icon

Švagriná zneužíva pomoc starých rodičov?

26. feb 2024

Mam mladšieho brata 25r,ja mám 30r.Byvam s manželom a s deťmi v zahraničí.Cez leto a na sviatky chodíme domov na dlhšie k rodičom.Moj brat spoznal terajšiu manželku keď mali 18r,chodili spolu na zábavy diskotéky,opijali sa atď.Svagrina ostala tehotná,dieťa nechceli ani jeden ešte sa na to necítili.No rodina ich prehovorila že im pomôžu.Tak aj bolo,od bábätka dcéru dávali raz jednej babke raz druhej.Vzdy našli niečo raz bolo treba ísť na nákup,potom na nechty, kaderníčke,cez víkend s partiou von a dcéru stále len odkladali.Ked babky sa ozvali švagriná povedala "Ste mi sľúbili že pomôžete a teraz chcete sa na mňa vykašľať.Bud mi budete pomáhať alebo vnučku už nikdy viac neuvidíte".
Babky sa zľakli a naďalej jej pomáhajú.Ich dcéra bude mať 6 rokov,v septembri nastúpi do školy.Svagrina pracuje na smeny,moja mama nosí vnučku do škôlky aj ju vyzdvihuje.Potom ju prebera druhá babka a na večer ju zanesu svagrovcom.Cez víkend každý víkend je malá u babky.Kedze moji rodičia sú už na dôchodku tak viac býva u nich.Druhy starý rodičia ešte pracujú.Moja mama už je predsa staršia a nevládze toľko behať za vnučkou,má aj nejaké zdravotné problémy.No švagriná to nechápe aj tak stále k nim dáva dcéru.Horsie je že malej chýbajú rodičia a má radšej starých rodičov keďže ony sa o ňu starajú od bábätka.Neviem ako vyriešiť túto situáciu?

syslik81
26. feb 2024

oni dieta nechceli povedali to jasne ale rodina prehovorila.. tak hold nech sa rodina stara , prepac ale aj ta rodina mala mysliet dopredu a nie ze sa zmenia hodnoty .. hold dieta trpi za rozhodnutie dospelych a nielen rodicov ale i starkych

mabenn
26. feb 2024

Ty tuto situaciu nevyriesis, ani ju riesit nemas. Tito ludia "podpisali" spolu velmi zlu zmluvu a vsetci na to doplatia. Tak to chodi na svete.

autor
26. feb 2024

@eva112014 Nie nezávidím,ja som si spravila deti keď sme boli s manželom zabezpečený a keď sme sa na to cítili že áno dáme to bez pomoci keďže sú to naše deti.So starkymi majú pekný vzťah aj keď sa malo vidia no volajú si spolu a cez leto a sviatky chodíme k našim na dlhšie,tak si rodičia užijú vnúčatá.
@hipuska Rodičom to vadí a nie nepomáhajú im nič

januska12323
26. feb 2024

Keby to rodičom vadilo tak to dieťa pekne krásne donesú k matke domov a nech sa stará.

sasesoe
26. feb 2024

Autorka, pýtaš sa, ako to máš vyriešiť Ty? Píšeš, že žiješ v zahraničí. A brat chodí tiež do zahraničia robit. Tak zlaďte si to zahraničie na rovnaké mesto a pomáhajte si navzájom. Môžete si potom k sebe vziať i rodičov a dozoru vám na deti v rámci možností a sil

nataly420
26. feb 2024

Nech si zaplatí opatrovateľku

domi2425
26. feb 2024

Necitala som celu diskusiu, iba par komentarov ale preco sa tu obhajuje nazor ze oni ju vlastne donutili a maju sa teda starat ? Ako ju prosim vas mohli donutit ? Ved keby to dieta vyslovene nechcela, tak babky ani nevedia ze nejake bolo, ale hadzat zodpovednost na druhych ludi ze ju k niecomu prinutili je poriadne mimo. A ze sa starali do nej? Kazdy sa stara len po hranicu po ktoru ho pustime.
Autorka ty to nevyriesis nijako, len sa budes zbytocne trapit. A starky sa bud budu starat dalej alebo si dupnu ze stacilo, ale to ty nijako neovplyvnis.

cookie29
26. feb 2024

V prvom rade ju vyriesit nemozes, nie je to Tvoj problem. Tak ako potencialne prerusenie tehotenstva nebolo problem starych rodicov ale LEN a LEN rodicov. Ono sa to lahko povie, ze pomozeme... a aspon vidis, ako to dopadne. Preco potom Tvoja mama slubovala, ze pomoze? Asi dufala, ze svagrina zmeni nazor, ked uvidi dieta? No zjavne nezmenila... smutne ale realne, ona to dieta podla vsetkeho nechcela. A brat ze si nevie so zenou urobit poriadky??? To je vtip? Su obaja rovnaki rodicia, nie? Takze ak chce brat nieco riesit, tak co takto sa pekne vratit na SLovensko a najst si tu robotu a starat sa o dieta? Realne?

Poznam v blizkom okoli, mladi si urobili dieta. Opatruju ho stari a prastari rodicia a dieta vlastne ani nevie, kde ma domov. Prehadzuju si ho ako pingpongovu lopticku. A mlada beha po zabavach a ocinko vyspava po nocnej; vsak babka s prababkou postrazia a kedze to tak perfektne funguje, tak uz maju aj druhe....

domkakvet
26. feb 2024

Ty s tym nic neurobis, je to medzi nimi.

ibatanecnica
26. feb 2024

@kikulienka94 lenze oni to dieta nechceli. A to je podstatne velky rozdiel.

kristinka92
26. feb 2024

Ale prosím ta…. že babka neuvidí vnuca?? To sa vyhráža?😂Ona? Žena ktorá sa ani o svoje dieta postarat nevie/nechce? Veď to by sa jej tvoja mama mohla tak vyhrážať že sa jej starať o dieta nebude…a nie opačne. Svagrina je ta ktorá sa o vlastne dieta starať nechce, to pracuje aj cez víkendy že ani ten víkend si nenájde na vlastne dieta?

domi2425
26. feb 2024

@ibatanecnica ved ked ho nechceli mat tak babky ani o tom nemuseli vediet ze bola tehotna, hadam su dospeli ludia zodpovedni za seba a svoje rozhodnutia a nie teraz sa vyhovarat ze oni ich vlastne donutili mat dieta.. to sa ako da donutit k niecomu takemu ?

ibatanecnica
26. feb 2024

@domi2425 tak ze ta prehovoria aby si nesla na potrat. Nedeje sa to? Bezne. A potom sa o tie deti nema kto starat

autor
26. feb 2024

@kristinka92 Cez víkendy má voľno no to chodí s partiou von a potom dospava čo nespala v noci.

klara351
26. feb 2024

@domi2425 Nemuseli donutit. Staci vyvolavat pocit viny recami o vrazdach, naslubovat, ako budu pomahat a starat sa. Ak je niekto mlady a nevie si poradit staci to. Len potom sa uz sluby zjavne tazsie plnia.
Autorka, mozno aj svagrina by mala radsej deti, ked bude zabezpecena, mozno aj s niekym, kto bude s nou. Ale nechala sa presvedcit aj tvojimi rodicmi, aby zila takto.

kristinka92
26. feb 2024

Tak okamžite nech sa začne starať. S prepáčením prechrapat sa vedeli, tak nech sa aj starajú. A ešte mat tu drzosť hovoriť o druhom dieťati….to zase komu dajú na starosť??? Vykrikovať že ich odhovorili od potratu? Tak v prvom rade si mali davat pozor a keď už sa stalo mali si to dvakrát premyslieť čo budú robiť a ako sa k tomu postavia, ako dospeli ľudia.

ibatanecnica
26. feb 2024

@kristinka92 v prvom rade sa druhi nemaju co starat do toho ako sa par rozhodne.

domi2425
26. feb 2024

@ibatanecnica
@klara351 Mate pravdu zeny, len si myslim ze dospely clovek si vie spocitat 2 a 2.. Ja som tehotna a vsetkym som tuto skutocnost oznamila, ze bude dieta. Nikoho som sa nepytala co mam robit, to bola pointa co som sa snazila povedat.. ze naco sa vlastne pytala a radila s okolim o takto zavaznej veci, ktora je v prvom rade na jej pleciach.

ibatanecnica
26. feb 2024

@domi2425 mozno sa.neradila iba to oznamila a rodina zacala tlaky.

domi2425
26. feb 2024

@ibatanecnica vsak toto ze oznamit mala uz s istotou🤷🏻‍♀️darmo uz teraz rozmyslat, kto ovplyvnil alebo nie, matka je ona nikto iny, ani starki nebudu vecne a potom sa to na koho hodi ked sa nebude mat kto o malu starat?

klara351
26. feb 2024

@domi2425 Tak mala max 18, podla toho, co pisala autorka bolo to este nevyburene dieta, chodila sa opijat, asi este na skole. V tomto veku ides za rodicmi s takymito vecami a nechas sa lahko ovplyvnit, mozno ani nemas na vyber, ak nemas peniaze a oni ti s potratom nepomozu.

jankasmejka
27. feb 2024

A kam by potom švagriná zadarmo dávala dcéru, keď by babky povedali ...nie...? Tomu neverím, sú to len vyhrážky.

sense
27. feb 2024

Nuž ak to rodičom vadí treba povedať synovi ze pomôcť je jedna vec a suplovat rodičov druhá. Nech si nájde otec dieťaťa prácu tu a budú sa striedať pri dietati

vroni
27. feb 2024

Ja sa tej mladej vôbec nečudujem. Zostala, sama ešte decko, tehotná, rozhodli o nej, že potrat nie a všetci pomôžu a keď je dieta tu, tak otec zdrhne ako zajac, starí rodičia sú zrazu preťažení a všetko to, čo presne nechcela má zrazu doma. O desať rokov by sa možno zasmiala a mavla rukou. Teraz evidentne necháva starých rodičov dodržať slovo. Áno, detinské s hlúpe. Ale ocakavatelne. Nezmení sa na tom nič. Majú presne to, čo chceli.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
morgane1975
27. feb 2024

Kks to je ako keby som čítala o svojom bratovi a jeho žene. Len akurát ona uz bola stara dievka keď sa vydávala. Skoro 40 ročná. Môjho brata dokopala k svadbe. Keď sa jej narodil prvý syn, totálne jej preplo, nemala pekného slova na moju mamu, neskôr už aj do mňa sa začala navazat. Teraz pri druhom sa totálne jej neschopnosť prejavila. Moja 70 ročná mama jej chodí upratovať, pomáhať, lebo milostivá pani inžinierka je unavená!! Na urážky sa zabudlo. Ja som odmietla túto ich hru a som ta najhoršia! Ta špina si stále najde dôvod prečo nemôžem vidieť bratove deti. Vidim ich tak trikrát do roka. A to bývame v susednom meste. Moja mama sa jej podklada a fakticky jej robí slúžku, len aby videla deti. Takže ja by som tiez potrebovala poradiť čo s tým, lebo tisíckrát som mame hovorila nech zo seba nerobí slúžku ženskej, ktorá ju okydavala a povyšovala sa nad našu rodinu. A to ani nehovorím, keď niečo dám jej deťom, cena je prvé čo ju zaujíma. Hlavne že ona mojim dá dvojeurové cukríky a od nás čaká dary typu bicykel alebo elektronické autíčko. 🤷‍♀️ lebo ona je viac, ona je na úrovni a my mame byt radi že sa vydala do našej rodiny. Taký je názor celej jej posahanej rodiny. 🤮🤮🤮

ibatanecnica
27. feb 2024

@morgane1975 a mama čo na to? Prečo tam stále chodí?

morgane1975
27. feb 2024

@ibatanecnica kvoli deťom aby ich videla. To mi stále povie. Vidim aká je nešťastná z toho celého. Predtým aj povedala že nebude lenivej chodiť pomáhať lebo nevládze. Ale teraz tam chodí skoro každý deň. Ja som tam minule išla že na návštevu, ani mi neotvorila švagriná. Že vraj nepočula zvonček. Potom zase boli deti choré, potom zase nepočula a takto dokola. Nevadí. Karma je zdarma. Tak som povedala aj mame.

ibatanecnica
27. feb 2024

@morgane1975 aké veľké sú deti? Na mieste tvojej mami by som na ňu kašlala a ak sú deti už väčšie, dokážu prísť k babke aj samé

morgane1975
27. feb 2024

@ibatanecnica starší chodí do školy, mladší sa teraz narodil, keďže moja mama perfektne fungovala už pri prvom, tak si urobili aj druhé. A to nejde o žiadnu mladú nevyburenu babu, ale vyše 40 ročnú dospelú ženu! Doma ma binec ako v chlieve a mama tam chodí pomáhať, lebo milostivá nevládze. 🤦‍♀️ jej rodina jej nepomôže nič, stále iba moja mama. Keď moja mama nenavarí, tak sú na rozkoch, salame a pizzi.