Svokor
Ahojte maminky.Je to tu.Potrebujem poradiť a zároveň sa vykecať.
Píše sa mi o tom ťažko a už nechcem plakať kvôli tomu a tak to skúsim zhrnúť.Priateľov otec,s ktorým sme neudržiavali žiadny kontakt podal návrh na súd o stretávanie sa s maloletým teda jeho vnukom.Tak sme išli za ním aby ten návrh stiahol,že sa teda na tom stretávaní nejak dohodneme.Aj keď neradi ale nechceme nášho syna vystavovať súdu a psychologičke a tak.To by ešte aj bolo ok ale my nemáme peniaze na právnika a všetky tieto veci a naopak svokor má peňazí dosť a každého by podplatil len aby dosiahol svoje.Takže ten súd by sme aj tak nevyhrali.Ale to je na dlho.Svokor je chorz clovek a manipulator.
V pondelok teda ideme za ním sa dohodnúť na tom stretávaní ale ja furt rozmýšľam či nerobíme chybu....či by nebolo lepšie ísť na ten súd.
Stretli ste sa niektorá s tákýmto niečím?
Ja viem,že je to napísané chaoticky ale som v takom šoku a strese že mám čo robiť aby som sa nezosypala.
@svetluska82 ....ano,ale on ma peniaze,styky a pravnicku ktora ho uz vysekala z inych pruserov
@lyzzy no tak prinajhorsom mu bude dovolene sa stretavat raz za cas. Bol by to u teba taky problem?
@svetluska82 ....stretavat nie ale on podal ziadost v tom zmysle ze by si ho braval na jeden vikend v mesiaci.....na vianoce tri dni a jeden tyzden v lete.....isiel by s nimi na dovolenku
@lyzzy podla man nepochodi...A priatels a s nim nevie dohodnut? Vy mu nejako branite v styku, ked to chce riesit takto?
podla mna sa vykaslite na svokra, nechodte tam a chodte pekne na sud. O syna sa starate, ak tam nechodite mate na to dovod a nikto vas nemoze nutit. Nie je to jeho dieta... a este aby mi niekto diktoval s kym bude moje dieta na vianoce atd, taku by som mu jednu flasla, ze by ho otocilo 5x... boze to su teda veci... pardon, torchu som sa vytocila... brrr
pokial vy mu nedáte súhlas,tak na dovolenku ho brať nesmie,vy ste rodičia a neviem si predstaviť,že by súd prisúdil dieťa starému človeku....
@svetluska82 ....ano my sme proti tomu aby sa stretavali.Svokor tyral frajera ked bol dieta,bil jeho mamu a rozne ine chore veci.Doteraz sme dokonca byvali v jednej mestkej casti a vobec sme sa nestykali.A on si zrazu po skoro styroch rokoch zmyslel ze ma nejake starootcovske prava.Frajer je na tom podobne ako ja....uz nevladze ani on.
@moni244 ....no on je chory....no nie nemoze ale on je schopny nas za to zazalovat.
@martina28p ....on ho nechce do starostlivosti on chce len aby sa s nim mohol stretavat.
@simca06022011 ....rozmyslame nad tym ale neskutocne sa bojime.Byvame totizto u nasich a este aj ich tomuto vystavit.
Určite by som na sud šla, akože dost by ma rozhodnutie v neprospech rodičov prekvapil, aké ma argumenty? Toto sa vymáhať sa len veeeelmi ťažko
@lyzzy nema sancu na sude. Ked porozpravas ako tyral blizkych.....A starootcovske prava sa nedaju vysudit....Takze klud
@pribinak ....argument?....chce aby jeho vnuk mhol chodit na dovolenky a mat to co ostatne deti lebo my na to nemamee.
@svetluska82 ....neviem co mam spravit
@stefka33 to je sila,ani ja som niečo také nepočula 😖
@janakrnacova
@stefka33 .....no vidite
chodte na sud- ak priatel bude vypovedat a povie ze ho ako otec tyral a ublizoval jemu i jeho mame a ze ma z toho traumu a preto sa nestretava s nim tak mu sud vnuka neprideli isto nie bez dozoru... 😉
@lyzzy nesnazte sa s nim dohodnut.ani ja neviem o tom, ze by stary rodic mohol vysudit styk s vnucatom - a este takyto velkorysy ... ze vianoce a jeden vikend v mesiaci. trt makovy staremi treba.
ak nemate peniaze na pravnika, v krajskych mestach su bezplatne pravne poradne - chodte sa informovat tam, mali by vam pomoct.
aj tam aj na sude musite povedat, aky svokor je, aky mal vztah s manzelom . nie je mozne, ze mu toto sud umozni ... a tiez sa pytaj na UPSVARE ci sa s niecim takym stretli.
@lyzzy http://www.cpp.finalarea.com/o-nas Centrum pravnej pomoci sa to vola. obratte sa na nich - najlepsie cim skor, aspon Vas odkazu na spravne miesta. jeho pravnicky sa nebojte. tu ste v prave jednoznacne VY a VASE dieta.

@lyzzy svokor nema pravo stretavat sa s vnukom.... Na sude podla mna nepochodi.