icon

Svokor ma volá ona

13. jún 2022

S manzelom som uz 11 rokov, z toho 6 rokov sme manzelia, mame 1 dieta. To, ze svokrovcom vykam uz ani neriesim, to uz je ich sposob vyjadrenia, ze ma maju za cudziu. Ale je normalne, ze po takom case, ked nieco o mne chcu vediet, spytaju sa priamo manzela napr., a ona nebude pit? Sme s nimi teda dost casto, kazde 2 tyzdne 2-3 hodiny, takze urcite nie som cudzi clovek, ktoreho nepoznaju. Neviem co si uz mam o tom mysliet.

Strana
z2
mandzula
14. jún 2022

Ja osobne pouzivanie "ona" a "tato" v pritomnosti osoby, o ktoru ide, neznasam, preto to ani nepouzivam. Ak svokor nema ziadne zdravotne problemy, pre ktore nie je schopny zapamatat si tvoje meno, poziadala by som muza, aby mu vysvetlil, ze "ona" nie je prave najvhodnejsie oslovenie. A co sa vykania svokrovcom tyka, mne sa zda v dnesnej dobe zvlastne, my v rodine si tykame, ale to je vec nastavenia konkretnej rodiny. Byvalej svokre som vykala, a ten vztah vlastne aj bol taky, ze je fajn, ze je byvala. 🙂

tosomja
14. jún 2022

@eeffka a nevadí ti to, že ti vykajú? Či si im ani nepovedala, aby tykali?
Moja "svokra" je taká trošku naveľa, ona sa tvárila, že nepočuje keď som hovorila, aby mi tykali. A "svokor" mi tykal a zrazu o dva dni vykal zase 😃 vraj tak lepšie, že ona si to nepraje aby mi tykal keď ona vyká 😃

mimikarol
14. jún 2022

Ja som po 14tich rokoch vzťahu mladá pani, ale postúpila som, pred svadbou som bola mladá slečna 😅 Dlho mi to vadilo, ale už nie. Švagrova dlhoročná priateľka s ktorou už žije a požiadal ju o ruku je stale len "mladá" 🤦

luxus10
14. jún 2022

moja babka mala susedu, babka mala vtedy 60r. suseda 90 r. , a oni si ONIKALI...TAK TO BOL INY HUMOR POCUVAT TAKU DEBATU....

cize si na tom este priemerne dobre...🙂

a co keby si tak hovorila v ich pritomnosti aj ty?

eeffka
14. jún 2022

@tosomja nevidim dovod im tykat, ani moj muz mojim rodicom netyka. Nie sme ziadni kamarati

tosomja
14. jún 2022

@eeffka jaj, ty si "svokra". Ja že nevesta 😉 preto ma to prekvapilo, že vykajú tebe svokrovci.

michellemary
15. jún 2022

@macalau ja toto tiež používam, ak mi niekto povie ona, odpoviem, že "ona" má tri mená a prezývku k tomu, môžete si vybrať. (Okrem krstného mám dvojité birmovné, ľudia, s ktorými sa stýkam to vedia, niektorí dokonca používajú len niektoré z tých birmovných, alebo prezývku, reagujem na všetky štyri, tak si je fakt z čoho vybrať. )

sticker
Strana
z2