icon

Súd nám rozvracia manželstvo

adus120
21. mar 2017

Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?

ipetka
21. mar 2017

@ema234 moj muz nieje inseminator vies?to je rozdiel..a ci som posledna?mozno nech..ale aspon sebestacna posledna a nie len posledna NULA v rade s nastrcenou rukou cakajuca co mi kto da 😉

moonlight1210
21. mar 2017

Ok, posledny prispevok ma imaginarnej adus presvedcil, ze toto je vymyslena tema. zakladatel sa nechal uz moc uniest a vypadol z konceptu.

upozornenie poslane, snad to tu vymazu spolu s nim.

ema234
21. mar 2017

@ipetka ha ako vies, sebestacna je kazda s muzom a ked je bez muza uz nie 🙂

domisteve
21. mar 2017

@adus120 tvoj posledny prispevok je hodny chudery... ze just si nenajdem robotu 😂 a to akoze koho tym potrestas? Len a len seba a to chuda dieta, ktore uz teraz lutujem... sa konecne spamataj dievca, lebo dristas take do neba volajuce hluposti, ze je aj zemi tazko... este stale som nepochopila od koho ty vlastne chces tych 300 eur? To kto ti ma dat??? Neviem z akej liscej nory si vyliezla ale asi si tam radsej mala ostat lebo s takym rozmyslanim ako mas ty daleko nezajdes...a uz sa nestaraj o muzove ex ale zacni sa starat o SEBA!

sykorkauhliarka
21. mar 2017

@ema234 idealne je to ked clovek ma moznost spoznat svojho partnera....blbe je zalaskovat sa po usi..nevidiet chyby a mysliet si ze " ved ja si ho prerobim na svoj obraz"po dvoch mesiacoch splodit dieta a po dalsich dvoch sa zobrat na matrike...ked maju partneri rovnake priority a ciele je velke plus ...hlavne musi mimco prist na svet ked su na to prachy...tuno autorka place ze nema na vybavicku a uz planuje ako splodi dalsie....jej muz si uz asi fakt potom uviaze maslu

vlasta1818
21. mar 2017

Kokos zíram z tohto. Až nechápem. Ako sa takto k tomu mohla postaviť? Presne je to o tom, či človek je empatický, či má charakter a chrbtovú kosť alebo ju proste nemá. Tu myslím, že je presne jasné, kde @adus120 patrí. Myslela som, že som v živote kadejakých ľudí stretla, ale toto je veľa už aj na mňa 😵

h2
21. mar 2017

@adus120 "... A robotu si schvalne nenajdem..." to akože má byť čooo??? Akože:"Ha, to im to ale ukážem, a just, im všetkým natruc si robotu nenájdem a od vlastného manžela vysúdim 200 € za každé decko, čo s ním budem mať." On už potom nebude platiť ani nájomné, ani tú stravu, lebo nebude mať za čo, takže, ak budeš chcieť ostať v byte, budeš ho musieť platiť Ty a aj jedlo pre Vás všetkých a to všetko z tých peňazí, ktoré vlastne máš aj teraz, lebo to isté platí ZA TEBA (HALÓÓÓ, UŽ SA ZOBUĎ) Tvoj muž. Bože, žena, veď Ty si ešte sprostejšia, než som si myslela (aj to už aj to, čo som si myslela od začiatku, bolo dosť zlé.)

ema234
21. mar 2017

@moonlight1210 nezavidim vam vasich chlapov, taketo postoje mozu mat len zeny , ktore maju chlapov ktory maju svoj ucet a zene daju omrvinku, tak gratulujem

natalka13
21. mar 2017

@adus120
A robotu si schvalne nenajdem, este ked budeme mat dalsie tam tiez budem pytat 200 a viesco? Bude mi tiez jedno mech zdochne tamta aj s deckom od hladu alebo jej tiez poviem-ta sak zarob si, ved si chcela decko, nikto ta do toho nenutil ta ved co na tom ze ty nemas co zrat, zdochni od haldu lebo pripritu ma dieta a ja mam 2

@ema234 este stale si myslis ze dotycna sa pravom ohana vysokym vyzivnym na deti jej ex?

Joj moja velky velky omyl, vsetky dostanete asi menej ako 200€ mesacne ale cca narovnako, skor si myslim ze to strasie dieta viac ako tvoje.
A sud ta bude nutit hladat si pracu,nieze ti nadeli 500€ vyzivne.

Svata prostoto, toto mne vyrast z deti tak revem do vankusa kazdy den.

moni244
21. mar 2017

@sense ja ani neverim, ze je v minuse, kludne to mohol povedat svojej uzasnej manzelke, aby mu dala pokoj s peniazmi a on si ulieva inde. A kedze chodi tak neskoro domov, bohvie, ci je vobec v praci, alebo nema zas dalsiu bokovku

@adus120 predviedla si sa presne ako typicka sedlana z malej dedinky, kde davaju lisky dobru noc, ktora dosla do Kosic, narazila si chlapa (mysliac si, ake terno urobil) a teraz zistuje, ze pred kamoskami z dediny nebude moct machrovat tip top drahou vybavou

ema234
21. mar 2017

@sykorkauhliarka pretoze je este mlada, a zisti ze v zivote to funguje inak, ako aj poniektore co si myslia ze bio otec je spasitel.

ipetka
21. mar 2017

@ema234 ja som bola zamestnana uz davno predtym nez som spoznala mojho muza ale v principe sa ja nemam preco obhajovat kedze ja som tu s cistym stitom narozdiel od teba a tvojej kamosky adusky ktore ste v zivote dokazali maximalne roztiahnut nohy a nastrcit ruku 😃😃😃

ema234
21. mar 2017

@natalka13 a co mne vypisujes take veci, ja o vyzivne neziadam.

sasa1310
21. mar 2017

@ema234 moja pekná, ja mám skvelého manžela k nemu 3 deti. Dá mi všetko a dávam to aj ja jemu a sme spolu niekoľko rokov. A nemusí ma živiť a nemusím pýtať od neho prachy ako takáto tu. Som samostatná žena a on samostatný muž. Pretože ak by sa mu aj niečo stalo, tak neostanem pod mostom s holým zadkom a deckom na krku ako možno ty a dotyčná zakladateľka. A ešte k tomu ho aj milujem a on mňa 😎

ale vy dve ste asi zakomplexované z toho, že aj tie vaše vložky čo si cápete medzi nohy vám musí zaplatiť váš pán manžel, priateľ alebo otec vašich detí. A keď nedá, to potom takto vyzerá. Že všetci na okolo za to môžu, že oni sa majú dobre a ona (alebo ty) nemá/te. 😀

moni244
21. mar 2017

A tuto mate jasny priklad zeny, ktora nikdy robit nepojde, bude si narazatam chlapa za chlapom, cakat peniaze a robis si deti, aby si poistila prijem

alex49
21. mar 2017

ty si taká trúba, škoda reči, ked ste to decko tak veľmi plánovali, tak by si si odrobila dva roky aby si mala na materskú, ostatné ženy rozmýšľajú na rozdiel od teba
školu si platila ty alebo tvoji rodičia?
začínam ľutovať toho chlapa, že si nezobral nejakú rozumnejšiu ženskú

dzjanetta
21. mar 2017

@blahowoman Moj ex sice tiez nie je nieco extra,ale aspon si nerobi deti kde pride a dokonca nema ani s terajsou dlhorocnou co keby uz aj mali,tak je normalne.
MAJKA neries!!!

marfikchov
21. mar 2017

@adus120 prepáč, ale ty chuderu zo seba robiť už teda nemusíš a týmto končím!

mrkvicka060
21. mar 2017

Toto je brutal. Akurat som sa par dni dozadu bavila s chlapom, ze ako je to fasa, ze s nim nemusim zostavat kvoli peniazom, lebo som schopna sa o syna postarat plnohodnotne sama 😀 ze aky je to super pocit... a potom tu precitam toto? Normalne som teraz este namyslenejsia 😀

ema234
21. mar 2017

@ipetka nemyslis ze uz zachadzas svojimi urazkami daleko? Ja mam krasne manzelstvo a krasne deticky a som spokojna so svojim zivotom, nemusim sa stazovat na manzela ze nechodi domov,ale po krcmach, alebo ze sa nestara o deti. Ja si zivot uzivam. Ale odsudzovat mladu babu mi pride scestne, kazdy sa ucime na vlastnych chybach a s tymi nohami okamzite si to vyprosim.

malinka158
21. mar 2017

@adus120 ziadala si tu o rady. Dostala si ich minimalne 100. Namiesto toho aby si sa zamyslela kde je naozaj problem utocis tu na zeny ktore ti chceli poradit a hlavne otvorit oci. A priat inym smrt tak to si naozaj charakter !!!! Vyjadrovanie mas na urovni 14 rocneho zaostaleho dievcata v puberte a nie dospelej vysokoskolacky ktora je manzelkou a co chvila aj matka

mrkvicka060
21. mar 2017

@moni244 no len potom sme v peknej prdeli, lebo par deti ked vychova (?!) ona...este jedna dve sa take najdu, tak zbohom, uz sa len odstahovat... velmi velmi daleko

katarinamarkova
21. mar 2017

@adus120 haloooo
ty si iba tehotná - ty robiť môžeš!!! mohla si pracovať popri škole, môžeš pracovať rovnako aj teraz.
áno na materskej budeš sedieť doma na zadku 🙂 - prvé dni, mesiace si neodmakáš 8h/denne....odmakáš 24/7 🙂

vieš čo je fakt smutné - ty čo by si o chvíľu mala byť človekom schopným postarať sa o svoje vlastné dieťa.....fňukáš, že o teba sa nikto nestará a hlavne celý svet môže za to, že ty nemáš peniaze na to a na to.
Ty si dospelou - ty si máš peniaze zabezpečiť - tak ako budeš musieť o chvíľu zabezpečiť peniaze aj pre svoje dieťa.
Nenapadlo ťa doteraz, že veci z neba nepadajú?

moonlight1210
21. mar 2017

@ema234
1) nie som hovorca davov. ujasni si rozdiel medzi jednotnym a mnoznym cislom.

2) inak je celkom zabavne sa bavit s takou ako ty, co ma hlavku kalnou vodou vymletu.

ipetka
21. mar 2017

@ema234 tvoje prispevky hovoria o tebe to iste co aj o Aduske vies? tak ked si taka stastna tak mi odpovedz na jednu otazku a potom sa ospravedlnim. Keby toto urobila tvoja dcera resp. syn by ti takuto inteligentnu slecnu priviedol domov co by si nato povedala?Naozaj ma to zaujima lebo podla toho co sa tu vyjadrujes je toto jasny priklad tvojej vysnivanej nevesticky 😉

sasa1310
21. mar 2017

@ipetka práve mi prišla správa od
@ema234 že podáva na mňa sťažnosť 😀

emilia25
21. mar 2017

Zena nikdy nerobila ale skolne si platila sama nuz bez prace nie su kolace takze sama to skolne isto neplatila ale rodicia.a tipujem tak na 20rocne mlade naivne dievcatko.ked clovek chce pracu si najde raz dva.a toto porovnavanie s ex je velmi smiesne.zistis to naozaj ked budes sama s babom a hlavne platit byt stravu a podobne.ze tych 300eur co strasne zavidis nebude nic.

natalka13
21. mar 2017

@ema234
a tvrdim niekde ze ziadas o vyzivne?

Stale sa tu mladej zastavas ze ma ona pravdu a ma si ziadat vysoke vyzivne na seba, na nenarodene dieta.....a ex partnerky nemaju dostat nic a asi suhlasis aj s vyrokom aby skapali ony aj ich deti od hladu.
👏

ema234
21. mar 2017

@ipetka Ja do zivota svojich deti nechcem zasahovat a dufam, ze budu mat zivot s jednou partnerkou,zivot sa neda nalinkovat. Dalsia vec je to mlada baba zastavam ju este sa dobehne na nom, pretoze chlap sa sprava inak, nepoviem keby mala 30, 40.

sykorkauhliarka
21. mar 2017

@ema234 myslim, ze to nesuvisi s vekom ..skor nestala v rade, ked rozdavali rozum....ja mam 22 , nastastie som bola v tej rade , bola dlha ale dostala som ho ;)..