icon

Švagriná uprednostňuje ex môjho partnera. Čo robiť?

4. dec 2024

Čaute ženy 🙂
Chcela by som prebrať jednu situáciu, Možno ja sa na ňu nepozerám dobre, možno vo mne je niečo, čo ma brzdí aby som to pochopila alebo ja neviem.
Ale vec sa má takto a v skratke pre predstavu
Môj manžel už bol raz ženatý, s ex majú 14 r. dievča. Spoznala som ho už ako rozvedeného s dieťaťom, s ktorým mal neobmedzený styk.Keď sme sa dali dokopy, neudržiaval kontakt so svojimi súrodencami ani s otcom. So sestrou preto, že sa rozviedol s ex, s otcom preto, lebo nikdy nemali blízky vzťah a to ani po maminej smrti a s bratom sa nebavil lebo ho brat okradol a ďalší brat žije v zahraničí a na slovensko už nechodí,So sestrou začal komunikovať na môj podnet, keď sa nám narodil syn.Chcela som aby sa vzťahy obnovili a aj ona aby videla svojho synovca.
Ide o to, že jeho sestra, moja švagrina, ostala vo veľmi úzkom kontakte s jeho ex, po rozvode jej pomáhala,navštevovali sa skratka akoby sa ani nerozviedli.To je za mňa okej ved jej nič nespravila.Čo mi však vadí je to že odkedy sa narodil náš syn, preposiela jej fotky maleho,volá ju na každú rodinnu oslavu,keď sme k nej prišli už tam sedela jeho ex, chcela chodiť kočíkovať aj s ňou a vešia jej na nos všetky novinky ktoré v rodine máme, chcela aby nám zariadila náš dom keďže ec je bytová dozajnérka,pri oslavách vkuse vyťahovala témy kedy ešte boli manželia m a kde všade boli a čo zažili,vkuse ju uprednostňuje a dokonca ju nahovorila, aby môjho muža dala na exekúciu kvôli výživnému min. rok, všetky informácie o tom kde môj muž pracuje, koľko zarobí aké zdravotné ťažkosti má vyniesla od nás k nej.Môj manžel nechal ex rodinný dom v hodnote 195.000 aby jeho dcéra mala do života istotu,auto za 35.000 a sám od seba platil výživné 700 Eur namiesto dohodnutých 250 Eur, platil jej hypotéku, telefon a to len preto aby mal s malou neobmedzený styk.Keď však ochorel a príjem klesol, dohodol sa s ex na 150 eur mesačne, mali to dohodnuté .Na to však švagrina zareagovala že prečo má len 150 nech len pekne platí súdom určené a že to takto nech nenechá a tak ho ex udala že neplatí výživné tak mu exekutor zablokoval účet a za 4r.mu vyrúbali takú sumu že dovidenia.A teraz konečne pointa
Švagrina ma v januári oslavu 40tky, pozvala nás ale ja som ju poslala po tomto všetkom čo už spravila do prdele a že keď tam bude ex my tam neprídeme, ani môj muž nechce isť.
Urazila sa na nás a povedala, že ju nemáme nikdy kontaktovať a že si hádam na oslavu môže pozvať koho chce..Ano to je všetko jej vec ale po tomto všetkom nemôže od nás chcieť aby sme prišli tam, kde bude jeho ex a po tom čo spravila..Príde to len mne čudné alebo je to okej a máme isť? Pretože ja toto nechápem načo je stále v našich životoch a prečo by som sa ja s ňou mala stretávať a chodiť tam kde je ona.

Strana
z2
kaktusik007
4. dec 2024

neviem preco sa svagrina urazila.... Mate pravo ucast na jej oslave odmietnut.

avsak - kedze takuto situaciu poznam z druhej strany, ako sestra ktora ostala za dobre s byvalou priatelkou svojho brata - na jej konani nevidim absolutne nic zle. Tu exekuciu si mozno mohla odpustit, avsak je to chyba tvojho chlapa ze bol tak naivny a suhlasil so znizenim vyzivneho dohodou bez sudu - sam sa vystavil riziku exekucie a ex to iba vyuzila.

k tym co pisu ze sestra je toxicka a dobre vedel ze preco ju odstrihol --- iba taka mala poznamka ---- u nas je toxicky moj brat.

a nie, nie som svagrina autorky 🤣

mantilka
5. dec 2024

Divím sa že to tolerujes opakovane. Všetko čo urobila sa samozrejme nerobí. Ona sa môže s ňou kamarátiť ale spoločne oslavy určite nie.
Vyzerá, že jej chce dopomôcť k návratu!
Spomínať zážitky, posielať fotky a ísť s ňou kocikovat? Ex vám mala navrhovať dom ? Ide proti vlastnému bratovi, aby platil výživné ? Jej švitori. Už dávno mala byť vyčiarknuta zo zoznamu.
To nielen ze na oslavu neprídete, ak tam bude ex. Nebezpečný človek.

martinadomianova
5. dec 2024

Sama si si to spustila a teraz sa sťažuješ ?

vikiki29
6. dec 2024

Nie k pointe, ale… prečo si nerozdelili majetok po rozvode? Veď ex si mohla kúpiť niečo svoje a dať tak dieťaťu “istotu”. A auto za 35 000? A sám k tomu ešte platil 700 eur a neviem čo všetko ešte? No nezdá sa mi to, to sú také rozprávky…

autor
6. dec 2024

@vikiki29 pretože to takto chcel a takto to bolo...nie každý chlap je hovado a predovšetkým myslel na dieťa, nechcel predať dom do ktorého sa narodila a kde žije,tak isto ako aj auto, mal dve jedno tam nechal a aby nemala ex ťažký začiatok tak kým mal posielal toho viacej pretože ona predtým nepracovala a tým pádom nemala príjem,tým pádom keby predali dom a rozdelili si majetok jej by nikto na další úver nedal a do podnájmu nechcel aby malá išla,jasné mohla bývať s nami ale to by on ex neurobil že by jej zobral malú a malej matku, nech je aká chce. vždy mu išlo o malú, o to, že keď odišiel od ex aby nič nechýbalo. Jemu stačilo že mali súdom určený neobmedzený styk a mohol s ňou byť kedykoľvek,avšak veľakrát aj ex zakročila že zámerne menila program aby ju nemohol mať. V skratke, všetko to robil pre malú

vikiki29
6. dec 2024

No neviem, ja tomu proste neverím. Toto je vysoko prehnané, totálny nonsens. Ešte na neho tá ex pošle exekútora ako poďakovanie za to všetko. Tu niečo nesedí. Chlap nemusí byť hovado iba preto, že si s manželkou po rozvode rozdelia BSM. Toto je blud.

lienka.7
6. dec 2024

@autorka takže v podstate živil aj ex???? Preto posielal 700€???
Ano, súhlasím, ako píšeš, chlap nemusi byt hovädo, ale ani oslik otras... sú 2 extrémy, a tvoj je ten druhy.
A ty máš aspoň poučenie do ďalšieho života, ze nie vždy a s každým musíš byť za dobré. Neviem, ale pripadas mi veľmi, veľmi naivná. Dúfam, že toto ti stačilo.

autor
6. dec 2024

@vikiki29 mne je to fuk ci veris ci nie ,za to ze mozno poznas ine pripady toto nemusi byt blud.su aj taketo pripady a urcite nie sme jediní.a ano poslala exekutora..pritom vsetci v rodine sme toho nazoru ze mala " suchat nohami a byt rada za to vsetko co dostala" ..myslim ze malej bolo vzdy dopriate a nikdy netrpela na nudzu..on chcel mat od ex klud, zabezpecit malu a mozno trocha pochopenie ked po infarkte ostal na invalidnom a uz ten prijem nebol az tak vysoky kedze to obmedzilo jeho vykon v praci a tym aj zarobok...ale kedze sa rozhodla to dat vsetko exekutorovi ziadna empatia z tej strany nebola a ti garantujem ze keby muz mohol posiela viac, zial mailova dohoda na 150 eur medzi nimi nehrala ziadnu rolu

autor
6. dec 2024

@lienka.7 ano zamer bol so svagrinou vychadzat a mat ju v rodine kedze este predtym ako sa prestali s mojim muzom pred rokmi bavit boli k sebe priputaní ako by ich drzalo jedno lano, muz robil s jej muzom v nasej firme, pomohli jej rozbehnut jej firmu skratka vychadzali si,nastala tragicka udalost ,kontakty sa nastrbili on potom odisiel od ex a tam uťalo,a odvtedy sa spolu oni dvaja nebavili a neskor sme sa zoznamili a potom som si povedala ze by bolo fajn to nejak obnoviť..popalila som sa mala som to nechat tak a od posledneho pozvania na jej oslavu sme sa viac uz nekontaktovali...odrezali sme tu cast od nas a pokracujeme dalej,,,Poucila som sa a nebudem hasit co ma nepali...

lienka.7
6. dec 2024

@autorka píšeš, že ex predtým nikde nepracovala a potom, ze jej muz pomohol rozbiehať firmu? To si akosi odporuje
A čo sa týka tej mailovej dohody, tvoj muz nemá ziadne právne povedomie, keďže nevie, že je uplne jedno, čo si poviete per huba alebo napíšete mailom/smskou, podstatný je rozsudok? A ten on naplnil. Inak kedy bola ta exekúcia presne?
A snáď už ti dobilo, ze švagrinka teda nebude tvoja BFF, keď si vedela, aký vzťah mali/maju medzi sebou, neviem, čo ťa vôbec rit palila niečo obnovovať. Predpokladam, ze ti muz povedal, prečo sa nebavia ...

autor
6. dec 2024

@lienka.7 citaj s porozumenim ex nepracovala a svagrina ma firmu

aurora33
6. dec 2024

Autorka, nuž, tak ti zámer nevyšiel. Nemusíš vychádzať s každým. Za mňa je to trapne dávať dokopy rodinu, keď sa rodina spolu nebaví. Poučila si sa.

tykat
6. dec 2024

Tvoj muz vedel preco sa s nou nebavil. To len niektore zeny ako ty chcu "velku stastnu rodinu" a nutia muzov do kontaktov do ktorych sa im nechce. Opacne som to zatial nezazila.
A chlap pre pokoj v rodine to skusne a kontakt obnovi. A potom to takto dopadne. Lebo zeny v kuse maju potrebu riesit cudzie vztahy. Sorry ale mas co si chcela.

Strana
z2