Švagriná a svokra ma prestali volať do mesta
Ahojte, dlhsie rozmyslam ci napisem sem ale predsa len by som chcela poznat nazory aj inych ludi, ide o to ze sme zvykli so svokrou a svagrinou chodievat do mesta na nakupy alebo len tak posediet ale v poslednom case ma prestali volat a odvoodnili to tym zevraj som chronicky stazovatel a vdaka mne sa posledne dva razy citili dost neprijemne lebo som sa stazovala..ja vam opisem tie dve situacie a chcem poznat vase uprimne nazory ci teda som narocna a staovatel alebo by ste sa stazovali aj vy..napisem vsetko tak ako sa odohralo nejdem nic prikraslovat alebo prifarbovat nech si spravite nazor samozrejme akceptujem aj kritiku,,mozno som fakt ja ta divna:
1 situacia: Isli sme so svokrou a svagrinou cca dva mesiace dozadu na obed do restauracie mala som meniny tak som ich pozvala:..ja som si objednala panenku s omackou a zemiaky, svokra palacinky a svagrina svieckovu, mne doniesli jedlo ako polednej kedze som bola uz hladna ako vlk s chutou som sa don pustila..poviem vam ze taky hnus som nejedla uz dlho..omacka total presolena zemiaky studene akoby s chladnicky vytiahnute, dala som omacku ochutnat aj svagrine tú až naplo..povedala ze ci tam niekto vysypal celu solnicku alebo co..no fakt sa to nedalo jest..tak som zavolala casnicku ze jednoducho nech mi to vymeni lebo neda sa to jest, tak sa na mna kyslo pozrela zobrala tanier a doniesla mi znova to iste..opat sa situacia zopakovala kedze samozrejme opatovne omacka slana ako poraza..tak sa ma casnicka opytala tak ustipacne ze ci niesom tehotna ked je mi vsetko slane lebo vraj podla kuchara je ta omacka ok..hovorim ze nie som a ze urcite ta omacka ok nieje, potvrdila aj svagrina ktora ju tiez ochutnala..a ja odmietam platit za obed ktory som ani nemohla zjest..tak som ju poprosila ze nech mi doniesie polievku aspon, mali tam sparglovy krem s nejakym cipsom.tak zobrala tanier s omackou ze o chvilu je nazad, doniesla mi polievku ale tak ze mi ju hodila takou silou na stol ze polievka vyprskla rovno na moje nohavice a ešte kusok aj na zem..vtedy som uz vybuchla zavolala som nadriadeneho ze co to ma znamenat taketo jednanie..donesu mi hnusne jedlo a namiesto aspon ospravedlnenia sa ma drzo pyta ci som tehotna a hodi mi polievku ako psovi..tak sa nam potom ospravedlnil az jej nadriadeny a mali sme obed vsetky tri zadarmo.
2. situacia: dva tyzdne dozadu mala manzelova starka jubileium tak reku ze jej pojdeme pozriet nejaky darcek vsetky tri do nakupneho centra, nasli sme taky mensi obchodik s darcekovymi predmetmi a kedze starka je velmi pobozna natrafili sme tam na taku krasnu sosku anjela cena sosky bola 28 eur (samozrejme ze to nebol jediny darcek ktory dostala od nas).predavacka sa nas opytala ci chceme aj darcekove balenie co sme odmietli s tym ze si to zabalime sami, svokra chcela zaplatit kartou kedze hotovost sme nemali ale terminal jej kartu nebral tak som saponukla ze ja zaplatim, prilozila som kartu (velmi som to nesledovala lebo mi vtedy zvonil telefon) predavacka nam dala sosku do takej papierovej tasky zobrala som blocek a odisli sme, potom ako som dotelefonovala pozeram ze mi odisli z uctu 37 eur cize o 9 eur viac nez ako stala soska..tak sme sa vratili nazad a pytam sa predavacky uplne kludnym tonom ze doslo asi k omylu lebo sme akosi viac zaplatili nez ako sme mali, tak ona zobrala blocek a ze nie vsetko ok ze soska 28 EUR + zabalenie darcekove 9 eur, tak jej hovorim ze ake zabalenie ze ved to sme jednak odmietli a jednak nam to hodila len do jednej papierovej tasky ktora ma hodnotu tak mozno 50 centov..ze ved sme tu boli 20 minut dozadu..zacala tam gulat ocami a ze ked nam to nablokovala tak asi nam dala aj darcekove balenie a ze to ze my sme to potom hodili do tasky a vratime sa to reklamovat tak to nieco vypoveda o nas..no zeny do mna vtedy pumpa..hovorim tak do prcic vidite ze je to taska z vasim logom ale je to obycajna papierova taska nic darcekove tu nieje ako nam mozno nauctovat 9 eur navyse za nic..uz som ale takmer kricala lebo ma dozrala..tak zahlasila ze dobre ze sa mam ukludnit a ona to vystornuje je tam toho..a tych 9 eur mi vrati, tak som jej povedala ze za takyto pristup chcem vratit aj peniaze za sosku, sosku som jej tam polozila ze to kupime inde..lebo odrbavat sa nenecham..a na to prisiel dalsi gol, ze ked som platila kartou ona to nevie vratit tie peniaze..pocula ma tam nejaka jej kolegyna lebo uz som bola fakt nasrata ta prisla..pozrela blocek dala mi peniaze, a odisli sme..( to som uz skratila)--a teraz mi dajte vase nazory..co by ste robili alebo ako by ste sa zachovali vy
No, ono je energiu berúci aj postoj personálu. Čašníčka ktorá sa ťa pýta či si tehotná, lebo je jedlo presolené, alebo na teba kydne polievku zo zlosti - to kde sme? Či predavačka, ktorá ti naúčtuje darčekové balenie aj keď si ho nemala a ešte ona ťa obviní že klameš? Ceny idú hore a úroveň je kde? Ono zase autorka po nikom nešliapala, nikoho neponížila, len sa sťažovala. Keby bolo takých na SK viac, čo sa neboja otvoriť hubu, úroveň služieb by vyzerala inak.
@nikolka1986 súhlasím, ani správanie druhých strán nebolo ok ale skutočne by ma zaujímalo ako to v skutočnosti prebiehalo. Pretože ano, verim, ze autorka napísala všetko, z jej pohľadu a neprikraslovala, ale stále iba jej optikou. Ktovie, ako by to opisala druhá strana. Ja tak nejak zastávam názor, ze co vyzarujeme, to pritahujeme. Kludne mohla sa sťažovať ale ak uz od začiatku k nim pristupovala skryto agresivne, tak takú reakciu dostala späť. Tým neospravedlňujem správanie protistrany (ak take bolo) ale aj sťažnosť sa dá riešiť rôzne a ked dostala spätnú väzbu, ze sa s ňou niekto necíti príjemne, asi to tak bude.
Bud môže autorka neriešiť (a nemenit sa pre druhých ak je so sebou ona ok) alebo pouvažovať, ci skutočne jej prejav nepôsobí na druhých negativne a vycerpavajuco. To uz my zhodnotit nevieme, vidime len jednu stranu.
Podla mňa si spravila dobre, tiez nedržím hubu keď sú na mňa niekde nepríjemní,drží a tak. Ale v posledných 2rokoch je to katastrofa, v reštauráciách personál 90percetnt len na mobile, ani nepozdravia, donesú menu s takým stylom, že čo chceš a čakajú tringelt veľký. V obchodoch sa tiez takmer vytratili tie milé pani predavačky, lekár ta vyšetrí cez telefón atď.. stačí si prečítať diskusie tu-ako jedna žena vie dourazat druhu. Z ľudí sa vytratila ľudskosť..je to smutne
No nesla by som s tebou nikam ani ja. Mas vystupovanie hysterky a uplnej sedlacky, nehnevaj sa.
Neprijemne mi bolo a to som to len citala. Robit sceny pre jedlo a volat veduceho jak v americkom filme.
A inak: zeny v spolocnosti volame pani. Je uplne jedno, ci ma obrucku, ci je mlada, ci starsia, proste pani. Ziadna slecna.
To len ked uz chces byt za dolezitu, co vyobracala casnicku.
Ano ozvala by som sa pri kazdej z dvoch situacii co si tu opisala. Ale slusne a slusne by som sa spravala az dokedy sa situacia nevyriesi.
Mne sa páčia ľudia ktorý nelamentuju ale postavia sa za seba! Nemáš za čo hanbiť,klobúk dolu pred takýmito ľuďmi. Tie dve len ľutovať môžu😘
@drahomirrra aha takže keď mi bachne čašníčka polievku na stôl tak že sa vyleje a obleje má a predavačka chce odomna peniaze za niečo čo som si nepriala ani nedostala ešte má obviní z podvodu..a ja sa voči tomu ohradim tak som sedliacka a hystérka..sa fakt nedivím že to na Slovensku ide do hája všetko..🙈
@srferreira ja som sa slušne správala m.nikomu som nevynadala ani som tam nehulakala ani nič .
@mamula20 to mi ako čo chcete povedať že keby vám niekto zaúčtoval 9 eur navyše za NIC tak ste ticho a v pohode to zaplatíte áno?..lebo však máte peniazi asi dosť keď si dovolíte ísť na obed do reštaurácie..to je zmýšľanie 🙈🙈🙈🙈
@mamula20 bola som si kúpiť aj topánky kúpila dom síce jeden pár ale mala som povedať nech mi zauctuju ešte jeden aj keď som ho reálne nekúpila..lebo však mám peniaze ..🙈🙈môžem si dovoliť platiť za nič .dakedy aj prečítajte najskôr čo ste napísali a potom to odošlite..
To som nikde nepisala. Ohradit sa da vzdy slusne, s uctou, respektom. Popripade povedat svokre a svagrinej, aby ta chvilku pockali na kave, potrebujes nieco doriesit s predavackou, casnicku si zavolat nabok. Neobtazovat hosti a inych okolo stojacich ludi svojimi vylevmi.
Ja neznasam sibnute zenske, co hulakaju ako blbe a myslia si, ze ked platia, tak sa personal pokaka a bude asi prestierat cerveny koberec.
@drahomirrra už som to písala viackrát že som najskôr chcela riešiť všetko slušne a s kľudom..a aj potom keď na mňa vybehli som nikoho neurazala ani nekricala..ale sú veci ktoré mi pridu cez.ciaru..
@mamula20 nemyslíte vážne toto .ako nehnevajte sa ale neverím že ak by vám niekto naucitoval peniaze za nič tak by ste boli ticho a mavli nad tým rukou....to chodtr viete komu rozprávať
.
Autorka načo chceš úprimne názory keď sa ti potom nepáčia.
Väčšina žien ti tu píše ze je v poriadku že si sa ozvala, ale zrejme ten spôsob akym si to spravila nebol ok keď sa situácie v obidvoch pripadoch tak vyhrotili.
To isté ti povedala aj švagriná so svokrou, ja si myslím ze nejde len o tieto dve situácie ale o niečo čo sa v menšej miere opakuje stále. Nikto nikoho nenazve chronickým sťažovatelom koli 2 hádkam.
Je len na tebe ako s tým naložís. Tak keď si taka spokojná so sebou a svojimi reakciami tak si za tým stoj teda, na vychádzky do svokrou sa vykašli aj na obranovanie tu pred neznámimi diskutujúcimi. Neboli sme tam, nikto ti nepovie nič objektívne.
Alebo ta to naozaj mrzí ze s tebou ženy s rodiny nechcú ísť do obchodov a teda skus si z tejto diskusie niečo vziať.
Ja neviem ženy..to fakt ste tak hlúpe, že ak by Vám doniesli nejedlé jedlo boli by ste ticho ??? veď človek polku mesiaca maká len na stravu, tak prečo by som mala platiť za niečo, čo niekto odflákol... a nechať 9e lebo to naúčtovala naviac bez vedomia zákazníka ???? Tak sa ani nečudujem, že tu každý každého okráda ....
neschvaľujem na niekoho kričať...no ak niekoho slušne upozorním čakám aj slušnú reakciu z opačnej strany
@irusa Žiadna nepíše, že by bola ticho. Hneď prekrúcate. Všetky píšeme, že by sme sa ohradili, ale slušne a s rešpektom. Autorka to evidentne tak neurobila, keďže ju rodinné príslušníčky nazvali "chronickou sťažovateľkou".
@drahomirrra všetky nie
@lujza123 Ak autorka reaguje podobne ako v tejto diskusii aj v reálnom živote, tak sa nečudujem, že sa tie situácie odohrali tak ako ich opísala a nečudujem sa ani tomu, že ženy v rodine dali stopku spoločným stretnutiam na verejnosti. Spôsob komunikácie je kľúčom k odpovedi, taktiež jej reakcia na akýkoľvek iný názor, ktorý sa odlišuje od jej predstavy, nemusí to byť ani kritika, len ponúknutie svojho názoru, iného pohľadu na vec. Pritom väčšina žien vyhodnotila sťažnosti ako opodstatnené, správne a tiež by to riešili či už v reštaurácii alebo v obchode - rozdiel ale zrejme bude v tom ako komunikácia prebieha verbálne aj neverbálne, ono niekedy veľmi veľa urobí tón reči mimika tváre, gestikulácia. Môj svokor sa správa úplne rovnako - vždy mu ide o správnu, dobrú vec, je v práve, ale spôsob akým to "podáva" druhej strane je katastrofálny, nevhodný.
Neviem, nejako sa mi zdá, že nie si až taký nekonfliktný typ ako sa prezentuješ. Chcela si názor ostatných s tým, že akceptuješ aj kritiku. Zdá sa mi ale, že sa ti nepáči, keď ma niekto iný názor ako ty. Neviem či chceš presvedčiť o tom že si urobila dobre nás, alebo seba. Predsa sme sa mali vyjadriť, či si sa podľa nás zachovala správne alebo nie, baby sa ti tu vyjadrili a ty sa ich stále snažíš o niečom presviedčať.
Vsak si sama povedala, ze si na predavacku kricala? To je slusnost u teba?
@rawmamka ved presne o to ide, o to jej vnútorné naladenie s ktorým ide sťažnosť riešiť. Ona to proste nevidí, nedokáže pochopiť kde sa stala chyba, proste taky typ osobnosti. Ved to isto poznáš keď máš takého svokra.
Dosť cestujem v práci takže často obedovávam v reštauráciách a veru o gastro pekle slovenského malomesta by som vedela rozprávať. Ale nikdy to neskončilo hentakou drámou a to mi už aj ohrievali studené jedlo alebo mi ho vymenili...
Tak isto som ako mlada pracovala aj v krčme, aj v restauracii ako čašníčka aj v kuchyni, pár rokov administratíva styk so zákazníkmi, sprievodkyňa, predvianočné brigáday ako kurier ... Takže skúsenosti mam naozaj veľa aj z tej druhej strany. Áno chyby sa stávajú, áno ľudia bývajú pri vybavovaní reklamácie ci sťažnostiach dosť negatívne naladený ale dá sa to zvládnuť k spokojnosti všetkých a bez urazok.
Za celé tie roky a naozaj tisíce ľudí sa mi par krát stalo ze som bola už aj ja nepríjemná a drza ale to boli naozaj možno 3 - 4 ľudia. No arogantní a hasterivi až hrôza
@irusa okradajuci fico im vadi ale okradajuca predavacka uz nie. Ved to je "len" 9€...zasnem. ktovie aky ma z toho biznis a kolko ludi takto oberie o peniaze 🤮🤮 tak ja by som tiez rozhodne necusala ..sama robim v obchode a viem, ze ludia sa chodia hadat aj za menej penazi. Kludne za par centov a je to ok. Su to predsa ich peniaze. Svokra ked nechcela konflikt mala neveste tych len 9 eur dat, predavacke ruky bozkavat a bolo by po probleme. Casnicka, co nedokaze zniest kritiku jedla od 1 zakaznicky by nemala robit casnicku. Ak by obliala mna, reagujem rovnako
no tak ja som sa pri tomto vytocila s tebou. otazka ci si tehotna a oprskala ta poliveka? darcekove balenie 9€ ??!?! :D dobre ,ze si sa ozvala.

Ja sa priznám, mna rozbolela hlava už len pri čítaní tvojho príspevku.... Celkom svokre a svagrinej rozumiem... Je fajn nenechat si skakat po hlave ale ten tvoj prejav a spôsob riešenia tejto situácie je pre mňa strašne energiu beruci a toto asi pri pohodovom dni zažívať nechcem....