icon

Susedia sa sťažujú na nonstop hluk

3. máj 2023

Ahojte,
Čo si myslíte, čo robiť v prípade, že sa susedia sťažujú na nonstop hluk z nášho bytu, čo nie je pravda?
Mame 3 deti. Vstávajú o 6,30. Chodia spať o 20tej. Susedia už 2 x písali na bytový servis, že ich zrušíme non stop 24/7. Ze mame dat deti diagnostikovať, lebo podľa nich majú ADHD lebo hlučné chodia a pobehujú po byte. Šli sme sa s nimi porozpravat o co konkrétne ide, povedali nám, že naše deti by mali chodiť po špičkách, lebo ze veľmi stupu na päty a oni to počujú a ze ich to hrozne ruší. Ze aj oni chodia po špičkách aby nerusili susedov. Ze si mame 2,5r dieťa dat do škôlky, aby mali ticho. Keď v škôlke u nás nie je miesto, tak ju mame dat inde a voziť. Ze sme arogantní, keď si nevieme donútiť deti aby nebehali a chodili po tichu po pätách. Lebo ze ich dieťa to zvládne a žena upozorňuje aj svojho muža aby chodil po špičkách. Ze to mame robiť aj my.
Deti mame normálne, žiadne diagnózy nemajú. Hrajú sa prevažne v detskej. Sem tam v obývačke. Najmladšie dieťa je babatko. To je najtichsie, úplný kludas. Plače iba pri očkovaní u doktorky. Našťastie toto ešte nechodí, tak sa sťažujú len na tie 2 staršie. My obaja s mužom pracujeme z domu, obaja mame prácu nemanualnu, takže sa potrebujeme tiež sústrediť.. Dali by ste kvôli susedom deti na antidepresiva ako navrhujú, len aby nechodili hlasno a sem tam nepobehli? Aby sa hrali potichu ešte viac než teraz?

Strana
z3
vroni
3. máj 2023

@autorka, mňa tvoja suseda svojim listom náramne pobavila. A predpokladám, ze aj bytový servis. To, co spísala nie je sťažnosť, to sú klebetne tlachy pripecenej a znudenej drbny. A ty si sa ani nepochválila, s akým zanietenim sledujete sexuálny život spriatelenych susedov 🤣🤣🤣 A celkom vážne. Poprosila by som šikovného právnika, aby za nejaký poplatok spísal oficiálne vaše stanovisko a poslal ho tete susede a v kópií aj bytovému servisu. Čím oficiálnejsie a suchšie, tým lepšie. Vrátane priateľského upozornenia o ďalších krokoch, pokiaľ susedia neskludnia hormón.

maxalla
3. máj 2023

Antidepresiva by som nedavala, ale asi by som dala koberce do detskych izieb, ono to v panelakoch niekedy ozaj dost pocut, hlavne ak je plavajuca...
(diskusiu som necitala)

sasa1310
3. máj 2023

snažila by som sa byť tolerantná voči okoliu a voči susedom. A regulovala by som dupotanie detí a snažila som sa chodiť von, aby sa vybúrili vonku a nie v byte.

matullienka
3. máj 2023

Neviem čo plánujete s bytom ale ak budete predávať upozornila by som ju na to, že ešte vždy jej môžete zabezpečiť ozaj susedov, či ju s jej radami pošlú pekne do teplých krajín a pekne to nebude. Tak nech sa láskavo skludni

simca06022011
3. máj 2023

autorka, tak predpokladam, ze rocne dieta asi neuteka a nedupe ako slon.. cize tie dve starsie treba proste naucit "nebehat a nedupat" ked sa idu najest... ziadna veda. ten list je smiesny... aj stylizovany asi ako staznost ktoru pisala jedna nasa spoluobcianka, ktora sa stazovala, ze jeden sused robi orgie a chodi doma holy a ona na to ma pozerat (tazko, ten pan zije s manzelkou, starsi je a inak kludas), od nas ju obtazuju sliepky, ini susedia nezmyslami tiez.. ceresnicka na torte je, ze "nehnutelnosti" v ktorej by jej to malo vadi, ktora oficialne ani nestoji este, nezije nik, je tam smetisko :DDDD Urad sa nad tym zasmial..
Mna zaujalo, ako ste v debate prisli k ich sexualnym radovankam :DDD a k tomu radiatoru a tak :DD

simca06022011
3. máj 2023

@matullienka juuj to by bolo.. dobry den pani suseda, byt predavame, zaujemcovia maju 4 deti do 5 rokov a dvoch psov, dufam, ze si uzijete :DDD

cacianka
3. máj 2023

@matullienka stačí poprosiť snedeho kolegu, aby prišiel na obhliadku bytu, so ženou, a ešte splašit zo 5 deti počerného typu... Obliecť strakate krikľavé veci, retázky a náramky , dogabat sa riadne, a urobiť teátro pre susedov.
Kým bude 2 + 5 deti dupat a búchať v byte, noví susedia pôjdu s fľašou umu zoznámiť sa so susedmi.
Dobrý dén súsedé, my sme vaši noví susedia, sťahujeme sa od prvniho júna, prindeme vás navštíviť....

cacianka
3. máj 2023

@simca06022011 ja som navrhla 5 detí, na psov som zabudla 🤭

simca06022011
3. máj 2023

@cacianka :D tak treba aj takych spinavych psov splasit niekde :DDD k tej bande..

nenne27
4. máj 2023

Najdi si v bytovom poriadku odsek ktory hovori o prave vyuzivat svoj byt, podaj trestne oznamenie na policii, ze susedia vam znemoznuju uzivanie bytu, spomen tam ako vas nutia aby ste detom davali lieky, napis tam, ze vazne ohrozuju vyvoj maloletych deti, psychicky vas terorizuu, znemoznuju vam sustredit sa na pracu bla bla apod. Priloz k tomu cestne vyhlasenia od 2-3 susedov ze sa od vas neozyva ziaden hluk apod.policajti by to mali postupit na okresny urad kde by vas aj susedov mali zavolat.nahlasis tam 1-2 svedkov - susedov, ktori ti dosvedcia, ze nerobite hluk.realne sa nic neudeke, ale susedia budu mat aspon opletacky a mozno daju pokoj.mam s tymto skusenost.moze sa stat ze policajti to nepostupia na okresny urad,ked to bude podla nichbanalne, preto by som tam zdoraznila ohrozenie vyvoja maloletych, psychicky teror, sikanu apod.aby vas neodpinkali s tym prec, ze o nic nejde...ale minimalne pojdu navstivit susedov.

ajko2011
4. máj 2023

Z toho by som si nič nerobila. Proste je to nevýhoda bývania v byte, ale teraz azda nepriviažete deti k posteli aby náhodou neprešli po byte. 🤦 Pokiaľ nerušíte nočný kľud, neriešila by som.
Nám sa prišiel tak sused sťažovať lebo vysávam. 🤣 Že oni to počujú, že ich dieťa to ruší a podobné. Tak som mu slušne vysvetlila, že vo svojom byte si budem robiť čo chcem a od vtedy je kľud. 🤣

eriela77
21. máj 2023

Tak ako po špičkáach chodiť, to zase nie, hoci priznam sa, ja už som hotova z toho ako nad nami býva 5 ročná a tá ked sa stretne so susedovou 4 ročnou ..vedia len behať (nevadi mi, ked im niečo padne, alebo pobehnu počas dna sem tam) ale systematicky aby 2 až 4 hodiny nonstop trielili z bytu do bytu (neviem ako to mate vy) ja napr. tiež pracujem z domu..a nedokažem sa sústrediť, ja som z opačnej strany barikady, povedala som si , že pokúsim si zvynuť na to, ale pokial to je celý deň, neda sa mi zvyknuť..hlavne aj ked su sviatky, či vikendy, oni su s detmi doma a pozor, nepracujú su na socialkach, za domom mame par. (to je dom kde na spodku bývame my a na vrchu dve rodiny susedov) ale obe rodiny na socialkach (žijem v Nemecku, takže proste nad nami je žena zo Sri Lanky a jej 5 ročna dcera ) a chodi sa hravať srbská romka ktora ma 4..Takže istým spôsobom vas chapem, na druhu stranu neviem či vaše deti robia to čo tie nad nami....že vydrž maju niekolko hodinovu v kuse.

eriela77
21. máj 2023

@0kristina0 presne, ako čitam prispevky, susedu do riti poslať..no vidno že ešte nezažili a to som žila celý život v panelaku aj ako vydata aj u rodičov ale nič takéto som nezažila..ako som spomínala tu v prispevku , ja neviem ako často deturence tejto pani behaju..ale ti čo posielate do riti susedu, pozývam vas na týžden k sebe, som zvedava kolko vydržite...

eriela77
21. máj 2023

@ivuska027 ja vas tak chapem, ja toto zaživam ..je to horor, to by som nikdy nebola povedala a stačili by gumenne kroksy..aspon ked sa rozhodnu behať, nech si ich daju ako tlmič...ale tu hore nad nami neurobia pre to nič

ivuska027
22. máj 2023

@eriela77 no my sme presťahovaní dnes presne 2 mesiace a bolo to najlepšie rozhodnutie 😊 Vidíš aj tu, že ľudia sú rôzni. Ako ten príbeh s tou zuvackou v autobuse. Poznáš ho? Začal kolovat po revolúcii a odvtedy sa všetko len zhoršilo.
V autobuse sedí starsia pani a oproti nej pani s malým dieťaťom na kolenách, ktoré ju stále kope. Starsia pani ju požiada, aby dieťa prestalo. Matka povie: No a prečo by som mala, veď mame demokraciu. Nad nimi stojí mladý muž, ktorý pri vystúpení vyberie z úst žuvačku a nalepi ju matke na čelo. Ta sa začne rozhorčovat, hromžit, nadavat. Nato sa mladý na ňu pozrie a povie: No a, veď mame demokraciu.. A vystúpi.
Ak sa budú ľudia takto k sebe správať, už tu nikdy nebude dobre 🙈

nejdemaprihlasit
22. máj 2023

Keď chcú mať ticho nech idú na cintorín , ja som mala takých susedov a jediné riešenie bolo byt predať a už máme svätý pokoj , nikdy sa to nevyrieši a ani my sme neboli na vine lebo nás byt kúpili iný a čuduj sa svete zase hluk

eriela77
31. máj 2023

@ivuska027 tento príbeh, počujem prvýkrát, ale presne vystihuje to celú situáciu. Aj my sa nevieme dočkať presťahovanie, len v Nemecku sú 2 až 3 mesačne depozitu tak nakoľko mám takú prácu, že raz človek zarobí viac, raz menej, tak sťahovanie ešte nemá termín presný. Gratulujem v novom domove ,viem sa vcítiť, aké to musí byť fantastické byť konečne sám bez bláznov 👍❤️

Strana
z3