icon

Súrodenecké konflikty: Ako riešiť nevychovaného brata?

22. aug 2026

Zdravim. Už som zúfalá a neviem čo robiť . Bývam ešte stále s rodičmi mám 22 a bohužiaľ momentálne si neviem dovoliť sa odsťahovať. No strašne by som to potrebovala. Bývam totiž ešte s bratom ktorý má teraz 18 a sestrou ktorá má 25. So sestrou každý deň upratujeme dom, vysavame, umyvame zem, umývame riady, utierame prach a podobne. Brat však nerobí dokopy nič. Pár krát ho otec zavolá nech mu s niečím pomôže okolo domu ale to je tak všetko. A aj okolo toho má neskutočne veľa rečí a kým to naozaj ide urobiť trvá mu to tak 2, 3 hodiny. Je neuveriteľné drzý a správa sa naozaj nepekné. Keby niečo takéto čo on hovorí rodičom alebo aj nám, povieme my so sestrou tak letíme z domu. Dokáže kľudne povedať mame že drž hubu, choď preč, neser ma a podobne. Ja to nechápem oni s tým nič nerobia a ja ho vychovať sama neviem a ani to robiť nebudem, navyše v takomto veku sa to ani nedá. Mne nemá problém hovoriť veci ako nech zdochnem, nech sa podrezem, že chudák môj budúci muž, alebo že mám určité autizmus nádor na mozgu a podobne. Ako naozaj hnusne veci ktoré ma neraz aj zabolia. Je neskutočný bordelar a myslí len na seba. Napríklad, keď rodia kúpia zmrzlinu pre celú rodinu on ju sám zje. Po novom ma brigádu kde si celkom slušne zarába a tak mu mama povedala že už mu nebude kupovať blbosti nech si na ne našetri sám. Ale nič z toho aj tak mu kupuje veci. Mám so sestrou spoločne auto a striedame si ho, raz na ňom idem ja niekde potom zasa ona do práce a tak. S tankovanim sa vždy striedame. Lenže po novom ho začal bravat aj on a to dosť často a na tankovanie neprispel ani raz. Už som z toho unavená rodičia s tým nič nerobia a ja neviem ako čo s tým. Nemám sa mu s čím vyhrážať ani nič. Ale už som z toho unavená a frustrovaná. Navyše nedokáže spraviť ani len základné veci ako umyť si po sebe záchod alebo zatvárať dvere, spratat veci keď niekde urobí neporiadok. Všetko to musíme po ňom urobiť my so sestrou. Keď som sa ohľadom toho sťažovala rodičom povedali mi len že : aha takže teraz tu všetci budeme nechávať špinavý záchod nie? Bože tak keď vidíš že je špinavý umy ho. Lenže tu ide o princíp, ja odmietam po ňom umývať a upratovať keď to robí neustále. Veľa krát som ho na to upozorňovala aj so sestrou a nič robí to stále. Ja som dosť výbušná povaha hlavne pri ňom . V spoločnosti sa viem ovládať ale pri ňom to nejde. Ešte ma vie úplne vytocit keď si zavolá ku nám jeho frajerku a tvári sa pred nou zrazu aký je on dokonalý a milý brat a syn. Je mi z toho až zle. Chuďa jeho frajerka nemám absolútne poňatia s kým to chodí.

Strana
z4
anonym_1ae7db
26. aug 2026

@anonym_autor keď si zavolá frajerku ukáž jej ten osraty záchod nech vie co ju čaká keď spolu začnú bývať ;))

cacianka
30. aug 2026
@anonym_autor

@catherin4 ďakujem. Ja dúfam že snáď máte pravdu a polepší sa, ale keď sa takto správa aj napriek tomu že má frajerku, no neviem...

@anonym_autor tak si tu jeho frajerku vezmite bokom a riadne jej objasnite, čo má za frajera - špinavé grobianske prasa! Dajte jej dôkazy, nahrávky, fotky a nech je na nej ci chce byt s takým hovädom.
A ty si sestrou - hľadajte taký podnájom, kde im vieš dopriať súkromie, ved aj v zdielanom byte žije 3-5 úplne cudzích ľudí. Kľudne hľadajte aj potajomky, a až pri sťahovaní veci povedzte rodičom , nech si šťanca a srača vychutnajú sami

autor
30. aug 2026
@cacianka

@anonym_autor tak si tu jeho frajerku vezmite bokom a riadne jej objasnite, čo má za frajera - špinavé grobianske prasa! Dajte jej dôkazy, nahrávky, fotky a nech je na nej ci chce byt s takým hovädom.
A ty si sestrou - hľadajte taký podnájom, kde im vieš dopriať súkromie, ved aj v zdielanom byte žije 3-5 úplne cudzích ľudí. Kľudne hľadajte aj potajomky, a až pri sťahovaní veci povedzte rodičom , nech si šťanca a srača vychutnajú sami

@cacianka ja som už toľko krát chcela ale rodičia by ma v tomto samozrejme nepodržali a sestra žiaľ tiež nie. Ona je taká že chce mať hlavne pokoj a hlavne nechce vyzerať zle pred jeho frajerkou. Coz ja úprimne nechápem ale ak by som sa rozhodla sama jej toto zdelit tak by som akurát ja vyšla za psychopata. Viac krát mi brat hovoril že jej už o mne povedal kadeco aj videá rôzne poukazoval (nahrával ma keď som po ňom kričala alebo som stratila nervy) takže by som skôr sebe ublizila

cacianka
30. aug 2026
@anonym_autor

@cacianka ja som už toľko krát chcela ale rodičia by ma v tomto samozrejme nepodržali a sestra žiaľ tiež nie. Ona je taká že chce mať hlavne pokoj a hlavne nechce vyzerať zle pred jeho frajerkou. Coz ja úprimne nechápem ale ak by som sa rozhodla sama jej toto zdelit tak by som akurát ja vyšla za psychopata. Viac krát mi brat hovoril že jej už o mne povedal kadeco aj videá rôzne poukazoval (nahrával ma keď som po ňom kričala alebo som stratila nervy) takže by som skôr sebe ublizila

@anonym_autor hmmm, chápem. Tak ho teraz nahrávaj ty. Opatrne, nenápadne. Nikdy nevieš kedy sa ti to zíde. A hlavne sa pripravuje na odchod, akokoľvek kedykoľvek v budúcnosti

Strana
z4