Švagriná je úplne mimo
So švagrinou sme roky najlepšie kamošky. Ako sestry. Samozrejme občasné hádky boli, hlavne, keď som jej povedala narovinu čo si myslím.
Od kedy majú 3 malé deti (9,6,4) , čím ďalej, tým menej sa im venuje.
Včera bol brat u nás po dlhej dobe sám a vyžaloval sa mi. Úprimne, videla som, že deti sú zanedbané a zle sa učia (9 a 6r), aj 4r je na úrovni mojej 2r... ale posťažoval sa, že úplne zanedbáva domácnosť, deti, jeho. Rieši len seba a svoje koníčky.
Vždy keď som sa jej snažila niečo naznačiť, aj mesiac so mnou prerušila kontakt. Neznáša kritiku.
Brat si s ňou nevie dať rady a je už vyčerpaný, že je skoro všetko na jeho hlave plus veľká firma.
to nech si poriesi brat -ubrala by som jej financie ak nepracuje a zivi ju brat a usetrene peniaze dala na opatrovatelku
Ona si plní sny z detstva. Nebudem to konkretizovať, ale je to finančne náročné a čerpá z rodinného rozpočtu plus na úkor času, ktorý by mala venovať rodine. Chlapci sú naozaj zanedbaní, aj keď im dopraje materiálnych veci koľko len chcú. Ale nevedia poriadne rozprávať, keby nenavaril môj brat, sú len o suchej strave a pizzi, v škole od 1roč. Patria medzi najhorších žiakov...
Nijako, to si musia tvoj brat a ňou vyriešiť ako rodina... Keby ste mali ozaj vrúcne úprimné vzťahy, tak jej môžeš niečo naznačiť bez toho že by sa urazila. Ak sa ale bojíš že už synovcov neuvidis, asi až také dobré vzťahy nemáte, preto nieje na tebe toto riešiť..
Nie, to je ich vec.Mat 3 deti chce dvoch plnohodnotných ľudí možno švagriná ten svoj čas na záľuby potrebuje je zo všetkého unavená.Ktovie ako jej švagor pomáha a celkovo by som sa do toho nemiešala.Tiez by som to zobrala ako útok, ak by si mi niečo vyčítala.3 deti je zahul
@elizabet173
@syslik81
Ľahko sa to povie, ale je to brat a deti sú moje krsniatka. Nebývam v jednom meste, preto nie je možné im pomôcť cez pracovný týždeň.
Ťažko sa na to pozerá...už keď vám poviem, že naposledy som im strihala nechty, lebo sa na to nedalo pozerať. (Brat sa naozaj stará, ale sú veci ktoré on nepostrehne)
to si to brat všimol až pri treťom dieťati? dovtedy bola tip top matka?
Tak nie každá žena sa vidí v deťoch potom neviem načo mali 3 deti mohla sa venovať svojmu rozvoju.
Keď jej niečo povieš bude zle, že sa Ti brať stazoval
@river_song je vztahovačná a urážliva. Ona sa so svojimi rodičmi už roky nenavstevuje, a dnes už začínam chápať, že možno neboli takí, akých ich vykreslila. Sťažovala sa, že ju stále len poučali a kritizovali. Možno sa tiež len snažili jej občas niečo povedať. Naozaj je to najuražlivejšia osoba akú poznám.
Ale keď mu to vadí nech to rieši a nie len žalovať sestričke. Vybaviť doučovanie, opatrovateľku, upratovačku a ja neviem čo všetko. Poprípade sa rozviesť ak ju už za ženu nechce. Je to na ňom.
A co tvoj brat? Je milujuci manzel a otec deti? Riesi aj domacnost? Pride k svojej zene, podpori ju, objijme? Kedy naposledy ju vzal niekam na welness, na veceru,...?
Tie deti majú okrem matky aj otca. Ak sú zanedbané, je to rovnako chyba tvojho brata. Ak sa nevie postarať ona, má sa postarať on a so ženou urobiť poriadky. Darmo sa oň bude sťažovať. To mu situáciu nevyrieši. Má začať konať. On. Nie ty.
este som nepocula, ze by dohovaranie svagrinej prinieslo daku dobrotu. radsej vypocuj brata, polutuj ho, pomoz mu, ak sa nejako da a nemiesaj sa do toho
Brat si musí s nou vydiskutovat, chodit sa stazovat po rodine vsetko len zhorsí, pokial ona len berie a nic nedáva, nestara sa a nie je ani zamestnana, tak to chce radikalne riesenie.... ona musi povedat co zamysla s buducnostou a ako si zivot predstavuje a musia v tom najst nejaky kompromis.... pri 3 malych detoch sa nedivim ze zrazu zatuzila "dychat".... ako vyzerala starostlivost predtym? Bolo to ok? Alebo to bolo zlé vzdy a brat si myslel ze s kazdym dalsim dietatom sa nieco zmeni? Este aby od nich neodisla..... ty mozes ponuknut akurat tak pomoc po skole s ucenim, pripadne dohodnut s nimi obcas nejaku volnocasovu aktivitu. Rady co ma kto a ako robit pred nou nevytahuj.
A ubrať jej na financiách, nech si svoje sny z detstva platí ona za svoje, keď si ich chce plniť a tie peniaze by som fakt dala na opatrovateľky, príp. doučovanie? a musí to hlavne ON riešiť, ty ako sestra mu môžeš byť oporou
Jej začalo prepínať na materskej. Dala sa na rôzne kurzy, začala chodiť na kadejaké krúžky. 3mesacne dieťa ťahala so sebou na školenie do Varšavy. (Naša mama jej išla s malým vypomocť) . . .
Od vtedy je z nej karieristka a zrazu má milión koníčkov. Kým spolu chodili bola skromne spokojne dievča, pomáhala bratovi rozbehnúť firmu. Teraz sa na všetko vykašľala a uberá sa opačným smerom.
Áno, nemali mať tri deti. Brat je taky tichý, pod papučkou.
To že sa mi vyžaloval má prekvapilo a prave preto mám pocit, žeby som mu mala pomôcť. Neviem, či sa mi vôbec niekedy s niečím zveril. Toto bolo asi prvý krát. Preto dom z toho smutná a zároveň naštvana
Karieristka v zmysle, ze je tie konicky aj vynasaju? Zraba ich pomocou? Ci len na ne mina peniaze a realizuje sa, ale prinos pre rodinu ziaden?
Ešte dobre, ze som sa rozhodla sem napísať. Zrejme som spolu s vami zachránila rodinné vzťahy.
Mate pravdu, nemá to zmysel. Ak sa má niekedy opýta na názor, poviem jej čo si myslim inak budem ticho.
Hej, brat ma tiež štve, lebo som mu 1000x prízvukovala aby išli za logopédom, stredný by potreboval zrejme aj psychológa, tak pozeral na mňa ako na blázna.
Nie je svätý. Ako chlap nie je zlý, vždy bol veľmi tichý introvert a boli sme šťastní, že si vôbec niekoho našiel. Ale je veľmi pracovitý, doma pomáha- upratuje, varí a učí sa s deťmi- ak to časovo stíha.
@moonlight1210 presne tak, len míňa a nevynaša jej to.
Podla mna muž jej musi urcit hranice, davat pozor na peniaze, ako krstná mozes sem tam s detmi zobrat ich von, k vam dat im teplu polievku, popritom vypocut ich, byt im nablizku, a modlit sa za nich
ona pracuje? Zaraba?
@tenerifka áno
Ak sú jej finančne náročné koníčky prednejsie ako deti, na mužovom mieste by som jej stopla tok peňazí. A treba jej určit odkiaľ pokiaľ, keď je ako malé dieťa. Muž si musí s ňou dať proste volako rady a nie že preberie všetko na seba, prácu, domácnosť, varenie, deti... Veď potom nič nemôže robiť poriadne. Na tvojom mieste by som sa do toho nemiešala, ak chces a máš možnosti, bratovi by som pomohla ale nič viac.
Ja neviem. Firmu rozbehli spolu. Peniaze sú teda spoločne. Keď chlap maká v robote alebo rozbieha biznis a žena ťahá domácnost sama, je to ok. Ale, keď žena niečo začne, je oheň na streche. Že karieristka? Veď asi dakolko rokov sedela.doma na riti. Podľa tvojho opisu začala chodiť pri poslednom dietati, tj. po 5 rokoch tocenia sa okolo p.kakanych plienok. Že tvoj brat si nevšimne, že dieťaťu treba ostrihať nechty? To akože fakt? Asi ste neboli až také dobré kamarátky. Veď o nej nič nevieš. Že sa deti patria medzi najhorších od prvého ročníka? Prvaci nezvyknú mať zle známky. A nato tam boli predsa obaja. Však sa s ňou kľudne porozprávaj. Možno dostaneš pohľad na vec z druhej strany. Lebo, to čo všetko píšeš, je len jedna strana mince
no ale to si mala napisat hned na zaciatku, meni to uplne situaciu a to, co ti tu zeny popisali, neplati.
Chodi do prace rovnako ako muz (tvoj brat), zaraba, maju spolu 3 synov, ktori potrebuju nielen mamu, ale aj otca (muzsky vzor).
To, ze ma konicky, je uplne super, kolko zien sa po narodeni deti uplne opusti, zostanu kvasiet doma a nic in ako domacnost pre ne neexistuje? Velmi vela, ale tu je priklad zeny, ktora chce zit, a nieco pre to aj robi. Na druhej strane, 3 deti + praca su naozaj zahul, a ak ma muza, ktory je pasivny, je to o to komplikovanejsie.
Ak ti zalezi na tom, aby to u nich klapalo o nieco lepsie, porad bratovi, nech viac pocuva svoju zenu, nech spolu travia viac casu ako par, nech s ñou vela komunikuje a ponukne jej riesenia co sa domacnosti a deti tyka, nech si zabezpecia na par hodin tyzdenne upratovanie+opatrovanie. Oni nepotrebuju "dobre mienene rady" zvonka, potrebuju sa zosynchronizovat ako rodina. A dokonaly 100% poriadok je irelevantny, ide hlavne o deti a k logopedovi moze syna zobrat po dohode so zenou aj otecko
Vieš ono je toto taky typický dvojaký meter.
Deti su vizitkou obidvoch rodičov. Obidvoch.
Ale kým uprednostňovanie kariéry a konickov na úkor rodiny u chlapov považujeme za štandard keď to spraví žena tak ju všetci majú za nejakú bezcitnu ježibabu.
Ťažko sa ti bude takejto rodine radiť a ešte ťažšie dohovarat. Dokážeš byt v ich prípade úplne nestranna? Keď je to ako píšeš tvoja kamoška zisti si aj jej verziu príbehu...
Možno ich starostlivosť o deti považuje za štandard, možno sama tak vyrástla a nevidí na tom nič zlé.
Možno roky pomáhala bratovi rozbehnúť firmu, venovala sa 3 bábätkam a teraz proste chce priestor aj sama pre seba.
A možno je jednoducho z materstva nešťastná, frustrovana a toto je tiež forma úniku.
Zisti si aj jej verziu. Porad im, ak majú peniaze môžu si nájsť výpomoc do domácnosti. Aj to je cesta keď sa obidvaja chcú venovať práci.
Možno je čas, aby si tichý introvertny brat trocha buchol po stole.Mozno naňho je tých aktivít čo má žena veľa a ona je iná povaha.Kolko x má žena tie aktivity len, aby vypadla z domu pri 3 malých deťoch sa jej necudujem.Teda ona pracuje plus má hobby, ktoré stojí veľa peňazí a nič nevynasa?
Brat bude asi taký tlk v dobrom myslím, ktorému treba všetko hovoriť.Logopediu, učenie s deťmi si môžu podeliť nech tlačí na ženu deti tam objednať, vybaviť doučovanie.Musi byť aj on viac aktívny.

Mám jej prehovoriť do duše, keď viem, že možno už dlho neuvidím synovcov? Akým spôsobom, alebo ako by ste to riešili vy?