Švagrovci kopírujú našu svadbu. Ako reagovať?
Ahojte, neviem ako ani reagovat, mojho manzela sestra chce kompletne vsetko chce skopirovat z nasej svadby. Nas fotograf, DJ, nas kameraman, dat nasu pani ktora nam peikla kolace aj tortu, firma kde sme si dali urobit oznamenia tak uz aj oni si davaju, vino maju odtial kde my, proste oni fakt komplet vsetko idu skopirovat. Pritom my sme si vsetko sami zhanali, vybavovali, skoro rok. A oni zaziju nasu svadbu (asi schvalne na to cakali) a potom vsetko skopiruju jednoducho : Daj nam kontakt na toho a toho co ste mali na svadbe. Ake lahke a vybavene ! Neviem , ci sa opravnene hnevam? Ako chapem ze surodenci by si mali pomahat, ale pre mna je to moc, takto vsetko komplet skopirovat. Este aj toho isteho DJ co sme mali my. Mali sme aj pre deti take rozne atrakcie, animatorov, este aj tych chcu dat presne to iste 😫Uz sa hned pýtala ze ci jej neposlem návrh detskych omalovanok. no proste komplet vsetko. Hnevam sa opravnene ? Preco si nemozu oni urobit svoju vlastnu originalnu svadbu? Uz len dufam ze si nevesta neda este aj presne tie šaty čo som mala ja. ach. Ešte aj menu idú kopirovat, uz sa pýtali aké menu sme to vlastne mali my ??? A idú dat tiez take kombinacie. Este aj do vecerneho bufetu sa pýtali ze co sme to v nom vlastne mali, ako keby si sami nedokazali nakombinovat jedla do tych debien. My sme nemali predjedlo, rovno polievku, tak idú aj oni dat rovno polievku… Ešte aj svadobnú kyticu chce dať urobiť tam kde ju dával robiť moj muz, este presne také kombinacie kvetov a farieb… Čo sa ešte viac dá skopirovat? 😫 Mali sme autobusy, také minibusiky, ktoré prevazali hosti, už hneď kontakt na toho majitela chceli ( pritom sa tazko zhanal a on si vybera zakaznikov) ale hneď davaj kontakt a majú všetko na podnose prinesené. Neviem, ci to hneva len mna
mas moznosti- nedat kontakty, byt za dospelu a hodit to za hlavu , byt dospelejsia a normalne jej povedat ,preco chce kontakty ked sa jej nepacilo... nechat to vybavit muza... alebo sa tozculovat na konovi hrat sa na dolezitu a prd vybavit .. a ze dali 40- dali kolko mali ... ona asi vie preco ta nema rada -staci par sprav tu co si napisala a vela zien ma rovnaky nazor na teba ako ona
plne chapem, mas protivnu lenivu svagrinu....moja mi ukradla navrh na pozvanky...ok mali svadbu skor tak som napokon dala urobit uplne ine originalnejsie. Ber to tak vy ste mali svoju originalnu svadbu a ona ide len kopirovat..je to trapne a ubohe... ak jej nechces davat kontakty tak jej povedz ze nie, nech si zhana sama, ved uz je dospela nie dieta. ja som tiez pytala od roznych ludi rozne kontakty, aj od svagrinej (mali sme rovnakeho kameramana aj s fotografom (pracuju spolocne a mali dobre ceny 🙂 ), a dj to uz si nepamatam)
Chce to nadych, vydych, a prestat sa trapit, ublizujes tym sama sebe. naviac na jej svadbe jej tiez mozes dat tych 40€ a ked budu cakat chlapceka dat ruzove body po dcerke, v pripade ze budu mat dievcatko tak jej daj to modre od nej s tym ze si predpokladala ze ked ona davala vasemu dievcatku modre tak tym padom, by chcela modre aj ona ;) naozaj takym pristupom skodis sama sebe. viem, je to tazke ale ked ona bude kopirka, tak o nej sa bude rozpravat ako o tej co je neschopna a vsetko vedela len skopirovat
@h2 súhlasím aj s tebou, ale ale aj s
@doriiis autorka by si mala prestať namyslat, ze je stredobodom vesmiru🤦♀️
A tam nejde o žiadnu blbú svadbu, ale o to, ze tie 2 sa nemajú v láske, ti je všetko. Mimo to, ja som sa z kamošiek vydávala ako prvá, a všetky ďalšie vždy v niečo kopírovali tu predošlú... všetky sme to brali uplne v pohode 👌
@vikiki29 Nepochopila si. Tu nejde o to, že švagriná chce mať lepšiu, väčšiu, drahšiu a luxusnejšiu svadby a autorka by to nevedela prežiť. Táto švagriná chce mať presne do bodky takú istú svadbu, ako autorka a očakáva od nej, že jej dá všetky kontakty (bude to mať bez práce, na rozdiel od autorky).
@syslik81 Ona ma nema rada od zaciatku co sme spoluzacalichodit, pritom ja som jej nic neurobila . Ona vela bola v zahranici cize kontakt sme ani velmi nemali. Vzdy vsak poznamenala, ze ja som z “horsej rodiny” nez oni, lebo moji rodicia su “chudobnejsi”, ze naco si berie mna z nizsej vrstvy a podobne veci. Vas by to nezabolelo? Ved to je vlastne v pohode 😍
Však sa jej opýtaj načo chce tie kontakty keď celá svadba bola na hovno?
Tak buď hrdinka a povedz jej narovinu, čo si tu o nej popísala. Že jej kontakty nedáš a prečo kopíruje vašu svadbu? Tu budeš kydať a jej nepovieš nič. Jej brat, tvoj manžel vie o tvojich pocitoch voči jeho sestre?
ešte k tým peniazom sa musím ozvať ... my ideme teraz na svadbu švagrovi a dávame mu do obálky tretinu z toho čo dal on nám... presné sumy sa mi písať nechce... dôvod? nemáme ani taký plat ani takú životný situáciu aby sme sa vedeli vyrovnať jeho štedrého daru ... v živote by ma nenapadlo že by sa kvoli tomu na nás mal nahneval a riešiť to... asi by mi z toho bolo aj smutno... som si 100%istá že keby prídeme aj bez obálky povedal by si že je v prvom rade rád že sme tam
Ak citis nejaku krivdu ci hnev tak jednoducho. Prepac ale ja s tebou nemam co riesit. Ak je to tvoja svadba (na tej nasej sa ti nepacilo) tak si ries veci sama.
Vztahy sa este viac zhorsia. Zazijes este kusok ohovarania a potom da (mozno navzdy) pokoj.
Ak s tym proste nie si ok tak to normalne povedz. Ulavi sa ti.
Ja by som bola rada, že moja svadba bola super. Ďalšia vec keď je všetko overené určite by som si vypýtala všetko aj ja. Ja som si tiež všetko zháňala sama v cudzej obci a bolo to ťažké nič overené. A viem ako som sa narobila. Preto rada vždy pomôžem. Keď nepomôžem neublizim a tak sa riadim celý život. Ja som potom kľudná neprajem nič zle. Treba dopriať a neriešiť. Budeš aj ty šťastnejšia. Keď to tu tak čítam ja som veľmi tolerantný človek🤣🤣🤣
Ja by som bola rada, že moja svadba bola super. Ďalšia vec keď je všetko overené určite by som si vypýtala všetko aj ja. Ja som si tiež všetko zháňala sama v cudzej obci a bolo to ťažké nič overené. A viem ako som sa narobila. Preto rada vždy pomôžem. Keď nepomôžem neublizim a tak sa riadim celý život. Ja som potom kľudná neprajem nič zle. Treba dopriať a neriešiť. Budeš aj ty šťastnejšia. Keď to tu tak čítam ja som veľmi tolerantný človek🤣🤣🤣
No na švagrinú píšeš, že nemáte dobré vzťahy ale podľa tvojich slov ty tiež si nijako k zlepšeniu vzťahov neprispela. Ty tiež zrejme budeš švagriná snov. Veď keď nechceš kontakty dávať tak nedávaj, normálny ľudia si pomáhajú nie len v rodine ale aj priateľom a známym
@snugglingduckling Oni zarabaju viac nez my, ona sama zaraba 3 tisic eur v cistom, a svojmu vlastnemu bratovi dala 40 eur do obalky. Na promocie mu nedala nic. Moj muz , ktory zaraba menej nez ona, jej dal 500 eur na promocie a planuje im dat tisic eur na svadbu. Pritom moj muz sam uznal, ze ona mi cely cas robi zle, aj uz od neho dostala nalozene, ze nechape naco chce kontakty ked potom celu nasu svadbu ohovarala. Ale aj tak jej da peniaze lebo sa to patri ….
@matullienka Ano normalni ludia si pomahaju, avsak zaroven sa neohovaraju po rodine, nevysmievaju sa z rodiny svagrinej ze ma chudobnych rodicov, a podobne hlasky.
Ja nechápem načo jej teda dávaš všetky kontakty,nepáči sa ti to tak povedz nie ,zháňajte si
zober si z toho to, ze tvoja svadba bola super, ked ju niekto chce kopirovat 🙂
@doriiis podla teba je normalne povedat na niekoh že neber si ju za zenu lebo ona nie je z dobrej rodiny, ma chudobnych rodicov? Toto povedala na mna mojmu muzovi. Podla teba to nie je kravske spravanie? Asi si fakt taka ista.
Ja neviem, ale ved to ze chce kontakty neznamena predsa ze svadba bude skopirovana. Ved predsa ta cukrarka snad vie upiect aj iny vyber a kombinacie zakuskov ako ste mali vy, DJ vie tiez zahrat upne iny vyber piesni ako ste mali vy, kvetinarstvo tiez vie robit xyz kytic. Ja neviem, mbe vobec nepride ze chce vsetko vyslovene skopirovat podla vas. To potom v nejakom malom mestecku, kde su 1-2 poriadni kameramani, alebo jedno kvalitne kvetinarstvo, 1-2 poriadne cukrarky a 1-2 reklamky su vsetky svadby skopirovane a rovnake 🙄 A mozno svagrina chce len kontakty. Nikde nie je napisane ze prave tie vyuzije a oslovi ich. Mozno len nahana viacero moznosti. Ktovie co nakoniec vyberie, kto bude vobec z tych "tvojich" kontaktov vtedy mat cas a pod. Skratka, urcite ta jej svadba nebude rovnaka aj keby jej vsetko robili tie iste agentury ako tebe. Ale inak, 40e bratovi do obalky dat na svadbe je dost od veci. Hlavne ked maju dobre prijmy. Asi je trosku dost lakoma. No, obidve ste zjavne take malomestiacky by som povedala.
Strane to prežívaš. Väčšina hostí si z tvojej svadby už bude pamätať veľké toto ….
Si myslíš že ľudia držia v hlave akú si mala kyticu? Alebo či si mala korunku na hlave? Alwbo že ste nemali predjedlo ale hneď polievku? Cukrarka mize upiecť úplne iné zákusky a aj tortu? Fotograf mize vybrať iné miesto na fotenie? Kuchárka môže urobiť iné masko….,,,
Uplna Drama Queen.
PS: ak tá tak serie tých 2x 20 eur tak urob to iste a buď spokojná
@lauruska_sumienka Dakujem ! a ako si reagovala ked ti ukradla navrh? Akym sposobom ho ukradla
Autorka nepríde ti,že si taká istá ako tvoja švagriná? Ona povedala,že si chudobná a ty sa tu ofukujes kvôli 40 € v obálke.Kazdym ďalším komentom len ukazujes,že si úplne rovnaká ako tvoja svagrina

@doriiis Ty by si dala svojmubratovi 40 eur ? Samozrejme ak by si zarabala 3 tisic eur v cistom ako ona.
@nelca84 Ty by si ponukla kontakty osobe ktora ohovarala ako na hovno bola tvoj svadba? Este aj na kolace povedala ze su prilis sladke. Tak naco chce tu istu pani na kolace ?? Ked jej nechutili?