icon

Susedia sa sťažujú na nonstop hluk

3. máj 2023

Ahojte,
Čo si myslíte, čo robiť v prípade, že sa susedia sťažujú na nonstop hluk z nášho bytu, čo nie je pravda?
Mame 3 deti. Vstávajú o 6,30. Chodia spať o 20tej. Susedia už 2 x písali na bytový servis, že ich zrušíme non stop 24/7. Ze mame dat deti diagnostikovať, lebo podľa nich majú ADHD lebo hlučné chodia a pobehujú po byte. Šli sme sa s nimi porozpravat o co konkrétne ide, povedali nám, že naše deti by mali chodiť po špičkách, lebo ze veľmi stupu na päty a oni to počujú a ze ich to hrozne ruší. Ze aj oni chodia po špičkách aby nerusili susedov. Ze si mame 2,5r dieťa dat do škôlky, aby mali ticho. Keď v škôlke u nás nie je miesto, tak ju mame dat inde a voziť. Ze sme arogantní, keď si nevieme donútiť deti aby nebehali a chodili po tichu po pätách. Lebo ze ich dieťa to zvládne a žena upozorňuje aj svojho muža aby chodil po špičkách. Ze to mame robiť aj my.
Deti mame normálne, žiadne diagnózy nemajú. Hrajú sa prevažne v detskej. Sem tam v obývačke. Najmladšie dieťa je babatko. To je najtichsie, úplný kludas. Plače iba pri očkovaní u doktorky. Našťastie toto ešte nechodí, tak sa sťažujú len na tie 2 staršie. My obaja s mužom pracujeme z domu, obaja mame prácu nemanualnu, takže sa potrebujeme tiež sústrediť.. Dali by ste kvôli susedom deti na antidepresiva ako navrhujú, len aby nechodili hlasno a sem tam nepobehli? Aby sa hrali potichu ešte viac než teraz?

babulkomale
3. máj 2023

Mozno im dcera spickuje a len to vyuzili 😃🤦
Boze kolko psychopatov medzi nami...

luccija
3. máj 2023

Nech sa nehrá na psychológa, psychiatra.Skor jej poucovanie a netolerantmost je diagnóza, ale verím, že počujú všetko každé splachnutie, buchnutie dverí, smiech...Za chvilu budete levitovat🙂

danica2711
3. máj 2023

susedov poslať do r.ti, ale rázne

0kristina0
3. máj 2023

Bolo by zaujimave vypocut si druhu stranu. Pokial ste cele dni doma 5-clenna rodina, ja sa ani necudujem ze sa susedia stazuju. Zazila som, viem ich pochopit, preto teraz zijem v dome.

caroline_
3. máj 2023

Absolútne by som sa tým nezaoberala, možno by som sa opýtala tých susedov že aké diagnózy majú oni.

beata_k
3. máj 2023

Urcite by som detom lieky nedavala. Ale mam male deti a ano, casto ich upozornujem, nech nebehaju a netrieskaju hrackami. Nie som zastancom teorie "ved su to deti a deti behaju". Mne by sa tiez nepacilo, tak nevidim dovod myknut plecom.

lenka2710
3. máj 2023

Prosím ta, na nás dali oznámenie za narusanie občianskeho spolunažívania, aj som tu o tom písala, cez Veľkú noc sme boli na výsluchu! Policajt nasraty, že takého chobotiny musí riešiť, že on má omnoho závažnejšie veci na práci ako nejaké deti! Nakoniec to sam uzavrel, že nech ide do domova dôchodcov, keď jej vadi hluk v byte! A čím viac sme ustupovali, tým to bolo horšie! Dali sme koberce, vlani sa menili podlahy, deťom sme koľko hraciek zaniesli k babkam, lebo sa s nimi nemohli hrať, včera sme sa len chystali von poobede a to je vždy chaos kým nájdu co potrebujú, no ak 20 krát nebuchali kým sme sa vobec vychystali a to nehovorím, že doobeda sme vonku, cez obed menší spi, staršia sa učí do školy a poobede zase von! Už chodím ako bezdomovec s tými deťmi, aby sme nerušili, a furt je zle! Veď mi sme možno 5 hodín z celého dňa, že aktívni v byte a od piatka do nedele večera sme na chalupe! A to nehovorim, že malý keď bol bábätko nemohol byť ani na koberci, bo kopkal nozkami rúčkami a keď začal stvornozkovat koniec sveta, ale škoda reči

7miriam77
3. máj 2023

To tvoji susedia maju diagnozy a teda poriadne vážne. Toto keby mi susedia povedali na moje dieťa, normálne im poviem, ze este raz mi budu urážať dieťa, idem na políciu. Klud sa ma akurat dodrziavat po 22 hodine, uz ako nočný kľud. Je úplne normálne, ze deti sa hraju, naháňajú....ved ked sa im nepaci, odporuc im, nech sa presťahujú do domu. Vdaka Bohu za mojich susedov🙏🙏, ale my sa vsetci navzajom respektujeme

dididudu
3. máj 2023

Aj my máme takých susedov poslala som ich do piiip..

miskakyska
3. máj 2023

.. vidíte..a zas robíte zo susedov retardovaných ľudí aj napriek tomu, že ste čítali len verziu jednej strany🤓🤪 👏👏👏👏👏
Večer napíše suseda a retardovaná bude matka s hlučnymi deťmi ✌️
Nebolo by na škodu vážiť trošku slová

dori2
3. máj 2023

nech si kupia dom ked nevedia zniest nevyhody bytu

ivuska027
3. máj 2023

No my sme sa kvoli takým susedom nad nami odstahovali. Vzali sme si uver na 30 rokov, ale ja by som tam nebola už ani jediný deň navyše. Mali 2 deti, dupali ako kone v lyžiarkach. Nestažovali sme sa. Nikdy. Iba jediný raz som tam bola, ked bol od nich taký strasny detský plač, že som myslela, ze treba zachranku alebo koho volať. Papuče ich deti nenosili. A nejak nebehali po byte, ale v detskej trieskali ako keby kladivom o podlahu, ked prechadzali z miestnosti do miestnosti, tak ako slony. (To aj hocijaka navsteva sa nás spýtala, že to kto nad nami byva). Sami máme dve deti. Ked mali vela energie, poslala som ich von sa hrať, aby nerušili susedov pod nami. Ja som z tých susedov bola vyčerpaná na smrť už...

nelly3
3. máj 2023

@ivuska027 suhlasim, ono to pocut v bytoch zial skoro vsetko a neviem si predstavit mat nad nami rodinu a tri deti- by ma porazilo lebo deti proste neobsedia a vieme ake su. mame nad sebou suseda - starsi byva sam a mali sme s nim problem tiez dupal ako debil kokos, nenosil papuce, ale sme si ho upratali, a mat dom na dedine tiez nie je vyhra - boli sme na vikend u mojich rodicov, ze si clovek oddychne a z jednej strany susedia chovaju morky, z druhej pes breše a dve male kozy maju a mekaju no hruza :(

ivuska027
3. máj 2023

@nelly3 😂 my sme na dedine vymenili dupot, mixery a vrtačky, za brechot, pily a kosačky 😂 Ale tu zavriem okno(máme trojsklo) a prdím na to. V tom byte sa pred tým nedalo ujsť. Som prišla unavená z roboty, chceš sa vystriet a hore ako v zoo furt 😅 Najhoršie bolo, že už to narúšalo aj moj vztah s manželom. Už sme normalne po sebe vrieskali, čo sme boli z toho obaja vyčeraní. 🙄

matullienka
3. máj 2023

Za to chodenie po špičkách sa im určite raz dieťa poďakuje keď bude mať poskracovane šľachy na nohách, veď to žiadny pricetny rodič od dieťaťa nemôže žiadať. U nás v bytovke by neprežili lebo v každom byte malé deti a stále nejaký hluk a krik. Nikdy sme to nikto neriešili, suseda sa ospravedlňovala za to, že malý v noci hrozne plakal a sama som jej povedala či je normálna veď je normálne, že malé deti plačú hádam mu kvôli tomu ústa nezalepi. Keď to tu tak čítam som veľmi vďačná, že u nás v bytovke sme sa zišli normálny ľudia, ktorí sa vedia tolerovať

reanda
3. máj 2023

odporucila by som susedom psychiatra.. chodit vo vlastnom byte po spickach je na diagnozu
tebe odporucam ich ignorovat, staznostiam sa zasmiat.. a vobec ich neriesit.. inak sa utrapis

liusa82
3. máj 2023

Tak vieš možno preto to povedala, že vás má už plné zuby.Aby ste ich dali diagnostikovať.Akože ja ju aj celkom chápem.Nič v zlom. Ale mať 3 deti nad hlavou je katastrofa.Prežili sme si to.Aj jedno je na krik a bordel dosť a nie ešte 3. To ked nevystrája jedno,tak druhé a ked ani to nie tak tretie.My sme kvôli rodine s tromi deťmi nad hlavou tiež utiekli z činžáku do baráku.Ale zase na nich sa sťažovalo pol bytovky nie len my.Aj na schôdzach, takže náš chápali.Z tohto dôvodu chápem aj ja vašu susedu

matabb73
3. máj 2023

My máme pod sebou podobného magora. Tomu vadí všetko, ešte aj vysávanie, pritom vysávam max do 20:00. Keď si robil jeho syn žúrky a my sme mali malé dieťa, to mu nevadilo. Zatiaľ sa s ním bavím slušne, ale jasne som mu dala najavo, že to preháňa. Keby na mňa písal sťažnosti, rovno by som ho poslala do ... niekam. S takými ľudmi si neporadíš. Treba mu dať najavo, že si nenecháte ním ničiť život. Na rovinu by som mu povedala, aby sa presťahoval na lazy, keď mu všetko vadí.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
simona92101
3. máj 2023

@doriiis mame rodinny dom a dost casto rozmyslam co je/bolo horsie,ci byvat v panelaku alebo tu na dome, kde susedia neberu na nikoho ohlad..takze dost zalezi od susedov

doriiis
3. máj 2023

@simona92101 ....tak to áno,bez debaty.Ale keď tu čítam takéto príspevky,tak sa mi až rozum zastavuje,čoho sú ľudia schopni

miskakyska
3. máj 2023

@simona92101 presne.. súhlasím

A ja to stále hovorím..od Teba každý očakáva ohľaduplnosť, ale k Tebe ohľaduplný nebude nikto

lelelienka
3. máj 2023

@simona92101 presne, ludia musia byt ohladuplni vsade, aj v panelaku, aj v dome. My sme napriklad byvali na najvyssom poschodi a tam bolo menej hluku, ako ked sme sa este s rodicmi prestahovali do domu a tam v jednom kuse nejaky hluk z dvora 😂 a ked sa susedia rozpravali vonku na zahrade, to bolo pocut viac ako v panelaku.

simona20201309
3. máj 2023

@miskakyska ako ja si tiež myslím, že 3 malé deti a obaja rodicia na HO, to musí byť doma masaker. Neviem, kedy stíhajú ísť s deťmi von, venovať sa im, keď vraj už pri pol ročnom babu obaja pracujú
... ale to nie je naša vec☝
Ak deti už o 8 večer spia, tak naozaj je toto bohužiaľ jedno z rizík bývania v byte. Susedia to musia tolerovať a to, že pracujú tiež z domu, je ich problém.
Ja keby som bývala v byte, nedovolila by som deťom jazdiť po byte na motorke, hádzať lopty a kričať. Inak by som ich v žiadnom prípade neobmdzovala, nevyhadzovala im hracky a nenutila ich chodiť po spickach. Ani náhodou! Nenechala by som sa sikanovat vo vlastnom byte. Toto musí byť strašne stresujúce pre rodičov a musí sa to brutálne odrážať na ich nervozite voči deťom- tichšie, nebuchaj, nekric, nebez....
Hrozna situácia!
Pri deťoch je úplne prirodzdne, že chcú behať, skakat (hoc len na mieste, je to pre nich absolútne prirodzene a nutné!!!) Smejú sa, pokricia....
To aby bola bytovka len pre bezdetnych a pre 10r+

simona92101
3. máj 2023

@doriiis ked som este s rodicmi byvala v panelaku,strasne som sa tesila ze sa raz odstahujem do domu..nad nami byvala pani ktora nikdy nepracovala,nonstop upratovala,smiali sme sa ze jej vysavac ma motor z helikoptery-strasne jej hucal,pravidelne o 7 rano vysavala radiatory a aj balkonove zabradlie,a to velmi precizne🙈 pod nami zase sused kazdu nedelu rano spieval(hucal) ludovky,a fajcil pravidelne na zachode.
s partnerom sme sa odstahovali na mensiu bytovku,a tusim bolo este horsie.vedla nas byvala starsia pani v 1izbaku,ktorej chodili dcery s detmi na prespavacky,bezne aj 10 ludi v izbaku spalo na zemi na matraci a spievali do noci karaoke-pani zboznovala Jadranku 🙈ich obyvacko-spalno-kuchyna susedila s nasou spalnou,tv s karaoke mali zaveseny na stene kde sme my mali postel 🙈
Ked sme my kupili dom,tak som sa tesila na klud,ako mi budu decka spat v kociku na zahrade, budeme vecer pit vinko na terase,cez vikendy sa kupat v bazene..zijeme tu vyse 5r a doteraz sme nezrealizovali ani jedno z toho kvoli susedom..bohuzial aj 3m betonovy mur je malo

aurora33
3. máj 2023

Nabuduce im povedz že chôdza po špičkách je škodlivá. A nech si dajú antidepresíva oni.

autor
3. máj 2023

@liusa82 Tak 4 izbové byty sú zvyčajne obývané deťmi. Neviem prečo očakáva niekto opak.
Jedno dieťa je bábätko, to je ticho. Ani v noci neplače, pekne spinká. Druhé dieťa má 2,5 roka. Tretie dieťa chodí do škôlky, to cez deň je doma iba keď škôlka nie je, je choré, alebo keď je víkend.
@simona20201309 Áno, deti dávame spať okolo 20tej. O 19tej zhasíname svetlá, aby prešli do spiaceho režimu. Raz za čas sa stane, že ešte o 20:30 sú hore, ale je to skôr výnimočné. My si potom pozeráme seriál do 21:30-22:00hod. Zvyčajne aj my dospelí chodíme spať okolo 21:30-22:00.
Bicykle, kolobežky, motorky tieto všetky veci majú deti len na vonku. Vnútri sa hrajú prevažne s legom, alebo si kreslia. Naše deti pištia pri rozhovore - paradoxne toto vôbec oni neriešia a nepočujú. Sťažujú sa na chôdzu, dupot.

autor
3. máj 2023

Kopírujem vám tu znenie toho listu, ktorý dali na servis bytov (ak sa spoznajú, tak nech si prečítajú názory, pre mňa-za mňa). Mená tu samozrejme nedávam.

"Poprosim Vas o aktivnejsie riesenie nasho problemu, nakolko nasi susedia su asi kompletne nechapavi a nevedia si urobit poriadok so svojimi detmi. Od nasej staznosti presla uz dlhsia doba, nic sa nezmenilo, susedia su neznesitelni, dlhodobejsie sa v nasom byte kvoli nim neda aniexistovat. Prve co ich decko rano po siestej urobi, je ze zacne behat po byte zizby do izby, to je jedno ci je vikend, ci pracovny den, ci sviatok, cize jeho zobudenim, konci nas spanok. Cele dni su doma, ich deti behaju zizby do izby, ako vysinute, neviem citrpia nejakou psychiatrickou diagnozou, ale urcite sa na to lieky daju najst. Dakujem nasej susede za mega inteligentny a uzasny napad odhlucnit si strop, ale nakolko ich mame znizene a su nove, tak tento jej napad nie je mozne zrealizovat Ja jej navrhujem aby svoje deti davala do skolky, eventualne existuju exterierove, pripadne interierove ihriska, kde ich deti mozu behat od rana do noci a nikoho tym neobtazovat. Ja narozdiel od susedy pracujem esacne, cize ked sa vratim domov alebo som po tazkej sluzbe alebo mam vynimocne voln y vikend, oddychnut, a nie pocuvat dupot nad hlavou. Neviem ci su susedia hluchi, ale neverim ze im to nevadi, Suseda trvrdi, ze na to aby nebehali, tak musi po nich vrieskat, alebo ich priviazat o radiator. Neviem, ale tiez mame 5-rocne dieta a predstavte si, je natolko inteligentne, ze ked beha a ju upozornim aby nebehala, tak prestane, Cize niekde bude asi chyba. Suseda sa tiez stazuje na nase sexualne radovanky. Dovolim si poznamenat, ze kedze narozdiel od nich denne pracujeme, tak zvykneme chodit spat okolo 22:00 a nase sexualne radovanky trvaju v priemere 20min a aj to nie kazdy den. To kedy ich mohla pocut, tak za cele nase spoluzitie na xxxx ulici, spocitam na jednej ruke. lch deti behaju permanentne,
nestaci uzanizatrieskanie na radiator, zacnu este viac. Tymto Vas prosim o riesenie tohto neznesitelneho problemu."

autor
3. máj 2023

"Prve co ich decko rano po siestej urobi, je ze zacne behat po byte zizby do izby, to je jedno ci je vikend, ci pracovny den, ci sviatok, cize jeho zobudenim, konci nas spanok. "

K tomuto len zareagujem ešte: naše deti ráno vstanú a idú sa napiť (do kuchyne), potom na wc (do kúpelne), potom sa najesť (do jedálne), potom sa idú hrať (do detskej). Vstávajú a stravujú sa tak každý deň. Neviem či vo sviatky im nedať ráno vodu, alebo jedlo?

"Suseda trvrdi, ze na to aby nebehali, tak musi po nich vrieskat, alebo ich priviazat o radiator." To netvrdím žeby som urobila. Myslela som to ironicky, snáď chápete.

Ja už fakt neviem. Ale odpovedať im vôbec na to niečo, alebo ich ignorovať? Podľa mňa to iné riešenie než to, že počkajú, kým sa odsťahujeme v lete (áno, my sme si kúpili dom, takže budú mať čoskoro pokoj, a vedia to už od nového roka), nemá. Mňa to popravde ani nebaví nejako riešiť, ale bytový servis potrebuje nejakú odpoveď na tú sťažnosť, tak im to ešte musím dať niečo ako odpoveď v písomnej forme.

lelelienka
3. máj 2023

@autor najest a napit sa pokojne mozu kazdy den, dupat pri tom uz vsak nemusia. To je na vas aby ste ich to naucili, deti to urcite pochopia a zvladnu 😉