icon

Susedské konflikty kvôli hlučnému dieťaťu v paneláku

23. júl 2025

Ahojte idem k vam po radu lebo priznam sa som smutna zo situacie a naozaj neviem ako reagovat. Byvame v bytovom panelaku ( asi tristvrte roka) sme tu ako keby novy nakolko tu moc v panelaku nepozname susedov a ked sa raz za cas stretneme na chodbe slusne sa pozdravime. Mame 2 rocne dieta ktore je zive. Problem je v tom ze bola u nas suseda klopat s tym ze nase dieta strasne dupe a skace ze ci by sme to nemohli troska ukorigovat lebo ze ma male dieta a dupot strasne pocut a ze je to hrozne, katastrofa a takto sa vyjadrovala na co som jej povedala ze nas to mrzi ze sme to nevedeli a ze sa posnazime o napravu. Potom som ale zacala nad tym rozmyslat ze kedy dupe ked sme väcsinou casu vonku aj doobeda aj poobede a doma sme len ked varim alebo upratujem ale vzdy poobede chodime von prideme vecer a to sa okupe napapa a spat ide o 21. Potom je klud. Poobede mi spi od 13-15 tej. Uz sa na nas stazovala predtym vraj vela periem a ze aj vecer pritom ja perem iba doobeda a pracku pocujem sama od susedy vedla nas okolo 21:30 ( ale ja to chapem mozno nema cas prat pride z prace a potrebuje oprat). Prislo mi to zvlastne ze nas prisla upozornit lebo ked byva niekto v panelaku mal by byt pripraveny ze nebude 100% ticho, este ked mame male dieta ktore nemozem zial priviazat o gauc je aktivne dieta obcas nieco spadne alebo ked sa tesi tak skace. Nehadame sa v byte nekricime po sebe snazime sa byt dobry susedia, sme slusna rodina ale toto ma naozaj zaskocilo a necakala som to a neviem ako mam reagovat. Treraz sa bojim aby mi nahodou nieco nespadlo aby zasa neprisla klopat 🤦‍♀️ ako by ste reagovali ked mi zasa pride klopat?

letfenixa
23. júl 2025

Bývam celý život v panelákoch, tam, kde som vyrastala a stále bývajú moji rodičia, to je naozaj hlučný vchod, nad nami býval starý manželský pár, hluchí, keď pozerali koleso šťastia, ja som sa pod ich televizorom učila a všetko počula a potom na finále som si to išla pozrieť vedľa obývačky, nech mám nielen zvuk, ale aj obraz. Večne zametali mechanickou metlou, to bol rachot ako bowling. Susedia za stenou boli rómsky pár, tam bol krik, ziapy, naháňačky s nožom, hocikedy.
Tu, kde žijeme teraz, už 21 rokov, je úplne pokojný vchod, občas nejaký podnajomnik je problematický, ale bežne počuť len šialene cholerickeho suseda za stenou.

lucia13022023
23. júl 2025

Tak ak je to ženská ktorá sa sťažuje aj na počasie, tak by som to nijak neriešila.

sara07
23. júl 2025

uprimne ja počujem ako dupe dieta ktoré býva nie pod nami ale ešte o poschodie nižšie a nikdy by ma nenapadlo ist klopat alebo niečo povedat
deti my nevadia, nevadia mi ked plaču lebo to chápem, dokonca aj ked vedla sa odkájala pol roka 3 ročna slečna a ručala kym sa neunavila , neriešila som .. my sme mali cumle každy nech si urobí ako chce
vedla maju chlapčeka ktory robí ráno sceny ked ide do škôlky, alebo vždy viem kedy sa kupe, proste nezvlada umyvat hlavu, tiež dupe už sa mi aj suseda snažila nejak ospravedlnit ale som ju stopla toto je hluk ktory zvladam , je to bytovka ,vyrastie z toho
vadí mi pračka o štvtrej ráno alebo vysavanie o piatej ráno a vrieskanie pri orgazme ano to mi fakt vadí a to som aj riešila - práčka a vysavanie ked to bolo pravidelne každy den , nie že niečo rozflaknem tak to teda vysajem aj ked je noc alebo mi dieta ma zvrac party tak to hned periem ...
osobne by som bola viac asertivna , môžu byt radi že nemaju tu bandu deti ked sme boli my prckami, a dobre bolo
nedaj sa lebo za chvilu im bude vadit že sa ti suší prádlo na balkone v nedelu .. ano to mi boli klopat preto .. a aj naposledy 😂😂- rozkladaci sušiak ikea za zábradlim na balkone 😂😂
za mna proste tetušky nemaju čo robit tak sekíruju , maju xy rokov tak si to môžu dovolit ,nemaju pravo ta buzerovat lebo nemaju koho ...tak si najdem - celé mi to takto pripada
ale ked oni tamto kvakaju a drbu dve hodiny pod okanmi poobede to je ok, ano dám si štuple do uši lebo seriozne mi idu na city, aj to je riešenie, sme v bytovke

sara07
23. júl 2025
@anonym_autor

@luccija povedala mi jedna pani ze ona sa na vsetko v panelku stazuje a ze jej vsetko vadi ze si to nemam vsimat. Ale pride mi to z jej strany divne ze vie ze mame dieta a ze dieta neobsedi a ona pride klopat aby sme ukorigovali 2 rocne dieta neviem ale to mi rozum neberie. Jej dieta ked vyrastie som zvedava ci mu bude na nohy davaat penove podlozky alebo co

@anonym_autor to sa zabudne a to bude iné
tej dotyčnej by som to ale šplechla a vratila
to su tie baby ktoré dieta bude proste iné 😂 to sú tie iluzie nádherne

doriiis
23. júl 2025

Tak to je sila.Ze niektoré chodíte von radšej,aby ste doma neboli,aby ste susedom nevadili.To je fakt strašne a smutne

autor
23. júl 2025
@sara07

uprimne ja počujem ako dupe dieta ktoré býva nie pod nami ale ešte o poschodie nižšie a nikdy by ma nenapadlo ist klopat alebo niečo povedat
deti my nevadia, nevadia mi ked plaču lebo to chápem, dokonca aj ked vedla sa odkájala pol roka 3 ročna slečna a ručala kym sa neunavila , neriešila som .. my sme mali cumle každy nech si urobí ako chce
vedla maju chlapčeka ktory robí ráno sceny ked ide do škôlky, alebo vždy viem kedy sa kupe, proste nezvlada umyvat hlavu, tiež dupe už sa mi aj suseda snažila nejak ospravedlnit ale som ju stopla toto je hluk ktory zvladam , je to bytovka ,vyrastie z toho
vadí mi pračka o štvtrej ráno alebo vysavanie o piatej ráno a vrieskanie pri orgazme ano to mi fakt vadí a to som aj riešila - práčka a vysavanie ked to bolo pravidelne každy den , nie že niečo rozflaknem tak to teda vysajem aj ked je noc alebo mi dieta ma zvrac party tak to hned periem ...
osobne by som bola viac asertivna , môžu byt radi že nemaju tu bandu deti ked sme boli my prckami, a dobre bolo
nedaj sa lebo za chvilu im bude vadit že sa ti suší prádlo na balkone v nedelu .. ano to mi boli klopat preto .. a aj naposledy 😂😂- rozkladaci sušiak ikea za zábradlim na balkone 😂😂
za mna proste tetušky nemaju čo robit tak sekíruju , maju xy rokov tak si to môžu dovolit ,nemaju pravo ta buzerovat lebo nemaju koho ...tak si najdem - celé mi to takto pripada
ale ked oni tamto kvakaju a drbu dve hodiny pod okanmi poobede to je ok, ano dám si štuple do uši lebo seriozne mi idu na city, aj to je riešenie, sme v bytovke

@sara07 takychto ludi by malo byt omnoho viac ako si ty ze to berie s nadhladom velmi pekne si to napisala

autor
23. júl 2025
@marsmykkok

Sorry ale ako čítam tvoje vyjadrovanie nechcela by som ťa za susedu... Veľmi dieťa obhajuješ a neuvedomuješ si, že druhým Vaše fungovanie nemusí byť príjemné. Už len na ten pojem živé dieťa som alergická, lebo opak toho je mrtve a tak asi ked býva s Vami je živé. Týmto že je "živé" sa len ospravedlňuje. Každé dieťa má niekedy veľa energie, urobí niečo hlučné, ale neospravedlňovala by som to tým slovom živé, ani také neexistuje v tom zmysle ako to píšeš. Niekto môže byť tichý, smutný, veselý, ale živý nie je vlastnosť, aby si to ospravedlňovala. 2 ročné už nejaké veci chápe, proste namiesto ospravedlňovania pojmom živé treba proste naučiť že určité činnosti sa robia len von, upozorňovať stále, ak robí s niečím konkrétnym hluk zobrať to. Neeliminuješ to úplne, ale aspoň tak že susedia už budú s tým vedieť fungovať. Ale pohodlnejšie je sťažovať sa na susedu a myslieť si, že je to ok, je to dieťa.
Ako sa hovorí karma je zdarma, keby budeš mať druhé bábätko a nad teba sa nasťahuje nejaká rodina s tromi ako ty vravíš "živými" chlapcami určite ti to prekážať nebude a budeš spokojná. Alebo ak ochorieš nedajbože vážnejšie a potrebuješ kľud, odpočinok a nemáš ho.

@marsmykkok ja by som ta zasa nechcela za matku lebo podla tvojho nazoru sa dieta nemoze s nicim hrat nedaj boze mu to spadne na podlozku a uz robi hluk a ani chodit po podlahe len sediet a drzat ho na gauci 🤦‍♀️🤣Ty asi tiez nebudes vysporiadana sama so sebou. Ano je zive dieta a ja si poznam svoje dieta to ze ty neznasas tento pojem a aai ho ani nepoznas tak to je tvoj problem nie moj... a ak si tu prisla rypat najdi si inu diskusiu ja som naozaj neni zvedava na frustrovane zeny

autor
23. júl 2025
@marsmykkok

Sorry ale ako čítam tvoje vyjadrovanie nechcela by som ťa za susedu... Veľmi dieťa obhajuješ a neuvedomuješ si, že druhým Vaše fungovanie nemusí byť príjemné. Už len na ten pojem živé dieťa som alergická, lebo opak toho je mrtve a tak asi ked býva s Vami je živé. Týmto že je "živé" sa len ospravedlňuje. Každé dieťa má niekedy veľa energie, urobí niečo hlučné, ale neospravedlňovala by som to tým slovom živé, ani také neexistuje v tom zmysle ako to píšeš. Niekto môže byť tichý, smutný, veselý, ale živý nie je vlastnosť, aby si to ospravedlňovala. 2 ročné už nejaké veci chápe, proste namiesto ospravedlňovania pojmom živé treba proste naučiť že určité činnosti sa robia len von, upozorňovať stále, ak robí s niečím konkrétnym hluk zobrať to. Neeliminuješ to úplne, ale aspoň tak že susedia už budú s tým vedieť fungovať. Ale pohodlnejšie je sťažovať sa na susedu a myslieť si, že je to ok, je to dieťa.
Ako sa hovorí karma je zdarma, keby budeš mať druhé bábätko a nad teba sa nasťahuje nejaká rodina s tromi ako ty vravíš "živými" chlapcami určite ti to prekážať nebude a budeš spokojná. Alebo ak ochorieš nedajbože vážnejšie a potrebuješ kľud, odpočinok a nemáš ho.

@marsmykkok a ano budem svoje dieta ospravedlnovat lebo viem ze nic zle nerobi akurat je hrave a plne zivota a tesi sa z neho a ked sa tesi tak vyskoci nebudem mu zakazovat radost a za vsetko ho karhat.. dieta ma byt dietato... ale ty tomu asi nerozumies a uprimne lutujem tvoje deti ak nejake mas a takto sa k nim chovas tak to sa ti odzrkadli v buducnosti ahoj

lukbe
23. júl 2025
@anonym_autor

@marsmykkok a ano budem svoje dieta ospravedlnovat lebo viem ze nic zle nerobi akurat je hrave a plne zivota a tesi sa z neho a ked sa tesi tak vyskoci nebudem mu zakazovat radost a za vsetko ho karhat.. dieta ma byt dietato... ale ty tomu asi nerozumies a uprimne lutujem tvoje deti ak nejake mas a takto sa k nim chovas tak to sa ti odzrkadli v buducnosti ahoj

@anonym_autor presne tak, ved dieťa bude mať traumu z toho, že toto nerob, nebehaj, neskac, nekric, neplac a neviem čo ešte nemôže pri takých susedoch. Je to bežná činnosť v byte, nie rušenie nočného kľudu. Treba jej to rázne povedať.

autor
23. júl 2025
@lukbe

@anonym_autor presne tak, ved dieťa bude mať traumu z toho, že toto nerob, nebehaj, neskac, nekric, neplac a neviem čo ešte nemôže pri takých susedoch. Je to bežná činnosť v byte, nie rušenie nočného kľudu. Treba jej to rázne povedať.

@lukbe ja som si neni vedoma ze by som dovolila vsetko samozrejme ked s niecim buchne a robi to opakovane lebo sa mu zvuk paci poviem ze sa to nesmie upozornim ale pardon nebudem obmedzovat svoje dieta aby nedajboze nechodilo z izby do izby ved toto je chore.

anonym_7817b1
23. júl 2025
@marsmykkok

@marsmykkok z teba sa stáva zatrpknuta žena

marsmykkok
23. júl 2025
@anonym_autor

@marsmykkok ja by som ta zasa nechcela za matku lebo podla tvojho nazoru sa dieta nemoze s nicim hrat nedaj boze mu to spadne na podlozku a uz robi hluk a ani chodit po podlahe len sediet a drzat ho na gauci 🤦‍♀️🤣Ty asi tiez nebudes vysporiadana sama so sebou. Ano je zive dieta a ja si poznam svoje dieta to ze ty neznasas tento pojem a aai ho ani nepoznas tak to je tvoj problem nie moj... a ak si tu prisla rypat najdi si inu diskusiu ja som naozaj neni zvedava na frustrovane zeny

@anonym_autor za pravdu sa každý hnevá, nemáš zakladať diskusiu ak chceš len pritakávanie.

marsmykkok
23. júl 2025
@anonym_7817b1

@anonym_7817b1 z teba je už zjavne dávno ak musíš hejtovať pod rúškom anonymity

autor
23. júl 2025
@marsmykkok

@anonym_autor za pravdu sa každý hnevá, nemáš zakladať diskusiu ak chceš len pritakávanie.

@marsmykkok
@marsmykkok nikde som nenapisala ze chcem pritakavanie ale realny pohlad na vec. Ty mi tu ides pisat ze ospravedlnujem a obhajujem svoje dieta 🤦‍♀️ to ti pride normalne? sak samozrejme ze budem som matka a budem vzdy stat pri nom pokial budem vediet ze nic zle nerobi.. dalej mi tu pises svoje pocity ako ty "neznasas" slovo zive dieta to tiez nikoho nezaujima ze ty mas nejaku traumu z detstva a ides si tu na modrom koniku rypnut lebo doma ta ma kazdy asi v paži..

autor
23. júl 2025
@anonym_7817b1

@anonym_7817b1 myslim ze sa k tejto pani ktora pravdepodobne nema deti a ak ma tak lutujem ich detstvo ani nemusime vyjadrovat ked sa pyta na modrom koniku na kolko stupnov piect kurca to svedci o jej schopnostiach

anonym_31b9a5
23. júl 2025

Nad nami sú každý deň dostihy 🙂 2 deti cca 4 a 7-8. Od 15 do 20.30. Každý deň. Pokiaľ mi nespí moje nechodiace dieťa tak mi to je totálne jedno, véd sú to deti. My sme našťastie na prízemí, čiže naše nebude mať koho rušiť 😃

zunaf
24. júl 2025

@anonym_autor V panelákoch sa brutálne šíri zvuk aj po hrane panela. Teda pod nami býva starší manželský pár, ale my v spálni počujeme deti z bytu vedľa nich, s ktorými máme spoločnú ich hornú a našu dolnú stranu panela. Takže je veľmi pravdepodobné, že suseda počuje vlastne tvojich susedov. No to je bývanie v paneláku, počuješ vysávač, splachovanie, u nás sused neviem z ktorej strany občas kýchne tak, že ja podskočím :D Ale mne to napríklad vôbec nevadí, celý život som žila v bytovkách, našťastie nikdy sme nemali extrémnych susedov. Súhlasím, že treba byť na takých ľudí asertívny, to sú typy, čo budú skúšať a keď uvidia, že nepochodia, tak ich to prestane baviť. Dieťa je dieťa, je doma, ak ozaj nerobí niečo extrémne hlučné, tak by som ho netraumatizovala neustálym napomínaním pri každom pohybe.

autor
24. júl 2025
@zunaf

@anonym_autor V panelákoch sa brutálne šíri zvuk aj po hrane panela. Teda pod nami býva starší manželský pár, ale my v spálni počujeme deti z bytu vedľa nich, s ktorými máme spoločnú ich hornú a našu dolnú stranu panela. Takže je veľmi pravdepodobné, že suseda počuje vlastne tvojich susedov. No to je bývanie v paneláku, počuješ vysávač, splachovanie, u nás sused neviem z ktorej strany občas kýchne tak, že ja podskočím :D Ale mne to napríklad vôbec nevadí, celý život som žila v bytovkách, našťastie nikdy sme nemali extrémnych susedov. Súhlasím, že treba byť na takých ľudí asertívny, to sú typy, čo budú skúšať a keď uvidia, že nepochodia, tak ich to prestane baviť. Dieťa je dieťa, je doma, ak ozaj nerobí niečo extrémne hlučné, tak by som ho netraumatizovala neustálym napomínaním pri každom pohybe.

@zunaf ved to ma hned napadlo ked sa stazovala ze periem vecer o 22:00 pritom ja periem iba doobeda a pracku pocujem od susedky vedla nas takze ano mas pravdu ze moze pocut zvuk aj z inych bytov, ja napriklad pocujem tiez nad nami ako dupu, chodia, splachuju a nemozem im prikazat dat si po celom byte koberce

taktotedanie
24. júl 2025

@anonym_autor absolutne by som sa tym dalej nezaoberala
Chcela by som vediet ako dupe jej dieta a ako to pocuje suseda pod nou
Vzdy povedz, ze sa posnazis dieta ukorigovat osprsvedln sa a dalej neries

autor
24. júl 2025
@taktotedanie

@anonym_autor absolutne by som sa tym dalej nezaoberala
Chcela by som vediet ako dupe jej dieta a ako to pocuje suseda pod nou
Vzdy povedz, ze sa posnazis dieta ukorigovat osprsvedln sa a dalej neries

@taktotedanie ona byva na prvom poschodi a pod nou je pivnica a ze ma este male dietatko ale aj mna zaujima ked jej vyrastie a ked budu doma bude ho drzat na gauci a potichu sediet

taktotedanie
24. júl 2025
@anonym_autor

@taktotedanie ona byva na prvom poschodi a pod nou je pivnica a ze ma este male dietatko ale aj mna zaujima ked jej vyrastie a ked budu doma bude ho drzat na gauci a potichu sediet

@anonym_autor jasne ze nebudu, netrap sa tym dalej hold to je nevyhoda byvania v byte s malymi detmi
Ona ma dobry pocit, ze sa bola stazovat, ty sa osprsvedln nech nevyvolavas konflikty ( s niektorymi ludmi niet normalnej komunikacie) pritakaj jej nech je kludna a kasli na to, hadam nebudes dieta privazovat o radiator aby neskakalo

drianaa
24. júl 2025
@jomarch

ja sa pripojim do tejto konverzacie, ako by ste riesili podobnu situaciu ale v opacnom garde? nedavno sme sa prestahovali do noveho bytu, nad nami maju asi 3r chlapceka, zjavne zive striebro, dupe od skoreho rana a casto aj okolo pol 11 v noci. my mame male babo. aj som premyslala ze by som tych rodicov pri najblizsom stretnuti slusne poprosila o zachovanie nocneho kludu, lenze tento nas byt sa strasne dlho prerabal a viem ze z toho tiez nemali radost tak mi je to trosku blbe…

@jomarch môj syn má 2 roky a 4 mesiace, a zažili sme už 3 prerábky. Poviem ti, s malým dieťaťom je to otrasné, nevyspí sa poriadne cez deň, mne napríklad v kočíku nespal, bál sa tých zvukov, ohučaný sme boli tie mesiace až až, úplne inak to človek znáša keď sa nestará o dieťa. Ja by som sa na vašom mieste, pokiaľ to netrvá príliš dlho - píšeš, že ste sa prisťahovali nedávno, a riešiš len dupot, do toho až tak nestarala. Ten dupot budí vaše dieťa, že nevie spať? Je to vkuse niekoľko hodín alebo len dieťa prebehne z izby do izby? 3 roky je taký vek, že väčšinou ten denný spánok ešte potrebuje dieťa, ale potom večer sa horšie zaspáva, možno sa to o chvíľu zmení. Zase ak by to bolo naozaj neznesiteľne, že vaše dieta nevie spávať, tak to riešte. Ale aj ony s malým dieťaťom prežili vašu, píšeš že dlhú prerábku, a neviem ako a či sa sťažovali. Takže nejaká miera tolerancie by mala byt na oboch stranách

laskonkaq
24. júl 2025

@anonym_autor my sme mali podobny problém. Suseda sa na nas sťažovala ze z nasho bytu išiel hluk. Potom som ostala chorá a bola som 2 tyzdne doma. Ten hluk som pocula od susesa z vedľajšieho vchodu a mali sme s nim spoločnú stenu. Čiže ta Suseda pod nami si myslela ze to robíme my lebo ten hluk sa tak prenasal po tých stenách. Skús identifikovať ci aj u vas to nieje podobné.

marsmykkok
24. júl 2025
@anonym_autor

@marsmykkok
@marsmykkok nikde som nenapisala ze chcem pritakavanie ale realny pohlad na vec. Ty mi tu ides pisat ze ospravedlnujem a obhajujem svoje dieta 🤦‍♀️ to ti pride normalne? sak samozrejme ze budem som matka a budem vzdy stat pri nom pokial budem vediet ze nic zle nerobi.. dalej mi tu pises svoje pocity ako ty "neznasas" slovo zive dieta to tiez nikoho nezaujima ze ty mas nejaku traumu z detstva a ides si tu na modrom koniku rypnut lebo doma ta ma kazdy asi v paži..

@anonym_autor Ja nemám žiadnu traumu, len som názoru že každý má práva, nielen ty s dieťaťom a nerob iným to čo nechceš aby robili tebe. Povedať dieťaťu že takto sa hráme napríklad vonku (ak ide o hlučnejšiu hru) mu určite traumu nespôsobí. Ale to by si musela brať ohľad aj na iných, nielen na seba a dieťa svoje. Samozrejme je to dieťa a vždy sa môže stať že dostane záchvat hnevu, bude 5 dní liať a nepôjde von a bude ako odrhnuté z reťaze, ale proste človeku-susedom prekáža skôr sústavne rušenie ako občasné. Občasné by tolerovali, sústavné im narúša ich fungovanie a nie je príjemné. A to slovo živé alebo hyperaktívne použité pri zdravých neurotypických deťoch mi prekáža, lebo potom to znevažuje napríklad reálny zdravotný problém ADHD. Potom ľudia aj deti s ADHD považujú len za nevychovaných frackov a nevidia problém ak proste každý označuje svoje dieťa za živé alebo hyperaktívne. Podobne nemám rada ak niekto povie že má depku/depresiu, lebo sa 5 minút cíti zle, proste to potom znevažuje reálnu diagnozu depresiu a tak.

marsmykkok
24. júl 2025

@anonym_autor A presne to, že ak ti niekto napíše iný názor tak útočíš na neho a ešte aj pozeráš jeho profil ukazuje aká si. Ja varím od 12tich rokov a varím veľmi dobre, čo mi potvrdilo viac ľudí. Ale nemala som vždy rúru s grilom a teda mi išlo skôr o ten grif že koľko piecť na akých stupňoch a koľko potom piecť potom na grile a tak. Zdokonaľovať sa treba celý život a ja si rada dám poradiť-narozdiel od teba.

sara07
24. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to bude iné , to sa zabudne
a to tvoje dieta ako vkuse nostop dupe dve hodiny alebo celý den
zase komplet musí byt všade absolutne ticho lebo moje dieta spi zrovna neuznávam
u nás prerabaju na okoli asi dva byty, jasné že to poču, + rozvody šachyt robia v jednom + jednu strechu -- ako hukot na striedačku mesiac, a zaujímavé je že vonku kde to viac počut deti v tých kočikoch proste spia ,,, moc na výber nemáš tu kde ist , rozlieha sa to všade ...

zuzuliatko18
24. júl 2025

Nie je bytovka ako bytovka. Moj prvy najom.v BA bol katastrofa, v tom byte bolo pocut vsetko, odvsadial. A my, made baby, cerstvo po skole, susedia SA prisli Ku nam stazovat, ze robime hluk (cez vikendy sme odchadzali, cez tyzden Mali po veceroch kludny program, ziadne party) a nedali si vysvetlit, ze my ten hluk pocujeme tiez, ale ide z ineho bytu.
Teraz mam male dieta, suseda pod nami povie, nech sa hra. Sme Vela casu vonku, lebo ma Vela energie, ale stane sa, ze buchne dacim, obcas sa zruti stavba z magnetickej stavebnice, hoci na to davame pozor. Aj drobec prebehne po byte, je to dieta, ktore sa stale presuva behom, hoci ho upozornujeme kolko sa da.
Kazdy byt podla mna je obcas hlucny, ved tam ludia ziju.pokial SA vsetci snazia pristupovat k tomu rozumne a s ohladom, tak to pojde .

autor
24. júl 2025
@marsmykkok

@anonym_autor Ja nemám žiadnu traumu, len som názoru že každý má práva, nielen ty s dieťaťom a nerob iným to čo nechceš aby robili tebe. Povedať dieťaťu že takto sa hráme napríklad vonku (ak ide o hlučnejšiu hru) mu určite traumu nespôsobí. Ale to by si musela brať ohľad aj na iných, nielen na seba a dieťa svoje. Samozrejme je to dieťa a vždy sa môže stať že dostane záchvat hnevu, bude 5 dní liať a nepôjde von a bude ako odrhnuté z reťaze, ale proste človeku-susedom prekáža skôr sústavne rušenie ako občasné. Občasné by tolerovali, sústavné im narúša ich fungovanie a nie je príjemné. A to slovo živé alebo hyperaktívne použité pri zdravých neurotypických deťoch mi prekáža, lebo potom to znevažuje napríklad reálny zdravotný problém ADHD. Potom ľudia aj deti s ADHD považujú len za nevychovaných frackov a nevidia problém ak proste každý označuje svoje dieťa za živé alebo hyperaktívne. Podobne nemám rada ak niekto povie že má depku/depresiu, lebo sa 5 minút cíti zle, proste to potom znevažuje reálnu diagnozu depresiu a tak.

@marsmykkok ja som ale nikde nenapisala ze by som svoje dieta neupozornovala alebo ho neucila co je spravne a co nie. Uz vyssie som pisala ze upozornim zakazdym.Ano moze to byt obcasne nakolko som pisala ze sme viac vonku ako doma a byvame tu kratko ale to by si musela poriadne citat a nie len dedukovat. Lebo podla toho co pises asi byvas s nami a vies viac ako my. A ako som pisala mna nezaujimaju tvoje pocity co ty mas rada a co nie a co sa ti paci a co nie. Ja si dam rada poradit preto som zalozila diskusiu a prijmem aj kritiku nemam s tym problem ale rada od teba ze si zastavam a ospravedlnujem svoje dieta mi pride chore nakolko kazda matka si svoje dieta bude ospravedlnovat ked vie ze nic zle nerobi. Ale ty by si svojmu dietatu vynadala aj za to co nemoze to je uz podla mna diagnoza a tu by si si mala vygooglit nie mi tu pisat a chytat ma za slovicka ze som napisala "zive dieta". Skoro kazda matka toto slovo pouziva bezne nakolko je myslene ze neobsedi dlho na jednom mieste ale ty asi dieta nemas a si mudra lebo si si to precitala v nejakej knizke. Ja nemam chut sa s tebou hadat a ty ked mas chut rypat najdi si inu diskusiu.

autor
24. júl 2025
@marsmykkok

@anonym_autor A presne to, že ak ti niekto napíše iný názor tak útočíš na neho a ešte aj pozeráš jeho profil ukazuje aká si. Ja varím od 12tich rokov a varím veľmi dobre, čo mi potvrdilo viac ľudí. Ale nemala som vždy rúru s grilom a teda mi išlo skôr o ten grif že koľko piecť na akých stupňoch a koľko potom piecť potom na grile a tak. Zdokonaľovať sa treba celý život a ja si rada dám poradiť-narozdiel od teba.

@marsmykkok prepac nepozeram normalne profil ale ten tvoj som si musela otvorit no a uz som bola doma stacilo mi dakujem viem s kym mam cest

autor
24. júl 2025
@zuzuliatko18

Nie je bytovka ako bytovka. Moj prvy najom.v BA bol katastrofa, v tom byte bolo pocut vsetko, odvsadial. A my, made baby, cerstvo po skole, susedia SA prisli Ku nam stazovat, ze robime hluk (cez vikendy sme odchadzali, cez tyzden Mali po veceroch kludny program, ziadne party) a nedali si vysvetlit, ze my ten hluk pocujeme tiez, ale ide z ineho bytu.
Teraz mam male dieta, suseda pod nami povie, nech sa hra. Sme Vela casu vonku, lebo ma Vela energie, ale stane sa, ze buchne dacim, obcas sa zruti stavba z magnetickej stavebnice, hoci na to davame pozor. Aj drobec prebehne po byte, je to dieta, ktore sa stale presuva behom, hoci ho upozornujeme kolko sa da.
Kazdy byt podla mna je obcas hlucny, ved tam ludia ziju.pokial SA vsetci snazia pristupovat k tomu rozumne a s ohladom, tak to pojde .

@zuzuliatko18 tiez si myslim to iste a samozrejme ze sa snazime upozornovat kolko sa da ale uplne eliminovat to nepojde