Susedia počujú všetko
Ahojte, zdedila som byt. Predtym v nom byvala moja babka, vsade mala 50rocne koberce a bola cely den ticho alebo spala. Odkedy sme byt prerobili, dali prec koberce a vymenili ich za podlahy, neustale sa mi chodia susedia stazovat, ze pocuju ako sa muzom rozpravame, hadame, ako syn bucha hrackami, ze pocuju pracku, umyvacku, vysavac. Nechavaju mi listocky v schranke, typu: o 6:45 spadla vasmu synovi lopta. O 18:20 zmykala pracka. 🙈
Moja otazka znie, vazne mozu vsetko pocut, pretoze nemame koberce? Ja uz neviem co im na to hovorit, stale ma niecim prekvapia. Najprv im vadila prerabka, potom plac, teraz aj obycajny vysavac. Maju okolo 50-tky, neviem ci sedia cely den doma alebo su len netolerantni.
Muz sa s nimi nesere, vzdy im povie svoje ale ja nie som taky typ. Nechcem spory so susedmi. Co by ste robili? Ja sa uz niekedy bojim ist aj na velku, alebo nat sex s muzom, ze aj to budu pocut a pridu mi vyklopkavat, aby som to robila potichu. Vdaka za rady.
My tiež počujeme všetko. Je to katastrofa. Kým som chodila do práce som to až tak nevnímala, ale ako som na MD ma ide poraziť. U nich je takmer stále niekto doma. Buchaju už o 5:15 a ešte aj o 23:30. Keď som veľmi unavená zaspim, inokedy nespím a občas mi je až do plaču. Počujem keď sa sprchujú, niekedy aj ked idú čúrať!!!
Autorka a Tebe osobne nevadi ze oni fakt pocuju Vase rozhovory ? Lebo keby som ty, dam si niekde aspon male koberceky . Ked asi netolerujes ich ( neviem, nezijeme tam a neda sa na zaklade diskusie pochopit realne ) tak aspon seba a svoje sukromie. Ci ?
@ivik4 netusim ci ozaj mozu nieco pocut, lebo ja teda nepocujem nic.
My tiež počujeme všetko. Je to katastrofa. Kým som chodila do práce som to až tak nevnímala, ale ako som na MD ma ide poraziť. U nich je takmer stále niekto doma. Buchaju už o 5:15 a ešte aj o 23:30. Keď som veľmi unavená zaspim, inokedy nespím a občas mi je až do plaču. Počujem keď sa sprchujú, niekedy aj ked idú čúrať!!!
@andaluzia12 v tomto prípade máš právo na kľud ty aj vyčítať a riešiť susedov ráznejšie
Vsak Ti piseme niektore ze mozu lebo to pozname. Hoc aj cele rozhovory
Vsak Ti piseme niektore ze mozu lebo to pozname. Hoc aj cele rozhovory
@ivik4 ja rozumiem. Ale ked oni pocuju cele moje rozhovory, tak by som aj ja mala pocut tie ich nie? Ci sa nerozpravaju? Neperu, nevysavaju?
Počujú čo sa bavíte. Ja tak počujem susedov z 2 bytov, ktoré sú napr mnou, obe byty laminátové podlahy a dlažba. Viem kedy upratuje, kedy sa sprchuje, kedy jej niečo spadne, kedy má návštevu, telefonáty.... Je to konfliktna žena, tak sa snažím používať slúchadlá a biely šum. Hlavne keď sexuje, vtedy sa mi chce grcat.
lístočky by som nahádzala zas do ich schránky aj s popisom nech idú do čerta.
sexovala by som aj po 22 hod, alebo ráno o 4 hod. však nech pošľú policajtov.... keď sa chcú sťažovať, tak aby mali už aj dôvod na to sťažovanie. 😉
ako reagujú keď ich manžel odpálkuje? sa ho boja?
lístočky by som nahádzala zas do ich schránky aj s popisom nech idú do čerta.
sexovala by som aj po 22 hod, alebo ráno o 4 hod. však nech pošľú policajtov.... keď sa chcú sťažovať, tak aby mali už aj dôvod na to sťažovanie. 😉
ako reagujú keď ich manžel odpálkuje? sa ho boja?
@deti95060810 on im nieco podobne povedal, ked tu boli zvonit. Ze nech si kupia stuple lebo vecer sa chystame robit druheho syna. Tak odvtedy nezvonia ale vypisuju listocky alebo ak ma stretnu s kocikom, tak sa stazuju. Aj ze je moj muz agresivny a taketo dristy🙈
Ja sa veľmi nevyznám do týchto veci, no určite by som sa išla poinformovať o tom, či nie je ešte nejaká izolácia. V prvom rade kvôli sebe - nechcem nech susedia počujú moje rozhovory, sex, atď...
A aj kvôli nim. Myslím, že to nie je tým, že boli zvyknutí, že je neustále ticho a teraz už nie je. Podľa mňa naozaj všetko počujú, a teda vadilo by to aj mne. Áno, byvanie v byte je o tom, že tu nie som sama, ale zas ja susedom nepočujem vysávač, pracku, nepočujem ich rozhovory.. A rovnako ani oni naše. Jeden čas bol malý chorý. Odsavala som mu sople aj v noci keďže nevedel dýchať, reval neskutočne, a keď som stretla susedu tak som sa jej ospravedlnila, ale ze inak to nešlo. A ona vravela, že nič nepočuli.. Čiže niekde bude u vás chyba asi.
Bych jej povedala, ze muz je este kludny, ale ak mu poviem, ze ma obtazuju este s kocikom tak vtedy zistia aky je, ked je agresivny. Ja si so susedmi tiez pred 20rokmi ked som sem prisla uzila, ale uz sme fakt dobri susedia a to som neverila ze dakedy budeme. Ja bych si hodila sluchadla a tvarila sa za ich nepocujem a sla dalej (mne to pomahalo sa tam bavili aj za mnou kricali a ja sla do rytmu…) dalej ak mas nej znameho advokata nech hodi na papier nejaku staznost za nadmerne obtazovanie a pohadz im to do schranky… na hrube vrece hruba zaplata, mne to pomohlo a to fakt ze zaciatky tu boli naozaj vesele. A teraz; ked bola suseda na dovolenke s muzom mi aj dala kluce od bytu “keby daco” 20r dozadu mi zavidela aj ziarovku😂😂😂
no my sme kvôli tomuto zdrhli z bytu.Presne rovanký scenár ako máte vy.Najprv tam bývali starí rodičia bez prerábky s kobercami a potom sa teta rozhodla presťahovať za svokrou aj s mužom že ju doopatruje na dedinu.A došla tam jej dcéra s 3 deckami.Všetko vyhodili, namiesto kobercov dali blbú podlahovku a problémy boli na svete.Tam ozaj počuješ aj špendlík padnúť. Ja sa im v tomto teda nedivím.No my sme to nevydržali a po pár rokoch zdrhli do domu od ich prisťahovania.Najlepšie rozhodnutie v živote.Bytovku už nikdy, lebo to nie je to čo bývalo volakedy..že boli koberce, viac nabýtku tým padom sa tam ani tak neozývalo.Byt je zlo aspoň pre mňa a to som v bytovke vyrastala ale teda volakedy
Ja si hlavne neviem predstavit ako take koberce udrziavat. Tie co tu mala babka boli plne spiny, prachu, otrasne nieco. Mala koberce aj v kupelni, proste mi to pride nechutne.
Male dieta rozleje, vysype, zaspini. Podlahu viem jednoducho udrziavat. Koberec sice povysavas ale vzdy sa do neho nieco dostane. Neviem si ozaj predstavit, ze mam cely byt zapratany kobercami.
A nemôžeš zbehnúť k susedom a vypočuť si tie zvuky, ktoré robíte? Možno je to fakt hrozné pre nich a možno skoro nič nie je počuť. Aspoň budeš vedieť.
Koberce nič extra nepomôžu.Jedmoducho boli zvyknutí, že tam bolo ticho a teraz to je veľká zmena.Tiez som počula susedov ako čuraju, ako chrchli ráno, keď si umýva zuby, každé buchnutie sprchou vo vani.Ked som bola na wc cez stupačky ako sa rozprávajú.Ignoruj to párty nerobíte a robíte bežný ruch v domácnosti.
Mam taku susedu. Ma 72, žije sama v prázdnom byte
, v tichu, nemá priateľov, muža, deti, jedine, čo chodí na prechádzky vždy v rovnakom čase. Nevari (stravu ma z jedalne), nepecie, perie raz za dva mesiace obliecky, ostatne rucne. Okrem čítania nema žiadne záujmy. Byvame tu 12 rokov a 12 rokov ma s nami problém. Všetko počuje a pripisuje to nám, aj ked to my nie sme. Znacila si, koľkokrát denne periem, kedy čo buchlo, v noci nám trieskala na strop, lebo ju nieco zobudilo a automaticky pripisovala nám. Mohla by som tu písať slohy, ale zbytocne… čo chcem však povedať - od samého začiatku sme jej vychádzali v ustrety, mali sme malé deti, ešte som si hovorila, že jej rozumiem, keďže ona deti nemala. Vadilo jej, že dupeme? Kupovali sme hrubšiu izoláciu či ako sa to povie. Vadilo jej, ze vysavam? Začala som zametať 🙈 Vadilo jej, ze počuje malého búchať o postieľku? Začal spávať medzi nami v posteli. Vadilo jej, že večer bucham s riadmi? Začala som ich umývať max do 19. Vadilo jej, že periem? Keď to šlo, prala som, ked išla na prechadzku… proste povies si, ako aj veľakrát v diskusii čítam, že kks treba byt tolerantní, rodiny s deťmi sú pre susedov peklo… napriek tomu, že naozaj nie sme hluční, deti od mala “sekirovane” k tomu, aby ani len nepobehli po byte. Doslova sme doma prezivali. Aj tak mala stale problém a nakoniec to vyústilo k tomu, že ked synovi spadlo pri vybaľovaní školskej tasky jablko, prisla k nám (ja som bola v praci), vbehla do bytu a kázala deťom, aby hádzali tym jablkom znova, aby počula, či to naozaj bolo jablko, lebo podľa nej nie! Potom vbehla do záchodu, trieskala doskou, lebo ona počuje od nás aj to, potom do kuchyne, lebo aj tam počuje nieco trieskať.. a že to robime naschval, lebo aj môj starsi syn ma taký zákerný pohľad, že si ju isto vychutnáva a potom sa smejeme na nej. Mladsi syn mi volal a ked zistila, že idem domov, usla. Takze taká nasrana, na ňu, na seba, že som mala byt razna už davno a nebrať ohľady, že ucim decká nejakej ohľaduplnosti k starším ľuďom a potom sa nevedia ani brániť, ked niekomu prepne, som jej išla zaklopať. Povedala som vselico a ukončila som to tym, že doteraz počula vsetko a myslela si, že sme to my, ale odteraz bude pocut naozaj aj nás. Že začíname žiť vo vlastnej domácnosti. Prešli dva mesiace, netrieskala ani raz na strop ani na radiátor, nestazovala sa. Stretla som ju minuly týždeň a povedala mi, že nás nepočuje, či sme sa odsťahovali 🤷🏻♀️ takze naozaj niekedy môže človek robiť, čo chce, ak ma druha strana stale problém, bude ho mat, aj keby ste si dali na podlahu matrace…
Tak byt mame “zadarmo” viem ho casom predat, kupit si vacsi alebo porozmyslat nad domom. Myslim, ze to je super v dnesnej dobe, prist len tak k trojizbaku🤔
V prvom rade, choď si to vypočuť, nie je možné, aby vás až tak bolo počuť. Keď niečo spadne, dajme tomu, ale práčku, či rozhovor? Niečo tam nebude v poriadku. Načo sa hádať, skúste nájsť riešenie.
V prvom rade, choď si to vypočuť, nie je možné, aby vás až tak bolo počuť. Keď niečo spadne, dajme tomu, ale práčku, či rozhovor? Niečo tam nebude v poriadku. Načo sa hádať, skúste nájsť riešenie.
@gribka1 navrhla som ale suseda ma odbila, ze ma do svojho bytu nepusti. Tak som jej hovorila, nech to nahraje, tak znova vyhovorka, ze ona nevie ako sa to robi. 🙄
Tak potom kašli na ňu. Keď nájdeš lístok, na opačnú stranu napíš, že chceš dôkaz, a hoď jej to. My sme navrchu, počujeme suseda pod nami, ale on má taký hlas. No nerozumiem čo rozpráva. Ale zažili sme niečo podobné inde, a to sa stále sťažovala suseda pod nami na dieťa, že či nemáme koberce. A mali sme ich, takže nič to nepomohlo.
Ano, urcite by to vadilo aj mne. Som rada, ze uz nebyvam v byte, kde pani chodila v drevakoch, o desiatrj vecer presuvali nabytok, kresla, pustala umyvacku pravidelne vecer, iny sused, hluchy, pustal od 23.00do cxa druhej telku na plne pecky, za stenou kde som spala.
To co pises sice su normalne casy, hoci 6.45 hra s loptou...ni neviem, to by mi vadilo dost. Avsak verim, ze podlaha bez kobercov moze byt riadny problem.
Ano, urcite by to vadilo aj mne. Som rada, ze uz nebyvam v byte, kde pani chodila v drevakoch, o desiatrj vecer presuvali nabytok, kresla, pustala umyvacku pravidelne vecer, iny sused, hluchy, pustal od 23.00do cxa druhej telku na plne pecky, za stenou kde som spala.
To co pises sice su normalne casy, hoci 6.45 hra s loptou...ni neviem, to by mi vadilo dost. Avsak verim, ze podlaha bez kobercov moze byt riadny problem.
@jamidea nehra sa s loptou o 6:45- to si suseda dokreslila. Vstava po 7:30
Takým ľuďom bude vadiť všetko. Buď budeš trpieť alebo na nich kašľať. Dôrazne by som ich upozornila nech mi do schránky nehadzu blbosti lebo im to je aj tak na nič. Ak nemajú čo robiť nech si nájdu záľubu.
Ja si o sebe myslim,ze som tolerantna osoba, ale tiez odtial potial. Ja napriklad ani umyvacku nepustim alebo pracku po 19,00-20,00, aby som nerusila vecer susedov, taktiez skoro rano, varim normalne okolo 10,00, tiez rano sa snazim nerusit. Len som rokmi zistila, ze ja som tolerantna ale druhi uz nemusia. Jasne, ze neriesim, ked niekto klepe rezne na obed o 12,00 alebo pusta bezne pocas dna pracku.
Ja chápem obe strany. Chudáci susedia boli zvyknutí na úplné ticho a pokoj a zrazu vyfasovali nad sebou malé decká. Každý panelákový človek vie čo je to bývať pod malými deťmi....
Na druhej strane to sú žiaľ nevýhody paneláku a s tým musia počítať.
Ty ani deti sa nijak obmedzovať nemôžete, veď len chcete normálne fungovať vo vlastnom byte
Tak skusim kupit nejaky koberec, snad to trochu pomoze🤷🏻♀️

Autorka a Tebe osobne nevadi ze oni fakt pocuju Vase rozhovory ? Lebo keby som ty, dam si niekde aspon male koberceky . Ked asi netolerujes ich ( neviem, nezijeme tam a neda sa na zaklade diskusie pochopit realne ) tak aspon seba a svoje sukromie. Ci ?