icon

Súd nám rozvracia manželstvo

adus120
21. mar 2017

Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?

dai
21. mar 2017

@adus120 ale ty dieta nemas... nechapem o com stale tocis... ked ho budes mat tak mozes ziadat o peniaze nan...
ja chapem kde sa nachadzas, chapem ze nemate peniaze... ale znovu - tie 2 deti s vasou situaciou nemaju nic spolocne... Oni sa len narodili a ich matky ich aktualne same vychovavaju... to znamena ze vsetky vydavky ktore aktualne plati tvoj muz tebe, oni musia platit sebe a dietatu same - uz len v tom co si vypocitala je viac ako 200 euro... hlavne ta matka 1rocneho pravdepodobne nepracuje - cize ked spocitas co ty budes dostavat - tych 220 euro plus tych 300 na domacnost co dava tvoj muz - je to uz viac ako ma ona, kedze ona ma od statu 220 plus 200 od tvojho muza ( nie 300 ako ty...) - ona ma aj o dost tazsiu situaciu v tom ze je sama, nikto jej dieta nepostrazi, nepomoze jej...
cize aktualne je situacia tvojich 500 voci jej 400 - kto je natom lepsie?

a za rok ked predlozila vydavky na dieta v hodnote 2000 euro tak to ju obdivujem😉

moni244
21. mar 2017

@ipetka ze ochabnuty jednobunkovec 😀 sa tu nahlas smejem 😀

jasminet
21. mar 2017

baby, 150€ bolo uvedena jej cast stravy + kozmetika... teda ak som dobre videla a 110 jej cast najomneho + 30€ vreckove mesacne... kazdopadne to nic nemeni na tom, co si o mladej panej myslim 😒 fakt by ma zaujimal prijem jej princa, bud pred nou taji nejake tie bubaciky, alebo uz fakt neviem... 300€ vyzivne asi z 500 cistom neodklepne nikto...

moni244
21. mar 2017

@jasminet a ty by si pred nou nezatajovala veci? Ked nerobi, len ruku natrca?

blahowoman
21. mar 2017
sticker
alby2014
21. mar 2017

@jasminet ja yb som tne prijem tipla okolo 1000e mesacne v cistom na take alimenty, keby zarabal 400-500 e, tak take alimenty mu neda nikto.

ipetka
21. mar 2017

@moni244 ale nieje tak? naco sa slecna vysokoskolacka vydavala?aby mala niake istoty predsa..chudobna ako kostolna mys ktora by rada ukradla kusok syra potomkom jej super dokonaleho muzicka..doma jej asi nikto nevysvetlil ze deti su na cely zivot bez rozdielu ci rodicia daneho potomka su/niesu spolu..vela to hovori o intelekte autorky tejto temy ktora dost evidentne ocakavala ako ju tu vsetky do radu polutujeme aka krivda sa jej deje....

maslenka
21. mar 2017

@adus120 ona pytala na dieta, voci ktoremu ma tvoj manzel vyzivovaciu povinnost, ty si nemas co obliect, preto som pisala, aby si o pomoc poziadala rodicov.

bratislavcankanm
21. mar 2017

@alby2014 tiez by som hadala okolo 1000ky, urcite nie menej ako 900 Eur. Vzhladom k tomu vyzivnemu aj praci (spominali sa sluzobky, premie - to tiez nema hocikto)

ipetka
21. mar 2017

Ze sud nam rozvracia manzelstvo...boze az mi je smiesno za teba ked si predstavim tu krivdu ktoru na tebe spachal vesmir 👏🏼👏🏼👏🏼

cajomila
21. mar 2017

@adus120 Neda mi...ale napadla ta uz aj taka sialena alternativa,ze ked bude mat tvoje dieta 6 mes., tak by si isla aj ty sama do prace???Ked uz chces prenho to najlepsie a nove???Aby si trochu odbremenila tvojho tazko pracujuceho manzela??? Aj tak zeny robia,ktorim to proste financne nevychadza a nemaju manzela milionara😉

mirica
21. mar 2017

@adus120 ...a ešte ti napíšem jednu vec.....ani matke jeho 2 dieťaťa dopredu na výbavičku nikto peniaze nedal....kedže ich dokladovala na súde , a ten rozhodol až , ked malo dieťa 1 rok

takže podla tvojej pokryvenej spravodlivosti si veci niekde zožeň , zaplať si ich....a ked bude mať tvoje dieťa rok , tak si ich vypýtaj od muža....!

toľko k tej tvojej rovnosti......kto živil to druhé dieťa celý rok, kým určil súd výživné? to si sa starala, či má to dieťa čo jesť?????

cajomila
21. mar 2017

@ipetka ...mne uz je z toho tiez do smiechu...havne ked citam prispevky zien,ktore sa snazia vysvetlovat dookola to iste...a furt nic

jasminet
21. mar 2017

@moni244 ja by som si s nou ani decko nespravila 😀

alby2014
21. mar 2017

@bratislavcankanm ona asi cakala, ze si bere Borisa Kollara, ze bdue kocik Stoke, ona nebude robit, malovat si nechty, vybavicka Zara, Next...etc.
Moj muz zaraba nadstandartne, ja standartne a napr. tehotenske veci lidl, jedny rifle s HM a stacilo, oblecko maly z tesca, alebo lidla, lebo aj tak rychlo rastie, aj tak to zabrudi a este som kopu veci dsotala a aka bola vdacnaaaa....pricom som aj tu v bazare kupila asi za 30eur balik novorodenckeho oblecenia a tam prisaham bolo vsetko...

blahowoman
21. mar 2017

Zeny ona nema sajnu o zivote. Nema sajnu ako a z coho zit. Nema sajnu o tom ako sa starat o dieta -SAMA . Lebo ta jeho ex podla tvojich slov chodi krava jedna na vylety sama bez dietata. No co si to vobec dovoluje. A este mas aj fotky. Ako facku by ti dievca dala na spamatanie sa zo soku. Ja mat a cakat dieta s takym zodpovednym typkom tak boh ta varuj. Moj ex sice tiez nie je nieco extra,ale aspon si nerobi deti kde pride a dokonca nema ani s terajsou dlhorocnou co keby uz aj mali,tak je normalne. Ale tvoj ma 1r dieta a ty uz v 7m. Rozum sa mi zastavuje.

ipetka
21. mar 2017

@alby2014 takto uvazuje pre mna rozumna zena..len mam obavu ze keby tato trubica otvorila hubu pred Kollarom tak jej kupi tak listok na vlak smer -co najdalej...netvrdim ze tie jeho krasavice su IQ vo vyske Einsteina ale toto tupelo nesiaha ani jednej z nich ani po opatky ktore im on kupi...ale verim ze si to takto predstavovala..kocar 1000€,vybavicka 1000€,doma sedet nic nerobit len utracat "cudzie"...ved z cudzieho (uctu) krv netecie...je jedno ze je to manzel...pri tej rychlosti svadobcenia by som to tipla ze to tiez bolo take dupkanie...

mariba77
21. mar 2017

@h2 snaha je, už je to na nej...

cajomila
21. mar 2017

@ipetka umrem,umrem umrem od smiechu

sticker
rutie
21. mar 2017

Svata prostoto!

cajomila
21. mar 2017

Ja si myslim...ze najlepsim riesenim je dalsie sudne konanie.Tentokrat ale ty/sudkyna...kedze ona za to vsetko moze!!!
A tej...co sama na vylety chodi...tych 200 eur odnat! BEZODKLADNE!!!
Toto si chcela pocut???

ipetka
21. mar 2017

@cajomila tu uz ani priestor na vysvetlovanie tu je to o tom ze sa dievca samo zhodilo a zhadzuje sa nadalej..teda pardon teraz uz chvilku nedupka (ta ja chcem,ta ma aj ja chcem,ta ...) princezna mala vysoko nadhodnotene svoje predstavy a padla z nebies pri prvom minuse na karte...verim ze to bol tvrdy pad...ale nemala dolamane ani ruky ani nohy mohla ist do roboty a teraz by mala narok aspon na matersku lebo v jej pripade to zhasne 800€ po prvom mesiaci zivota dietata...kedze z jej prispevkov hodnotim ze ju na urade poslali do riti s jej predstavami...

ema234
21. mar 2017

@marfikchov a kde da dieta ked sa narodi? kto ho bude bavit, ty? to ma ist do prace v siedmom mesiaci a potom si ma dieta bravat so sebou do prace.

ipetka
21. mar 2017

@cajomila prisaham bohu ze toto ked mi ma moj syn raz doniest domov tak ho v sekunde vydedujem...nevychovane princeznicky bez stipky sedliackeho rozumu ktore si myslia ze im muzicek vytlaci k noham denne zlate vajco....

bratislavcankanm
21. mar 2017

@alby2014 ja podobne, v tehotenstve lacne veci, hlavne Tesco a hlavne elastickeeee 🙂, velkost 42-44, vo vypredaji tricka a sukne za par eur, samozrejme v minimalnom mnozstve.

Pokial ide o vybavu pre dieta - detska postielka nova aj s matracom a dve kojenecke ciapocky a digitalny teplomer (obycajny, dovtedy som pouzivala klasik ortutovy). To bolo VSETKO pred porodom uplne vazne. Vsetko ostatne sme dostali resp. si pozicali vratane kocika a autosedacky (po cca roku sme to vratili, stalo nas to jednu flasu a nakupne poukazky do tesca za 100 eur tusim, mozno 150 sme im dali, uz si nepamatam, ). Ostatne veci sme dokupovali priebezne podla nasej potreby.
Vsimla som si v inej teme zakladatelky ohladne vybavy pre dieta, ze im niekto ponuka odsavacku za 80 EUR - to som ja nekupovala, mozno sa to niekomu zide, ale urcite nebudem taku drahu vec kupovat pred porodom ked ani neviem ci to vyuzijem.

ipetka
21. mar 2017

@ema234 nato mala mysliet predtym nez roztahovala nohy s viziou zabezpecovat sa..teraz nema absolutne moralne pravo vyskakovat a osocovat matky nevlastních surodencov jej potomka.Mala radsej dostudovat a venovat sa rozvoju svojej mozgovej kapacity kedze v tomto pripade sa hodnota rovna jej prispevku do spolocneho rozpoctu rodiny ktoru si narychlo zbuchala

andreah25
21. mar 2017

Dievča asi bolo na akcii s Borisom K. a v alkoholovom omámení si ho pomýlila s čašníkom a teraz prišla na to, že niekde je zrada. Ale ak vie počítať, tak príde na to rýchlo, že jej muž asi Boris K. nebude, keďže dokopy má deti iba tri a ten reálny ich má podstatne viac 😀

Sorry, ale nič inteligentné sa mi na túto tému nedalo napísať 😀

ema234
21. mar 2017

@jvlo a ty vies ci ma noveho partnera ved nech sa ten o nich postara.

ema234
21. mar 2017

@dai ako vies ci su same , alebo niesu.

marcelatje
21. mar 2017

@ema234 a ty co si z rovnakej dimenzie pricestovala? Alebo skor ty si asi ona....😕