Susedské konflikty kvôli hlučnému dieťaťu v paneláku
Ahojte idem k vam po radu lebo priznam sa som smutna zo situacie a naozaj neviem ako reagovat. Byvame v bytovom panelaku ( asi tristvrte roka) sme tu ako keby novy nakolko tu moc v panelaku nepozname susedov a ked sa raz za cas stretneme na chodbe slusne sa pozdravime. Mame 2 rocne dieta ktore je zive. Problem je v tom ze bola u nas suseda klopat s tym ze nase dieta strasne dupe a skace ze ci by sme to nemohli troska ukorigovat lebo ze ma male dieta a dupot strasne pocut a ze je to hrozne, katastrofa a takto sa vyjadrovala na co som jej povedala ze nas to mrzi ze sme to nevedeli a ze sa posnazime o napravu. Potom som ale zacala nad tym rozmyslat ze kedy dupe ked sme väcsinou casu vonku aj doobeda aj poobede a doma sme len ked varim alebo upratujem ale vzdy poobede chodime von prideme vecer a to sa okupe napapa a spat ide o 21. Potom je klud. Poobede mi spi od 13-15 tej. Uz sa na nas stazovala predtym vraj vela periem a ze aj vecer pritom ja perem iba doobeda a pracku pocujem sama od susedy vedla nas okolo 21:30 ( ale ja to chapem mozno nema cas prat pride z prace a potrebuje oprat). Prislo mi to zvlastne ze nas prisla upozornit lebo ked byva niekto v panelaku mal by byt pripraveny ze nebude 100% ticho, este ked mame male dieta ktore nemozem zial priviazat o gauc je aktivne dieta obcas nieco spadne alebo ked sa tesi tak skace. Nehadame sa v byte nekricime po sebe snazime sa byt dobry susedia, sme slusna rodina ale toto ma naozaj zaskocilo a necakala som to a neviem ako mam reagovat. Treraz sa bojim aby mi nahodou nieco nespadlo aby zasa neprisla klopat 🤦♀️ ako by ste reagovali ked mi zasa pride klopat?
Náš sused zdola chodil pravidelne klopať a búchať, no nič ospravedlnili sme sa snažili sa syna korigovať a čakali kým syn trochu zrozumnie 😀 no a po škôlke sme chodili vždy na ihrisko alebo k babke nech sme čo najmenej doma. Ale stačilo keď syn prebehol z izby do spálne a sused už búchal, písal a volal 😀 keď som bola druhýkrát tehotná sme čakali že sa odsťahuje radšej
@anonym_autor absolútne nič. Je to bežný ruch v domácnosti. Nočný kľud je od 22:00.
totižto raz k nám tiež prišiel sused sťažovať sa na brata - že hlasno púšťa hudbu, veď to sa nedá vydržať - a moja mama ok, poviem mu to keď sa vráti, lebo teraz nie je doma. sused len zahabkal že ako to, veď to počuje že púšťa hudbu ...
ja by som povedala prepáčte, neviem čo hovoríte, to ste nemohli počuť nás - pred chvíľou sme prišli, vstali, kúpali sme sa ...
@biba_18 nam ked sa narodilo dieta malo tyzden a nas sused nad nami este v starom byte vrtal a hadali sa tam aj do pol noci ale nikdy som im nesla klopat ani upozornovat aby brali ohlad. Brala som to tak ze zijeme v panelaku hold cez steny vsetko pocut ale toto ma zaskocilo ze co ju donutilo prist zaklopat
@anonym_autor koberce budu tlmit buchot
@anonym_autor koberce budu tlmit buchot
@anonym_7a6dd0 mame velku penovu podlozku
Nereagovala by som asi nijako, pokial naozaj nejde od vas zvyseny hluk. Ked sme byvali v bytovke, samozrejme tolerantne sme sa snazili a deti sme nenechali skakat jak opice po byte, ani nehrali "futbal na chodbe" a jednoducho som sa snazila spravat tolerantne voci okoliu. Takze ak vies so sebareflexiou uznat, ze naozaj od vasho dietata nemoze byt nijaky extremny hluk, ktory obtazuje susedov, zi si kludny zivot. Zial pre obe strany, to su panelaky.
Treba dieta upozornovat. Naozaj to nie je prijemne ked vam nad hlavou dupoce dieta. Ked sme boli maly k nam tiez chodila pravidelne suseda. Teraz ked sme v byte a nad nami su deti tiez nam to nie je prijemne. A ano mame dieta a upozrnujem ho nech nedupe.
@anonym_7a6dd0 mame velku penovu podlozku
@anonym_autor A potom sa cudujes, ze je hluk. Treba koberec na celu izbu, alebo aspon na trasy, kde dieta najviac beha.
@biba_18 nam ked sa narodilo dieta malo tyzden a nas sused nad nami este v starom byte vrtal a hadali sa tam aj do pol noci ale nikdy som im nesla klopat ani upozornovat aby brali ohlad. Brala som to tak ze zijeme v panelaku hold cez steny vsetko pocut ale toto ma zaskocilo ze co ju donutilo prist zaklopat
@anonym_autor vidis ja keby mam male dieta a nad nami vrta sused a do polnoci sa hada a robi cirkusy, tak slusne zaklopat ideme a poprosime o pokoj. Toto je zas Tvoja "chyba" ze to beries ako normalku lebo "ved byvame v panelaku". (Hoci tyzdnovemu dietatu to zrovna neprekaza 😉 ale prekazalo by to nam, nevidim dovod takto zit, panelak nepanelak, ked je nocny klud).
Nereagovala by som asi nijako, pokial naozaj nejde od vas zvyseny hluk. Ked sme byvali v bytovke, samozrejme tolerantne sme sa snazili a deti sme nenechali skakat jak opice po byte, ani nehrali "futbal na chodbe" a jednoducho som sa snazila spravat tolerantne voci okoliu. Takze ak vies so sebareflexiou uznat, ze naozaj od vasho dietata nemoze byt nijaky extremny hluk, ktory obtazuje susedov, zi si kludny zivot. Zial pre obe strany, to su panelaky.
@colsami nie nejde od nas extremny hluk to ze dieta zaplace ked sa mu nieco nepaci beriem ako normalne ale za chvilu sa ukludni to je normalne obdobie vzdoru. Ked vidim ze skace vzdy upozornim, nenahana sa po byte nic take preto nerozumiem preco sa stazovala na dupot
Treba dieta upozornovat. Naozaj to nie je prijemne ked vam nad hlavou dupoce dieta. Ked sme boli maly k nam tiez chodila pravidelne suseda. Teraz ked sme v byte a nad nami su deti tiez nam to nie je prijemne. A ano mame dieta a upozrnujem ho nech nedupe.
@anonym_f310ba aj ja upozornujem. Chapem ze to nieje prijemne ale troska tolerancie by nezaskodilo je to predsa len 2 rocne dieta ktore nechce sediet na gauci
vyrieš to kobercami
@anonym_7a6dd0 ma penovu podlozku hrubsiu ako koberec po celej obyvacke a niesom si vedoma toho ze by tu skakalo cez prekazky alebo by dupalo od rana do vecera nad nami tiez pocujem kroky a dupot
Nijako už ju stopnúť, lebo za chvíľu jej bude vadiť aj, že si kychnes.Pracku asi počula od susedy a dieťa je dieťa snáď nečaká , že nebude nič počuť.
Je to panelák počuť tam všetko buchnutie dverí, televízor....už by som neustupovala povedz, že to je bežný ruch v domácnosti a nočný kľud dodržiavate.
ja sa pripojim do tejto konverzacie, ako by ste riesili podobnu situaciu ale v opacnom garde? nedavno sme sa prestahovali do noveho bytu, nad nami maju asi 3r chlapceka, zjavne zive striebro, dupe od skoreho rana a casto aj okolo pol 11 v noci. my mame male babo. aj som premyslala ze by som tych rodicov pri najblizsom stretnuti slusne poprosila o zachovanie nocneho kludu, lenze tento nas byt sa strasne dlho prerabal a viem ze z toho tiez nemali radost tak mi je to trosku blbe…
My sme v paneláku mali suseda ktorý nie nám ale kamošom vypol ističe na chodbe, lebo boli hluční. Nič na tom by nebolo, keby sused nebýval krížom pod nimi. Teda pod ich susedom cez chodbu. 😂🤯 A hluční neboli, len mali malé dieťa 🫣
Nijako už ju stopnúť, lebo za chvíľu jej bude vadiť aj, že si kychnes.Pracku asi počula od susedy a dieťa je dieťa snáď nečaká , že nebude nič počuť.
Je to panelák počuť tam všetko buchnutie dverí, televízor....už by som neustupovala povedz, že to je bežný ruch v domácnosti a nočný kľud dodržiavate.
@luccija povedala mi jedna pani ze ona sa na vsetko v panelku stazuje a ze jej vsetko vadi ze si to nemam vsimat. Ale pride mi to z jej strany divne ze vie ze mame dieta a ze dieta neobsedi a ona pride klopat aby sme ukorigovali 2 rocne dieta neviem ale to mi rozum neberie. Jej dieta ked vyrastie som zvedava ci mu bude na nohy davaat penove podlozky alebo co
ja sa pripojim do tejto konverzacie, ako by ste riesili podobnu situaciu ale v opacnom garde? nedavno sme sa prestahovali do noveho bytu, nad nami maju asi 3r chlapceka, zjavne zive striebro, dupe od skoreho rana a casto aj okolo pol 11 v noci. my mame male babo. aj som premyslala ze by som tych rodicov pri najblizsom stretnuti slusne poprosila o zachovanie nocneho kludu, lenze tento nas byt sa strasne dlho prerabal a viem ze z toho tiez nemali radost tak mi je to trosku blbe…
@jomarch tak do pol 11tej je uz rusenie nocneho kludu ale my davame dieta spat o 21 niekedy skor a väcsinu casu sme vonku tak si myslim ze aj ked tie 2 hodky sme doma za den tak jej asi vadi ked male chodi po byte alebo co..
Ak by dupalo cely den nepoviem dobre jej staznost by bola opravnena ale v nasom pripade som si neni toho vedoma
My sme v paneláku mali suseda ktorý nie nám ale kamošom vypol ističe na chodbe, lebo boli hluční. Nič na tom by nebolo, keby sused nebýval krížom pod nimi. Teda pod ich susedom cez chodbu. 😂🤯 A hluční neboli, len mali malé dieťa 🫣
@miss_foxy to je asi skor o tom na koho clovek narazi
@luccija povedala mi jedna pani ze ona sa na vsetko v panelku stazuje a ze jej vsetko vadi ze si to nemam vsimat. Ale pride mi to z jej strany divne ze vie ze mame dieta a ze dieta neobsedi a ona pride klopat aby sme ukorigovali 2 rocne dieta neviem ale to mi rozum neberie. Jej dieta ked vyrastie som zvedava ci mu bude na nohy davaat penove podlozky alebo co
@anonym_autor naozaj susedu nerieš, slušne si jej povedala, že budeš korigovať, tak to úplne stačí. Ona je ten problém sám o sebe, má problém sama so sebou a na tebe sa chce vŕsiť. Vždy jej odpovedz slušne, ale neboj sa aj postaviť sama za seba a dieťa.
Ak ona dieťa nemá - povedz jej že nevie čo to je.
Ak mala - že zabudla ako jej dieťa dupalo a liezlo susedom na nervy.
Ak by jej susedské ataky pokračovali, kľudne na ňu aj zvys hlas, naziap nech sa skludni a neotravuje. Nočný kľud dodržiavate, bežný ruch v panelákoch je v norme, dieťa levitovat nevie a si rada že je zdravé a nie postihnuté v posteli, aj to že permanentne ste vonku, tak tvoje dieťa hluk nerobí taký aby boli také problémy. A ak neprestane , tak zavoláš políciu a podas trestne oznámenie za šikanu, prenasledovanie a obťažovanie. Na takýchto večných sťažovateľ platí len zvýšený hlas a upratať.
@anonym_autor naozaj susedu nerieš, slušne si jej povedala, že budeš korigovať, tak to úplne stačí. Ona je ten problém sám o sebe, má problém sama so sebou a na tebe sa chce vŕsiť. Vždy jej odpovedz slušne, ale neboj sa aj postaviť sama za seba a dieťa.
Ak ona dieťa nemá - povedz jej že nevie čo to je.
Ak mala - že zabudla ako jej dieťa dupalo a liezlo susedom na nervy.
Ak by jej susedské ataky pokračovali, kľudne na ňu aj zvys hlas, naziap nech sa skludni a neotravuje. Nočný kľud dodržiavate, bežný ruch v panelákoch je v norme, dieťa levitovat nevie a si rada že je zdravé a nie postihnuté v posteli, aj to že permanentne ste vonku, tak tvoje dieťa hluk nerobí taký aby boli také problémy. A ak neprestane , tak zavoláš políciu a podas trestne oznámenie za šikanu, prenasledovanie a obťažovanie. Na takýchto večných sťažovateľ platí len zvýšený hlas a upratať.
@cacianka ja som ju videla prvy krat ked k nam prisla zaklopat pre ten dupot ale moj muz ju videl uz predtym lepit oznamy na nastenky aby ludia zatvarali dvere na panelaku. Mne ide skor o to ze nechcem mat zle vztahy so susedmi a ani sa hadat ale tiez chcem mat pokoj a nechvem konflikty sme naozaj slusna rodina. Byvame zatial v prenajatom byte tak neviem ci mam o tom informovat aj majitelku ktora mi uz o nej rozpravala pre tu pracku alebo to nechat tak.
Tým že zvýšis hlas na nepríjemnú šikanátorku, sa len vyhraníš a dáš najavo že si voči tebe nemôže dovoliť tie svoje bludy. K ostatným sa spravaj slusne normálne, pochopia a sami vedia odkiaľ vietor fúka.
Veď sa nebudeš hádať , len jej objasniš fakty a stav.
Naďalej môžete fungovať a mať slušne vzťahy, len túto oštobu vyvavíš.
Tým že zvýšis hlas na nepríjemnú šikanátorku, sa len vyhraníš a dáš najavo že si voči tebe nemôže dovoliť tie svoje bludy. K ostatným sa spravaj slusne normálne, pochopia a sami vedia odkiaľ vietor fúka.
Veď sa nebudeš hádať , len jej objasniš fakty a stav.
Naďalej môžete fungovať a mať slušne vzťahy, len túto oštobu vyvavíš.
@cacianka mas pravdu dakujem moc
@jomarch Aj my sme mali takúto skúsenosť so susedmi, neustále dupanie, nonstop niečo padalo na zem, takmer každú noc ich dieťa behalo s odrážadlom, ktoré malo plastové kolesá, tak si asi viete predstaviť aké hlučné to bolo.. Top bolo vŕtanie dier do panelu o 22:30 aby si mohli namontovať nový TV. Musela som zakúpiť biely šum, aby sa mi bábätko nestrhávalo na náhodné zvuky, ktoré z ich bytu vkuse boli počuť. Viac sme to neriešili, lebo sme stavali dom a bola len otázka času kedy sa budeme sťahovať. Ale ak by sme tam mali ostať, rozhodne by som to riešila priateľským rozhovorom. Lebo nie je nič horšie ako sa povadiť so susedmi, ktorých len tak ľahko nevymeníš. A ak sú normálni, tak to pochopia a pokúsia sa to nejak limitovať. Ale môže sa stať, že sú neprispôsobiví a nenarobíš nič, len budete musieť nejak vydržať.
Sorry ale ako čítam tvoje vyjadrovanie nechcela by som ťa za susedu... Veľmi dieťa obhajuješ a neuvedomuješ si, že druhým Vaše fungovanie nemusí byť príjemné. Už len na ten pojem živé dieťa som alergická, lebo opak toho je mrtve a tak asi ked býva s Vami je živé. Týmto že je "živé" sa len ospravedlňuje. Každé dieťa má niekedy veľa energie, urobí niečo hlučné, ale neospravedlňovala by som to tým slovom živé, ani také neexistuje v tom zmysle ako to píšeš. Niekto môže byť tichý, smutný, veselý, ale živý nie je vlastnosť, aby si to ospravedlňovala. 2 ročné už nejaké veci chápe, proste namiesto ospravedlňovania pojmom živé treba proste naučiť že určité činnosti sa robia len von, upozorňovať stále, ak robí s niečím konkrétnym hluk zobrať to. Neeliminuješ to úplne, ale aspoň tak že susedia už budú s tým vedieť fungovať. Ale pohodlnejšie je sťažovať sa na susedu a myslieť si, že je to ok, je to dieťa.
Ako sa hovorí karma je zdarma, keby budeš mať druhé bábätko a nad teba sa nasťahuje nejaká rodina s tromi ako ty vravíš "živými" chlapcami určite ti to prekážať nebude a budeš spokojná. Alebo ak ochorieš nedajbože vážnejšie a potrebuješ kľud, odpočinok a nemáš ho.
@anonym_7a6dd0 ma penovu podlozku hrubsiu ako koberec po celej obyvacke a niesom si vedoma toho ze by tu skakalo cez prekazky alebo by dupalo od rana do vecera nad nami tiez pocujem kroky a dupot
@anonym_autor posli ju normalne do prdele a oznámim, ze ju nahlásiť za obmedzovanie osobnej slobody!
Takychto psychopatov sme mali pod bami, odsťahovali sa koli tomu. Dúfam, ze aspom niekde do lesa a kreteni teraz otravujú veveričky a sovy - aby boli potihsue!
Oni totis aj na klavíri koli nám hrali potichu vraj 😂🤯. Maly spal cez obed aj 2-3 hodiny, v noci prespal bez plaču ale madam vadili aj to, ze nahlas kráčame po byte.
Vravím, kto chce boulzi klud, nech ide na samotu. Tie decká neviaže a v tom veku si "hubu zoderies" tým- prosim ta nedup a kráčajú potichu.
Susede tiez odporuc les s veverička 😉
@colsami nie nejde od nas extremny hluk to ze dieta zaplace ked sa mu nieco nepaci beriem ako normalne ale za chvilu sa ukludni to je normalne obdobie vzdoru. Ked vidim ze skace vzdy upozornim, nenahana sa po byte nic take preto nerozumiem preco sa stazovala na dupot
Ale ty nemôžeš vedieť, ako to počujú ľudia pod tebou. Nad nami býva starý pán, a teda nebehá. Ale pri chôdzi dupe tak, že presne viem v ktorej izbe sa nachádza. Počujem ho na wecku, počujem ho telefonovať (vtedy veľmi kričí). Ráno pravidelne vysáva podlahu 🤷🏻♀️ buchoce neskutočne, no nechodím mu vyzváňať. My sme na prízemí a aj tak upozorňujem syna, aby nebehal, neskákal - na to chodíme von. Odsťahovali sme sa z bytu, kde pod nami bývali tri deti a pes. Myslela som, že sa z toho hluku zbláznim a keď som ich bola poprosiť, či by mohli byť potichšie, keď moje bábo spí, pozerali na mňa, že oni predsa nič nerobia. Za mňa by sa mal každý v byte správať ohľaduplne. Uč svoju dcérku, že doma neskáčeme a nebeháme. Susedkin drobec podrastie a ver, že aj ty budeš počuť jeho dupot a piskot. Niekedy stačí aj hodinu - dve, kým navaríš, či poupratuješ.
@anonym_autor
@anonym_autor
a este niečo. Ked boli mimoriadne j-----i a zhodli na maleho tak mi "omylom" spadla veľká bedna s kockami na zem - nad ich spálňou o 4:40 ráno! Ake požičajú take vrat.

ja by som povedala prepáčte, neviem čo hovoríte, to ste nemohli počuť nás - pred chvíľou sme prišli, vstali, kúpali sme sa ...