Sused búcha kladivom na dvere, lebo vraj týrame dieťa
Prosím vás stalo sa niekomu niečo podobné? Ja som z toho riadne rozhodená.. Dočasne bývame v bytovke. V tomto byte sme už vyše roka. Vedľa nás býva starší manželský pár. Nemáme s nimi žiadny kontakt, len sa raz za čas stretneme na chodbe. Už týždeň je môj ročný synček chorý, chodíme na injekcie, má horúčky, zle spinká a aj cez deň je nervózny a veľa plače. Dnes cez deň mal už taký zlý stav že plakal asi hodinu vkuse a nič nepomáhalo. Nechcel papať ani piť, nechcel cumlík, proste má horúčky a spinkať sa mu nedalo a bol nervózny a veľmi plakal a nevedela som ho ukludnit. Celú dobu som ho mala na rukách.
Toto trvalo asi hodinu, ja som už plakala s ním lebo som mu nemala ako pomôcť, proste mu je zle. Dostal liečiky a nosila som ho. Potom počujem ako niekto hrozne trieska na naše dvere. Najprv som neotvorila, o chvíľu znovu, čudujem sa že tam nespravil dieru. Vyšla som von a sused vo dverách a kladivom v ruke že čo preboha robíme, že toho malého týrame, že jeho deti nidky takto neplakali, maximálne 10 minút a vždy sa im len prihováral a prestali. Takže ja malého určite týram. Maleho som celú dobu mala na rukách a prestal plakať keď som sa hľadala so susedom. Pekne si nenechal vysvetliť aká je situácia, prešlo to do hádky, ja so slzami v očiach ako mi toto môže hovoriť. Tresla som mu dverami s tým že je koniec. Mimochodom naozaj som mu to najprv pekne vysvetlila čo sa deje. O chvíľu počujem ako za dverami niekto naťahuje lepiacu pásku.. Vyšla som von a lepil mi na dvere odkaz že ako je možné že dieťa hodinu plače a hneď ako prišiel on to prestalo. No neviem. Malý sa najprv zľakol a potom sa už ukludnil. No a že nabudúce zavolá rovno políciu.. Prešlo to do nadávok z oboch strán.. Tresla som dvermi. Už tak som bola z malého hotová uplakaná, je to moje dieťa, trápi sa a neviem mu pomôcť a ešte toto.. Akože môže prísť policajtov koľko chce, to ma netrápi, ale tento prístup a jeho správanie. Také hnusne veci mi povedal.. Vravím mu bývame tu vyše roka, či ho už počul niekedy plakať.. A on že párkrát áno.. Ako haló. No som z toho dosť rozhodená je mi zle, malý akurát konečne zaspal tak toto píšem.. Neviem ani čo čakám od vás, len mám dosť.
Už chápem, prečo sa nikto nechce starať do druhych, ked počuje kriky a plač, tyranie alebo vraždenie, podla tychto komentov budu na vas volať policajtov...Autorka je v tom sice nevinne, ale ma volať na suseda policiu, lebo on sa domnieval, že tu ide o tyranie ?...proste došlo k nedorozumeniu na jednej aj druhej strane, vzblkli vášne, všetci horuce hlavy, ked policia pride, maximalne im vysvetliš, že maly ma teploty a susedovi by som sa to ešte raz snažila vysvetliť, a ked to nepochopi, bohužial...
akurat nechapem tieto komentare volaj naňho policiu? a za čo? za to, že počul krik a zastarel sa? nechapem fakt hrotiť to do krajnosti...
S tym kladivom sice nechapem, čo chcel dosiahnuť, jedine, že by ťa ohrozoval Tak som zvedava, ako sa to skonči, kto na koho dá udanie...
@karolinakr Presne tak a hneď vedľa beží diskusia o tej dobodanej 15-ročnej a ženy tam zúrivo odsudzujú aj susedov, že si nič nevšimli, nezaujímali sa a vraj určite museli byť nejaké náznaky, že matka dievčaťa nie je psychicky v poriadku...
Naozaj je lepšie vykašľať sa na to - nech decko reve ako pavián, nech ho tam hoci aj zabijú - rozumný človek sa po takýchto reakciách radšej vyhne problémom a bude mu to jedno.
Vy ste nevolali políciu? Nechápem. Kladivom do dverí a vy máte výčitky. V momente vytočiť 158 a riešiť.
@karolinakr, tu nejde o to, že sa sused zastarel a buchal na dvere. Tu ide o to, že na tie dvere trieskal kladivom. Ja otvoriť dvere a stoji tam chlap s kladivom, vydesim sa na smrť. S deckom na rukách dvakrát. Akože čo plánoval? Vletieť do bytu ako Zorro pomstitel a všetko rozmlatit na kašu alebo co vlastne chcel? Keď počujem hodinu plakať dieťa a robím si starosti, tak volám policajtov. Oni tie dvere kľudne môžu aj vyraziť. Ja nemôžem ani prizabiť rodičov, ani dieťa odniesť do bezpečia, takže celý ujo bol hodne mimo.
Prepáč ale keby mi niekto kladivom búcha na dvere v momente volám policajtov a nepôjdem sa s nim hádať a ešte s dieťaťom na rukách... môj muž by mu dal minimálne dobru po papuli... vážne jej baby radite aby sa naťahovala v písaní odkazov zo starým bláznom? Nabudúce volaj políciu...
@karolinakr podľa teba je v poriadku ,keď niekto búcha kladivom na dvere keď male dieťa plače?? A potom lepí odkazy ? Za mňa úplný psycho ... keď sa domieval ze ide o týranie mal normálne zaklopať , spýtať sa co sa deje, poprípade mal on zavolat políciu a nie toto ..
@karolinakr neviem teda, či pomoc nepotrebuje náhodou susedova manzelka, keďže ten bežné trepe na dvere s kladivom, čo potom robí s ňou! Takto sa tiež dá na to pozerať...
@viki128 keby mi sused buchal kladivom na dvere,policajtov by som volala ja,i keď ak by bol muž doma,neviem ci by som to stihla. Ten by mu dal... radšej by som to išla riešiť ja.. sused má koľko rokov a aké komplexy. Nasrata som strašne ako som si to prečítala. Ja by som ho do takej piip poslala....
Takto, keby skutocne trieskal kladivom do dveri, tie dvere by vysoko pravdepodobne boli poskodene a to poriadne! Takze ZA TO by som skutocne policajtov na neho zavolala
@karolinakr Tiež si myslím,že mohlo ísť o scenár kde sused má obavy,či netýrajú dieťa,tak vzal kladivo na svoju prípadnú sebaobranu. (Staršieho človeka hoc čo napadne) Ale nebúchal ním na dvere,to by boli poškodené...Na druhej strane, po slušnom vysvetlení situácie sa mal stiahnuť a nevyostrovať konflikt.
My sme mali suseda ktory prisiel s kladivom.noc stravil v CPZ😉
@anastasiagrey nechapem, co chcel s tym kladivom.Mozno je nepričetny, treba zistit nenapadne...Inak my mave velke problemy v brane odkedy sa tu diler nastahoval predtym ticha stvrt, teraz bordel kade chodis, mozu mat tak so zenou 20 rokov, minule niekto pačil branu, marihuana smrdi.
..Bol tu prispevok raz, ze dieta odniekal vkuse place a pytala sa zienka, ci ma zasiahnut a vacsina jej radila, nech sa nestara...Taky je zivot.Tazko povedat, musela by som toho suseda s kladivom vidiet..
Vies ja to beriem zo svojho hladiska - keby mna niekto tyral, ja by som bola rada, keby sa druhi zastareli a keby ma nechali tak, mala by som im to za zle..
Zavolaj policajtov ty za obťažovanie, rušenie domového poriadku.
@aliaray1 on bol ale chory na hlavu.trieskal nam ze sme hlucni aj ked sme neboli doma...ktovie co pocul.a ked prisiel s kladivom ku dveram, tak sme zavolali mestskych policajtov.a oni ho poculi ako reve ze nas pozabija, tak onu sami zavolali statnych policajtov, ze nebezpecne vyhrazanie a sup s nim do cely

Niektori ludia prekypuju spomienkovym optimizmom. Tiez mame susedov, ktorych deti nikdy nekricali a nebehali po byte. Takym ludom nevysvetlis.