nechat zvolit je automaticky zly - sama pises ze z bilboardov sa budu na nas pozerat ti, ktorym ide o zisk ( cize o nic viac😉 ) V tejto vete tiez pises ze nepotrebujes nikoho presviedcat - OK - ja predpokladam ze ak realne chces zmenu a nielen prazdne filozofovat tak presviedcat o spravnosti tvojho riesenia musis - preto taky zaver mojho prispevku ako bol...
priama demokracia: je formou demokracie, pri ktorej štátnu moc majú v rukách všetci občania, ktorí sa rozhodli na nej podieľať. V závislosti od systému môže časť alebo všetci títo ľudia vydávať výkonné predpisy, vytvárať zákony, voliť alebo odvolávať úradníkov a zástupcov a viesť súdne konania. - maju ju napr. vo velkej miere v US - mas pocit ze to je ten vysneny system? z kade mas ze tomuto slovnemu spojeniu nerozumiem... u nas je priklad priamej demokracie volba prezidenta... je to fakt to najlepsie? ja pochybujem a skor som presvedcena o opaku...
Ekonomická demokracie - může být chápána jako demokracie, ve které existuje téměř rovnost ekonomických podmínek a šancí jedinců v rámci společnosti, nebo jako demokracie, ve které existuje demokratická participace pracujících na řízení podniků. ...
nemam o tomto nic nacitane ale uz teraz sa mi to nepaci - uz vidim ako by nase podniky vyzerali.... co sa tyka rovnosti ekonomickych podmienok - celkom by ma zaujimalo ako to dosiahnut - znarodnenim opaet?🙂 a potom co? vsetci sa budu rovnako podielat? naozaj? ani teraz sa nepodielaju v homogennom teame s rovnakym platom a moznostami - preco si myslis ze potom by sa spravali inak? lebo by mali rovnaki diel na zisku? ... a opaet sme pri teme o ktorej diskutujem s horanou - zial ludia nie su rovnaki - mas motivovanejsich a menej a dokonca lajdakov z presvedcenia, mas ludi ktorym mozog pracuje lepsie a rychlejsie a takych ktori su pre danu pracu absolutne nevhodni... ale ok, neberiem ti to... urcite existuju alternativy - len treba sa aj zamysliet nad realizaciou nie len nad myslienkou...inak filozofi presadzujuci tuto alternativu davaju za fungujuci priklad Cinu... no, ok☹
ja sama sa moc politikou nezaoberam - zial vidim vela spiny v nej, moj muz ale hej - on patri k tym naivnym moralnym ktory chcu fakt priniest zmenu🙂 a robi realne kroky ako tento system ozdravit ... vidim kolko sil ho to stoji ist proti veternym mlynom... a casto tie veterne mlyny su ti obycajni ludia ktorym staci slubit nieco pekne a pojdu za tym aj ked ich vlastne vedie do zatratenia... ale toto je uz o niecom inom, kedze ja nepisem o teoriach ale o realite...