icon

Švagriná a svokra ma prestali volať do mesta

22. nov 2022

Ahojte, dlhsie rozmyslam ci napisem sem ale predsa len by som chcela poznat nazory aj inych ludi, ide o to ze sme zvykli so svokrou a svagrinou chodievat do mesta na nakupy alebo len tak posediet ale v poslednom case ma prestali volat a odvoodnili to tym zevraj som chronicky stazovatel a vdaka mne sa posledne dva razy citili dost neprijemne lebo som sa stazovala..ja vam opisem tie dve situacie a chcem poznat vase uprimne nazory ci teda som narocna a staovatel alebo by ste sa stazovali aj vy..napisem vsetko tak ako sa odohralo nejdem nic prikraslovat alebo prifarbovat nech si spravite nazor samozrejme akceptujem aj kritiku,,mozno som fakt ja ta divna:
1 situacia: Isli sme so svokrou a svagrinou cca dva mesiace dozadu na obed do restauracie mala som meniny tak som ich pozvala:..ja som si objednala panenku s omackou a zemiaky, svokra palacinky a svagrina svieckovu, mne doniesli jedlo ako polednej kedze som bola uz hladna ako vlk s chutou som sa don pustila..poviem vam ze taky hnus som nejedla uz dlho..omacka total presolena zemiaky studene akoby s chladnicky vytiahnute, dala som omacku ochutnat aj svagrine tú až naplo..povedala ze ci tam niekto vysypal celu solnicku alebo co..no fakt sa to nedalo jest..tak som zavolala casnicku ze jednoducho nech mi to vymeni lebo neda sa to jest, tak sa na mna kyslo pozrela zobrala tanier a doniesla mi znova to iste..opat sa situacia zopakovala kedze samozrejme opatovne omacka slana ako poraza..tak sa ma casnicka opytala tak ustipacne ze ci niesom tehotna ked je mi vsetko slane lebo vraj podla kuchara je ta omacka ok..hovorim ze nie som a ze urcite ta omacka ok nieje, potvrdila aj svagrina ktora ju tiez ochutnala..a ja odmietam platit za obed ktory som ani nemohla zjest..tak som ju poprosila ze nech mi doniesie polievku aspon, mali tam sparglovy krem s nejakym cipsom.tak zobrala tanier s omackou ze o chvilu je nazad, doniesla mi polievku ale tak ze mi ju hodila takou silou na stol ze polievka vyprskla rovno na moje nohavice a ešte kusok aj na zem..vtedy som uz vybuchla zavolala som nadriadeneho ze co to ma znamenat taketo jednanie..donesu mi hnusne jedlo a namiesto aspon ospravedlnenia sa ma drzo pyta ci som tehotna a hodi mi polievku ako psovi..tak sa nam potom ospravedlnil az jej nadriadeny a mali sme obed vsetky tri zadarmo.
2. situacia: dva tyzdne dozadu mala manzelova starka jubileium tak reku ze jej pojdeme pozriet nejaky darcek vsetky tri do nakupneho centra, nasli sme taky mensi obchodik s darcekovymi predmetmi a kedze starka je velmi pobozna natrafili sme tam na taku krasnu sosku anjela cena sosky bola 28 eur (samozrejme ze to nebol jediny darcek ktory dostala od nas).predavacka sa nas opytala ci chceme aj darcekove balenie co sme odmietli s tym ze si to zabalime sami, svokra chcela zaplatit kartou kedze hotovost sme nemali ale terminal jej kartu nebral tak som saponukla ze ja zaplatim, prilozila som kartu (velmi som to nesledovala lebo mi vtedy zvonil telefon) predavacka nam dala sosku do takej papierovej tasky zobrala som blocek a odisli sme, potom ako som dotelefonovala pozeram ze mi odisli z uctu 37 eur cize o 9 eur viac nez ako stala soska..tak sme sa vratili nazad a pytam sa predavacky uplne kludnym tonom ze doslo asi k omylu lebo sme akosi viac zaplatili nez ako sme mali, tak ona zobrala blocek a ze nie vsetko ok ze soska 28 EUR + zabalenie darcekove 9 eur, tak jej hovorim ze ake zabalenie ze ved to sme jednak odmietli a jednak nam to hodila len do jednej papierovej tasky ktora ma hodnotu tak mozno 50 centov..ze ved sme tu boli 20 minut dozadu..zacala tam gulat ocami a ze ked nam to nablokovala tak asi nam dala aj darcekove balenie a ze to ze my sme to potom hodili do tasky a vratime sa to reklamovat tak to nieco vypoveda o nas..no zeny do mna vtedy pumpa..hovorim tak do prcic vidite ze je to taska z vasim logom ale je to obycajna papierova taska nic darcekove tu nieje ako nam mozno nauctovat 9 eur navyse za nic..uz som ale takmer kricala lebo ma dozrala..tak zahlasila ze dobre ze sa mam ukludnit a ona to vystornuje je tam toho..a tych 9 eur mi vrati, tak som jej povedala ze za takyto pristup chcem vratit aj peniaze za sosku, sosku som jej tam polozila ze to kupime inde..lebo odrbavat sa nenecham..a na to prisiel dalsi gol, ze ked som platila kartou ona to nevie vratit tie peniaze..pocula ma tam nejaka jej kolegyna lebo uz som bola fakt nasrata ta prisla..pozrela blocek dala mi peniaze, a odisli sme..( to som uz skratila)--a teraz mi dajte vase nazory..co by ste robili alebo ako by ste sa zachovali vy

Strana
z5
lindous
22. nov 2022

S jedlom aj keď mi nechutí, nezvyknem robiť cirkus, ale dokážem to pochopiť a v druhej situácii by som to tiež určite riešila, ale ani v jednom prípade by som nekričala a nerobila scény... Takže za mňa fajn, že si sa ozvala, mala si na to právo, ale zrejme si do toho išla až moc akčne a teda ja sa tiež necítim príjemne, keď niekto s kým som ide do konfliktu, zdvihne hlas na personál a nechá sa vytočiť takouto situáciou

dennissa16
22. nov 2022

Asi záleží, ako si to podala aj casnicke aj tej predavačka. Možno pre teba to bolo "úplne v pohode" a ony dve sa cítili trápne.. Neboli sme tam, nevieme posúdiť

buberova
22. nov 2022

Nestalo sa ti že si potom o tom ešte 3 dni hovorila aké to bolo hrozné? Tiež by som sa cítila nepríjemne keby niekto v mojej prítomnosti išiel do konfliktov.. nemám rada konflikty..každopádne to čo sa ti dialo je dosť na prd vizitka o službách

zuzubb007
22. nov 2022

Uprimne, po tomto tvojom spravani by som ta ani ja nikdy nevzala na nakupy

limoncino
22. nov 2022

Tiež by som sa s Tebou do mesta už nehrnula. Jedna vec je "pobiť" sa za svoje prava, druhá že si to ozaj s tým krikom prehnala a mne osobne by z celého dňa ostal v hlave len tento jeden moment a nechcela by som s Tebou už nikam ísť

natalala
22. nov 2022

No vacsina slovakov je takych, ze drzi hubu a krok. Podla mna im tieto situacie boli trapne a nechcu ich zazivat, cim nechcem povedat ze si sa stazovala neopravnene. Ja mam rovnaky postoj ako ty, som ochotna zaplatit za jedlo v restike vela penazi, ale ked nieco nie je ok minimalne poviem casnicke, ked sa pyta ci chutilo. Cele jedlo som veatila asi 3x a to bolo fakt zle 🙈 Ja si vzdy hovorim, ze nebudem sa tlacit, kam ma nevolaju alebo kde ma nechcu. Tak sa asi s tym iba zmier, ze sa s tebou nechcu stretavat a vybehni do mesta s kamoskami 🤷🏼‍♀️
Nabuduce si skus zachovat chladnu hlavu, lebo jedna vec je stazovat sa a druha kricat.

mimka1402
22. nov 2022

Asi som divná, ale ja nikde nevidím problém, ľudia si zvykli dovolovat na iných a väčšina ľudí radšej takéto situácie prejde mlčaním... Za mňa palec hore, že sa vieš ozvať. No, ale samozrejme pre ľudí, ktorí nemajú radi konflikty je toto situácia, ktorej sa chcú vyhnúť aj za cenu ich nepohodlia.

aurora33
22. nov 2022

Je fajn, že sa vieš ozvať, ale záleží aj na tom, ako sa ozves. Keď kričíš ako zmyslov zbavená, tak asi by mi to nebolo príjemne, a tiež by som sa vyhýbala tvojej spoločnosti.

onedaynick
22. nov 2022

aj ja by som sa ozvala v oboch situaciach, co ale nic nemeni na tom, ze svokre a svagrinej mozes vadit z milion inych dovodov..

because
22. nov 2022

Za mna úplne ok. Odtiaľ potiaľ. Ked nechcú volať nech nevolaju. Obe situácie by vytocili aj mňa.

autor
22. nov 2022

akko pod tym ze som kricala neznamena ze som tam vrieskala ale nemam rada nespravodlivost..ja chapem ze niekto sa pomyli a spravi chybu ale sa kurnik viem ospraveldnit..na casnicku som nekricala len som trochu raznejsie povedala ze ako co to ma byt..ked mi vyliala polievvku na nohavice, resp hodila ju predomna tak ze sa vyliala..a tam u tej druhej pani ano ked nas obvinila ze my sme podvocnicky ze sme darcekove balenie vyhodili dali to do tasky a ptom sme prisli pytat nazad za to peniaze..zto ma vytocilo extremne ešte ked posmyslim ze vsak 20 minut dozadu sme tam boli..

autor
22. nov 2022

a ešte chcem povedat ze toto nikdy predtym soms a na nic nikde nestazovala..cize islo o prvy a druhykrat v zivote

66simonka66
22. nov 2022

Tieto situácie by neboli príjemné ani mne, ale zasa na druhú stranu to bolo oprávnené. Záleží naozaj aj na tom, ako si to podala. Ak sú (svokra a švagriná) nekonfliktné osoby, očividne im to prekážalo a boja sa, že by sa situácia znova opakovala. Nelám si nad tým hlavu, buď ich to prejde alebo budeš chodiť do mesta sama, s manželom alebo kamarátkami. Všetci máme nejakú povahu a určite sa kvôli svokre a švagrinej nebudeš pretvarovať, správala si sa tak, ako si ty uznala za vhodné.

rosavia
22. nov 2022

Ja sa nie vzdy ozvem, lebo castokrat su potom z toho neprijemne udalosti, ale myslim, ze je lepsie ozvat sa. Neviem presne, ako to prebiehalo, ale ak tak, ako to bolo uvedene, tak ja by som Ta z mojho zivota nevyskrtla 🙂

kayyaa
22. nov 2022

Tak svagrina a svokra su asi typy, ktore si nechaju skakat po hlave a neznasaju konflikty. Je to ich pristup, ok. A ty zas sa nenechas, ozves sa, mozno si trochu viac temperamentna, ako ony znesu🤷‍♀️
Podla mna je ok, ze si sa ozvala. A ked ony maju s tym problem, tak to respektuj. Nemusis zodpovedat predstavam svokry ci svagrinej.

autor
22. nov 2022

no svokra je taka trosku raznejsia osoba ale svagrina je taka ze jej keby ta casnicka doniesla sprepacenim aj hovno na tanieri tak nepovie pl slova, zje a ešte aj zaplati a podakuje..ona je taka utiahnuta dost

autor
22. nov 2022

mna ale skor zaujima ci by ste sa aj vy v takichto situaciach ozvali alebo nechali to tak..

autor
22. nov 2022

ze ci by ste si povedali ok, tak zaplatim za jedlo ktore sa neda zjest a ok, zaplatim 9 eur za sluzbu ktoru som ani nedostala, lebo neviem podla mna 9 eur zaplatit za nic je moc..

zuzubb007
22. nov 2022

V restauracii, by som najviac povedala, ze bolo to presolene, co myslis, ze druhykrat ti donesu ine jedlo? Mozno hej ale s prichutou pluvanca, maju toho dost cely den behat, a skakat okolo jednej osoby je dost trapne, a v obchode by som povedala, ze darcekove balenie mam navyse nablokovane a hotovo, trapas vracat tovat, nevies sa udrzat mozes chodit sama vsade

rawmamka
22. nov 2022

Problém zrejme nebude v tom, že si sa ozvala, to je ok, ale tvoj spôsob komunikácie a vystupovanie na verejnosti je zrejme nevhodný a pre svokru a švagrinú neprijateľný, preto s tebou nechcú radšej nikam ísť a v budúcnosti s tebou nerátajú v tomto smere. Treba to prijať ako fakt, možnosť zamyslieť sa nad sebou a svojim reakciami, aj keď môžu byť oprávnené a spravodlivosť je na tvojej strane. Ja mám takéhoto svokra - preto s ním nikam nechodíme a nikdy mu nedávame tipy na nami osvedčených majstrov, servisy, obchodíky, reštaurácie...... lebo nevie komunikovať s diplomaciou a často nás dostával do nepríjemných situácií, ktoré sa dali riešiť s kľudom v hlase a niekedy aj úplne inak k spokojnosti oboch strán. Na to, aby sme ti tu poradili, by sme museli vidieť záznam z toho ako si sa v skutočnosti správala, pretože ty to objektívne posúdiť nemôžeš nakoľko si subjektom v spore. Nepíšem o podstate sporu (určte si mala pravdu), ale o jeho priebehu skôr z tej emocionálnej, verbálnej, gestikulačnej stránky.

elia9
22. nov 2022

Iba za seba napíšem, jedlo, ktoré by mi nechutilo by som nechala na tanieri, zaplatila, odišla a viackrát tam neprišla..myslím si, že aj plná porcia na tanieri by o niečom vypovedala aj bez slov😅🙂no v druhej situácii s tou soškou by som sa ozvala určite aj ja..

minutka
22. nov 2022

No ked platim, tak sledujem dianie a nie mobil. Aby som nemusela riesit rozdiely zistene mimo pokladne.

merlinja
22. nov 2022

ja by som tiež s tebou nikam nešla (súdim, na základe prečítaného, takže v reále to možno bolo trocha inak, teda nemôžem byť objektívna)

autor
22. nov 2022

@zuzubb007 a co som mala v tej restauracii robit?..podla vas?.ked mi druhykrat doniesli to iste..a ked mi tu polievku smarila tak ze sa vyliala

dennissa16
22. nov 2022

Ze omáčka bola slaná... No to je také
Pre koho? Pre teba.
Vidíš, pre kuchára nie.
Poznala som jednu, ktorá chodila pravidelne k nám na obedy.. A bez ohľadu na to, co si objednala,hned ako sme jej dali jedlo na stôl brala solnicku a solila, solila, solila... Nikdy predtým neochutnala. Čiže jej bolo všetko malo slané.
Preto je to diskutabilné, celá tvoja reakcia. Toľkokrát vracať jedlo. Navar si doma

autor
22. nov 2022

@minutka 3 rocnu dceru mi strazila sestra viem ze ona jee taka ze kym sa nieco nedeje tak nevola..tak som sa zlakla a zdvihla som jej,akurat vtedy ked som polozila kartu na terminal

autor
22. nov 2022

@dennissa16 pisala som ze nebola slana len pre mna ale aj pre svagrinu ktora ju ochnutnala a skoro sa povracala..

lubinkap
22. nov 2022

Ja by som cirkus nerobila ani v jednej situacii, nechuti mi tak nejem, ak sa spyta ci chutilo poviem, ze niee bolo to na mna moc presolene..a naapisem restike recenziu...a v druhom pripade....ak by som si vsimla ze som platila viac, tiez by som sa sla spytat, kde je chyba a ak by mi uctovali balenie, ktore som odmietla tiez by sa mi to nepacilo a pytala by som peniaze naspat. Alebo v pripade ,ak to bolo naaozaj pekne zabalenee, tak by som uz mavlaa rukou..aspon nemusim doma balit....a po dalsie, ja som typ cloveka, ktory chce mat v zivote pokoj...vyhybam sa konfliktom, ale ak ma niekto urazi/sklame..tak u mna skoncil..ci uz restika alebo znama 😅🤣🥰 a mne je tak fajn

autor
22. nov 2022

ale my sme nic nemali zabalene, dostali sme jednu papierovu tasku tam to bolo polozene nic viac a zato si uctovali 9 eur navyse...cize som s tym mala byt ok?a zaplatit len aby bol pokoj , dobre to chapem ?

autor
22. nov 2022

ja som isla najskor obe situacie rieist slusne nesla som s tym ze idem do konfilktu a robit cirkussy..

Strana
z5