icon

Susedia počujú všetko

7. jún 2025

Ahojte, zdedila som byt. Predtym v nom byvala moja babka, vsade mala 50rocne koberce a bola cely den ticho alebo spala. Odkedy sme byt prerobili, dali prec koberce a vymenili ich za podlahy, neustale sa mi chodia susedia stazovat, ze pocuju ako sa muzom rozpravame, hadame, ako syn bucha hrackami, ze pocuju pracku, umyvacku, vysavac. Nechavaju mi listocky v schranke, typu: o 6:45 spadla vasmu synovi lopta. O 18:20 zmykala pracka. 🙈

Moja otazka znie, vazne mozu vsetko pocut, pretoze nemame koberce? Ja uz neviem co im na to hovorit, stale ma niecim prekvapia. Najprv im vadila prerabka, potom plac, teraz aj obycajny vysavac. Maju okolo 50-tky, neviem ci sedia cely den doma alebo su len netolerantni.
Muz sa s nimi nesere, vzdy im povie svoje ale ja nie som taky typ. Nechcem spory so susedmi. Co by ste robili? Ja sa uz niekedy bojim ist aj na velku, alebo nat sex s muzom, ze aj to budu pocut a pridu mi vyklopkavat, aby som to robila potichu. Vdaka za rady.

autor
8. jún 2025
@kikappp

autorka ,neako ta to rozhorcilo lebo niekde v kutiku duse vies,ze ten hluk vyrabate..Ano su to vsetko bezne veci ale ak to robis necitlivo ,bezohladne tak to okoliu opravnene prekaza.

@kikappp ved jasne ze niekedy ano, ale teda nie v takom rozsahu, aby tu nevedeli vydrzat. Ja som hlavne pisala o klasickom chode domacnosti, ktory susedom prekaza. 😉

bielasovicka
8. jún 2025

Predaj byt nejakým hlučným ciganom, potom ešte uvidia co je naozajstný hluk 🤣

jakubrianka
8. jún 2025
@bielasovicka

Predaj byt nejakým hlučným ciganom, potom ešte uvidia co je naozajstný hluk 🤣

@bielasovicka to je naozaj jediné riešenie pre takých susedov. Niektorí a to zvlášť päťdesiatnici, nevedia už čo so sebou a evidentne sa nudia, keď otravujú mladé rodiny, ktoré ani nevedia kde im hlava stojí.

viera012345
8. jún 2025

Je možné,ze susedia počujú zvuky vyvolané bežnou činnosťou/púšťanie vody, splachovanie i to čo mu predchádzalo, práčku, vysávač, atď Susedia boli zvyknutí, že boli ticho, lebo jedna pani v rokoch vykonáva menej činností, než celá rodina.Nebudte nešťastná zo susedov, bežný prevádzkový hluk od 6:00 do 22:00 je normálna vec,na ktorú si budú musieť zvyknúť susedia.Slusne,ale rázne im dajte najavo,ze v zakone povolenom čase budete používať spotrebiče, vykonávať hygienu a používať toaletu

lilitela
8. jún 2025

Keďže vstavate o 7.30 a ona počula dieťa o 6.45, tak bud sú psychicky chori, alebo počuje niečo ine. Prikláňam sa k prvému, pretože vypisovať lístočky, že o 18.30 zmykala práčka je choré. Btw oni nepracuju? Vôbec nechápem baby, ktoré sem píšu a zastávajú sa tých susedov. Toto je teror a to ja som extrémne hakliva na rušenie nočného kľudu. Poradila by som sa s inými susedmi, ak tam vyzerá byt niekto mladší a dôveryhodný, že čo sú tí vaši zač. Následne by som si odložila všetky lístočky a po nejakom čase, nech tam muž ide dole za nimi a ukaze im listocky a v kľude im povie, že toto je šikanovanie a že ešte jedna sťažnosť a jeden listocek alebo nejaký iný naschvál a že idete s tymi listockami na policiu a podate na nich trestné oznámenie za šikanovanie. A ze toto je posledne priateľské upozornenie z vašej strany a potom pristupite k serióznym krokom.

oblecenie99
8. jún 2025
@lilitela

Keďže vstavate o 7.30 a ona počula dieťa o 6.45, tak bud sú psychicky chori, alebo počuje niečo ine. Prikláňam sa k prvému, pretože vypisovať lístočky, že o 18.30 zmykala práčka je choré. Btw oni nepracuju? Vôbec nechápem baby, ktoré sem píšu a zastávajú sa tých susedov. Toto je teror a to ja som extrémne hakliva na rušenie nočného kľudu. Poradila by som sa s inými susedmi, ak tam vyzerá byt niekto mladší a dôveryhodný, že čo sú tí vaši zač. Následne by som si odložila všetky lístočky a po nejakom čase, nech tam muž ide dole za nimi a ukaze im listocky a v kľude im povie, že toto je šikanovanie a že ešte jedna sťažnosť a jeden listocek alebo nejaký iný naschvál a že idete s tymi listockami na policiu a podate na nich trestné oznámenie za šikanovanie. A ze toto je posledne priateľské upozornenie z vašej strany a potom pristupite k serióznym krokom.

@lilitela Ale hlavne, že keď autorka im navrhla, nech ju pustia, aby preverila, či to je naozaj také zle, tak to susedia odmietli.

nelka93
8. jún 2025
@kitycat

@gov a ty rozdavas domy, ci co je tento prispevok zac?

@kitycat on je idiot, do každej jednej témy vygrcia svoju nenávisť.

mantilka
8. jún 2025

Ja som mala tiež podobný problém a nakoniec sme prišli na to, že susedia pripisujú každý zvuk nášmu bytu. Raz mi prišla povedať suseda, že mi plače dieťa ale to jej nevadí lebo to je prirodzené 😅. Ale my sme dieťa nemali. Najbližšie dieťa bolo o niekoľko poschodí vzdialené, takže toto čo ti píšu lístočky reálne nemusí byť zvuk z vasho bytu.
A podstatné je byť jednotný s muzom a nenechať sa buzerovat. Ži normálne ako všetci okolo a neobmedzuje sa, takým bude vždy niečo vadiť.

autor
8. jún 2025
@lilitela

@lilitela mne to tiez pride zvlastne, ze mi vypisuju listocky. Nebolo len o pracke ale napriklad aj ze o 2:30 syn plakal, ze som v jeden den 3x vysavala o 12:20, 15:40, 18:10, to ani neviem ako na to prisli, syn vraj behal a dupal po byte o 11:30 pritom mal 8 mesiacov a ledva lozil🤣, ze trepem z okna koberce, aj ked ich nemam, atd.. no proste bludy
Neviem ci pracuju, susedu vidim sem tam vencit psa, on casto chodi v monterkach, a asi tak 10x denne preparkuva auto.

lilitela
8. jún 2025
@oblecenie99

@lilitela Ale hlavne, že keď autorka im navrhla, nech ju pustia, aby preverila, či to je naozaj také zle, tak to susedia odmietli.

@oblecenie99 ved práve. Nechcú ju tam. Niečo asi počujú, ale určite nič hrozné. Predpokladám že aj babka občas prala, alebo jej niekto prišiel oprat.

lilitela
8. jún 2025

🙄 otázka je, čo s takymi? Niekto radil im tiež písať lístky. Ale ja by som s takými absurditami, že o 8.20 ste si natierala maslo na chlieb. O 11.30 ste si česanie vlasy. O 15.14 ste si písali co treba nakúpiť. 18,41 vam prebehol po chodbe chrobák. Schválne také tiché aktivity, ktoré fakt nie je možné pocut, nech im docvakne absurdita.

beronsche
8. jún 2025
@kikappp

autorka ,neako ta to rozhorcilo lebo niekde v kutiku duse vies,ze ten hluk vyrabate..Ano su to vsetko bezne veci ale ak to robis necitlivo ,bezohladne tak to okoliu opravnene prekaza.

@kikappp normálni zúfalí ľudia, v snahe vyriešiť situáciu nebudú mať problém ťa na 10min. pustiť do bytu, či sa naučiť, ako spustiť na mobile nahrávanie a pustiť ti to...
Tito tu však radšej píšu lístočky a pri požiadavke overiť si ten hrozný ramus, ťa ešte odbiju, že neexistuje..
Už len preto šipim, že úplne ok nebudú....
Teraz čítam ďalšie autorkine príspevky.. tam bude iný problém ako blbo prerobený byt, odkiaľ všetko počuť k susedom....

kikappp
8. jún 2025
@beronsche

@kikappp normálni zúfalí ľudia, v snahe vyriešiť situáciu nebudú mať problém ťa na 10min. pustiť do bytu, či sa naučiť, ako spustiť na mobile nahrávanie a pustiť ti to...
Tito tu však radšej píšu lístočky a pri požiadavke overiť si ten hrozný ramus, ťa ešte odbiju, že neexistuje..
Už len preto šipim, že úplne ok nebudú....
Teraz čítam ďalšie autorkine príspevky.. tam bude iný problém ako blbo prerobený byt, odkiaľ všetko počuť k susedom....

@beronsche ja sipim,ze autorka a jej spravanie nieje celkom ok ,a teda ja by som si tiez cudzich ludi do bytu nepustila. A nase sipenie moze byt daleko od pravdy.

beronsche
8. jún 2025
@kikappp

@beronsche ja sipim,ze autorka a jej spravanie nieje celkom ok ,a teda ja by som si tiez cudzich ludi do bytu nepustila. A nase sipenie moze byt daleko od pravdy.

@kikappp radšej by si naďalej písala zúfalé lístočky?

kikappp
8. jún 2025
@beronsche

@kikappp radšej by si naďalej písala zúfalé lístočky?

@beronsche nie to urcite nie, skusit priejavit volu,dat si na podlahu koberec aspon v miestnosti kde je najcastejsie dieta..

beronsche
8. jún 2025
@kikappp

@beronsche nie to urcite nie, skusit priejavit volu,dat si na podlahu koberec aspon v miestnosti kde je najcastejsie dieta..

@kikappp dieťa má v izbe penovú podložku... Koľko ks má ešte autorka použiť?
Naozaj si, aj po prečítaní príspevku pridaného o 21:23, stále myslíš, že problémom sú zvuky z ich bytu?

kikappp
8. jún 2025
@beronsche

@kikappp dieťa má v izbe penovú podložku... Koľko ks má ešte autorka použiť?
Naozaj si, aj po prečítaní príspevku pridaného o 21:23, stále myslíš, že problémom sú zvuky z ich bytu?

katty123456
9. jún 2025
@biba_18

noooo, jasne že im to môže vadiť, zvlášť ak boli zvyknutý že doteraz bolo v byte relatívne ticho…
áno, tá podlaha veľa robí. bohužiaľ veľa ľudí, povedala by som vačšina, nemyslí na susedov pri pokládke podláh, iba na seba a na svoju peňaženku - pretože fakt ignorujú kročajovú izoláciu. ak by ste to mali, nemalo by im čo vadiť. preto myslím že to nemáte alebo nie je urobená správne…

@biba_18 a všimla si prosím tie časy ktoré im vadia?lebo práčka zmyka aj im,a o 18.20mi môžu tak práškový cukor fúkať do zadnice!

katty123456
9. jún 2025

Tak im povedz láskavo či ich decko nebehalo cez deň a či oni nevysávajú a pod...

katty123456
9. jún 2025
@kikappp

@kikappp schválne..prezrad..ako sa dá zmykať práčka tichšie?ty neperes? Však ak chce mať sused hrobové ticho nech ide na hrinovske lazy napr .nedá sa bývať v lacnom paneláku a chcieť ho mať pre seba ako dráhy dom

autor
9. jún 2025
@kikappp

@kikappp no nakoniec si pisem tie listocky sams ze? 😀ach to fakt sa musi najst vzdy niekto, kto to cele otoci. Nakoniec ja som hlucna suseda, neprisposobiva a zakerna, lebo si dovolim cez den prat a vysavat. Wow!

pikachu999
9. jún 2025

Normálne in povedz že byt je od toho aby sa v ňom žilo a nočný kľud je až od 22 00 a nech ti dajú pokoj ..

biba_18
9. jún 2025
@katty123456

@biba_18 a všimla si prosím tie časy ktoré im vadia?lebo práčka zmyka aj im,a o 18.20mi môžu tak práškový cukor fúkať do zadnice!

@katty123456 to že robíš hluk lebo máš zle odizolovanú podlahu, tak je jedno ktorý čas to je… že ti môžu fúkať kamsi čosi, to je už o inom…

kamatopo
9. jún 2025

Ja si skôr myslím po tých výhovorkach, že sa tí dvaja až moc nudia. Byt je žiaľ taky. Počuť vsetko aj čo netreba. Kobce by som určite neriešila, skôr by som im povedala nech si oni zabezpečia steny dakou izoláciou. Im to predsa vadí. A tie lístočky dám domovníkovi. A keď nepomôže pôjdem ďalej. Toto je šikana. A keď budu total protivní tak im pohroz, že teda byt predáš menej,, prispôsobím občanom,, aby potom naozazaj mali o čom písať 😉.

oblecenie99
9. jún 2025

Ako ženy, vážne.. série váš sused, že je hlučný, a keď ten navrhne (nie agresívny alkoholik s piatimi psami, ale normálna žena s jedným dieťaťom), že by prišla do vášho bytu, aby popočúvala, kde je problém, a reálne zistila, čo a kde majú zmeniť, možno aj stavebno-technicky, aby boli susedia v pohode, tak poviete nie, ja cudziu osobu do bytu nepustím? A ako má ona zistiť, či vôbec ten hluk ide od nich, resp. čo s tým majú urobiť? Ona môže obvešať celý byt kobercami od podlahy po strop ako v Rusku či v osade, keď tam je problém iný (naozaj zlá izolácia, či úplne iný sused, než oni, alebo len s prepáčením j*hnutí susedia pod ňou). Autorke asi tiež nie je jedno, či fakt nepočujú vsetko vrátane rozhovorov, lebo kto by chcel takto žiť, je prirodzené, že to chce riešiť, ale najprv musí zistiť, ako ten hluk skutočne vyzerá, odkiaľ je to najhoršie. Tak ale keď nie sú ochotní riešiť situaciu sami susedia, lebo nie sú, tak nech počúvajú ďalej. Ja by som im tie lístočky, každý jeden hádzala späť do schranky. Ináč, ako píše autorka, oni si pod nimi tiež prerobili byt, konkrétne posunuli spálňu do kuchyne, tak kľudne môže byť, že tam poposuvali priečky, či pootvarali priestor v byte a tie zvýšené zvuky budú spôsobené práve ich prerábkou bytu.

beronsche
9. jún 2025

Tak ja neviem..
.. susedia sa sťažujú, že autorka 3x za deň vysáva, čo sa nestalo, že ich 8 mesacne dieťa behá a dupe, že autorka prasi koberce, ktoré nemá, ale problém je autorka..
A ešte, čo sa má čo dožadovať vstúpiť ako cudzia osoba do bytu sťažovatelov..
Vyzerá to, že všetci sú blázni, len pani suseda lietadlo...

stanno
9. jún 2025

išiel by som možno pozrieť k tým susedom nad vami, ako majú urobený byt, ak od nich nepočuť.. čo majú na podlahách, a pod. ako inšpiráciu. Hluk v paneláku sa šíri celou konštrukciou. Zlých vecí môže byť viac. Niekedy stačí, že sa plávačka dotýka steny (nie je tam dilatačná medzera) a hluk sa prenesie do konštrukcie. Ďalšou vecou je, že ľudia už nemajú závesy a záclony, majú málo nábytku - potom sa zvuk odráža od stien a násobí. Kritické sú aj voľné rohy miestností, kde sa to odráža. Výsledkom je neznesiteľný prenos hluku do susedných bytov. Kusové koberce veľmi nemyslím, že pomôžu, skôr celoplošný. Tiež by som pridal závesy a záclony. Pod stoličky izolačné podložky, tiež pod práčku. Ostatné veľmi neovplyvníš.

stanno
9. jún 2025
@stanno

išiel by som možno pozrieť k tým susedom nad vami, ako majú urobený byt, ak od nich nepočuť.. čo majú na podlahách, a pod. ako inšpiráciu. Hluk v paneláku sa šíri celou konštrukciou. Zlých vecí môže byť viac. Niekedy stačí, že sa plávačka dotýka steny (nie je tam dilatačná medzera) a hluk sa prenesie do konštrukcie. Ďalšou vecou je, že ľudia už nemajú závesy a záclony, majú málo nábytku - potom sa zvuk odráža od stien a násobí. Kritické sú aj voľné rohy miestností, kde sa to odráža. Výsledkom je neznesiteľný prenos hluku do susedných bytov. Kusové koberce veľmi nemyslím, že pomôžu, skôr celoplošný. Tiež by som pridal závesy a záclony. Pod stoličky izolačné podložky, tiež pod práčku. Ostatné veľmi neovplyvníš.

@stanno samozrejme, hluk sa k vašim susedom môže prenášať aj z iných bytov, ale teraz už všetko pripisujú vám

autor
9. jún 2025
@stanno

@stanno mam zaclony, aj zatemnovacie zavesy. V izbach mam dostatok nabytku, jasne ze ovela menej nez mala babka, ale mam. Byt sa prerabal na kompletku, kedze tu bolo vsetko stare. Vyrovnavala sa podlaha-je tam dalsia vrstva, plus izolacia. Momentalne susedom vadi, ze pustam klimatizaciu, a vraj im je kvoli mne zima. My mame v byte cez 28stupnov. A im je zima. Tak neviem. Im bude vadit coskoro aj pradlo na balkone a prasok ktory pouzivam

oblecenie99
9. jún 2025

To im je zima z vašej klimatizácie? Keby im vadilo, že ta vonkajšia jednotka im hučí na fasáde či na balkóne alebo sála z nej teplo, tak ešte chápem, ale zima?