Svojho muža už nemilujem

poraditsa
5. dec 2020

Poznate to? Ako take zvladate? V nasom vztahu uz bolo dost hadok (ohladom jeho matky) a tym, ze si Ma nikdy nezastal, klamal mi v prospech matky, nikdy so mnou pred nou nedrzal, tak Ma to vnutorne ubijalo a tym, ze uz vela takehoto sa opakovalo, uz ho nelubim. Mame spolu jedno dieta a druhe na ceste Ale ja si neviem predstavit tohto muza opät lubit a myslim, ze az ked jeho matky tu nebude, Bude konecne ako na byt. Rozvadzat sa nechcem kvoli detom a on taktiez nie. Da sa takto dlhodobo zit? Poznate to?

poraditsa
autor
5. dec 2020

Nemulujem svojho muza

miadi
5. dec 2020

Nepoznam to ale ked si myslis ze smrt svokry vsetko vyrieši si na omyle. Chces snim ostat tak si zariad aby sa vam svokra nesmiesala do života, ked vies ze on sa za teba nepostavi tak sa sama chran a vyhybaj sa situaciam kde by si potrebovala jeho podporu aby stebou drzal. Vyhybaj sa konfrontacii pred svokrou nic neries nechaj si to na doma.

miriam11
5. dec 2020

@poraditsa ani ja nelubim svojho muža. Žijeme spolu kvôli deťom. Žijem len pre ne. Zvykla som si. Muži mi prídu takí... na to nemám ani pomenovanie, takže žiadny vzťah nehľadám ďalší. Vyhovuje mi to tak, ako je. Podnikám, veľa prace ma zamestnáva a nemám čas riešiť hovadiny.

poraditsa
autor
5. dec 2020

@miriam11 ani mna nezaujimaju iny muzi a viem si bez nich predstavit zivot. Vidim to uz tak, ze len vztah matky a deti je jediny laskyplny.

poraditsa
autor
5. dec 2020

@miadi ako si to zariadit aby sa nam nemiesela, ked furt za chrbtom spolu vyvolavaju a vsetko riesia? Je to ako keby bol s nou zenaty a nie so mnou. Ich vztah znicil nas vztah.

heleninamama
5. dec 2020

@poraditsa Dá sa tak žiť. Poznám také osudy. Budeš frustrovaná, vnútorne prázdna a postupne ťa pohltí pocit smútku, krivdy, nespravodlivosti z toho, že ťa život o niečo dôležité obral.
Možno budeš hádavá a vyrývačná, možno začneš piť, možno sa budeš dusiť depresiou a plačom, samozrejme v súkromí. Na pohľad budete predstierať šťastie.
Ale dá sa to - vydržíš, hlavne, ak si neschopná postaviť sa na vlastné nohy a riešiť si svoj život sama, ak sa bojíš a brzdí Ťa myšlienka, že si už nikoho nenájdeš, ak nemáš kam ísť, ak nemáš peniaze, rodinu a potenciálnu prácu do budúcnosti...
Ešte je tu možnosť, na Modrom koníku veľmi obľúbená, upnúť sa na deti, rodiť ich do nefungujuceho vzťahu, starať sa o ne viacmenej sama a občas ponariekať na sociálnej sieti, že chlap si Ťa nevšíma že Tvoje potreby ho nezaujímajú, že Ti nikdy nedal najavo, ako mu na Tebe záleží, že si u neho nikdy nebola na prvom mieste.... A časom to správanie začnú deti kopírovať. Aj im dáš všetko (lebo si nimi budeš mylne riešiť vlastnú prázdnotu) a pocit spokojnosti a radosti zo života nepríde.
Možno muža časom podvedieš. Alebo on Teba - podľa toho, kto bude mať prv príležitosť. Možno sa budete vzájomne žrať celé desaťročia a raz Vám deti vykričia, ako ich to poznačilo a budú žiť podľa rovnakých vzorcov.
Problém nie je svokra, ale Tvoj muž. Pokiaľ si on neuprace vo vzťahu, lepšie nebude. Otázka je, či mu za to stojíš - to si treba vydiskutovať. A začať sa správať ako dospelí ľudia. Ale obaja, toto sama neopraviš.
A čakať na niekoho smrť (aj keď je to svokra) je zvrátené. Možno aj zomrie a Ty zistíš, že muž je rovnaký a Tvoje city k nemu sa nijako nezmenia.
Osobne to našťastie nepoznám, ale bývalá kolegyňa takto čakala 15 rokov, v spoločnom dome, s dvomi deťmi a až vážne zdravotné problémy ju donútili podať o rozvod. Ako povedala: Všetky závažné kroky v živote sú v podstate jednoduché a bezbolestné, zdĺhavé a bolestivé je len odhodlávanie sa k nim.

terezka1947
5. dec 2020

Otazka je este jedna....neziarlis na svokru?
Naozaj je iba v nej problem?

777januska777
5. dec 2020

@poraditsa ale pozor nato, aby si nebola ako tvoja svokra. Mas k tomu veľký nabeh, ked ako tvrdíš, iba vzťah matky a deti je laskyplny. Často to tak dopadne, ak ma žena zle manželstvo alebo je sama, tak sa upne na deti a keď tým deťom pride do života niekto iný, tak matka sa ich nedokáže vzdať.

miadi
5. dec 2020

Tvoj muz sa musi naucit svojej mame o vas nehovorit osobne veci. On je koren problemu. Neviem ti poradit ako to docielit Lebo mm je opak tvojho on sa so svojou mamou bavi minimalne Lebo ju pozna a ona chce vsetko riesit na co on nema chut. Ale to je asi Proste ina povaha a iny vztah ako maju tvoj muz s jeho mamou.

poraditsa
autor
5. dec 2020

@terezka1947 hm, dobra otazka. Ako to zistit ci na nu neziarlim? Neuvedomujem si ziarlivost voci nej Ale zlost. Zlost za to ako za chrbtom na mna spinavo synovi vypisovala uz od zaciatku, ked Ma este vobec nepoznala. Na toto ako na mna vypisovala, som Ale prisla az ked sme uz boly zobraty.

poraditsa
autor
5. dec 2020

@777januska777 take by Ma ani vo sne nenapadlo pretoze ja si myslim, ze by som sa tesila z stastia v laske mojich deti

terezka1947
5. dec 2020

@poraditsa vied,to nebolo rypanie. Ale otazka. Mozno ziarli na teba,mozno.ty na nu....
Co bolo,bolo...uz skus nespominat.
Rodicia tiez vselijak zvladaju odchod dietata....
Aj my,zeny,niekedy zbytocne tuzime po.jedinecnosti pri muzoch a potom.im nedovolime nc,co s ich rodiny tyka,za to svoju rodinu mu nutime.

janulka1802
5. dec 2020

Tiež si myslím, že smrťou svokry sa žiadna láska nevráti. Chyba je v Tvojom mužovi, ak sa Ťa nezastane. Nie je pravda, že ozajstná láska je len k deťom. Myslíš si to, lebo s manželom nie si šťastná. Nie je nič krajšie ako láska medzi partnermi. Len tu na mk sú deti pre mnohé ženy malí bohovia, hoci je to nesprávne. Deti máme pri sebe len pár rokov, ale manžel ostáva do smrti, na celý život. To si mnohé neuvedomujú a keď deti odídu, zrazu precitnú, že s mužom sú ako dvaja cudzinci. Choď k psychologičke, vyrozprávať sa, daj si nejaký časový horizont a potom to rieš ďalej. Ale prežiť život len tak v nejakej bubline je hrozná predstava... Ja by som to nechcela.

miadi
5. dec 2020

@poraditsa asi tvoj muz nie je stastny ked sa na teba msmke stažuje.

777januska777
5. dec 2020

@poraditsa ale takéto matky si nemyslia, ze svojim deťom škodia, ony to nevidia. Ony si myslia, ze im chcu len pomôcť, lebo na druhom vidia veľa chyb, oveľa viac ako na ich dieťati. To máš ako keď sa bije tvoje dieťa a iné dieta na ihrisku. Podvedome budeš na to druhe cudzie dieta nahnevaná, ze ubližuje tvojmu, ale to ze tvoje ubližuje neberieš až tak tragicky. To je normálny materinský inštinkt.
A zas tvoje deti nebudú len šťastné, budu mat vo vzťahu problémy, budu sa aj trápiť.

poraditsa
autor
5. dec 2020

@miadi on sa nestazuje Ale vsetko jej rozprava a ona chce vsetko riesit a potom te jej riesenia mi predklada na stol. Okrem toho bolo obdobie ked som na nu nadavala pred nim a pouzila na nu aj nadavky pretoze tato zena/matka sa nestarala poriadne o svoje deti a skor ju zaujimalo kam ist si zatancovat a s kym byt dokopy a to dlhe roky. Nemam ku nej ani Preto ziadnu uctu a keby ju pocujete co ako rozprava/mysli a to detinske spravanieeu nej, bo proste je to primitivna zena.

miadi
5. dec 2020

Tsk nech si vyprava sa zasmej a kasli na nu.

poraditsa
autor
5. dec 2020

@terezka1947 je ziarlenie na svokru to, ze mi vadi, ze moj muz jej vsetko rozprava a ked nie, tak ona mu da aj milion otazok len nech Ma 100% prehlad o vsetkom. Mne taketo velmi vadi. Je toto ziarlenie?

heleninamama
5. dec 2020

@poraditsa Všimni si vlastné slová: Vzťah matky a detí je jediný láskyplný.
Takto možno uvažuje aj Tvoja svokra. Možno mala tiež žiadny alebo zlý vzťah s mužom a tak sa upla na syna.
To sú tie vzorce správania, ktoré si nesú deti celý život a v dospelosti sa nedajú len tak zlomiť.
Ak Tvoj muž takto vyrastal, jemu príde úplne normálny vzťah s mamou, aký má. Ona je číslo jeden, jej dôveruje, s ňou rieši,s ňou súhlasí. Teba potrebuje len na to, aby si porodila deti a postarala sa o domácnosť.
Ak prežiješ vedľa neho (nie s ním) formálne manželstvo bez lásky, svoje deti presne takto osudovo poznačíš. A ani Ty to nebudeš vidieť a nepriznáš si svoju chybu - veď ich miluješ, žiješ len pre nich.
Si v mnohom rovnaká ako Tvoja nenávidená svokra. A preto si Ťa Tvoj muž vybral.
A koleso sa točí...

poraditsa
autor
5. dec 2020

@miadi aj ked sa to opakuje skoro kazdy den a to tak, ze ide s nou telefonovat do inej miestnosti aby som nepocula. Da sa takeho zvladnut a nejak vnutorne sa dokopat k ignoracii?

ivkazba
5. dec 2020

Rozvádzať sa nechceš kvôli deťom? No práve kvôli nim by si mala. Aký je to príklad pre ne, keď vidia ako žijú rodičia? Majú vidieť milujúcich rodičov. To čo vidia, to im príde prirodzené. Takto budú vidieť že je v poriadku žiť s niekým koho nemiluješ, že je v poriadku ak partner nestojí za partnerkou. Dá sa takto žiť. Ale mne je tvojich detí ľúto už teraz. Sú aj normálni muži, nechápem prečo toľko žien je tak hlúpych že žije s debilmi a ešte si nechajú urobiť ďalšie a ďalšie deti.

eliska13
5. dec 2020

@poraditsa pre tvojho muža to bude vždy mama inú nezažil.Mozes si o nej myslieť čo chceš aj ju neznášať nič nezmenis.Tvoj muž musí pochopiť, že čím bude menej svokra vedieť, tým lepšie pre Vás rodinný život.Nemyslim, že muža neľúbiš skôr si nahnevaná a, keď neľúbiš tak čo už narobis snáď si nemyslis, že v každom manželstve sú len dobre dni a láska.
Skús sa upnut na to, co je dobré, lebo, ak budeš mať stále v hlave svokru a všetky krivdy okolo nej dostane to obludné rozmery.
Môj muž nikdy nepovedal jedinú výčitku na svoju mamu nikdy a pritom mu veľmi ublížila a veľa ľuďom je taká svinska zla povaha.
Koľko máte rokov?sú také rodiny kde si denne viac x volajú riešia každý prd bol som tam a tam, idem sa najesť mama mu povie ok pozriem si televízne noviny a zavolám, keď deti okupete a o 3 hodiny volá znova čo je nového na pol hodinu takú svokru a muža ma moja kamarátka a tiež sa im to nezdá čudné, lebo tak žijú celý život.

poraditsa
autor
5. dec 2020

@heleninamama Ano upla sa na syna lebo ten druhy na nu uplne kasle a nemala oficialne vztahy, ale neoficialne ale to uz je jej vec. Nuz zhrniem Este jeden Fakt - keby nebolo jej prehnaneho zaujmu o syna a samozrejme zaujmu syna o nu taky, ze jej nevie povedat slovo nie, tak by nas vzrah bol ukazkovy. Potvrdil mi to aj manzel, ze je to tak a v poradni taktiez a poradna povedala, ze nevidi nas vztah na rozvod ale musi on zapracovat a zmenit vztah s jeho matkou. Minimalne zmenil Ale Fakt len minimalne.

terezka1947
5. dec 2020

@poraditsa mali by ste sa vela rozpravat....a mozno by on viac chapal teba,no a ty jeho.
Ja som tiez mala tazke srdce na svokra,casom som si uvedomila,ze vlastne.....ze ho ako otca chapem. A snazila som sa zmenit. Uz nezije,myslim,ze som sa naozaj zmenila a urobila vela aj ustupkov,aj kadecoho...najma kvoli manzelovi,kedze ho mal rad,ved jasne,ze otec je otec. Ale aj tak mam vycitky svedomia.
Myslim,ze trosku dospelo sa je treba pozerat na rodinu. Rodina su este stale aj rodicia,surodnci.
Alebo?ja,som sa skusila pozerat na svokra z pozicie toho,ze,raz bude svokra ja. A veru....dooost mi to orvorilo oci😁

eliska13
5. dec 2020

@heleninamama presne to som išla napísať aj ich vzťah môže byť výsledkom zlého manželstva a upnutím sa na syna.Radsej riešiť cudzie problémy ako svoje.Alebo im to príde úplne normálne vzťahy sú strašne komplikované môj sused chlap pred 50 tkou v práci riadi 60 clenny kolektiv, ale keď svokra zaveli stojí v pozore

poraditsa
autor
5. dec 2020

@eliska13 hadky sa zacaly az vtedy, ked som zistila ako hnusne a ti viac krat a dlhsiu dobu ona jemu o mne pisala. Vtedy v minulosti mi ani jej tekefonaty nevadily Ale ako som spoznala jej pravu zlu zakernu tvar, tak hadky u nas len kvoli nej. Mam k nej zlost a nenavist. Je to pre mna jedna odporna zena aj inteligencne a aj vzhladovo jej spravanim

poraditsa
autor
5. dec 2020

@eliska13
@ivkazba Nechcem rozvod kvoli malej aj preto, pretoze svojho otca ma velmi rada a je stastna ked sme vsetci traja pokope. A este poviem ine podstatne - vsetko okolo s partnerom je super, okrem jeho vztahu s matkou. Poradna to tiez potvrdila a on sa snazi menej tekefonovat, no ona nema problem mu zavolat a pravdaze on zdvihne. Mne to uz pripada niekedy aj tak, ze ona toto robi naschval aby nas postvala proti sebe, aby sme sa rozviedly a mala svojho oblubeneho synceka zase sama pre seba, aj financne. Takze ono keby nebolo jej, dovolim si tvrdit ze by bolo vsetko v poriadku...

heleninamama
5. dec 2020

@poraditsa Vzťah matka a syn v takejto podobe je jeden z najsilnejších, obojstranne a nedá sa zlomiť len tak. Ber to tak, že oni sú obaja chorí - toto hovorí moja kamarátka, ktorá je vystudovaná psychologička a čo - to už zažila. Niekedy nie je iná cesta, ako odísť z takétoto trojuholníka. A deti do toho nepleť, otec bude navždy a ešte len uvidíš, aký.
Najlepšie by Ti poradili ženy, ktoré takéto manželstvo zažili/žijú.
Ale jedno Ti poviem: Ty si zrejme nikdy nezažila ten pocit, že si pre muža jediná, že ťa miluje najviac ako sa len dá, že kvôli Tebe prejde aj pol sveta a postaví sa proti všetkým. Ak to raz spoznáš (a je to ako droga), pri tomto mamičkárovi ťa neudržia ani deti ani reťaz 😂.
A pochopíš, že láska k partnerovi je úplne iný a vyšší level ako cit k deťom.

poraditsa
autor
5. dec 2020

@heleninamama hm, pravdu povedat taky co ma nosil na rukach mi isiel tym len na nervy. Nie som typ zeny, ktora potrebuje takuto prehnanu pozornost od muza. Take by Ma skor dusilo.

777januska777
5. dec 2020

@poraditsa ked ti vtedy telefonáty nevadili a začali ti až teraz, tak asi bude chyba aj na tvojej strane. Chápem ono to zamrzí ak nas ten druhy nema rad, co teda svokra asi nemá, ale tvoj muž si ta aj tak vybral aj tak je s tebou. To je myslím si, ze dosť dôležitý fakt, na ktorý nesmieš zabúdať. Podla mňa tvoj muž bojuje sam v sebe, ale aj sa snaží chrániť matku, ak na ňu stále utočiš. Za mňa ak chceš z tohto vyjsť dobre a mužovi ukázať pravú tvár jeho mami, tak prestaň na ňu útočiť, prestaň útočiť na ich vzťah a o jeho mame hovor len v dobrom. To je jediná cesta ako to dosiahnuť, lebo ak ty budeš nadávať, tak on bude mamu vždy chrániť a iba mu potvrdíš všetko zle co na teba jeho mama hovorí. Otoc sa a začni bojovať rozumne a nie len mlátiť okolo seba, lebo tým nedosiahnes nič.