icon

Svokor

lyzzy
5. júl 2014

Ahojte maminky.Je to tu.Potrebujem poradiť a zároveň sa vykecať.
Píše sa mi o tom ťažko a už nechcem plakať kvôli tomu a tak to skúsim zhrnúť.Priateľov otec,s ktorým sme neudržiavali žiadny kontakt podal návrh na súd o stretávanie sa s maloletým teda jeho vnukom.Tak sme išli za ním aby ten návrh stiahol,že sa teda na tom stretávaní nejak dohodneme.Aj keď neradi ale nechceme nášho syna vystavovať súdu a psychologičke a tak.To by ešte aj bolo ok ale my nemáme peniaze na právnika a všetky tieto veci a naopak svokor má peňazí dosť a každého by podplatil len aby dosiahol svoje.Takže ten súd by sme aj tak nevyhrali.Ale to je na dlho.Svokor je chorz clovek a manipulator.
V pondelok teda ideme za ním sa dohodnúť na tom stretávaní ale ja furt rozmýšľam či nerobíme chybu....či by nebolo lepšie ísť na ten súd.
Stretli ste sa niektorá s tákýmto niečím?
Ja viem,že je to napísané chaoticky ale som v takom šoku a strese že mám čo robiť aby som sa nezosypala.

Strana
z4
svetluska82
5. júl 2014

@lyzzy svokor nema pravo stretavat sa s vnukom.... Na sude podla mna nepochodi.

lyzzy
autor
5. júl 2014

@svetluska82 ....ano,ale on ma peniaze,styky a pravnicku ktora ho uz vysekala z inych pruserov

svetluska82
5. júl 2014

@lyzzy no tak prinajhorsom mu bude dovolene sa stretavat raz za cas. Bol by to u teba taky problem?

lienka.7
5. júl 2014

@lyzzy
pises, ze je to PRIATELOV otec....cize cudzi clovek - nie rodina....to by si aj ty potom mohla dat navrh ze chces napr. susedkynu dceru vidat....choreeeeeeee ☹ ☹ ☹ ☹
podla mna na sude nepochodi.

lyzzy
autor
5. júl 2014

@svetluska82 ....stretavat nie ale on podal ziadost v tom zmysle ze by si ho braval na jeden vikend v mesiaci.....na vianoce tri dni a jeden tyzden v lete.....isiel by s nimi na dovolenku

lyzzy
autor
5. júl 2014

@lienka.7 ...ja viem.ALE ako som uz pisala....on dokaze spravit cokolvek aby dosiahol co chce

svetluska82
5. júl 2014

@lyzzy podla man nepochodi...A priatels a s nim nevie dohodnut? Vy mu nejako branite v styku, ked to chce riesit takto?

moni244
5. júl 2014

@lyzzy to je divné, to som ešte nepočula, ako keby to bol otec malého, dobre, ale starký? on nemôže vycestovať len tak s krajiny bez tvojho súhlasu, či? Keď mu nedáš pas malého, tak má smolu, čo sú toto za choré nápady?

simca06022011
5. júl 2014

podla mna sa vykaslite na svokra, nechodte tam a chodte pekne na sud. O syna sa starate, ak tam nechodite mate na to dovod a nikto vas nemoze nutit. Nie je to jeho dieta... a este aby mi niekto diktoval s kym bude moje dieta na vianoce atd, taku by som mu jednu flasla, ze by ho otocilo 5x... boze to su teda veci... pardon, torchu som sa vytocila... brrr

martina28p
5. júl 2014

pokial vy mu nedáte súhlas,tak na dovolenku ho brať nesmie,vy ste rodičia a neviem si predstaviť,že by súd prisúdil dieťa starému človeku....

lyzzy
autor
5. júl 2014

@svetluska82 ....ano my sme proti tomu aby sa stretavali.Svokor tyral frajera ked bol dieta,bil jeho mamu a rozne ine chore veci.Doteraz sme dokonca byvali v jednej mestkej casti a vobec sme sa nestykali.A on si zrazu po skoro styroch rokoch zmyslel ze ma nejake starootcovske prava.Frajer je na tom podobne ako ja....uz nevladze ani on.
@moni244 ....no on je chory....no nie nemoze ale on je schopny nas za to zazalovat.

lyzzy
autor
5. júl 2014

@martina28p ....on ho nechce do starostlivosti on chce len aby sa s nim mohol stretavat.
@simca06022011 ....rozmyslame nad tym ale neskutocne sa bojime.Byvame totizto u nasich a este aj ich tomuto vystavit.

pribinak
5. júl 2014

Určite by som na sud šla, akože dost by ma rozhodnutie v neprospech rodičov prekvapil, aké ma argumenty? Toto sa vymáhať sa len veeeelmi ťažko

stefka33
5. júl 2014

@lyzzy To čo je za blbosť? Také sa dá vôbec podať? 😕 Ale vážne, ešte som o takom dačom nepočula.

svetluska82
5. júl 2014

@lyzzy nema sancu na sude. Ked porozpravas ako tyral blizkych.....A starootcovske prava sa nedaju vysudit....Takze klud

lyzzy
autor
5. júl 2014

@stefka33 ....vazne....dostala som uznesenie kde sud urcuje UPSVaR ako kolizneho opatrovnika mojho syna v pripade sudenho konania 1.a 2. stupna....udajne sme mali dostat aj ten navrh ale nam nic neprislo

lyzzy
autor
5. júl 2014

@pribinak ....argument?....chce aby jeho vnuk mhol chodit na dovolenky a mat to co ostatne deti lebo my na to nemamee.
@svetluska82 ....neviem co mam spravit

janakrnacova
5. júl 2014

@stefka33 to je sila,ani ja som niečo také nepočula 😖

lyzzy
autor
5. júl 2014

@janakrnacova
@stefka33 .....no vidite

silaviat
5. júl 2014

chodte na sud- ak priatel bude vypovedat a povie ze ho ako otec tyral a ublizoval jemu i jeho mame a ze ma z toho traumu a preto sa nestretava s nim tak mu sud vnuka neprideli isto nie bez dozoru... 😉

stefka33
5. júl 2014

@lyzzy No ma klepne asi. Čo už toto je za človeka? No naše úplatné súdnictvo je asi všetkého schopné. Hľadala by som dobrého právnika, aby tam z vás neurobil nejakých neschopných rodičov a zo seba ochrancu týraného dieťaťa.

lyzzy
autor
5. júl 2014

@silaviat ....no tyral.....psychicke vydieranie,obcasne bezdovodne bitie.Osem rokov sa rozvadzal s jeho mamou lebo jej nechcel dat deti.

lyzzy
autor
5. júl 2014

@stefka33 ...lenze teraz nemame prachy na dobreho pravnika a jeho ta fuchtla uz raz zachranila.

ukulela
5. júl 2014

@lyzzy nesnazte sa s nim dohodnut.ani ja neviem o tom, ze by stary rodic mohol vysudit styk s vnucatom - a este takyto velkorysy ... ze vianoce a jeden vikend v mesiaci. trt makovy staremi treba.
ak nemate peniaze na pravnika, v krajskych mestach su bezplatne pravne poradne - chodte sa informovat tam, mali by vam pomoct.
aj tam aj na sude musite povedat, aky svokor je, aky mal vztah s manzelom . nie je mozne, ze mu toto sud umozni ... a tiez sa pytaj na UPSVARE ci sa s niecim takym stretli.

lyzzy
autor
5. júl 2014

@ukulela ....dakujem.....asi to tak spravime.My sa bojime iba toho ze ak ten sud vyhra tak tak ci tak sa s nim maly BUDE MUSIET stretavat

ukulela
5. júl 2014

@lyzzy http://www.cpp.finalarea.com/o-nas Centrum pravnej pomoci sa to vola. obratte sa na nich - najlepsie cim skor, aspon Vas odkazu na spravne miesta. jeho pravnicky sa nebojte. tu ste v prave jednoznacne VY a VASE dieta.

stefka33
5. júl 2014

@lyzzy Tak to je ozaj hrôza, ani sa neviem vžiť do tvojej kože. Neviem čo by som robila. Asi by som bola schopná predať auto, byt - hocičo len aby som z toho vykorčuľovala. Najhoršie je že aj keď by teraz prehral, tak mu nič nebráni podávať stále nové a nové návrhy.

lyzzy
autor
5. júl 2014

@ukulela ....dik....presne nieco take potrebujem ale som v takom soku ze uz myslim na najhorsie

lyzzy
autor
5. júl 2014

@stefka33 ....a presne to on bude robit....napadat,odvolavat sa a dokolecka to iste

pribinak
5. júl 2014

@lyzzy to asi nie, akoze myslim, ze vas len vydiera a snazi sa o manipulaciu, kolko rocikov ma syn?

Strana
z4