icon

Súd nám rozvracia manželstvo

adus120
21. mar 2017

Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?

Strana
leily1
Autor odpoveď zmazal
adus120
autor
21. mar 2017

@leily1 ja chapem, ze platit bude musiet, s tym som ratala, ale 200 eur? Akoze ked bude mat 20rokov ta co bude pytat 400 mesacne? Ja ked budem chciet peniaze z coho mi da?

adus120
autor
21. mar 2017

Ved takisto budem moct z brucha povedat ze ta ja chcem 300 bo mne 200 malo...

jeennyv
21. mar 2017

@adus120 manzel ma usta, na sude bol s pravnikom nie...preslo nejake konanie..riesili to tam....moze aj poziadat o znizenie vyzivneho, ale Vyzivne odraza financie na zivot dietata...nie sud..on nic nerozvracia...tvoj chlap ma problem...viem, ze to nechces pocut, ale to je realita, pokial tu je vyzivovacia povinnost tak bude platit...tak ako ste si vy dvaja dobrovolne urobili dieta, tak aj k tym dvom ho nik nenutil..ako necuduj sa situacii tvoj manzel kade chodi tade deti robi...toto bude jeho tretie a nie mozno posledne...ano aj ty si mozes povedat kolko ti treba, ale pochybujem, ze das na sud manzela, ked zijete spolu a vies ako ste na tom financne..pokial sa nerozvediete a budes o ziadat o vyzivne...

moni73
21. mar 2017

...a predpokladam, ze sa ozve matka A dietata so ziadostou o zvysenie na 200. Ja by som to urcite spravila.

petulda333
21. mar 2017

Uprimne sa divim ze si si s takym chlapom robila dieta! Co si cakala? A hlavne ak ma rocne dieta tak ho zrejme splodil pocas vazho manzelstva,resp aspon pocas vztahu a na takeho chlapa by som sa vysrala.a pochybujem zeby sud urcil take vysoke vyzivne keby chlap zarabal minimalku. Po narodeni dietata moze poziadat o znizenie vyzivneho. Ale to neviem ako to funguje,kedze sa v tom nevyznam

stanislavao
21. mar 2017

Ja som saty za 70€ nikdy nemala. Mali ste ist do roboty a nie mat dieta. Co cakate od zivota? Ten chlap bude mat deti inde zrejme casto a naklady sa mu budu len zvysovat.

mirro
21. mar 2017

Nuž kade chodí,tade deti robí...Jeho vyživovacia povinnosť sa Ťa bytostne týka a bude ešte veľa rokov. Peňazí bude málo,a ty musíš rozmýšľať ako ďalej. Budeš dostávať almužnu plus jednorázový príspevok pri narodení dieťaťa,čo je riešenie nachvíľku. Potom makať,makať a makať a požiadať súd o zníženie alimentov. Vitaj v realite.

terezka1947
21. mar 2017

@adus120 vies,zobrala si si muza,kt.ma dve deti-nie decka....deti....presne ako bude to tvoje
a inak,je dost mozne,ze aj na vase dieta raz bue platit vyzivne☹
cela situacia je smutna,chapem,ze ti je tazko...ale asi tazko je aj tym druhym zenam....a verim,ze tie peniaze vam v domacnosti chybaju...ale co robit?
vydrzat,privyrabat si...preklenut dobu,kym nebudes rpacovat aj ty
ja neverim,ze by ti sudkyna len tak z brucha hodila sumu a plat
opakujem-zober to tak,ze co ked aj tvojde dieta bude raz takto odkazane na sudkynu...postacia tie peniaze?
drzim vam palce,lebo budete mat co sa obracat....ale skuste porozpravat,popracovat na buducnosti s muzom...

maslenka
21. mar 2017

@adus120 prepáč za úprimnosť, žiadny súd vám manželstvo nerozvracia, rozvracia vám ho vaša sprostosť a nezodpovednosť. Jedného aj druhého. On má už dve deti, na ktoré platí a roky platiť bude a v pohode si urobí ďaľšie s o študentkou, ktorá nemá ani fuka, nikdy nepracovala a nemá nárok na materskú? Kde mal rozum? Veď pozná svoj príjem nie? A vie aj to, že deti budú potrebovať rokmi stále viac a viac. Kde si mala rozum ty? Nepíš prosím ťa bludy, že zlyhala antikoncepcia, nemala si si s takýmto mužom ani vzťah začínať. Čo teraz očakávaš? No áno, živorenie. A dlhé roky, pretože dieťa je drahý špás. Nenapadlo ťa, že výživné na jeho deti bude roky vo vašom príjme chýbať? Čo tvoji rodičia? Nemôžu ti aspoň dočasne pomôcť? Asi z tvojho partnera nie sú nadšení, chápem ich, ja by som tiež nebola. Ak nie, jediným riešením je, aby si tvoj manžel našiel ďalšiu prácu, keď už robí deti, kade chodí. A ty čo najskôr do práce a dieťa do jasiel. Aj keď bohviečo asi nezarobíš, stále lepšie, ako sedieť doma a mať nulový príjem. Uvedomila si si, čo ťa čaká, ak otehotnieš, či iba ružové okuliare boli? Teda manželstvo vám sudkyňa nerozvracia, ale iba vaša sprostosť.

maslenka
21. mar 2017

@adus120 a nepáči sa mi, že nazývaš jeho potomkov deckami, To aj to tvoje, ktoré čakáš, nazývaš deckom? Oni sa na svet nepýtali, ani jedno. Som zvedavá, keď si ten tvoj Casanova urobí s ďalšou ženou ďalšie dieťa a odíde za ňou (čo pri jeho štýle života nebude problém), či tebe bude stačiť výživné 100 alebo 200 eur na mesiac. Stačí si to otočiť opačne a hneď je tá suma iná, že? Tehotná si už sedem mesiacov, vedela si, že nemáš ani fuka, prečo si neskúsila nejakú brigádu? Čo i len deti strážiť po večeroch, upratovať kancelárie a pod. Teraz to už nemá zmysel. Ak ti nepomôžu rodičia, naozaj jediné riešenie vidím v ďalej práci tvojho muža, alebo aspoň brigáde, aby mu to aspoň takých dvesto eur hodilo. Veci pre bábätko sa dajú pokúpiť aj na bazáriku, prípadne pozháňať po rodine, známych, kočík, postieľka tiež.
Súd vám manželstvo nerozvracia, iba prihliada na potreby detí, ktoré sú už na svete.

veronikaszabova
21. mar 2017

Fuuuha, budes to mat tazke, ale tie "deti"... Nie " decka"... Zato nemozu.
Aj oni mysia jest, satit sa...
Si zober situaciu - rozvedies sa, poziadas o alimenty --- uskromnis sa s 50€???? Urcite nie, budes ziadat pre svoje dieta co najviac

maslenka
21. mar 2017

@adus120 čo na to tvoj manžel? Aké má riešenie tejto situácie? Čo navrhuje? Inak skutočne nikoho nezaujíma, ako vy dvaja budete žiť, keď nič nemáte, to malo zaujímať vás dvoch, ešte kým ste splodili dieťa. Skús si tu založiť tému, či by ti mamičky neposlali veci po deťoch, ja som ich už bohužiaľ posunula.

sense
21. mar 2017

Ked sa ri narodi xecko nech ziada o znizenie.... a je max. Nezodpovedne mat dieta ak nemam ani na zakladne potreby.... predpokladam ze si vedela ze ma dve deti tak si mala cakat ze bude musiet na ne platit...a ked sa ti fo tvoje narodi zistis kolko realne vaetko stoji co sa dietata tyka.... a byt matkou toho na kt plati len 100 tiez ziadam zvysit na 200... ale este mas moznost stazovat sa na stat zs sa nestara.... a sud vam manzelstvo nerozvracia len kona v zaujme dietata

leily1
21. mar 2017

@adus120 chapem, ze si nahnevana a smutna z celej situacie. Avsak ocitla si sa v nej dobrovolne. Ked si otehotnela, tak to druhe dieta uz bolo na svete. Ti muselo byt jasne, ze bude platit alimenty. A 200€ sa ti zda vela? Kolko penazi je podla teba dost pre vzdelanie a vychovu deti???.....

Teraz sa pokuste preklenut obfobie, kym bude moct ist dieta do jasiel. Muz nech si najde druhu pracu alebo aspon brigadu a uskromnite sa. Vybava za 800€? Tolko som ja za nu rozhodne nestala. Tu na bazare nakupis vsetko za dobre ceny.A babo toho zase tolko nepotrebuje.... chce to len trochu snahy a aktivity z tvojej strany. A mimochodom, o vyzivne mozes poziadat, ajked ste manzelia. Otazka je, ci bude mat muz z coho platit......

Drzim palce !

moni244
21. mar 2017

Nie sud vam rozvracia manzelstvo, ale vy sami, muz svojou oblubou robit deti a ty, ze vo svojej naivite si si dala urobit dieta, aj ked si studentka a nic nemas, nezarabas. Jediny, kto na tk soplati, je to nenarodene dieta

majulino
21. mar 2017

Prepáč že sa pýtam, ale ty si kde na nazaretský pozerala výbavu a že 800€ to už si aj bicykel, motorku atď. Pozerala? Ja som si aj nový kočík aj oblecko postieľku paplonik vankúšik a všetko nové a nevyšlo ma 800€ ani zďaleka. A to som aj vibrácie kresielko kúpila a nove. Kočík 400€ kresielko 80€ vanička 15€ oblecko cca 100€ aj s mojim do pôrodnice, postieľka a celá sada 80€

biba12
21. mar 2017

@maslenka presne si vystihla, čo ma napadlo. Jedno dieťa ročné a už ďalšie čaká s druhou. To je zodpovedný chlap... Obaja nezodpovední. A okrem toho predstav si
@adus120 že by si bola matkou jedného z tých dvoch detí, čo má manžel s inými ženami. Aj Ty by si potrebovala peniaze. A v dnešnej doba 100 eur na dieťa aj 200 eur na dieťa je smiešna čiastka. Len krúžok ma stojí 20 eur mesačne, družina 18 eur, strava v škole 23 eur... Si to zrátaj a to si ho ešte neobliekla, nedala mu jesť, ten 15 ročný potrebuje električenku, príp. lístok na bus... Chce ísť do tábora, napríklad... Prečo by nemal ísť ? Lebo jeho nezodpovedný otec si spraví dve deti bez toho aby si premyslel, ako ich uživí??? Prestaň fňukať a začni myslieť. Je tu kopu žien, čo darujú veci po babätku, presne ako písala maslenka myslím, skús založiť tému, popýtaj sa , určite Vám dievčatá niečo podarujú. A manžel nech si nájde ďalšiu prácu, sú tu víkendy, večery... Iné Vám nezostáva. Vedela si, že má deti.

biba12
21. mar 2017

@adus120 a veci v sekáči som si kupovala aj ja. A to nemám problém si kúpiť tie rifle za 70 eur, čo spomínaš. Ale jednoducho mi bolo na polroka ľúto peňazí.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
marcelatje
21. mar 2017

@adus120 baby vyssie dobre pisu. Nebudem to tu opakovat. Ja vidim este problem v tom ze muz tvoju situaciu riesi sposobom "nemam" to nevesti nic dobre......

lula26
21. mar 2017

Na vyživovacej povinnosti sa majú podieľať obaja rodičia rovnako. Keď dá otec 200€ a matka 200 € mesačne, nezdá sa mi to málo. Z toho žije v našej republike veľmi veľa celých rodín a mnohé rodiny nemajú ani toľko.

lasina
21. mar 2017

Si si nemala dieťa robiť,keď nemáš nič odrobene a našetrené.To je len a len tvoja chyba.To je totálna nezodpovednosť.

marcelatje
21. mar 2017

@lasina este keby mala zodpovedneho muza co sa vie a aj chce postarat da sa privriet jedno oko. Stale nie idealne ale lepsie ako sucasna situacia....

katarinaina
21. mar 2017

asi ťa nepoteším, ale ty si sa rozhodla mať dieťa a to aj v prípade že máš nulový príjem... myslím že sa k situácii staviaš dosť pasívne... aby sa o teba niekto staral. Ty si si vybrala partnera so záväzkami a pridávaš ďalší záväzok o ktorý čakáš že sa bude starať /finančne/ niekto iný.

simema
21. mar 2017

@biba12 smiešna čiastka 200€ na dieťa? Matka má prispievať rovnakou čiastkou a 400€ mesačne na dieťa je si myslím dosť. A samozrejme záleží koľko chlap zarobí.

natalka13
21. mar 2017

Tych 200€ nehodil sud iba tak z brucha, urcite skumali jeho prijmy aj jeho vydavky.
200€ na rocne dieta je dost. To musi mat slusny prijem a este k tomu na druhe dieta 100€.
nechce ti dat peniaze? Utekaj od neho.

khkt
21. mar 2017

Smutné na tom je, že dve deti vyrastajú bez otca. Byť otcom je viac ako len dať peniaze. Ty to teraz vnímaš zo svojej situácie a manželove deti vnímaš ako nejakých parazitov vášho manželstva. Keď každý mesiac 300 eur len tak fukne, tak si skutočne asi nemôžete vyskakovať. Pritom to naozaj nie sú vysoké sumy, keď sa na to pozrieš z pohľadu tých matiek. Keď sa narodí tvoje dieťa, možno to začneš vnímať trochu inak a budeš rada, že manžel je pri tebe a nie si na dieťa sama.
A ty sa musíš uskromniť. Nie je nijaká hanba nakúpiť výbavičku na bazári- kočiar, postieľku, nejaké oblečenie a určite to nebude stáť 800 eur. Mnohí ľudia radi darujú detskú postieľku, alebo ju predávajú za symbolickú cenu a 3- kombinácia sa dá kúpiť aj za 100 eur. Iba treba vyberať nie to, čo sa ti páči, ale to, na čo máte.

tomikejt
21. mar 2017

Ze sud ti rozvracia manzelstvo 😂😂😂 dobre som pobavila hned z rana na tejto teme

blairgossip
21. mar 2017

nerozumiem naco si si robila deti, ked nemas pracu ?? ani skolu sko si pisala dokoncenu? Ved ked nemam peniaze nir som na to pripraveny tak si deti nerobim nie?? Plus dávat sa dokopy s muzom ktory uz ma dve deti a plati na ne , je dost velka zataz, nechapem preco si si vybrala taky zivot a este ocsksvas ze sa bude niekto o teba starat

Strana