icon

Súboj o dedičstvo a vlastníctvo nehnuteľností

Včera o 20:06

V poslednej dobe si vsimam, ze sa tu rozsiril takovy nesvar. Kamarati sa hrdia ako si kupili nehnutelnosti predtym ako s frajerkami uzavreli manzelstvo, lebo pri rozvode im tam nebude patrit nic. Deti zase bojuju o podedeni majetku rodicov, pripadne starych rodicov, napriklad kamaratka zmanipulovala staru mamu senilnu, aby na nu prepisala darom 4 izbovy byt vo velkom meste, pritom babka ma viacero deti, ktore tym padom uplne obisla a napisala to iba na vnucku. A este sa tym hrdi kade chodi. Dalsia znama ma v rodine situaciu, kde jeden surodenec silou mocou bojoval, ze on bude ten co rodicov doopatruje na starobu, tak na neho prepisali oba domy, a ked prisla staroba tak ich supol do domova dochodcov. Spozorovali ste to aj vy alebo nieco podobne?

Strana
z2
btus
Dnes o 08:11

* oprava tak mi sme kupovali byt pred manželstvom... má byť " ... my sme kupovali..... Nejak mi tam ušlo i/y. gramatiku ovládam. 🙂

darmasiswa
Dnes o 08:35

z mojho pohladu je v poriadku, ak muz ma svoj dom/byt, kde nasledne privedie rodinu, stara sa o nu, muz financuje vsetky naklady na dom, na byvanie, , prevadzkovu reziu, a zena si moze tiez zo svojich penazi zabezpecit napriklad garsonku, bolo by to pre pripad statistickeho rozvodu, ak ostanu spolu, maju na starobu benefit. A plati to aj opacne. takto by pri rozvodoch nevznikali bezdomovci. Co sa tyka dedenia, zalezi to od rodicov takychto deti, budeme my ini v starobe? Povedzme si, sme si isti, ze tie nase dnesne hyckane deti budu ine? su obklopene samou laskou, premotivovanostou, starostlivostou, ale naozaj budu v dospelosti ini? budu mat naozaj krajsie surodenecke vztahy, kde si navzajom dopraju?

lucik194
Dnes o 08:58

byvam v BA a nic taketo nikto na okoli neriesi.

anonym_afe0cf
Dnes o 09:02

Je nieco zle na tom, ze si niekto kupi nehnutelnost pred manzelstvom? Preco z toho robia vsetci strasiaka? Je to prezierave a rozumne. Nie handrkovat sa potom roky o byt. Je vyse 50% rozvodovost. Kto rozmysla dopredu, nemusi ostat s holou ritou.

ekira1
Dnes o 09:55
@anonym_autor

Zaujimave, ze nikto to nezazil vo svojom okoli. Az sa mi to verit nechce, ze len okolo mna sa to hemzi? Byvam V Bratislave, neviem ci to nejako suvisi...

@anonym_autor ale áno, babka v bydlisku, kde som predtým bývala. Jedna vnučka sa rovno k babke nasťahovala, netuším ako, ale babka jej prepísala dom i so záhradou. Zvyšné deti a ich deti babku odstrihli. Bola som vonku keď som videla, ako jej dcéra šla okolo so svojou dcérou a novo narodenou dcérkou ( pravnučka babky). Babka bola na dvore, šla za nimi, ani sa tým smerom nepozreli, šli ďalej. Babka vyšla za nimi na cestu a pozerala až kým nezašli, ani sa neotočili za ňou. Bol to strašne smutný pohľad. No a vnučka dala babku do domova, jej dom zbúrala a postavila si veľký dom. Babka za krátko zomrela, nebola som na pohrebe, bola som v práci. Netuším, či jej deti tam boli. Ale predpokladám, že babka zomrela sama v domove.

vilma7
Dnes o 11:56

Ani nie, nesledujem kto a čo. Do hrobu si aj tak nikto nič nevezme ;)

darmasiswa
Dnes o 12:19

rozmyslanie rodicov je rozne, aj my si dnes myslime, aki chceme byt spravodlivi ku vsetkym detom, a mozno budeme, a mozno nie. Zivot prinasa rozne situacie. Napriklad, dcera sa vyda, bude sa im nadstandartne darit, bude zabezpecena, sucasne sa stane trochu lakomou vplyvom okolia, a druha dcera bude byvat so mnou, bude nesikovna, nebude sa jej darit, bude povahovo uplne ina, labilna, a ja ako rodic co spravim? Pomozem tej, co to potrebuje, lebo viem, ze sestra jej nepomoze, alebo pomozem obom rovnako? co je spravodlive? su to tazke otazky, takze pocas zivota pomozem podla toho, ako chcem ja, a sucasne som zastancom toho, ze moj majetok bude sluzit na moje vlastne zabezpecenie, napriklad aj na domov dochodcov. Ak sa chcem majetku zbavit pocas zivota, tak ho porozdavam, ale nebudem ocakavat starostlivost o mna od mojich deti. Takze s majetkom sa snazim narabat obozretne. A vobec nepokladam za moju povinnost to, ze musim detom moj majetok zanechat.

anonym_0088c4
Dnes o 14:15

Bolo by zaujímavé si vypočuť seniorov v dss a pod
A jasné, že ľudia sa tým,, neschvália,,
Ale áno sú vypocitavejsi a berú to za prirodzené
Kto nemá v blízkom kruhu takých ľudí je super

Strana
z2