icon

Svokor ma nerešpektuje

8. júl 2021

Zdravím,

baby, poraďte, čo robiť. Ide o to, že so svokrovcami nevychádzam najlepšie, avšak, stretávame sa kvôli vnúčaťu. Väčšinou chodia len oni k nám, no a tu je kameň úrazu. Ešte predtým než sme sa s manželom odsťahovali do nášho (predtým sme žili u našich), som im povedala a tiež ich poprosila, že nech sa vopred ohlásia, ak budú chcieť prísť, ja totiž nenavidim neohlásene návštevy, a cely život sme v rodine (užšej aj širšej) fungovali tak, že sme sa ohlasovali, ku každému, bez výnimky, pretože podľa mna je slušne ohlásiť sa vopred, veď čo ak náhodou…no lenže môj svokor to absolútne nerešpektuje. Príde neohlásene, ráno o 9tej, ja v pyžame, neumytá, a on stojí pred dverami…pýtam sa, čo tu robíš? A on že šiel som okolo…tak ho nenechám stat von, ale pozvala som ho dnu. Zdržal sa tak 15minut.
Ak ide svokra sama, ohlási sa, avšak ak idu spolu, neohlasia sa takisto. Pretože ona počúva jeho. Prosím Vás, ako to vyriešiť? Slušne som im už viackrát povedala, že mne sa to jednoducho nepáči a nie som na niečo take zvyknutá. Oni ma zas majú za idiota, že sa musia ohlasovať…my sme sa cely zivot ohlasovali vopred, pretože viem, že človek sa vtedy nemusí cítiť najlepšie, alebo nie je doma, alebo nemá náladu, ale hocičo…nemám problém najmenší, ak majú prísť a OHLÁSIA SA, ale jednoducho som alergická, keď niekto príde neohlásene, či moja rodina alebo oni.
Ďakujem za akúkoľvek radu.

Strana
z2
elizabet173
8. júl 2021

@lucitta9 ani by ma nenapadlo vrátiť sa kvôli návšteve neohlásenej švagrinej, nemuseli ste, no vrátili ste sa, Preto robí to, čo robí, lebo jej to umožňuješ. Mne by sa neohlásená napratala s celou rodinou raz, maximálne dva. Potom by som mala nachystaný kufor, autosedačku, to jedno pri dverách, po jej zazvonení, by som s ním vyšla pred vchodové dvere - prepáč, neohlásili ste sa, práve odchádzame, idem dať veci do auta. A bolo by mi srdečne jedno, čo di myslí, keď jej je jedno, či mi naruší alebo nenaruší program, či nečakám práve návštevu ohlásenú, či som nepracovala do tretej do rána a chcem si poobede zdriemnuť, lebo ma ďalšia práca čaká. Ja neohlásené návštevy z duše neznášam a nikomu neohlásená nejdem.

elizabet173
8. júl 2021

ty si v prvom rade urob poriadok s manželom, s tým máš ďaleko väčší problém, ako neohlásená návšteva svokra. Svokrovi by som otvorila, urobila kávu a ďalej by som si ho až tak veľmi nevšímala, neohlásil sa, robila by som si svoje.

lucitta9
9. júl 2021

@elizabet173 nie je to iba o mne, ale aj mam aj manzela a je to jeho jedina sestra 🙄 mojmu muzovi sa to tiez nepaci, x-krat jej to povedal, ale to akoby sme hrach na stenu hadzali 🤷🏻‍♀️ Lahko sa takto na konovi napise, ze nezrusila by som program, nepustila by som ju…ako som pisala, byvaju od nas 2hodky cesty, prisli aj s malymi detmi, to sa neda povedat, ze otocte sa a chodte zase domov.
Nepochopim ich nikdy, ze pridu bez ohlasenia…ja bez ohlasenia nejdem ani k rodicom co byvaju od nas 5minut.

elizabet173
9. júl 2021

@lucitta9 práve manžel mal byť ten, kto jej mal povedať, prepáč, sme na výlete, budem rád. keď sa zastavíte budúcu nedeľu poobede. On odsunul program svojej rodiny a dal do popredia záujmy sestry, ktorá nemá toľko slušnosti, aby sa ohlásila a ak sa už neohlásila a išla ako trúba len tak, tak mala povedať, no nevadí, prídeme nabudúce, už budem múdrejšia, popredu sa dohodnem. Toto by som si s mužom vydiskutovala a z výletu by sa zrejme vrátil len on a mohol by sa sestre venovať do roztrhania tela. A švagrinej by som zavolala a povedala jej, že nám zničila výlet a že ju žiadam, aby sa nabudúce vždy ohlásila. Myslím, že väčším problémom je tvoj muž, nie jeho sestra, on je ten, kto jej to mal povedať už dávno.

letfenixa
10. júl 2021

@lucitta9 a nepochopím ja, prečo skacete do haptaku kvôli neslusnej sestre.

whatever1
Autor odpoveď zmazal
kataka10
14. júl 2021

Mne keby o 9 rano zazvonila necakana navsteva, tak ma asi vychyta, ked som na zachode alebo v sprche, takze smola. 😄 Akoze sorry, ale spravit niekomu rano prepadovku, co si ti ludia od toho slubuju?! 🤦‍♀️🤷‍♀️

h2
15. júl 2021

@lucitta9 Ja chápem, že sa to ľahšie napíše na koňa, že nevrátila by som sa z výletu, ako sa to v reále urobí. Ale ak by sa to malo opakovať, určite by som to urobila. Lebo ináč sa to nenaučí a bude vám to robiť stále. Možno by som to otočila a povedala: "Jéj, vy ste práve u nás? To je ale náhoda, my práve ideme k vám, už sme skoro tam, tak sa vráťte!" Viem, toto sa tiež ľahšie napíše, ako urobí. Ale ak vám toto bude mužova sestra robiť pravidelne, ešte sa vy kvôli nej pohádate. Keď ju netrápi, že je neslušná a kazí vám plány, prečo vy máte na ňu brať ohľad? Zvlášť v tejto dobe, kedy má každý telefón.

petrao2
15. júl 2021

A tvoj muz je asi po nom co?
Ked ti s nicim nepomoze tak potom je problem on
A ked ti 15 minutova navsteva vadi jednoducho ho nepust a hotovo
Mas plany nemas nanho cas aky problem
U nas v rodine nemame problem s neohlasenou navstevou ak ma niekto plan tak sa to povie a hotovo
Nikto ta k nicomu nenuti

Strana
z2