Švagriná a svokra ma prestali volať do mesta
Ahojte, dlhsie rozmyslam ci napisem sem ale predsa len by som chcela poznat nazory aj inych ludi, ide o to ze sme zvykli so svokrou a svagrinou chodievat do mesta na nakupy alebo len tak posediet ale v poslednom case ma prestali volat a odvoodnili to tym zevraj som chronicky stazovatel a vdaka mne sa posledne dva razy citili dost neprijemne lebo som sa stazovala..ja vam opisem tie dve situacie a chcem poznat vase uprimne nazory ci teda som narocna a staovatel alebo by ste sa stazovali aj vy..napisem vsetko tak ako sa odohralo nejdem nic prikraslovat alebo prifarbovat nech si spravite nazor samozrejme akceptujem aj kritiku,,mozno som fakt ja ta divna:
1 situacia: Isli sme so svokrou a svagrinou cca dva mesiace dozadu na obed do restauracie mala som meniny tak som ich pozvala:..ja som si objednala panenku s omackou a zemiaky, svokra palacinky a svagrina svieckovu, mne doniesli jedlo ako polednej kedze som bola uz hladna ako vlk s chutou som sa don pustila..poviem vam ze taky hnus som nejedla uz dlho..omacka total presolena zemiaky studene akoby s chladnicky vytiahnute, dala som omacku ochutnat aj svagrine tú až naplo..povedala ze ci tam niekto vysypal celu solnicku alebo co..no fakt sa to nedalo jest..tak som zavolala casnicku ze jednoducho nech mi to vymeni lebo neda sa to jest, tak sa na mna kyslo pozrela zobrala tanier a doniesla mi znova to iste..opat sa situacia zopakovala kedze samozrejme opatovne omacka slana ako poraza..tak sa ma casnicka opytala tak ustipacne ze ci niesom tehotna ked je mi vsetko slane lebo vraj podla kuchara je ta omacka ok..hovorim ze nie som a ze urcite ta omacka ok nieje, potvrdila aj svagrina ktora ju tiez ochutnala..a ja odmietam platit za obed ktory som ani nemohla zjest..tak som ju poprosila ze nech mi doniesie polievku aspon, mali tam sparglovy krem s nejakym cipsom.tak zobrala tanier s omackou ze o chvilu je nazad, doniesla mi polievku ale tak ze mi ju hodila takou silou na stol ze polievka vyprskla rovno na moje nohavice a ešte kusok aj na zem..vtedy som uz vybuchla zavolala som nadriadeneho ze co to ma znamenat taketo jednanie..donesu mi hnusne jedlo a namiesto aspon ospravedlnenia sa ma drzo pyta ci som tehotna a hodi mi polievku ako psovi..tak sa nam potom ospravedlnil az jej nadriadeny a mali sme obed vsetky tri zadarmo.
2. situacia: dva tyzdne dozadu mala manzelova starka jubileium tak reku ze jej pojdeme pozriet nejaky darcek vsetky tri do nakupneho centra, nasli sme taky mensi obchodik s darcekovymi predmetmi a kedze starka je velmi pobozna natrafili sme tam na taku krasnu sosku anjela cena sosky bola 28 eur (samozrejme ze to nebol jediny darcek ktory dostala od nas).predavacka sa nas opytala ci chceme aj darcekove balenie co sme odmietli s tym ze si to zabalime sami, svokra chcela zaplatit kartou kedze hotovost sme nemali ale terminal jej kartu nebral tak som saponukla ze ja zaplatim, prilozila som kartu (velmi som to nesledovala lebo mi vtedy zvonil telefon) predavacka nam dala sosku do takej papierovej tasky zobrala som blocek a odisli sme, potom ako som dotelefonovala pozeram ze mi odisli z uctu 37 eur cize o 9 eur viac nez ako stala soska..tak sme sa vratili nazad a pytam sa predavacky uplne kludnym tonom ze doslo asi k omylu lebo sme akosi viac zaplatili nez ako sme mali, tak ona zobrala blocek a ze nie vsetko ok ze soska 28 EUR + zabalenie darcekove 9 eur, tak jej hovorim ze ake zabalenie ze ved to sme jednak odmietli a jednak nam to hodila len do jednej papierovej tasky ktora ma hodnotu tak mozno 50 centov..ze ved sme tu boli 20 minut dozadu..zacala tam gulat ocami a ze ked nam to nablokovala tak asi nam dala aj darcekove balenie a ze to ze my sme to potom hodili do tasky a vratime sa to reklamovat tak to nieco vypoveda o nas..no zeny do mna vtedy pumpa..hovorim tak do prcic vidite ze je to taska z vasim logom ale je to obycajna papierova taska nic darcekove tu nieje ako nam mozno nauctovat 9 eur navyse za nic..uz som ale takmer kricala lebo ma dozrala..tak zahlasila ze dobre ze sa mam ukludnit a ona to vystornuje je tam toho..a tych 9 eur mi vrati, tak som jej povedala ze za takyto pristup chcem vratit aj peniaze za sosku, sosku som jej tam polozila ze to kupime inde..lebo odrbavat sa nenecham..a na to prisiel dalsi gol, ze ked som platila kartou ona to nevie vratit tie peniaze..pocula ma tam nejaka jej kolegyna lebo uz som bola fakt nasrata ta prisla..pozrela blocek dala mi peniaze, a odisli sme..( to som uz skratila)--a teraz mi dajte vase nazory..co by ste robili alebo ako by ste sa zachovali vy
Necitam ine komentare, ale ja by som reagovala rovnako ako ty. Svagrina a svokra su asi pokojnejsie povahy a hanbia sa za take vystupovanie. Chapem aj ich rozmyslanie. Tak neviem, co chces vlastne pocut.
@rawmamka len nechapem ze aky sposob komunikacie, na casnicku som vyletela az ked mi hodila tu polievku a na tu predavacku az vtedy ked nas obvinila ze sme to darcekove balenie dakde odlozili a teraz ideme zan pytat peniaze ze sme ho akoze nedostali, dovtedy som a spravala slusne, nezvysovala som hlas ani nic podobne..len som chcela vyriesit tie situacie..lenze im vadilo uza j to..ze vobec som sa ozvala
Super, že si to riešila, vďaka ti. Toto je nočná mora na Slovensku, tieto služby a odrby. Keby nebolo ľudí ako ty, bude to donekonečna.
Oni sú asi typy, že sa radšej tvária, že je všetko ok aj keď nie je. Nie si chronicky sťažovateľ. Ja by som s tebou na obed / do mesta hneď išla. Je mi to naopak príjemné, že sa niekto zasadí za dobrú vec. Prípad 1- tak sa nejedná s ľuďmi, prípad 2- odrb .
Ale ak nechcú, čo ich budeš nútiť? Nájdi si niekoho s tvojou mentalitou na vychádzky
Snáď si tým zariadeniam napísala hodnotenie na Googli
Mňa by zaujímalo, co si povedala casnicke v momente, keď ti vyprskla ta polievka? Ako si zareagovala smerom k nej?
@bluka2 dakujem, ja som fakt najskor chcela vsetko riesit kludne, ze vsak doslo k omylu podme to vyriesit, ale jednoducho nenecham sa obvinovat z podvodu alebo proste aby sommnou niekto jednal ako zo psom..ja fakt nie som typ cloveka co sa potrebuje stazovat uz vela veci som presla mlcanim v zivote ale toto bolo moc
To my tu na verejnom fóre nevieme, môj svokor si tiež vždy myslel, že komunikuje slušne a vybuchuje až keď je to opodstatnené, ale to bol len jeho uhoľ pohľadu. Zažili sme s ním všetci v rodine rôzne situácie a zhodli sme sa na tom, že reagoval nevhodne, aj keď prvotne s dobrým úmyslom a bol pri sťažnostiach/reklamáciách v práve. Tu ti radiť, či to bolo v poriadku alebo nebolo, sa nedá, práve preto, že iba reálny záznam z danej situácie by ukázal, kde sa stala chyba v komunikácii v oboch prípadoch. Ja tiež nemám problém sa ozvať, či už nesedí suma alebo nie som spokojná s kvalitou služby, ale nemala som zatiaľ takú negatívnu spätnú väzbu ako ty.
@dennissa16 najskor som sa postavila ..lebo ona mi tu polievku hodila otocila sa a isla prec, ta som sa postavila hovorim jej slecna to co ma byt?..ona sa len otocila na mna reakcia ziadna a isla dalej prec, tak som sla na toaletu sa trochu umyt sla som za nou ze kde ma nadriadeneho, zobrala telefon ze zavola,, prisiel o chvilu a povedala som co sa stalo
Keby mne hodila čašníčka tanier tak ze mi až zašpiní nohavice tak podnik je vo večerných správach
To je absolútna drzosť, ja by som sa nehadala, ale iba sucho oznámila manažérovi že budú v správach
Asi si bola dost razna a oni sa citili trapne. Len je cudne,ze z dvoch situacii urobili zaver.
No a švagriná so svokrou vtedy nejako reagovali, ci len cusali a sledovali tie 2 udalosti a až teraz ti povedali, ze im to vadilo 🙂
Nie je v tom aj niečo iné? Toto možno dali len ako výhovorku, veď ťa musia už poznať nejaký čas a keď to bolo len dvakrát ako píšeš, tak je to dosť ako zvláštne.
Podla mna im to bolo neprijemne 🤷🏼♀️ Ja by som sa tiez citila zle keby niekto robi take sceny so mnou v restauracii. Mne sa tiez stalo, ze mi doniesli zle jedlo, tak som ho proste nezjedla, ked sa ma casnicka pytala proste som povedala, ze mi nechutnalo a druhy raz som tam nesla 🤷🏼♀️ A druha situacia, ja by som to nechala tak ked ste boli 20 minut prec. Keby to bolo hned na mieste tak sa ozvem ale kedze uz ste odtial odisli uz by som to nechala tak. Uz si mala posetrene z minula z obedov tak 9€ si mohla nechat tak.
Ja tiez nemam daleko od toho spravit bordel ked si zo mna robia v sluzbach dobry den. Avsak viem presne co vadi manzelovi. On vidi velmi dobre ked sa to vo mne zacne zbierat, a uz sa boji ze co komu poviem - keby slo o neho tak ticho zje aj pochvali, jednoducho vyhnut sa konfliktu za kazdu cenu, s kazdym byt kamarat - uvedomuje si ze nerobi dobre ale nevie si pomoct. Chapem aj to ze na mna ked sa nahnevam nie je pekny pohlad - myslim ze keby som sa videla tak tiez by mi krv vychladla. Dalsia vec je, ze potom sa dlho neviem uvolnit, a tym padom je napata atmosfera aj hodinu. Svagrina so svokrou su asi tiez na negativnu naladu citlive, a radsej sa budu tvarit ake je vsetko super, nez by si priznali, ze nie je a museli s tym jednat.
@dennissa16 reagovali ale len smerom ku mne.. švagriná povedala že jedlo bolo fakt hnus a to ako nás chcela tá predavačka osmeknut o 9 eur je nehoráznosť ale to až potom..tam cusali obe
Ja som skôr zdesena, koľko žien je schopných si nechať skákať po hlave a ešte sú na to aj hrdé. Prečo by som mala platiť za nechutne, presolene jedlo? Keď kuchárovi chuti, nech si ho zaplatí. Kým mam platiť ja, musí chutiť mne. A teda debilne komentáre, že navar si doma... Predavačka detto. Keď už mám takú deravu hlavu, že si nepamätám, čo bolo pred 20 minútami, tak pozriem do tasky, darčekové balenie nevidím, poviem prepáčte a vrátim peniaze. Jedine, čo bolo od autorky mierne mimo, bolo to vrátenie sošky. Keď sú švagriná a svokra rovnako zakriknute ako užívateľky tuto, tak verím, že radšej zaplatia za zlé jedlo ci nekúpený tovar, len aby si hubu nemuseli otvoriť. A autorku budú mať za zlú, lebo nie je krehká kvetinka sediaca v kúte.
Inak mam firmu v službách (nie restiku ani obchod) a zákazníkov, ktorí sa sťažujú mam najradšej (bez ironie). Každý jeden, ktorý sa sťažuje, mi dáva možnosť zlepšiť sa ci napraviť chybu. Negatívna recenzia na nete bez predošlej spätnej väzby je len taka úbohá pomsta. Také zákaznícke naplutie do polievky.
viem si zivo predstavit tu situaciu, mne, ked sa pristup personalu nepaci, volam si manazera, nemam problem sa ozvat... avsak, berem ohlad na to s kym som a ci ma cenu take nieco riesit.....
ked mi nechuti jedlo, zamerne si nevolam casnika, a uz vobec nechcem nove jedlo (este by mi tam napluli :D ) z hladu to zjem alebo necham, a ked sa casnik pyta, ake to bolo, poviem pravdu +neskor napisem aj recenziu na nete 🙂 (davam vacsinou restikam dalsiu sancu, mohlo sa stat, ze v ten den mal kuchar zly den :D a potom pripadne upravim recenziu)
pri tej soske by som si asi pytala majitela rovno v tom momente, co vypotila tu poznamku, ze to nieco o vas vypoveda... s plebmi sa bavit nemienim a odrbkavat mozu svoju rodinu a nie zakaznikov...
Čašníčka sa ťa nemá čo pýtať či si tehotná, to bolo ok jednanie. Ale pri darčeku pre starkú, keď ti chcela vrátiť tých 9,- tak neviem prečo si zrazu vrátila aj sošku, to by som ja neurobila.
Ja ti fandím. Dnes málokto povie na rovinu, priamo. V reštaurácii by som povedala že mi jedlo nechutí, že je presolené, ale nepýtala by som porciu tu istú. A tiež by som reklamovala 9e navyše.
Si človek, ktorý si nenehá skákať po hlave a ozve sa. A to práve vadí svokre aj švagrinej, ktoré budú radšej držať hubu a krok a neozvú sa.
Podla mňa si reagovala správne v oboch prípadoch, to či si to riešila zvýšeným hlasom nie je problém je....problém pre ne je to, že si to vôbec riešila. Tipujem, že na tvojom mieste by obe zjedli len maso a prilohu resp. by len ochutnali a odišli po zaplatení hladne bez toho aby sa stažovali. A v druhom prípade detto.. .švagriná by pozrela výpis z karty a povedala si, no čo už a išla by ďalej. Takže sa proste boja, že zas budeš riešiť svoje práva ako normálny sebavedomí jedinec. Netráp sa tým.
A kamarátky nemáš? 😁 ak máš choď s nimi...ak nie...tak asi vieš prečo
Ja úplne chápem aj teba, bola si v práve aj všetko, ale chápem aj ich ak sú také povahy ako ja, že by som sa pri konfliktoch najradšej zahrabala pod zem. Ale teda ja som ešte o level vyššie a nepovedala by som ti ze s tebou nejdem lebo si chronicky stazovatel 😅
To je fakt vacsina tak zakomplexovana a utkacena? Ľudia však ona bola v práve.....

To, že si situácie riešila, je ok, mala si pravdu, ale problém je, že zjavne tvoj spôsob komunikácie je nevhodný - má s tým problém tvoja svokra, švagriná, čašníčka v reštaurácii (inak by ti ten tanier nešmarila na stôl), predavačka v obchode. Takže hľadaj chybu aj u seba a skús sa na to pozrieť z ich uhla pohľadu, ak s tebou nebudú chcieť nikam chodiť, tak to prijmi ako fakt. Radosť zo spoločne stráveného času musí byť na oboch stranách.