icon

Susedia majú chlapca, ktorý stále dupoce

dmk_1
30. dec 2021

Pomozte mi to pochopit, lebo ja uz nerozumiem. Byvame na najvyssom poschodi, tak som sa tesila na to bozske ticho, nikto nebude dupotat nad hlavou. Omyl - pod nami maju chlapca, asi stvorrocneho, dupoce od rana do vecera. Nevie chodit, len lietat po byte a dupotat. Ale tak dupoce a skace, az sa to u nas zatrasie - ano, od spodu. Do skolky asi nechodi, lebo dupoce kazdy den, zacne rano, konci vecer a casto vidim, ze chodi babka,asi strazit. Ze je to dieta, okej,ja to chapem,ale comu nerozumiem, je ta jeho mater - pomozte mi pochopit, preco ho nemoze raz vziat na ihrisko, nech sa tam vyblazni a doma sa nesprava ako utrhnuty z retaze? Byvame tu uz vyse dvoch rokov, ja som ich jedinykrat nevidela, aby vzali motorku,bicykel,buginu a sli von. Niekedy uz mam take nervy, ze mam chut vziat svihadlo a skakat im pol hodiny nad hlavou.

Strana
z3
maslaba
Autor odpoveď zmazal
dmk_1
autor
1. jan 2022

@maslaba boze, ake ste daktore nechapave. Este raz si precitaj, ze prispevok je o matke, ako neriesi decko a ze nechapem ju. Nemiesaj tu plac babatka, vravi dakto o tom, ze to tu vytahujes? Odbije 22 mozem ist klopat, preco dupoce do 11 v noci? A ak je byt moj, mozem dat malej rano o 6 do ruky hrnce s varechami, nech do nich trepe az do vecera, lebo byt je moj a ja mozem robit co chcem? No nie,nedala by som, lebo je cosi take ako vychova, vedenie k niecomu. a nie urobit si decko a nechat ho robit si, co chce, aby mater mala pokoj. Ze ja som tolerantna, lebo pisem sem,namiesto toho, aby som chodila klopat v nocnom klude,preco maly dupe a preco ona vrieska, nevypisujem odkazy a nestazujem sa na vsetok krik, co ide z ich bytu, ale ked sa ti trasu radiatory,tak to je uz kus moc. Ze som tolerantna a schopna vnimat, ze okrem mna tu byvaju aj ini ludia, preto som zvazila, kedy zapnut pracku, ze po 22 sa da dat nizsie volume na telke, ze som nad ranom s malou dve hodiny pochodovala, aby spala a nericala na cely barak. Ale chapem, ze mas takyto postoj, niekto si dovolil tebe povedat, ze mas hlucne deti, tak budes obranovat a hladat vinika vo mne. Nuz, bez vetra sa ani listok nepohne, tak asi tak.

selest
1. jan 2022

@dmk_1 ty mas len babatko alebo mas aj vacsie dietatko doma? Su take zivsie deti na ktore maloco plati. Prosto ty tvojmu dietatku povies 200x a ono na 201 pochopi a nerobi vylomeninu
A skusa to 5x denne. A potom su deti kt nepochopia ani na 2000krat a vylomeninu robia tak 20x za hodinu. Ked v tom zijes par rokov tiez si s nervami na konci, a nie len z decka ale popravde aj z toho ze nejaka mamicka s deckom ktoremu staci nosit sa na rukach a bude ticho mudruje o vychove, a uz prosto kricis ty krici dieta. Ono vidi ze si v prdeli a o to viac vystraja atd. Tiez som bola supermama kym som nemala deti
Ale ked mi decko x mesiacov kazdu noc 2 hodiny behalo po byte a vrieskalo a trieskalo dverami tak sa mi uz cez den ked vystrajal velmi nechcelo srat duhu. Su aj deti bez dg ktore toto robia. Co by si robila kebyze ti decko prosto beha a nic z toho co skusis nan neplati. Priviazes ho k posteli a zalepis usta aby bolo ticho. Asi pani ked krici tak jej to tiez neni jedno ze jej dieta vyvadza. A mozno vonku tiez neposlucha a uteka atd. Chapala by som tvoj postoj keby pani napr klabosila s kamoskou alebo by dieta nejak v chovani podporovala. Ale ocividne je z neho tiez v prdeli ked krici. Zial nie kazdy vie ako na deti a nie kazde dieta je rovnake. Niektore veci si treba zazit. My sme tiez mali susedov co kazdy den "vrazdili" deti😂vtedy sme sa na tom smiali a teraz uz s odstupom casu pani lutujem, mali sme jej skor ponuknut pomoc..

maslaba
Autor odpoveď zmazal
eriela77
21. máj 2023

@dmk_1 Ja ta plne chápem, presne to iste mam ja..je jedno že žijem v Nemecku, trhnutí ludia su všade..nad nami býva sama matka s malou 6 ročnou a vedla ich sused ma 4 ročnu..a oni ked dve sa stretnu hlavne v byte nad nami..tak to je amen, ine nevedia len dupať, snad hadzať sa o stenu. Kto by mi chcel napísať, že to pochopim ked budem mať vlastne deti, preventivne vas posielam dokelu, sama som bola dietatom a viem ako ma rodičia učili rešpektu..Ano aj ja som začala behať, skušať ako dieťa..lebo to si neuvedomuje že trieska..ale od toho tu je rodič aby ho aspon po 10 minutach stopol ...a nie ja som "povinna" počuvať dupot niekolko hodin, len preto lebo rodičia neupozornia, nezoberu ich von aj ked je krasne a za domom mame par, dohovor nepomohol ..len velmi kratkodobo, majitel domu im 4x písal..proste kratkodobo...kašlu na to ..keby aspon počujem rodičov, že sa im aspon pokusia stopnuť, tak si poviem, dobre snažia sa..ale nič..nič..dovolene maju všetko.

eriela77
21. máj 2023

@sorciera24 ja inak mam tiež problémy so susedmi, nad nami býva 5 ročna a chodi sa hravať 4 ročna..ale to 2 až 4 hodine v kuse šprint arena..Čo však je zle, že rodičia s nimi von nechodia, vonku nadherne, deti celý vikend doma až kym nejdu do škôlky a to mame hned za domom krasny park, pre mna nonsens...a su to dievčata u chlapcov ako mate vy to chapem viac že su besní ale toto nad nami , to ako keby sa o stenu hadzali

Strana
z3