icon

Susedia vôbec nespia a ani nám nedovolia

11. sep 2022

Ahoj,
idem sa troška vypísať. Pred pár dňami sa do vedľajšieho bytu nasťahovali noví podnájomníci, parta mladých chlapov. Chvíľu to bolo v pohode, ale posledné dve noci boli des. V piatok som sa asi 5x zobudila na búchanie, potom som už nezaspala. Včera už som bola taká unavená, že som si išla ľahnúť o desiatej, zaspať sa mi podarilo až okolo druhej, aj to som sa budila každých 15-30 minút na treskot, potom som spánok vzdala... Búchanie od nich prestalo až ráno okolo siedmej. Oni fakt vôbec nespia, sú hore až do rána, až je svetlo. Problém je, že kebyže aj zavolám políciu, asi ma vysmejú, lebo to nie je, že by robili hlučnú párty, len proste počuť dupot, šramot, každých 15-30 minút niečo raz-dvakrát hlasno treskne. Mňa vždy až vyhodí z postele, som unavená a vystresovaná, celú noc mi zvieralo žalúdok. A to za chvíľku rodím a mám malé deti, nemôžem dospávať cez deň ako oni. Bojím sa, že sa to bude opakovať každú noc, v "lepšom" prípade každý víkend. Nikdy predtým nebolo z toho bytu nič počuť a to tam boli aj malé deti aj študenti robiaci párty... Vôbec nechápem, čo by to mohlo byť za zvuk, fakt ani pol hodiny nie je ticho až úpne do svitu. Znie to akoby proste každú chvíľu niekto zobral kladivo a tresol o stenu, čo je samozrejme blbosť, ale fakt nechápem, s čím môže človek buchnúť každých 15 minút... (A z druhej strany v prenajatom byte pán celý deň púšťa hudbu s basmi naplno a nám vibruje celý byt, doteraz som sa utešovala tým, že aspoň v noci je kľud a zrazu zo dňa na deň sa u nás nedá existovať.)
Keď sa nasťahovali, išli tam traja chlapi, ale teraz je ich tam nejak veľa, tipujem, že každý si tam doniesol frajerku a stále pobehujú hore a dolu, ešte o druhej ráno bolo počuť každú chvíľu buchnúť vchodové dvere.
Polícia by ma asi vysmiala a sama (a tehotná) sa za nimi popravde bojím ísť. Naviac sú to ukrajinci a nehovoria po slovensky, takže asi nič moc s nimi neporiešim. Keď tu boli 3 dni, vyhodili nám poistky a utekali sa schovať, tak z nich nemám práve najlepší pocit. (To asi omylom, ale i tak, takto sa to nerieši.) Susedia naokolo sú takí, že si radi ponadávajú, ale nič neurobia.
Nejaké nápady, ako to riešiť a vyriešiť? Čakať, či sa to bude opakovať sa mi nechce, už teraz padám únavou na hubu... Vďaka

daridari11
11. sep 2022

@kiki234 V noci si môžeš robiť vo svojom byte čo chceš, kľudne vybalovať a zariaďovať, ale iba do tej miery, aby si nerušila susedov. Nerob druhým, čo nechceš aby robili Tebe by malo platiť. Vôbec nie je prehnané volať políciu, ak niekto ruší nočný kľud, hoci súhlasím, že je vhodné najprv požiadať ich a políciu volať, až keď nebudú akceptovať autorkinu prosbu.
Každý má nárok sa v noci vyspať, ja som na to veľmi nahnevaná, ak mi niekto môj spánok narúša. Predstav si, že by lekár, ktorý Ťa ide ráno operovať, nemal možnosť sa normálne vyspať "vďaka" neprispôsobivým susedom.....a mohli by sme menovať xy ďalších profesií, kde to už nie je iba o jeho diskomforte ale ohrození ďalších ľudí....

hayabusa1337
11. sep 2022

volat policiu po 22, ked majitel bytu nebudr spolupracovat treba sa vyhrazat ze ho udas ze tam byva vela ludi, urcite ich nema nahlasenych..

kiki234
11. sep 2022

A jaaaj... No ak to budes riesit policiou alebo spravcom predtym ako sa porozpravas s nimi garantujem ti ze sa nevyspis ani najblizsi rok. Po druhe sama pises ze nerusia nocny klud a nemozes nikomu zakazat aby chodil v noci po byte len koli tomu ze mas slabi spanok a si tehotna - co je mimochodom stav a nie choroba ako to popisujes ty. A ano aj ja mam deti maju 9m a 21m 🙂 co ti brani ist za nimi? Uz namiesto modreho konika si to mohla mat 10x obehnute a mozno by si bola sama prekvapena. Ako sa tebe bude pacit ked nebudu oni tolerovat tvoj rev dietata, novorodeniatka, ked ty im nrtolerujes podla mna ist v noci na WC. Baby vyssie maju pravfu mas slabi spanok a este k tomu ta bujcuju hormony a si z toho nervozna - nic vzlom to je fakt.

mamutka
11. sep 2022

Keď sa to tak opakuje, skus si nahrat, ten zvuk by malo byt počuť, keď je to také hrozné. Kľudne volaj políciu s tým, že máš obavy, či niekde nehapruje, ja neviem, vzduchotechnika, či co, že ramus akoby výbuch smerom od jedného bytu. Alebo že by to ti susedia dokázali urobiť taky chluk? Nejak to zahraj, aby si nevyzerala, že na nich útočis rovno, lebo aj keď si v práve, s arogantnymi ľuďmi opatrne. Nečítam nikde, prečo sa nejde tvoj muž s nimi porozprávať, čo ty riešiš, že sama s deťmi a tehotná ci tam máš chodiť... No nie, nech ide muž radšej

janage
12. sep 2022

Tak správne chápem, že bývajú od začiatku mesiaca,boli hlučnejší ale dalo sa a tento víkend prvýkrát sa ich tam nahrnulo veľa a boli hlucní extrémne. Tak?

janage
12. sep 2022

A ostali tí nahrnutí aj dnes, či odišli?
1.kontaktovat majiteľa
2. vybehnúť za nimi
3.volat políciu
Všetko s vysvetlením, že počuť silné búchanie, a chceš sa uistiť, ze všetko je v poriadku.
Tých pár viesť nech si hod do Google translate.
Zas robiť závery z jedného víkendu, že tam býva viac ľudí ako má.

autor
12. sep 2022

@kiki234 no vieš... Mala by si pravdu, keby si úplne neodignorovala fakt, že každých pár minút niečo treskne a je to riadna rana. A to rušenie nočného kľudu istotne je, keď nás to budí. Len proste polícia by to tak nebrala, lebo to nie je hlasná hudba ani nič podobné. Nikde ani nepíšem, že ju idem volať. A tiež som tu už niekoľkokrát písala, že plač bábätka cez stenu nie je počuť, že naše susedia nikdy nepočuli a ani my ich, fakt nikdy, ale ty to vieš asi najlepšie 🙂

autor
12. sep 2022

@janage netuším, celú noc sme riešili zdravotné problémy, búchalo sa "iba" do druhej. Ale už sme sa s mužom dohodli, že to pôjdeme s nimi riešiť v poradí 2. a potom 1., ak to nezaberie, dnes boli iné starosti

kiki234
12. sep 2022

No urcitr nevrim tomu ze niekzo v noci o nieco zakopne a ty sa koli tomu zobudis. Ale uz dieta ktore reve nezibudi nik. To jr na smiech uz ked som to napisala 😀 policia nic riesit nebude lebo naozaj nema co riesit. Pockaj do porodu, hormony nervozita opadne. Aj tvoje reakcie na komentare nie moje ale vsetky srsia podrazenostou. Su v tom hormony

autor
12. sep 2022

@kiki234 áno, nespala som už tri noci, tak možno neodpovedám zrovna milo. Ale vieš, keď ja napíšem, že niečo veľmi buchne každých 20 minút a ty že to niekto náhodou zakaždým zakopol... Ja napíšem, že bábätká, čo tam bývali predtým nebolo počuť plakať jediný raz, že máme skriňu popri celej stene a ty že ich určite bude rušiť moje dieťa... Ja napíšem, že už tam pár dní boli nasťahovaní a boli relatívne potichu, ale cez víkend tam majú frajerky a niečo trieska a ty že isto vybaľujú, akože určite... tak prepáč, ale tebe odpovedám podráždene, pretože si čítala asi iný príspevok, domýšľaš si veci, čo som nenapísala a keď napíšem, že je to inak, tak ti to je na smiech, lebo ty to vieš určite najlepšie

kiki234
12. sep 2022

Ty mas problem nie ja. A za dalsie v pripade ak sa ti reakcie nepacia, nevesaj staznosti na modreho konika. Ci cakas lutost? Pokial by naozaj robili bordel a hluk stazoval by sa aj niekto ini a nie len ty. A podla toho co opisujes je to naozaj choza v noci alebo wc. A to ze ty nemozes spat nieje nikoho problem len tvoj a nemozes obvinovat kazdeho len nie seba. Zacala by som od seba. Skus

jazzy03
12. sep 2022

@kiki234 uplne od veci pises. Nulova empatia, zacni od seba a zmaz svoj prispevok 😊

autor
12. sep 2022

@kiki234 Asi som skôr chcela počuť, či mal niekto podobný problém a ako to riešil, pár fajn myšlienok tu padlo, za čo som vďačná, pomohlo mi to utriediť si myšlienky, ako situáciu čo najlepšie vyriešiť. Naopak, príspevky ako tvoje neprinášajú nikomu nič. A áno, pýtala som sa susedov a tiež to počujú.

kiki234
13. sep 2022

@jazzy03 preco? Pretoze s niekto ma problem so spankom a obvinuje suseda? Ruku na srdce ak by to bolo take hrozne uz davno by volala policiu

kiki234
13. sep 2022

Takze pytala si sa susedou ano, pises na modrom konikovi, pytas sa ci vokat policiu? Ale za nimi si este nebola a nepovedala si co ti vadi? To jenna smiech

eriela77
8. jan 2023

Neboj sa vopred, ja sice bývam v Nemecku ale za hlučnosť sa poklada všetko čo ťa obmedzuje v nočnom klude..kde je napísané, že sa to týka len hudby? Ja som tu už 2x volala na susedov nad nami policajtov..lebo hlasnu hudbu po 22.00 puštaju..už s tým sice prestali ale dnes v nedelu počas dna niekolko hodin..sused nemec mi povedal volaj policiu..zavolala som a mili policajti mi vysvetlili že nedela sa berie ako sviatok a ja kludne môžem zavolať policiu aj keby sused kosil travnik..lebo v nedelu je to zakazané..takže tak, planujeme sa odstahovať, lebo susedia vydržia tak týžden ..a idu si zase svoje, sme v podnajme a susedia su zo Sri Lanky a teraz si našla moslima..za priatela ta ženska..ma 5 ročne dieťa..nepýtaj sa okrem hudby čo to dieťa robi..stava sa z neho egoisticky a agresivny človek..vidim ten rozdiel medzi tym čo bola sama a to čo si našle henteho paznechta. Volaj policiu riešiť musi...koniec, bodka.

valeria_h
8. jan 2023

My sme volali políciu. Pomohlo.

gertrudaosem
8. jan 2023

Tak tam je problém, že sa tam nasackovali Ukrajinci. S nimi nič nespravis. Aj u nás vo vedľajšom vchode v 2 izbovom byte ich tam býva naraz aj 8 🤷🏼‍♀️ každý to toleruje, aj keď sa sťažujú ludia na hluk. Prečo? Lebo Ukrajinci. No comment.

valeria_h
8. jan 2023

@kiki234 Ty si na smiech. Asi si nezažila situáciu, keď susedia robili bordel a nemohla si spať. Autorka asi nie je konfliktný človek, tak to neriešila, ale čo je moc, to je moc a pýta sa tu o radu.

valeria_h
8. jan 2023

@autorka My sme volali políciu niekoľkokrát, potom to išlo na úrad. Takže nebáť sa, všetko nahrávať, prípadne svedkov. K nám prišli policajti, priamo k nám domov, aby počuli ten hurhaj. A bolo vymaľované. Sebeckých ľudí neznášam.

eriela77
8. jan 2023

@valeria_h moja reč..kto nazažil nepochopi..trafení ludia, to je tak. Ja som volala 2x policajtov, ale bohužial tie beštie videli z okna asi auto policajne a znížili hudbu..toť ja mam smolu..

valeria_h
8. jan 2023

@eriela77 Nad mojou spálňou mal sused telocvičňu. To nechceš. Super nás budil nonstop, o druhej ráno kľudne ako tam skákal. Sebeckosť nemá hranice. A ešte ty si tá zlá, netolerantná.

eriela77
8. jan 2023

@valeria_h ježiiiš presne...toleruješ, toleruješ..raz zavolaš policiu a si povedia že svina musime jej robiť ešte horšie..to asi podobne u teba. Ako tato čvarga zo Sri Lanky..detto..party počas týždna (však su na socialke) cez vikend im to je jedno..drží sa že nechceš to hned riešiť policou ale ked už si z toho idu robiť pravidelnosť..ako ked ideš do roboty každodenna starosť..tak nevydržiš zavolaš..a oni teraz robia ešte horšie..resp. držali sa "až" týžden v kludnom režime..Teraz ten debil, Sri Lanky novy je*ač chodi, dupoce..tušim sa aj zdrbal, šmatlak..ja som skoro z kože vykočila..aka rana to bola dement

autor
9. jan 2023

jeemine baby, pozerám, že neohľaduplných dementov je všade plno.. u nás to teda dopadlo tak, že som volala majiteľovi, ktorý to sľúbil ihneď riešiť. Momentálne je to o dosť lepšie, ale i tak 1-2 noci do týždňa nespia, behajú po byte a trieskajú dverami. Často sa v noci na to zobudím, lebo do ticha je to rana ako hrom. No a nad nami susedom neskutočne vŕzga podlaha a nechcú to riešiť, tí ma zobudia každé ráno. A keďže od septembra sa v našom vchode rekonštruuje naplno a je tu každý deň hluk, tak som si nedávno povedala, že sa môžem vykašľať na to, ako stále deti okrikujem, aby nebúchali a nedupali. Takže keď sa kvôli susedom zobudím 10x za noc a potom ma pre únavu "vypne" v strede dňa, smie sa u nás aj behať, aj búchať :D A keď susedia robia hluk aj cez deň a som náhodou sama doma, púšťam hudbu na plné pecky pekne aj s basami, nedá sa byť donekonečna ohľaduplný k neohľaduplným..

kvetinka75
9. jan 2023

s tým si nepomôžeš mám vlastnú skúsenosť. Kvoli tomu sme sa presťahovali. Bývame na samom vrchu, rožný byt a poviem ti, nič lepšie sme nemohli spraviť.

valeria_h
9. jan 2023

@autorka Najhoršie je, keď sa začneš mstiť, ale chápem, že človek už má nervy. Ja som normálne volala políciu a potom to išlo na úrad. A ženské čo tu píšu, že problém je u Teba, nuž dúfam, že samé si to zažijú, lebo takýchto sebcov fakt neznášam. Keď bývaš v paneláku, treba rátať s tým, že tam nejaký hluk bude, ale aby mi niekto skákal až sa strop trasie a o druhej v noci...ani náhodou. Sebeckí bastardi.

autor
9. jan 2023

Nemstím sa. len keď z únavy nevládzem, tak neriešim naše hluky. Inak normálne deťom vysvetľujem, že tu nebývame sami, preto sa na chodbe nekričí, nesmú búchať do radiátora a podobne. Lenže to už dnes robí málokto, za nás to bolo normálne... Predtým napr. nad nami bývala mamička, čo každý boží deň aspoň pol hodiny hádzala malému o podlahu skákalku. Malý mal asi 5 mesiacov. Neviem, čo si myslela, že tým u neho rozvíja, ale čo spoľahlivo rozvinula, je moja neznášanlivosť k takýmto sebcom :D Alebo keď dieťa u susedov stále trieskalo a mamička povedala, že no čo ona s tým má, že ona si predsa potrebuje aj navariť aj oddýchnuť ...

kvetinka75
9. jan 2023

autorka - ak je ten byt v podnájem, tak bude asi ďalších niekoľko rokov. Ak by aj nebol, ktožvie čo bude ďalej. Ja som volila sťahovanie a konečne máme po rokoch kľud. Polícia nezmôže nič. Jednoducho je to užívanie bytu. Chodiť môžu aj v šteklách a nikto im nenaparí pokutu. Takisto môžu buchnúť dverami a nič. Buchanie dverami, nábytkom, stoličkami, spadnutie veci - to je bežný život , to nikto nebude riešiť. Tiež sme to mali celú noc a ráno vstávaj do práce.

autor
9. jan 2023

@kvetinka75 no, zatiaľ budem dúfať, že im po roku nepredĺžia zmluvu :D Doteraz nech tam býval ktokoľvek, nebolo nič počuť, dokonca ani malé deti. Paráda, že vám sa to podarilo vyriešiť a už ste na podobných nenatrafili 🙂

kvetinka75
9. jan 2023

autorka - už nad sebou nemáme nikoho, takže už ani nenatrafíme