icon

Súd nám rozvracia manželstvo

adus120
21. mar 2017

Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?

marcelatje
21. mar 2017

@adus120 spravas sa ako male dieta ktoremu vzali lopatku.
Ja chcem a chcem a chcem!!! 🙄

moni244
21. mar 2017

@adus120 tak potom si nejaka rychla, ked ste uz manzelia. A radsej nepis, zhadzujes sa coraz viac

moni244
21. mar 2017

@marcelatje presne, ako dieta, ktoremu zobrali hracku

natalka13
21. mar 2017

ona aj ked pojde do prace, bude mat narok nie ona ale jej dieta na vyzivne dokym studuje.
Do prace ta teraz neposielame,mala si pracovat pred otehotnenim, a hlavne nevydavat sa a nemat dieta kym nepracujes, ak nato nemas financie.

cajomila
21. mar 2017

@adus120 Co ty chces vlastne pocut??? Furt dookola o tom istom pises ... 1000 rad a rieseni ti tu zeny predkladaju...a sorry...ale ty iba dookola ako take trucovite decko dupes nohou...ked jej 200...mne 250!!! 🙄😀
Tak ty sa chod sudit,ked ti to pride nespravodive...

domisteve
21. mar 2017

@adus120 ty len prskas ze ked ona chce tolko ty budes chciet tolko..ved chci! Nech sa paci nikto ti nebrani... neprajem ti nic zle ale aby tu o pol roka nebola tebou zalozena dalsia tema 'moj muz caka 4.dieta s inou' a mozno by pomohlo keby si tu napisala svoju predstavu od slova do slova lebo doteraz si len pisala ja chcem toto a nemam hento. Napis co vlastne chces a ako si to predstavujes, mozno sa lepsie vzijeme do tvojej situacie

moonlight1210
21. mar 2017

@adus120 takze nemas strechu nad hlavou a teplu postel? nezijes v pekne zariadenom byte? nemas pristup k hygiene a strave?

potom suhlasim - nelebedis si. zivoris.

adus120
autor
21. mar 2017

@majusqa77 asi mas pravdu, lenze tym ze on sa neodvola v podstate tych 200 bude platnych az bohvie dokedy kym to neznizia a ktovie kedy bude sud... plus to bude platne aj spatne... o to ide...
@natalka13 no neminie, najom len moja polovica vychadza 110 eur, strava a nutne veci stylu sampon zubna pasta minimalne 150, nehovoriac ze treba sa obliect, treba nejak dojst do skoly atd vydavky za lekara... a prave preto vravim, ze jednoducho on uz teraz je v minuse na kreditke, mne neostava ani len ten narok v podstate byvanie a strava, nie to ze este ostatne... a neviem co mam robit? lebo toto su ozaj len nutne vydavky, ved ides do obchodu na nakup a nechas tam za jednu tasku 20-30 eur, s niecim si musis umyt vlasy no zas dalsie peniaze... bola som sa informovat v centre pravnej pomoci a povedali mi ze sudkyna mala zohladnit nase vydavky aby nedochadzalo k exekuciam kvoli jednemu neumernemu vyzivnemu... lebo nase dieta tak isto bude tolko stat a nikto sa nepyta ci na to mame.. tak preco tam odklepne ked dieta ma mat rovnaku zivotnu uroven ako rodic a manzelka? jedna dostane 200 a ja nemam ani na stravu a na dieta vobec sa nepozera??

marfikchov
21. mar 2017

@adus120 budem sprostá, ale už to dlhšie nevydržím... fuňa ti funguje, ale hlava poslabšie!!! súd absolutne nezaujíma, že si neschopná si nájsť prácu popri štúdiu, ak nemáš nejaké zdravotné znevýhodnenie, čo ťa v práci obmedzuje, tak si robotu hľadaj!!! super je, že si si spomenula, že dieťa vás čosi bude stáť v siedmom mesiaci, ked si vedela, že si tehotná a že tvoj má dalšie dve deti, na ktoré platí, tak si každý mesiac čosi prikúpim... a ešte raz a pomaly: TVOJ CHLAP PLATÍ TÝM ŽENAM NA DIETA NIE NA NE, a to nepíšeš, či si tie deti vôbec k sebe berie! Tá žena dostáva len 200 na dieťa, nie na svoje ošatenie, vybavenie, výdavky, tie si musí pokryť sama! Tak jej tých pár šušňov od tvojho osemeňovača nezávid, ale pohni riťou a najmä rozumom, odkiaľ idete vyčarovať prachy! A posledné, zaujímavé je, že nebude stíhať rodinu, venovať sa a pod, ale urobiť dve deti v slede dvom ženám to stihol s prehľadom a tiež nespomínaš, že by medzičasom robotu zmenil... prosto tu hľadám výhovorky, ospravedlnenky, ale pochopenie nenájdeš! chyba č 1: nesprávny partner chyba č.2: zle načasované dieťa chyba č. 3 nedokončené vzdelanie chyba č.4: žiadna finančná rezerva a vedela by som menovať dalšie!! fakt radšej už nič nepíš, lebo len tlak dvíhaš a aj tak ti tvoju situáciu nevyriešime! ja byť manželkou č. 1, ešte podám na zvýšenie, keby viem, že na druhé dieťa platí 200 a mne len 100! TAK!

dai
21. mar 2017

@adus120 citala som len par prispevkov... prepac ale fakt places na nespravnom hrobe... Maminy tych deti nerobia nic ine len sa staraju o svoje dieta... pri aktivitach tvojho muza ( ty ides rodit , on ma 1rocne dieta, cize dieta s tebou splodil ked sa mu akurat 1 narodilo:-/ ) je dost mozne ze zachvilu budes riesit to iste ty☹ kedze nemas ziaden prijem , budes mat len tych 220 od statu ci kolko, tiez budes potrebovat este aspon 200 aby si mohla normalne zit - neviem ci tomu rozumies alebo nie☹ )
to ze ty si nikdy nepracovala je zial len a len tvoj problem - ja som nasla pracu popri dennom studiu ( a pracovala/brigadovala vaecsina mojich spoluziakov, tak mi nevrav ze sa to neda popri dialkovom - ja sama zamestnavam 2och studentov , moj muz ma tiez 1neho zamestnaneho... toto nie je problem spolocnosti ani mam tych dalsich deti☹

v prvom rade musi tvoj muz trosku prehodnotit svoj zivot a vy dvaja sa normalne porozpravat... ano, deti maju prednost pred zenou - to je hadam normalne... dieta sa o seba nevie samo postarat, ty by si sa mala - si dospela zdrava zena:-/ musite si vytvorit financny plan, ty si pohadz ziadosti na kona a na rozne portaly - ja som mala napr. problem co s vecami po mojich detoch - oblecenie som nakoniec vsetko podarovala , kocik v hodnote 1000 euro predala za 100ku a dalsi darovala, postielku, stolicku za zlomkove sumy ... takych mam ako som ja, ktorym to doma zavadzia je kopu... cize s vybavou by som si taku hlavu nerobila - ked sa ti dietatko narodi dostanes od statu nejaku sumu - mam pocit ze nieco do 800 euro... nachvilu by ti to mohlo stacit... budes mat rodicovsky...
a na saty za 70 euro by som zatial zabudla... nos normalne oblecenie , prisposob si ho ( Ackove saty stiahni pod prsiami nejakou peknou maslou a mas sik tehotenske saty... ja som za 2 tehotenstva kupila mozno 3 real tehotenske veci... ) - saty za 70 euro nekupujem ani teraz a to mam normalny prijem...:-/

bratislavcankanm
21. mar 2017

@adus120 jasne, ze najst novu pracu a zamestnavatela v 7. mesiaci je takmer nemozne. Ale problem skor moze byt, ze si "sedela na zadku" doteraz , neviem...zalezi na tom, aka je presna situacia, ak si prave skoncila strednu skolu a nastupila va VS, cize mas 18-19 rokov - tak ok, asi si nemala moc moznost sa zamestnat. Ale ak uz mas 20+, si par rokov po ukonceni SS a doteraz si nikde nerobila - tak je nieco zle, nespravne.

Existuje vraj aj take vyzivne, o ktore moze ziadat oficialna manzelka (nemusi byt exmanzelka), presne neviem ako to funguje, ale pravnicka poradi. Ale ak ma ex 200 Eur, tak viac asi nedostanes, jedine, ze by si ty bola v podobnej situacii ako ona, tj. bola by si odkazana si vsetko platit, vratane najmu a vsetkeho, co suvisi s byvanim a stravou.

natalka13
21. mar 2017

Stale si nenapisala prijem, sudkyna urcite zohladnila jeho vydavky, ktore uviedol. Ale nevieme ake uviedol.
Zivotne minimum vam musi ostat,pochybujem ze sudkyna rozhodla inak.

No a sme doma 110najom, 150 spotreba a uz na teba minie 260€ plus ti da 30€ mesacne a sme na 300€ ktore ho stojis ty.
Keby si napisala vas prijem a kolko stoji byt baby ti poradili kde usetrit a nebyt v minuse.
Vies ono nie jedna taska 30€ ale mnoho rodin s detmi z tych 30€sa prestravuje cely tyzden.

blahowoman
21. mar 2017

Toto mam rada. Ked kyda ta co s nim zije na tie pred nou. Do vztahu si sla s tym,ze ma 2 deti do riti. Co teba tie matky vobec zaujimaju. Co nadavas na to,kolko im plati. Je to ich otec. Nemal si tie deti urobit. Ci za to, ze zije s tebou tie deti nebudu mat koli tebe a tvojmu dietatu co zrat? Tato tema ma vie do vyvrtky vytocit. Si tak bohovo zodpovedna aj ty,ze nemas narok ani na cent. To je uplne skvele. Ale urobit dieta a potom nadavat to je este lepsie. Mna by zaujimalo, keby si sa s nim rozisla ty,a vidis ze ide mat dalsie dieta tak si pomyslis,aha cakaju dalsie asi na to maju. Nevies ako skoncis ty,tak nekydaj na deti a ich matky svojho partnera. Teba je po tom prd.

adus120
autor
21. mar 2017

ved prave to hovorim, ze tiez mi bude treba aspon 200 ale on mi povie ze uz teraz sme vyse 200 v minuse ze nema pre mna 200 lebo tamtej musi tolko dat... preto sa pytam co mam robit? sud nezohladnoval ci som pracovala ci nie, rovnako ako nezohladnoval prijmy tamtej... takze to je jedno... a porozpravat, no mile rada, lenze tymto rozhodnutim urobil sud to, ze manzel chodi o osmej domov aj to sa pride akurat tak vyspat a nema cas sa mi venovat, lebo nevie ako z toho von, ako zaplatit aj dlh na kreditke a k tomu 200eurove vyzivne a ako z minusoveho uctu zaplatit vybavu za nase dieta... chapes... ano, deti maju prednost pred zenou, preto trvala na vyzivnom 200 lebo vedela, ze by z neho nedostala uz dalsich 200 na seba... a pride mi smiesne, ze tam si bude robit ucty za 2000 a rozjebavat peniaze vsak nech on vsetko plati, a ja sa mam uskromnovat s vecami z bazaru?? no ked rovnaka zivotna uroven pre deti, tak potom moje ma mat rovnaku zivotnu uroven ako ma to jej nie?? ked moje dieta sa ma uskromnovat tak aj oni nech sa uskromnia
@dai

bratislavcankanm
21. mar 2017

@natalka13 presne, tak, chcelo by to poznat prijem, takto v podstate troche strielame naslepo so svojimi radami
@adus120 vies vobec, aky ma prijem ?

moonlight1210
21. mar 2017

@bratislavcankanm toto ziadat moze, aj sudnou cestou, aj to moze dostat. ale co dosiahne? iba co vytuneluje vlastnu domacnost.
lebo ako jej tie peniaze da? vezmu si na to spolocnu pozicku?

keby on tie peniaze mal a odmietal jej ich dat,ze ma zit z toho, co sama zarobi - to by bolo riesenie, ziadat vyzivne od neho cez sud.
ale v tejto situacii asi nie.

natalka13
21. mar 2017

@bratislavcankanm nemoze ziadat vyzivne na seba kedze on ju ekonomicky netyra. Naopka zivy ju, byva u neho v byte.
Po pripadnom rozvode nema ani narok na polku toho bytu,akurat na tie minusy v banke.
Skor by som zhodnotila ci. snim ak je neustale v minusoch ostavat.

majusqa77
21. mar 2017

ale inak aj mna by zaujimal cisty prijem, ked plati 200eur vyzivne 🙂

sense
21. mar 2017

@adus120 ved si pytaj, ....
No v 7 mes sa tazko praca hlada, doteraz si mala pracovat... Ak by zarobil v cistom 400 urcite mu nepriklepnu 300 e vyzivne...

jvlo
21. mar 2017

Inak, ja lutujem tu jeho ex...ma 200e rodicak a 200e na dve deti....tiez musi zaplatit najom, inkaso, tie deti musia jest, chodit do skoly, obliekat sa, byvaju chore, treba im lieky.....
Ak by ma moj manzel opustil po porode a o tri mesiace zbuchol inu, tak by som si vydupala co najvyssie vyzivne na deti, na seba a tahala ho po sudoch o zvyseni vzdy, ked by som dietatu mala kupit nove lyziarky......
Vitaj v svete dospelych.......chcela si ho? Mas ho......ale daj si pozor, pretoze to ako sa tvoj mm sprava voci svojej ex, tak sa raz bude chovat voci tebe a tvojmu dietatu..... tie naroky jeho deti budu rast....a mozno mu da sud raz striedavu starostlivost, sice nebude zene platit, ale budes jeho deti vychovavat 2 tyzdne v mesiaci, budes ich krmit, satit, prat im.....a to bude urcite viac ako 200e
🙂 🙂 🙂 fakt su tvoje odpovede smiesne, bud rada, ze je to zatial len 200e...

adus120
autor
21. mar 2017

no byt nema ani on, kedze je to najomne...

marcelatje
21. mar 2017

@adus120 150 eur mesacne na kozmetiku je trosku premrstene, nie?

moonlight1210
21. mar 2017

@adus120 no ale si ma dozrala, ty leniva hus. ona rozjebava?!!!
ale s prepacenim, kde ty "rozjebavas " peniaze, ze tolko minate a ty tu potom skuvinas ako kopnuty pes, ze nemas z coho tehotenske saty kupit?
tak si kup latku za 6 eur a usi si!
doma na riti sedis, robotu nemas, prstom pohnes len po klavesnici.
tam si mala uz davno mat posite aspon troje, aj v ruke by si ich uz mala spichnute.
ty leniva knedla!

marfikchov
21. mar 2017

@bratislavcankanm nevie, hovno v živote robila ale chce sa mať ako primadona... oháňa sa 2000 € účtami od "tamtej" a pritom nevie, čo tam bolo účtované... isto nie opasok od Diora, však ani na tom súde nie sú mechom buchnutí.... a jej sa bridí kupovať v bazáre, primadone!

katriona1
21. mar 2017

@adus120 ty to stále nechápeš, tak já ti to vysvětlím ještě jednou, můj manžel platí hypo+nájem za byt 600€ + všechny další pojistky a náklady na auto + velké nákupy, kdyby mi dal 300€ výživné tak mu tak akorát zaplatím tu půlku za bydlení a zůstane mi 200€ rodičák, který mám tak na nějaké jídlo a výdaje pro dceru, no a kdybych se rozvedla, tak si za to výživné tak možná tady v BA pronajmu malou garzonku ( místo našeho velkého bytu ) a z těch 200 bych musela hooodně pošetřit, aby mi to stačilo na vše ostatní
noa co se týká výbavy, tak já jsem roky pracovala, měla jsem nárok na celkem pěknou mateřskou, ze které jsem si ještě našetřila a většinu výbavy jsem si kupovala sama, tím manžela ani neobtěžuji 🙂 on toho platí dost, na to jsem já hodně velká, abych chodila škemrat od někoho peníze a vysvětlovat na co je potřebuji, to mě přestalo bavit ještě v 19-ti letech, proto jsem se zařídila tak, abych si sama mohla koupit co chci a nemusela se někomu spovídat

cajomila
21. mar 2017

@adus120 ...akoze fakt sorry...ale ty si male rozmanane decko🤐😝
Kolko mas vlastne rokov a z akych financnych pomerov pochadzas???
Ked nemam na NOVE veci,tak ich nekupujem,nie? Niesi jedina,a ani horsia,len preto,ze tvoje dieta bude mat pouzite dupacky...okrem toho,jemu to bude jedno...ale TEBE NIE!
Tera je uz neskoro plakat nad rozliatym mliekom...mas muza so zavazkami,pracuje,zivi ta...ale to nestaci...
Myslim,ze tu vsetky zbytocne stracame cas...ty nehladas riesenie😉

alby2014
21. mar 2017

Pockaj, ty si v 7 mesiaci a druhe deita ma rok? Takze bud ta podvadzal, alebo podvadzal svoju zenu s trojmesacnym babom, a hned ti srpavil dieta a stihol aj svadbu... bud je to unreal, alebo teda "charakter"

cajomila
21. mar 2017

@majusqa77 ale to nam uz povedat nechce🤐

blahowoman
21. mar 2017

Este sa vyjadrim k teme tehotenske oblecenie a veci pre dietatko. Tu na bazare sa da kupit tolko krasnych a zachovalych veci pre dieta. Miminko veci neznici. Maximalne oslinta,ogrcka. Je zbytocne kupovat drahe veci ked z toho za par mesíacov vyrastie. A aj kociky su tu po 1 dietati a mega pod cenu,tak nebud dolezita a hladaj cestu a nevytvraj zbytocne problemy. A tehotenske veci. Aj to. Za 3m rodis. To potrebujes co. 1 gate na traky, tricka natiahnes a na prsia ti staci sportova podprsenka z cinaka. Omg.

adus120
autor
21. mar 2017

len ono budu rast aj naroky mojho dietata rovnako.. vy pozerate vsetci len na to ze kolko ju vsetko stoji, kolko ona plati a vychovava - lenze ja taktiez budem musiet!!!! a tiez ma to bude tolko stat tak potom preco by som tiez si nepytala aj viac? ked tam nepozeral sud ze na jedno decko uz ide 100 a odklepol 200 tak potom ja tiez mozem s tym prist ze ta ja chcem 300