Svadba pred narodením verzus po narodení dieťaťa
Ahojte...potrebovala by som pocut vas nazor na to ze ci mat svadbu pred narodenim dietatka alebo az po. Ale pekne po poriadku. S priatelom sme spolu uz 11 rokov a mame spolu dve krasne deticky. Nedavno sme sa zasnubili a ja momentalne riesim jednu dilemu. Chceli by sme mat este jedno dietatko a tak rozmyslam ci zorganizovat najskor svadbu a dietatko az potom alebo zacat teraz pracovat na babatku a svadba???...potom v nedohladne, ja by som chcela mat svadbu uz nabuduci rok zatial co priatel az o 3. Poradte, dajte svoj nazor. dakujem 🙂
Necakala som ze vsetky pochopite co som sa pytala....tym ktore to pochopili dakujem velmi pekne za vas nazor 🙂....no a tym ktorym akosi usla pointa....no ved kazda sme nejaka ze??? dalej uz nie je potrebne pisat ziadne komentare ktore odsudzuju a riesia veci mimo otazky....pekny vecer vsetkym.....
@dzana1111 ale také ani nerieš, že či pustiť alebo nepustiť do kostola.. to je jedno... si urobíte podľa seba.. hlavne, že sa ľúbite a staráte sa o decká...
Mňa skôr zarazila tá suma... ak chceš napíš správu, lebo sa to zvládnuť podstatne lacnejšie... 🙂
necitam diskusiu - ja som mala svadbu ako prvomamina - syn mal 13mesiacov a bola som v 4m s druhou dcerou.. ak by sa vratil cas a rozhodovala by som sa znova, vydala by som sa este pred detmi, bolo by to lahsie.. na druhej strane zas, som sa mohla na syna vyhovorit a ist domov co najskor :D /ja totiz neznasam svadby, duplom tu moju/
vy uz ale deticky mate, takze to je vlastne jedno.. ak by som bola v tvojej situacii, pracovala by som na babatku a zorganizovala svadbu.. viem, ze niektore maminy zvladaju tri deti uplne uzasne, ale mozem povedat, ze mat tri deti je premna dost narocne a neviem si predstavit riesit deti /z toho jedno babo/ a dotoho organizovat a prezit svadbu..
je to sice individualne /kazde dieta je ine, kazdy clovek je iny, kazdy berie inak svadbu, ludi okolo atd, atd/ ale ja by som nemala odvahu vydavat sa s troma malymi detmi..
tak ci tak, nech sa rozhodnes ako chces, prajem stastny zivot 🙂
@dzana1111 Ale vobec, nie je to rarita mat svadbu v dnesnej dobe aj s detmi, vacsina kostolov ani fararov s tym problem nema. Skor sa tu nacrtla otazka, preco tvoj partner otala, ze az o 3 roky? Kde je kamen urazu? To nemyslim v ziadnom pripade ako utok, skor podnet k zamysleniu resp. rozhovoru s partnerom. Ked ja po niecom tuzim, som o tom presvedcena a chcem, tak to chcem v dohladnej dobe a nie o 3 roky... Povedat o 3 roky, aspon pre mna, znamena, ze ten druhy nechce, len to nepovie priamo..
Ako prvé dohodnúť sa s chlapom, kedy urobiť svadbu (nejaký kompromis). Ak sa dovtedy babo podarí tak nie je co riešiť, nastaviť sa však tak, že budete najprv čakať na babo je asi zlý nápad... co keď sa vám dlhšie nebude dariť? Zrazu zistíš, že nie je babo a ani svadba. Reči typu načo svadba v kostole keď máš dve deti a podobne ani nepočúvaj!!! Je to tvoja svadba a urob si ju ako chceš! Páčia sa mi tie dristy "super" kresťanov, ktorí majú všetko zariadené poporiadku... najprv svadba, spoločné bývanie a potom deti: len smutne na tom je to, že rozvodovost u nich je najvyššia keďže sa poriadne nestihli spoznať (česť výnimkám, aby som zase všetkých nehadzala do jedného vreca). Uži si svadbu i všetky pekne starosti okolo. A co sa týka sumy, my sme sa brali 2 roky dozadu a pri 80 ľuďoch sme minuli 7000e (a žiadny super luxus to teda nebol, nazbiera sa to lebo nemôžeš rátať len jedlo, ale šaty, oblek, DJ, foto, koláče atď...)🙂
to po takej dobe už nemá zmysel. ale ani predtým
my sme mali najprv svadbu a ptm dieta ... ale je to na kazdom ... a podla mna u vas je to jedno kedze 2 deti uz mate 🙂 a co sa tyka savdby majte ju tam kde vychcete ... my sme zosobaseni v kostole ale chceli sme to my nie babky a dedkovia 🙂
Pri 2 detoch a 11 spolocnych rokoch je to uz v podstate jedno,ci za rok al tri... My sme mali ked mala dcera rik a keby je po mojom tak to odbavime za 15 min na urade s dvima svedkami a dcerou ale muz chcel aj hostinu aspin pre najbluzsich rodicia a suridenxi, bolo nas cca 20 a zas rak cela to nestali,nieco sme dostali aj v daroch a jedze sme sice prizvukovaki ze dary nechcene tak peniaze sme dali dcere na knizku, ale pri dietati/detoch sa daju peniaze minut aj uzitocnejsie ako za chvilu zabavy...
Ja mala dve svadby. Jednu civilnú pri dvoch svedkoch a s dcérkou v tom čase už mala 2 roky a druhú cirkevnú. Tá bola zas, keď už sme mali druhé dieťa a malo tiež dva roky. Tá druhá svadba bola dokonca spojená s krstom našich detí. Bola to svadba čisto v rodinnom kruhu, posedenie bolo len u nás doma. Ja a môj manžel nie sme za veľké svadby a takto nám to vyhovovalo.
@danusskaaa ľuďom kvalitne drbe, ako tak pozerám...7000eur za blbú svadbu? 😀
@sasa1310 To si teda zabila! Takýto názor nemal ani kňaz čo nás oddával.
Čo sa týka pokrytectva, je veľa takých, čo chodí do kostola každý deň spínať ruky a ešte len prekročí prah kostola a už ohovára, závidí, neochotný pomôcť, vulgárny, podvádza...atď.
Skôr než budeš súdiť druhých, daj si ruku na srdce a priznaj či denne konáš podľa Božích prikázaní?????
@dzana1111 ste spolu 11 rokov a priatel chce svadbu o dalsie tri roky? to je naozaj trochu pridlho cakania, ale tak kazdy to ma inak. Ja by som svadbu riesila urcite pred dietatom - z cisto praktickeho hladiska, starsie deti uz mate zrejme trochu samostatne a mimino by to len "komplikovalo" svojim sposobom ;)

@sasa1310 a to akoze ludia co maju deti ich treba ukamenovat a nepustit do kostola????to v akom storoci zijete?????