icon

Susedia nám robia zo života peklo

slniecko2
11. nov 2014

Ahojte mamicky. Mam problem, ktori neviem ako najefektivnejsie riesit. Nastahovala som sa asi pred necelym mesiacom do noveho bytu a hned po dvoch dnoch za nami prisiel sused, ze aby sme nebuchali- bolo 21.00 a deti sa vytesovali ze maju novu izbicku atd. Tak sme im vysvetlili ze mame male deti a ze je nam to luto, ale musia si zvyknut, ze deti chodievaju aj doskolky a ze sa snazime, aby nedupotali. NAvsteva suseda sa opakovala po dvoch dnoch s tym istym, teraz to vsak bolo uz skor. Potom kazdy den buchali: o 19:00, 18:30, 18:00, 17:30 a dnes sa mi stalo to, ze dam deti spat do postelky cca o 21.00 (aj ked som si myslela, ze sme sli spat skorej) a susedia zrazu strasnu diskoteku spustili- dunelo vsetko az som to v kostiach citila. tak som obula deti do papuc, lebo boli v pyzamkach a isla som ich slusne dole poprosit, aby to stisili- oni ze nie, ze este nie je 22.00 ☹ Tak som im vysvetlila halsne, ze moje deti maju kvoli nim zakazane behat, ze sme kupili hruby koberec aby to tak nebolo pocut, ze som si dala koberce aj tam, kde som nechcela a oni stale, ze ich rusime cely den a ze oni chcu mat pokoj a ze mozeme aj policajtov volat ked chceme. Podotykam, ze deti maju ortopedicku obud-musia ju mat, ale snazim sa, aby fakt nedupotali, ked chodia do skolky tak spavaju najneskor o 20.00 a ked prideme tak sa snazim, aby sme si stavali lego, citali, pripadne kreslili. Oni su taki bezohladni!!!! Normalne sa nas snazia vystvat!
Este mi aj povedali, ze som si mala teda kupit byt na prizemi!!! Inak detsku izbu mame nad ich obyvackou.
Teraz by som vas chcela poprosti nejake rady- mozem ich zazalovat za obtazovanie, kedze to dunenie robili naschval? potom to vypli, ale obav sa, ze s ich mentalitou to mozem cakat za par dni zase ☹ Okrem ineho je aj domovnik ten clovek- premyslam, ze dam staznost na bytove za to, ze je neprofesionalny a okrem ineho sa aj o niektore veci nestara. Alebo ako by ste postupovali vy? vdaka za kazdu radu. zly sused-hotove nestastie ☹

simca06022011
12. nov 2014

@petulda333 ako usmernis 2-3-4 rocne deti? Aby sa neblaznili? Nijak...

evelynm
12. nov 2014

@rosannar , vies, ci si ty mala muza a ona nie, sa mi nevidi v tejto veci dolezite. Skor mam nedobry pocit z toho, ako to opisujes. - skodoradostne, nahnevane.

0silvia0
12. nov 2014

@rosannar ani ja som na tomto svete nič nedokázala 😉 To, že som porodila deti a že mám manžela nepovažujem za dokázanie niečoho svetu 😎
Takéto žabo-myšie vojny nepovažujem hodné za povšimnutie a človeka, ktorý sa venuje takýmto činnostiam treba skutočne len poľutovať tak ako tvoju susedu.

0silvia0
12. nov 2014

@evelynm presne toto som chcela @rosannar naznačiť aj ja. Nejde o to, čo píše ale ako to píše (akým spôsobom). Veľmi mi to udrelo do očí.

petulda333
12. nov 2014

@simca06022011 a ty ako vies kolko maju rokov?su to starsie deti!!!pisala som ze sa divim preco nie su v skolke ci skole...a nasa suseda co byva vedla ma tri deti,2,4,7rocne a tie male pocut nieje....ale ti nad nami du jak utrhnute z retaze....ja chapem divate sa nato ako matky,ja berem su deti.a niektore veci sa vysvetlit nedaju ale aby decko behalo po byte cely den je vela,a po podlahe tahaju kadeco a hadzu kadeco...preco ja sa mamvo svojom byte stresovat z hluku a nad nami a oni nic?!ani ospravedlnenie ani pokus o napravu,ale kazdym nasim prosenim sa to zhorsuje...co ich mam tahat po uradoch??taka nie som,ale uz mi ten hluk ide fakt na nervy...

tslobik
12. nov 2014

Jaaaj, toto ma uviduje stále dookola....My máme nad sebou tiež rodinu s 3 deťmi....Mne nevadí ak ruch robia deti......veď to je prirodzené....Ale sú aj horšie prípady, ak ruch robia dospelí ludia, a ešte k tomu najmä naschvál....

petulda333
12. nov 2014

@nuvaring mudro pises ozaj az sa mi rozum zastavuje....pod na par dni k nam,a hned zmenis nazor...nocny klud sice ani nasi neporusuju ale myslim ze to neznamena ze cez den maju robit peklo!!!uz z nejakeho moralneho a ludskeho hladiska by to malo byt inak!!toto ked citam az ma zlost chyta aki su ludia sprosti!to ze je klud medzi 22-6:00je fajn ale od 7-22:00 je hluk je fajn???trochu vela

petulda333
12. nov 2014

@tslobik mne by tiez hluk nevadil,ale oni to uz fakt prehanaju a mozno sa pridavaju aj rodicia,neviem...pod k nam a prestane ta to udivovat hned ked to budes pocut

rosannar
12. nov 2014

@0silvia0 a @evelynm možno to tak vyznelo ale to som nechcela...ako ju lutovať nikdy nebudem, má to v krvi byť taká zlá voči ostatným...viem čo robila jej mala za mládi a tým padom ani jej deti nemôžu byť iné čo je dosť smutné...možno som to mala napísať tak že ona prakticky žiarlila na to aký život som si dokázala zariadiť a ona to nemala a pritom sme rovnako staré, každý jeden chlap sa s nou rozišiel len preto akú mala mamu a aká bola ona sama...bývali sme tam 4 roky a jej starí rodičia boli u nich asi dvakrát a pritom dôchodcovia čiže z času by vystalo len aj oni vedia že len všetko na hádku prekrucajú tak ich nechcú ani oni moc...mne jej lúto nie je..každý si život zariaduje podla seba, nepríde víla ktorá zakrúti čarovnou paličkou a povie takto budeš žiť...ale odbočenie od temy..

dzejn80
12. nov 2014

No pridam sa do tejto temy, lebo nedavno som tu mala podobnu :(
My mame dvoch chlapcov, starsi chodi do skolky od 2r, s mladsim som doma. Panelak, laminatove parket, klasika. Suseda zacala ked mal starsi rok, ze jej nevadi, ked dupka, chape, ze zacal chodit, ale nech mu vraj nepadaju hracky, lebo ona sa laka. Ok, decku taku vec nevysvetlis, tak prisli koberce, do haly, do obyvacky. Hracky sa odstahovali vyhradne do detskej, ziadne lopty, auta s plastovymi kolesami. My spokojni.
Prisiel druhy syn, este nemal ani mesiac, ze aby sme sa stisili ... My oci vyvalene, ze co robime. Po dalsej staznosti sme na moje naliehanie (mm mesuhlasil) vyhadzali parkety z detskej a dali celoposny koberec. Hry stale iba tam, nonstop vonku, ked sa da, zvycajne chodime vtedy, ked ona prichadza z prace, ... a cele toto zle, lebo kde tu nieco padne, samozrejme, komu nie, skoncilo to podanim na policajtov, ze rusime nocny klud ... Uz si asi nevedela nic vymysliet, lebo na miestnom urade nepochodila. Nase deti chodia spat o pol deviatej a vstavaju o pol siedmej ... My vacsinou zaspime s nimi, takze tolko k ruseniu nocneho kludu. Ale ona nam vycitala aj ze deti v noci zaplacu, takze ja uz to povazujem za nejaku chorobu.
Este k tomu hluku, vela sme to riesili so znamym, ktory za zaobera akustikou, ten nam povedal, ze aj obycajna mala lopticka, ked padne na parkety, moze dole zniet ako kladivo keby padlo, jednoducho tie parkety vytvaraju ozvucnicu , ako reprak. Takze ked mne suseda povedala, ze stahujeme stale nabytok, ze sa to neda vydrzat, tak to ked odsunieme stolicku od stola. A to mame vsade tie filcove podlozky. Dalej ze hluk sa siri aj po zvislych stenach, takze nejake obycajne odhlucnenia nepomozu. Vytrhat parkety, spravit potery s dilatacnymi medzerami a na to bud kvalitne lino alebo marmoleum, pripadne drevene parkety alebo parkety podkladane korkom.

petulda333
12. nov 2014

@dzejn80 vies ta suseda je uz chora podla mna.. lebo ak urobis vsetko preto aby bol pokoj a ona sa stale stazuje tak to normalne nie je!my mame uplne inych...my sme ich boli poprosit aby zmiernili hluk a oni este viac...ludia su rozny,a obe strany by mali chapat kde ziju a ze nie vsetko moze byt super....ja som vyrastala v panelaku a zili nad nami deti ale taky hluk ako tu som nezazila nikdy!!a ked prosby s nimi nepohnu tak uz neviem co!

luciferisko18
12. nov 2014

Ahoj , nechcem Ťa strašiť ani Ti brať ilúzie, ale my bývame v dome samostatnom na pomerne veľkom pozemku a susedia sprava.... Momentálne sa súdime a hlasná hudba vulgárne nadávky je len zlomok toho čo nám robia..takže moja rada pokiaľ sa dá tak v dobrom choď tam s fľašou vína skús po dobrom vysvetli a hlavne deti rastú nebudú vždy malé 😊 veľmi držím palce aby to dobre dopadlo

simca06022011
12. nov 2014

@petulda333 vieš, ono je to tak... každý máme niečo v tom paneláku.... najhorší hluk je práve od tých čo bývajú nad nami vždy. U nás sú tam samí dospelí a tiež stále dačo... ;) televízor/rádio/oslavy a tiež dupú... ale hádzať to na rodičov a na deti, za to že sa hrajú mi príde trošku psycho. Aj ty si bola malá a URČITE si nesedela na ritke celý deň aby si nááááhodou nebuchla. A celý deň nemôžu robiť hluk, lebo pravdepodobne chodia do školy....
Robiť si ale naschvál je úplne choré... na úrade nepochodí nik, od toho sú totiž pravidlá poriadku v dome a tie máte každý v paneláku. Jediné na čo sa dá sťažovať je nočný klud.

snapi
12. nov 2014

ono ale keď vyžadujete od susedov, aby trpeli deti, ktoré sa nedajú skľudniť, tak potom na nich nenadávajte, keď si pustia nahlas hudbu 😉 . VIem, že sú to dve odlišné veci, ale jedná sa tu o mieru tolerancie. Ak tolerujú susedia niečo, čo im vadí na vás, tak skúste aj vy potom tolerovať na oplátku niečo čo vadí vám.
Ako ja mám susedov, čo si basy púšťajú a fakt keď to mám 3 dni za sebou, do toho ma bolí hlava, tak verte, či by mali deti alebo nie, spravila by som im aj ja naschvál...v čase zúfalstva ma to napadlo niekoľkokrát, že na just si kúpim repráky a budem im basy púšťať. Po opadnutí amoku si spomeniem na suseda, o ktorom ani nevieme, že tam býva, taký je tichučký a poviem si, že kašľať na to. nebudem robiť nikomu zle. al ak by som tie repráky doma mala, tak v amoku to určite spravím. a to je proste niečo, čo sa zbiera, zbiera sa nervozita a pokiaľ ju človek nie je schopný spracovať, tka skrátka vybuchne.

dzejn80
12. nov 2014

@petulda333
Uprimne, tiez si to o nej myslim, ale ked sa na to pozriem z jej pohladu, podla toho co hovori a na co sa stazuje, tak je to uplne to iste, co pises ty ...
Ja som urobila co som vedela a ona stale tvrdi, ze je to horsie a horsie ... tak ja tomu nerozumiem 🙂
Ako ked zenska v mojom veku (jej dcera) povie, ze nieco tak buchlo, ze jej z toho na tyzden od laku zmeravela ruka, tak ja som uprimne zdesena 🙂

petulda333
12. nov 2014

@dzejn80 ale ty aspon vies ze nieco robis ale nasi nie,len sa usmeju a hned co vstupim do bytu hluk pokracuje,ani slovko ze ano skusime to zmenit nic,vypocuju nas a ze fajn ok a buchnu dverami!takze asi tak,sme tu par mesiacov a boli dme za nimi 3krat,a to prvykrat sme sa boli predstavit aby vedeli ze uz niekto pod nimi byva ale smola no!

dzejn80
12. nov 2014

@petulda333
Ja si myslim, ze vela spravi aj osobna skusenost, ludia jednoducho nechapu, kym sami nezaziju. Nedojde im, co vsetko moze druhy pocut. Ale niektori su vysloveni ignoranti a je im jedno, co sa deje, neberu ohlady, staraju sa len o seba.

petulda333
12. nov 2014

@simca06022011 ja im naschval nerobim a pisem cely den a preco nie su v skole neviem a nepatram...som momentalne uz tyzden doma schorobou a hluk je od siedmej do cca 22:00-22:30,a na koho to mam hadzat ten hluk?na duchov??su tam rodicia s detmi...takze ja urcite psycho nie som...a ano bola som mala ale mama mna aj sestru vzdy upozornila ze mame davat pozor co robime ze pod nami niekto byva...a za dalsie mne osobne by dost vadilo kebyze moje dieta beha po byte!ja nechcem aby ich terorizovala alebo priviazala ale musi aj ona vediet ze zije v panelaku a deti sa maju spravat inak nez vonku ci v dome...kedsme za nimi sli na zemi bolo svihadlo,lopta,pistole pohadzane...nepride mi normalne ze deti skacu a kopu si loptu v byte.. asi tyzden bol klud a to s nimi boli stary rodicia,takze chyba bude niekde inde

petulda333
12. nov 2014

@dzejn80 to ze ignoranti,chceli sme ich pozvat nech pride jeden z nich ze ako sa to ozyva ale co si...nezajem...ja som ratala s hlukom ci uzod deti ci dospelych,lebo som cely zivotv panelaku ale toto som si fakt nedokazaly predstavit...a ja im problemy nemienim robit,stale cakam ze sa to zmeni a ze prosby zaberu

katka1981
12. nov 2014

@petulda333, jedine riesenie je podla mna hladat si byvanie, kde byvaju dochodci. My sme byvali v jednoizbaku, vedla nas rodinka s pubertiackou, to boli niekedy take skreky, ale tak sme sa smiali, boli zlati, naozaj sa urcite kortili. Inak tam zili stari ludia, alebo slobodne pary, najlepsie byvanie na svete (co sa tyka bytu). Nejdem sa nikoho zastavat, ale nasa dcera plakavala ako babo nostop, snad 23 hodin v kuse kvoli refluxu, pocut ju bolo az v lese, potom mavala nocne mory, cize nocny klud - neklud, dietatu nerozkazes a ked mala hysaky ani nehovorim, nas by museli zabit alebo vypalit, proste si clovek nepomoze. Takze ja uz chapem take rodiny kde je hluk. Taktiez ked ma niekto v byte psika, moze byt ze stale steka, tazko s tym nieco spravit, jedine vyoperovat hlasivky (vtip).

petulda333
12. nov 2014

@katka1981 no konecne sme kupili byt a mam hladat dalsi?nieee,vies ja nemam problem ze sa deti hraju,zaplacu atd v rodine mame dost deti viem co za zvuky a aky hluk urobia,mne vadi len ta ignoracia a lahostajnost zo strany rodicov ze nie su ochotni to zmenit alebo urobit nieco na zmiernenie hluku

katka1981
12. nov 2014

@petulda333, ja ti nehovorim, ze mas kupit dalsi byt, kde mas istotu, ze budes mat lepsich susedov, a je to kopec stresoc a starosti ale ja hovorim sama za seba, ze u nas by som sa mohla aj obesit, hlucnost nezmenim. Niekedy ak nie vacsinou su rodicia bezmocny. To, ci sa tvaria lahostajne, alebo ich to mrzi, ze vas rusia, to uz je ozaj na povahe rodicov, ci sa ospravedlnia alebo naopak su arogantni.

petulda333
12. nov 2014

@katka1981 ja viem a to je najhorsie arogantnost ludi...

bonaqa2013
12. nov 2014

Starí ľudia hovoria - Na hrubú dieru, treba hrubú záplatu. Vykašli sa ty na pani, nech sa sťažuje koĺko chce, čokoľvek spravíš, všetko bude málo, zle, susedia si budú vymýšľať neustále dookola nové a nové hlúposti. deti neobmedzuj, však nech sa hrajú, susedia ak budú robiť zle tak možu len do 22 hod. potom isto prestanú. Ale už im nedohováraj nič, čim menej budeš hovoriť a sťažovať sa, tým lepšie pre Teba. Na domovníka sa zatiaľ nesťažuj, urobila by si si zbytočne veľa nepriateľov.

koalai
13. nov 2014

@rosannar a ty sa musis straasne nudit , ze riesis zivoty druhych ludi , este ze takych krav ako ty je nastastie stale menej ako tych normalnych , vidno z tvojho pisania ze si zakomplexovana a neprajna , len pozor aby sa ti to raz nevratilo ... napr. aj na tvojich detoch ze dopadnu ako tvoja suseda 😉 tak sa nenaparuj 🙂

j93375
13. nov 2014

@koalai trefneee, si to vystihla.

zoe_a
13. nov 2014

rodín s takýmto problémom nájdeš asi veľa..bohužiaľ aj my patríme k nim. Tiež máme pod sebou susedu, ktorá je celé dni doma a nič nerieši len čo sa v paneláku šuchne a vadí jej všetko. Moju dcéru nevynímajúc. Už jej zakazujeme tancovať, hrať sa hračkami na podlahe ... samozrejme, že občas pobehne alebo jej na zem niečo spadne a mne takisto. Vari jej nie??? Mala som s nou párkrát strašne nechutný výstup a pritom som človek nekonfliktný, ktorý sa vie ovládať. Ohovára nás pred susedami, vykrikuje z balkóna tak aby som to počula. Nechutne nadáva, preklína.. A pritom sme boli my tí čo sme pred pár rokmi museli tolerovať párty jej nadrogovaných a opitých dcér, stierkovanie do druhej v noci a pod.. Už som z nej bola na prášky, kebyže mám možnosť sa presťahovať, určite tak urobím, ale prečo by som ja mala utekať... Patrila k neplatičom, jej byt bol v dražbe, všetci sme sa v paneláku tešili, že bude od nej pokoj, bohužiaľ niekto zanu zaplatil a ona nám stále znepríjemňuje život.. A ja musím žiť s vedomím, že nás niekto preklína keď nám niečo spadne na zem, dcéra pobehne po schodišti a pod.. Ja nechápem v akej dobe to žijeme. Kde sú tie časy keď si susedia pomáhalia a nie robili prieky :(

mariahpd
13. nov 2014

@zoe_a taka doba nikdy nebola 🙂 je to aj o stasti, na akych ludi natrafis, my sme v dome a z jednej strany mame takeho svini@ra stareho, ze ked nam robili vonku dlazbu, tak zavolal policajtov, ze mame piesok na verejnom priestranstve 🙂 policajti prisli, povedali, ze aby sme sa to snazili co najskor dokoncit a zazelali nam pekny den. Potom nas udal, ze vraj nam zavyja pes na dvore, tak som sa nastvala a podala som nanho staznost, pri presetrovani ktorej sa zistilo, ze altanok si postavil na cierno, co som teda vobec nevedela, ale stary musel zaplatit pokutu a my mame pokoj. Niekedy je nutne sa takym hnusnym ludom postavit a ukazat, ze aky pozicaj, taky vrat. A to ked si predstavim, ze na zaciatku, kym som nevedela, co je zac, davala som im ceresne a hrusky z nasej zahrady, od jeho zeny som kupovala kozmetiku, ale proste s niektorymi ludmi sa po dobrom neda, aj keby si ako chcela.

monciciatko1
13. nov 2014

@slniecko2 ked budu robit diskoteku, kludne zavolaj policiu, no nie mestsku,ale statnu 158. Oni pridu, povies im poroblem a pojdu ich upozornit aj ked nebude nocny klud. ide o obmedzovanie spoluobcianskeho nazivania. viem to, pretoze mi mame podobny problem, ale to je uz a knihu, trva to 2 roky ☹

mokuska
13. nov 2014

Viim ze nielen ja ale aj ini maju prijemnych sesedov,ja byvam?v bytovke 2o rokov pod nami chlapec uz velky stale hra nokej a matka v noci vyblakuje aj dve hodiny a pld nimy este byva spitak a vzdy ked zena vypadne tak sa asi od radosti ozerie a tri hodiny pocuvame ruske partizanske pesnicky,teraz mi sededa povedal ze my sme hlucni a ze chceli volyt nanas! Policiu skoro mi vypadli?oci,lebo dti su velke nedupu nanjvysminieco spadne na zem ale ojedinele a ta co kszdyvecer presuva nabytok tak sa tvari ze nic,naozaj niekedy tych ludi nechpem ti co su najviac hlucny su akosi k sebe a inym hlucnym tolerantny,muz vravize ne h sa usmejem a neriesim to ale fakt je i niekedy na porazenie,niekto moze vsetko a ja si len kychnem a uz bucha na radiator akoby striehla ci om doma drzim palce