icon

Súd nám rozvracia manželstvo

adus120
21. mar 2017

Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?

leily1
21. mar 2017

@ema234 pri citani tvojich prispevkov mi ranna kava zabehla 😲 zjavne nevies, ako sa stanovuje vyska vyzivneho.
Dieta ma mat rovnaku zivotnu uroven, ako jeho rodicia. Cize ak matka zaraba napr. 500€ a muz 1500€ je jasne, ze muz bude platit viac.
A nazyvat byvale manzelky zlatokopky? Ony tomu dietatu venuju (vacsinou) ovela viac energie a casu. Ked je dieta chore, zostanu na ocr. Co ma zas vplyv na vyplatu, na dochodok atd. atd.....
Ale samozrejme to moze platit aj obratene, ked ma dieta zverene otec..😉

sasa1310
21. mar 2017

@ema234 no bohužiaľ, keď nedokáže vyžiť po splatení všetkých alimentov, tak načo mu je ďalšie dieťa? Veď už dve má. Pochybujem, že je poriadny otec, ktorý si tie deti berie na víkendy k sebe.
Nehovoriac, že jedno sa mu asi "ušlo" počas vzťahu s touto manželkou. Alebo toto mu "ušlo" a preto sa oženil?

adus120
autor
21. mar 2017

@maslenka a tametej preco nedali rodicia ale pytala vsetko od mojho manzela?

inguna
21. mar 2017

Narodí sa Vám dieťa, a Váš manžel požiada o zníženie výživného na obe deti, lebo sa mu zmenili pomery. Je tu ešte možnosť, že si dáte vy určiť výživné súdom na Vaše dieťa.
S výživným však bude vždy problém, a toho ste si mala byť už vedomá predtým, keď ste si s ním začala, keďže už mal 2 deti.

ema234
21. mar 2017

@leily1 ja som ich zlatokopky nenazvala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

natalka13
21. mar 2017

@extempore prve nechcel a stalo sa a pri druhom sa s nou dohodne na HAK?
No tak potom je sprosty.

ema234
21. mar 2017

@adus120 myslis starych rodicov?

kvetinka75
21. mar 2017

@extempore priznávam, stáva sa také ale už keď to raz žena spraví tak si druhýkrát dám pozor a neverím jej nie? Preto sa mi zdá zvláštne, že má muž 2 deti so ženou a pritom nechcel ani jedno. A nedám a nedám a nedám sa ukecať. Už by som jej v tomto neverila. A tu nastáva otázka, či by som vôbec v tom vzťahu aj zostala alebo ako by som to riešila. Poznám také prípady a veru druhýkrát tá žena od toho muža nezostala tehotná a on si dal pozor aj pri iných ženách. V tomto už neveril ani jednej.

malasandrika
21. mar 2017

Takže takto ... ja som tiež študentka na VŠ a teda nemala som nulový príjem a v siedmom mesiaci som ešte pracovala, keďže som vedela, že na materskú nárok nemám, na ,,výbavičku" a svoje oblečenie som si našetrila sama. Mala si inak rozmýšlať, ale na to už je neskoro.
Na svoje ,,decko" by si si tiež pýtala výživné v čo najvyššej sume a nezaujímalo by Ťa, čo ostatné ,,decká".

sasa1310
21. mar 2017

@adus120 ty si asi nepochopila tú hlavnú pointu, že prečo ten tvoj chudáčik má platiť, prečo sa oni samé nestarajú o seba a nepomáhajú im ich rodičia.
Tak skús ty vyžiť z 200 eur a plať z toho nájomné poprípade podnájom a buď na všetko sama, lebo otec tvojho dieťaťa má na krku manželku, ktorá si nevie zarobiť ani na ten chlieb.

leily1
21. mar 2017

@ema234 prepac, tak to potom povedal niekto iny v diskusii.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
adus120
autor
21. mar 2017

@sasa1310 no lenze mne teraz nema z coho eat ani na stravu a zakon hovori aj to, ze manzelka ma mat takisto rovnaku zivotnu uroven ako manzel a jeho deti. Lenze preco jedno dieta dostane 200 a na moje nic. Potom by nemalo byt aj na moje 200?

ema234
21. mar 2017

@adus120 rodicia teda stary rodicia niesu na to aby sa strali o niekoho deti, oni s tym nemaju nic.

ema234
21. mar 2017

@adus120 a aky ma plat?

sasa1310
21. mar 2017

@adus120 tvoje nie je na svete, zatiaľ nie je žiadne dieťa. a ty nemáš 15, ty si vieš na seba zarobiť, nie ako to dieťa

vitold
21. mar 2017

Keby zenu vychovali chudobni rodicia co jej nikdy nedali ani korunu, nemali auto a aj nabytok si sami doma vyrabali a neslo sem kopu luxusu zo zapadu a stat by sam platil na deti v ucelenych rodinach z tych miliard ktore plati na predrazene velakrat aj zbytocne projekty sukromnym firmam a kazdemu sa postaral o pracu a nedovazal vsetko zo zahranicia lebo to tak brusel chce, tento problem by nebol taky velky.
Miesto toho stat podporuje system straty pracovnych navykov. Lebo je z toho momentalne velky zisk pre par konkretnych jedincov.

jvlo
21. mar 2017

@adus120 nenapisala si tu najdolezitejsiu vec. Kolko zaraba tvoj manzel? Vies, ono tu funguje tak, ze dieta ma narok na zivotnu uroven rodicov. Ake mate vydavky? Sud nezaujima to,ze platis napr 500e uver, pretoze mozes ist do mensieho Mimoriadne odmeny su tiez prijmom, pokial ich ma v zmluve.. Moj manzel ma slusny prijem, ale vacsinu z neho zhltnu deti a naklady na byvanie, takisto nevyplakava, ze si tu vyplatu nemoze uzit tak ako keby bol slobodny.....ma deti a chcel ich, rovnako ako ten tvoj

cajomila
21. mar 2017

@adus120 Ja by som ti odporucila sa zmierit s danou situaciou...co ine ti uz aj ostava! Vsak?Lebo ak ti to vadi teraz...asi dlho v tom manzelstve spokojna nebudes.Popravde,aj keby sudkyna odklepla len 100 eur...aj tak by Vas to nezachranilo.
Tvoj muz ma proste vela deti...v tom je to.
Myslim,ze lepsim vychodiskom je hladat riesenie a nie len nariekat a obvinovat matky deti,deti samotne a este aj sudkynu😉
Bud si tvoj muz najde este lepsie platenu pracu,alebo sa musite uskromnit.Ty budes mat coskoro matersku cca 200 eur,dostanes porodne (z toho by si si mohla tu vybavicku pokupit...zatial si na nu budes musiet asi pozicat).
A pravdu ti poviem...zaplat pan Boh za detsky bazar...ja tu nakupujem celej rodine,a som total spokojna,inak neviem neviem...nove kvalitne detske topanky stoja 30-50 eur ,tu ich kupis za 7-15...takze rozdiel nie?A stale su v peknom stave!
Proste ked nemam na nove...kupujem pouzite...logika.
A inak snaz sa kojit,lebo sunar by Vam hodne zvysil naklady.
A asi budes musiet aj ty ist do prace skor ako po 3 rokoch,alebo si nejak privyrabat popri materskej.
Vela stastia😉

kvetinka75
21. mar 2017

@natalka13 absolútny súhlas

vitold
21. mar 2017

S tym autorka temy nic nespravi. Len to treba sirit a riesit zmeny na politickej urovni. V niektorych krajinach plati na deti stat.

adus120
autor
21. mar 2017

@malasandrika no ja som pracu hladala uz pred tym ako som otehotnela, lenze ma nikam nezobrali. Akonahle som povedala, ze studujem tam a hentam, tak prve co sa ma opytali ze ako budete zvladat pracovat ked piatky soboty musite cestovat do skoly? Ci si chcem brat volno atd... ze oni uprednostnuju uchadzacov s uz ukoncenym vzdelanim. Dovidenia a bolo.
Pises, ze mam skusit vyzit z 200 eur. No poviem ti, nemam ako skusit lebo ani z tolko nezijem, preto sa dostavame do dlhov lebo nemame ani tych 200 pre mna. Tamta dostala matersku a dokladovala si na sude blocky v sume 2000 eur. Tiez si mam teraz nakupovat za tolko aj za tu cenu ze budeme mat dlhy? A tiez poviem, vsak ty si mala matersku aj nasetrene aj od statu dostavas a ja budem mat len 200 od statu ta preto pytam 300 vyzivne?
Lebo podla vacsiny komentarov co tu citam je argumentom ze ´´vsak sa neda z 200 matke vyzit´´ a mne sa bude musiet dat? Potom ja tiez si mozem na sude povedat jak ona ta sak ja chcem 300 ved to 250 malo a tiez ma nemusi zaujimat ci pri znizeni jej decku ostane na chleba ked na mna nikto tiez nepozera...

natalka13
21. mar 2017

Jemu na tvoje dieta ostava neboj sa. Je otazne kolko je ti ochotny davat na domacnost.

kvetinka75
21. mar 2017

@adus120 nikto netvrdí že ty máš z takej sumy vyžiť ale nečuduj sa keď matky jeho predchádzajúcich detí pýtajú viac. Každý sa stará v prvom rade o to svoje dieťa. Požiadajte o zníženie - teda manžel a uvidíte ako to dopadne. Ostatné si musíte vyriešiť sami. Neviem odkiaľ si ale niekedy nie je až také ťažké nájsť si prácu - keď len upratovanie, alebo nejaké menšie brigády. Poznám mamičky, ktoré si takto privyrábajú ale záleží od lokality a samozrejme ochoty. Alebo cez agnetúry, študenstké agentúry a pod. Možností je veľa, treba skúšať, to že to nevíde na 1. , 2. krát neznamená že sa časom nič nenájde.

cajomila
21. mar 2017

@adus120 Kolko presne tvoj muz zaraba???

bratislavcankanm
21. mar 2017

@adus120 ale ty DOSTAVAS (!) od neho tiez peniaze, mozno nie na ruku ani na ucet, ale, ako pises v uvode, on plati najomne+inkaso, stravu - predpokladam, ze matkam svojich dvoch deti najom ani energie neplati, platil LEN vyzivne na deti. To len na okraj.

Co tvoji rodicia ? Pokial este nemas ukoncene studium, tak by ta v podstate mali zivit oni (aj ked neviem, ako to je, ked sa mlady este studujuci clovek vyda, ci ta povinnost neprechadza na manzela nahodou).

K tomu vyzivnemu. 300 Eur na 2 deti, 15rocne a 1rocne dieta nie je rozhodne vela, zvlast ak to ide dvom matkam, trochu ma prekvapuje ten rozdiel, ze ten 15rocny dostava iba 100, to je fest malo a 1rocne az 200. Pomohlo by, keby si napisala cisty prijem manzela, takto sa mi tazko vyjadruje, ci ste mali len smolu na sudkynu alebo ci by take vyzivne na 1rocne dieta priklepol kazdy sudca. A ano, odmeny sa do prijmu rataju. Tych 200 Eur - to je normalne vyzivne ?? Nie je v tom nahodou aj splatka doteraz nezaplateneho vyzivneho ?? Lebo dieta ma rok a sud bol az teraz - ale narok na vyzivne ma dieta od narodenia, mozno to teraz manzel doplaca a ked to splati, tak to nebude 200 Eur - ci ?

kvetinka75
21. mar 2017

@cajomila to by aj mňa zaujímalo.

natalka13
21. mar 2017

Studujes externe a nepracovala si???? A kto ta zivil?
prepac,ale pracuju aj denny studenti bezne dokonca vacsina a z externych 95%.

sasa1310
21. mar 2017

@adus120 sa rozveď a pýtaj aj ty výživné 200 eur, a máš vystarané. Keď im to tak závidíš, že im to sudkyňa priklepla.
Na teba nikto nepozerá, lebo nie si ešte matka jeho dieťaťa. Si len manželka.
Máš príjem nulový a to, že taký máš nie je chyba tých druhých matiek alebo tých detí, poprípade tvojho muža. To je tvoj problém

A kto ťa živí? Kde bývaš? Kto ho platí? To ti nevadí, že máš od neho full servis? Tie matky to nemajú!!!

marcelatje
21. mar 2017

@adus120 nemiesaj hrusky s jablkami. Ty nemusis vyzit z 200 eur. Ubytovanie, stravu mas zdarma, sama si to napisala. Byvale zeny tvojho muza si to platia same. Stekas na nespravny strom, ony na vine nie su. Vinnika mas doma.
Popravde mne by 200 eur nestacilo, ale robim vsetko preto aby som nemusela obracat kazdy cent. Je uplne zbytocne nadavat na byvale, tonezmenis, ovela osoznejsie by bolo hladat riesenia.