Švagriná a nové auto
Ahojte zeny..idem sa trochu vyzalovat..alebo teda podelit o skusenost ktoru mam so svagrinou( manzelka muzovho brata) troskku zo siroka: s manzelom sme spolu dvanast rokov a hned ako sme sa vzali pred 10 rokmi sme si zalozili setriaci ucet..kde sme davali vzdy peniazky bokom akonahle boli v praci nejake odmeny alebo tak..cca pred troma rokmi sme sa rozhodli ze zacneme viac setrit nakolko sme mali starsie auticko a chceli sme uplne nove uz ale take vacsie a bepecnejsie..najlepsie SUV..a teraz sa nam kkonecne podarilo take auto kupit fungl nove v plnej vybave..musim povedat ze sme si dost odriekali lebo ja som do toho sla na matersku takze vypadol nam prijem..ale auto bolo pre nas velmi dolezite kedze manzel jazdi cca hodinu do prace autom..svokra mala tento vikend 60 tku tak sme prisli k nej na oslavu uz na novom auticku..(nikomu sme o tom ze setrime na nove auto nehovorili) ked nas svagrina zbadala hned prva otazka ze kde je nase auto a od koho sme si pozicali toto..tak sme jej oznamili ze sme si kupili nove auto po dlhom setreni..najskor uzas a potom milion otazok..na ake splatky dokedy budeme splacat na kolko rokov a podobne..tak jej manzel vysvetlil ze sme si ho kupili jednorazovo a nie na splatky..a spustila cirkus..ze načo klameme ze urcite sme nemohli na take auto nasetrit aby sme si ho kupili naraz..ze. vsak ja som bola na materskej a kde by sme na to vzali..ze mozeme rovno priznat ze to mame na splatky naco si vymyslame ze nikto sa nam smiat nebude ved to je normalne ze si auta kupuju na leasing ludia a podobne..a upllne zacala na kalkulacke vypocitavat nase prijimy a vydavky a ze to sa neda aby sa nam podarilo nasetrit :D vtedy sme nevedeli s muzom ci sa smiat alebo co..uz sme jej vysvetlili ze ona vie o nasich financnych moznostiach prd..ze sa sme si proste setrili..odriekali muz povedal ze jej kludne ukaze fakturu za kupu auta..ked neveri..a uplny vrchol jej vystupu bolo ze ahaaa tak preto sme kazdemu vzdy na vianoce a narodeniny kupovali lacne somariny lebo sme si setrili na autičko..( jej syn dostal od nas naposledy na narodky lego stavebnicu za 80 eur, svokre sme na 60 tku kupili kavovar)..po tichto reciach som jej povedala ze nech neriesi nase peniaze a co komu kupujeme ale stara sa o seba a o svoje peniaze..ale uz dost raznym tonom..urazila sa a odisla z oslavy..🙂
@tehulka2011 presne, keď som už 5.krat prečítala "autíčko" 🙂 totálna antipatia k autorke
Nerieš to, nič zlé ste predsa neurobili, jej reakcia predsa nie je vaša starosť ani vina. Mám podobnú skúsenosť, keď kúpil exšvagrinej auto muž, pochválila som, lebo však pekné, jazdené ale pekné, žiaden problém. Keď som si o dva roky kúpila fungl nové ja, na dvore sa tá ani nepozrela smerom k autu, akoby tam ani nestálo. Medzi nami už nie je absolútne žiaden vzťah, ale aj keď bol, ohľadom môjho príjmu platilo "informačné embargo" lebo však okrem môjho muža - čo koho do toho, výsostne moja vec. To isté som poradila mužovi. Niekedy platí "menej vieš, lepšie spíš", v tom nech si každý hľadí do svojho taniera.
Ale prosím vás … každá by ste sa tu určite povzniesli nad to, keby bláznivá švagriná vytiahla kalkulačku a začala by tam pred vsetkymi vase príjmy vyratavať 😀🤦🏽♀️ Ja by som jej asi tu kalkulačku o tu hlúpu hlavu obuchala, keď slusne nerozumie, ze sa ma starať o seba. Autorka sa prišla iba vykecat a vyventilovať asi ako každý, kto založí tému.
@zoro9836
Tak očividne nie iba švagriná jej závidí nové “autíčko” 😁 tak 30% diskutérok s tým tu má problém 😀🤷🏻♀️ Och Joooooj
Bodaj by sa urazila tak, ze sa s vami uz nikdy bavit nebude, aspom by ste mali pokoj. No des. S takou hlupanou by som veru prerusila kontakt ja sama. Ale vyfarbila sa pekne a ty si ju dobre upratala. Nech ju aj roztrhne a vam zelam len same stastne km a vela radosti v zivote 🙂
Ja sa priznam - ja by som zavidela,,ale potichuckyyyy 😬🤐🙊🙉🙈
Nieje nic horsie ako sa strapnit takymto vystupom,,,chapem,ze zavidi,ale mohla si kusnut do jazyka a ked chce aj ona take, no tak sa viac snazit
Ja na tvojom mieste by som ju vobec neriesila. So svagrom si rozumiete, aj s ostatnou rodinou, to ze ona neriesi svoje problemy a naplna svoj zivot zavistou a zlobou, s tym musi uz ona sama fungovat.
Dolezita zasada: ty nie si zodpovedna za pocity inych ludi. Mnoho tychto ludi sa ma blbo prave preto, lebo to tak maju nastavene v hlave a vo svojich hodnotach. Netreba ich vobec riesit.
To je pitcha.
Ešte že máš takú šikovnú švagrinú, že tak dobre počíta až jej to nevychádza🤣
Jediný problém tu vidím(švagrinú by som mohla ocikat zvrchu-prepac🤭)že ste vôbec vysvetľovali. Na mňa keby spustila,odídem od nej ja. Načo jej vesas na nos ako ste si museli odriekat a bla bla. Je fajn tešiť sa ale nemusíš každému vysvetľovať svoj život a tvoje fungovanie.
Mne je z toho tak smiešno, prepáč akože nie z teba ak z tej tvojej svagrinnej....😂
Ako to nemôže predýchať 😂
Ja úplne milujem také situácie 😂🤗
U nás v bytovke, to isté susedia nás stále riešia 🤗
Ja im just robím 😂
Minule manžel kúpil veľa veľa koláčov, proste k nám cez víkend chodí veľa návštev. ...dcéra ich držala v rukach aj suseda sa jej pýta keď šla dnu do bytovky, Emka, čo nás narodeniny? A Emka jej odpovedala nie Teta, my cigáni papáme koláče aj keď nemáme práve sviatok, vy papate koláče len keď oslavujete? 😂 Som Mysleka že puknem 😂
@vanda323 😀😀😀 perfektna odpoved
No tak na vianoce datcek z pepca za 10e s tym, ze sorry, splacame. Nech je spokojna.
Švagriná úplná P.ČA 🤦♂️🤦♂️🤦♂️

To nic i mna sa svagrina pyta s kade mame peniaze. Ako to, ze tak dobre zarabam, ze ona nikdy nemala viac ako 500 € v cistom. Ako to, ze si vieme dopriat vylet, nove auto (jazdenka), nove veci pre deti (kupujem pepcu prevazne), drahu vybavicku proste vsetko okomentuje. Nikdy som jej nemala za potreby hovorit o mojom plate a co kupujem. Do teraz nevie kolko zarabam ale stale skusa vytlc to zo mna, lebo podla nej v kuse mame vsetko nove v byte (od mamiciek som kupila ojazdene puky pre syna za 20 €)... Samozrejme po rodine, ze nevieme setrit a rozhadzujeme peniaze len aby sme sa ukazali co vsetko nove mame ... Kto nezazije nepochopi