Švagor býva v mojom byte a chodia mu tam návštevy
Caute zeny, napiste mi prosim vas nazor na toto:
Manzelov brat sa rozviedol a hladal nejake docasne byvanie, ja som akurat mala volny bytik, ktory prenajimam. Mala som tam dlhodobo jednu najomnicku a ked odisla, rozhodli sme sa dat byt poriadne dokopy, kym zacneme hladat noveho najomcu, takze byt bol par mesiacov neobyvany a pomaly sme ho trosku rekonstruovali, ked sme s rekonstrukciou finisovali, svagor ma poprosil, ci by tam nemohol par dni ostat, kym nevyriesi vlastne byvanie. Ja som prikyvla, nemala som dovod neposkytnut mu prazdny byt, este som v tom case noveho najomnika hladat nezacala. No z par dni je uz par tyzdnov, co ma ale zacina stvat je to, ze neprespava tam len sam, vodi si tam kamaratov, pozyva navstevy, minule mi vravela svokra, ze pekne sme to spravili, ze bola pozriet.
Mne to vadi, neviem, som divna?
Kebyze tam prespava sam, som s tym ok, ale ked tam takto vodi polovicu rodiny, kamaratov, co tam tiez prespia... Neviem no.
Co sa tyka platenia, neplati mi nic, povedal, ze potom mu mam vycislit minute energie. (Co som mala v plane povedat mu, ze nechcem nic, ale teraz uz neviem, mam platit za vodu, co tam minaju jeho kamarati?)
Byt vzdy necha cisty a upratany, to nemozem nic povedat. Momentalne tam prespava tak cca 3x do tyzdna.
Noveho najomcu mam dohodnuteho od 1.2., nechali by ste tam svagra v takomto rezime este prespavat ten zvysny cas? Ja uz som rozmyslala aj to, ze mu poviem, ze od 1.1. sa uz nebude dat. Ale zas nechcem byt svina...
Má sa opýtať či si tam môže doniesť návštevu a nie zneužívať tvoje dobro a ešte ktomu keď ti neplatí.Ten byt máš zrejme ako zárobok tak prečo tam držať niekoho kto nemá v sebe slušnosť opýtať sa či si tam vôbec môže niekoho doniesť .Povedz mu že máš najomcov a hotovo .Toto by naštvalo aj mňa
Ved po kazdom mesiaci co je tam si mu mala dat to vyuctovanie, ako chcel.. a tiez oznamit, ze sa ma odstahovat, ze tam ktosi pride.. to je fer na vsetky strany
Komunikacia je zaklad
@anonym_autor prečo ti vadia návštevy ,však si mu tam dovolila bývať ,takntam býva a v tom sú aj návštevy
Mne osobne by to nevadilo. Ak sa o byt stará, má tam čisto, neruší svojim správaním susedov, atď.. tak nevidím nič zlé na návštevách.
Tak dovolíš mu tam bývať a budeš chodiť za ním ako gestapak zisťovať kto tam ešte bol? Čo ak aj ten nájomník si tam bude vodiť návštevy, aj prespávačky cudzích ľudí? Veď je to mužov brat. Vadí ti že tam bola tvoja svokra? Cudzie návštevy podnájomníkov ti už vadiť nebudú ale vlastná rodina áno? Už by som ho nechala ten mesiac, ale nerobila by som kvôli tomu v rodine dusno
@anonym_autor aj majomnik si bude vodit navstevy. To je taky problem ze tam bola svokra??
@anonym_autor povedz mu, že od 1.1, máš nájomníka, nie od 1,2.
Ak mas od 1.2 najomnika tak by som si opytala 100e alebo nic ( ako to vidi tvoj manzel.jeho brat) za 2mesiace aspon tak sim to pochopila a predychala navstevnikov ked poprace.
@eeffka opytala si? Vypytala si, nie?
No budes svina ak mu 27.12 povies ze k 1.1. ma odist. Daj mu zaplatit energie a uz ten mesiac vydrz, budes nabuduce vediet. Pripadne nech mu muz povie nech si tam navstevy nevodi. Ale ked nerobi bordel….ved ty tam nebyvas, tvoje sukromie to nenarusa
povedala by som mu, ze si nezelas, aby si tam kohokolvek vodil.. malo to byt krizove ubytovanie na par dni, tak nech svoj cas laskavo venuje zhananiu si trvaleho ubytovania a nie navstevam.. pripadne ak ma zaujem obyvat tvoj najomny byt dlhodobo, nech si zacaluje najomne
@anonym_autor aj keď je to tvoj byt, švagrovi si ho poskytla, keď potreboval ...to, že si tam vodil návštevy je ok, veď tam býval ...a ja by som ho nechala, nech tam býva, až kým byt nebudeš prenajímať...a zaplatil by mi len symbolicky, je to predsa len rodina ...btw. bude ti zaviazaný 😉
@anonym_autor ak sa o byt stara a nerusi susedov alebo sa nesprava inak nevhodne, tak by mi nejake navstevy nevadili. Co by mi vadilo je, ze z par dni su zrazu tyzdne a panko sa ocividne nejako nema k odchodu, takze by som ho upozornila, ze od 1.2. su novi najomcovia a najneskor k 20.1. sa musi vystahovat, aby si stihla pre nich byt pripravit.
@anonym_autor Akoze normalne by som mu dala zaplatit preddavky ako platim a aj spravu bytu za cele obdobie. Ved ti realne obsadil byt, ktory si mohla prenajimat. Takze ak platis ja neviem 220€ za spravu a energie, tak presne to by som si nechala zaplatit a aj od rodiny. Ved stale je to byvanie ako zadarmo.
To ti mal volať pred každou návštevou či môžu prísť? Tak sa chce po rozvode porozprávať s kamosmi. Je koniec mesiaca, asi si tak rýchlo nenájde bývanie. Už na začiatku si mu mala povedať, že má určitý čas a nie viac. Potrebuješ ten byt aby si z neho niečo mala, vrazila si do neho peniaze. Ešte by som počkala mesiac a nech zaplatí energie.
@anonym_autor nie nevadilo by mi to. Si divná.
@anonym_autor ak sa o byt stara a nerusi susedov alebo sa nesprava inak nevhodne, tak by mi nejake navstevy nevadili. Co by mi vadilo je, ze z par dni su zrazu tyzdne a panko sa ocividne nejako nema k odchodu, takze by som ho upozornila, ze od 1.2. su novi najomcovia a najneskor k 20.1. sa musi vystahovat, aby si stihla pre nich byt pripravit.
@sissy27 presne tak. Doplním, že za pár dní by som nepýtala peniaze, ale za mesiac či koľko, už áno samozrejme. Nájom, teplo, voda, je to drahé všetko a keď chodia návštevy tak je vyššia spotreba. Trvaj na skoršom odchode, aj ja si myslím že minimálne týždeň pred príchodom nových nájomníkov. Ešte skontroluj nábytky všetko či je ok. Nič v zlom, ale stretla som sa už so všelijakymi skúsenosťami ľudí. A to je jedno či rodina alebo známy. Nechali byty špinavé, ponicene. Snáď to nebude až také hrozné, ale tak rob aby si nemala potom stresy.

Ak mas od 1.2 najomnika tak by som si opytala 100e alebo nic ( ako to vidi tvoj manzel.jeho brat) za 2mesiace aspon tak sim to pochopila a predychala navstevnikov ked poprace.