Svokor nám riadi život
Ahojte. Mám snúbenca, bývame u neho v dome ktorý mu postavili jeho rodičia. Jeho otec (môj budúci svokor) má pocit že keď postavil svojmu synovi dom má právo mu aj riadiť život a rozhodovať za neho. U nás vo dvore je každý deň bez opýtania sa a môjmu partnerovi to vôbec neprekáža lebo podľa neho si to nevažim. Len skrátka som žena ktorá ocení súkromie dvoch mladých ľudí v domácnosti a ocením keď budem vopred informovana o jeho navsteve. No môj budúci manžel sa vôbec nato nedokáže pozrieť mojimi očami. Povedal mi ze ak nebudem akceptovať to že tu bude kedykoľvek tak mám odísť ja z jeho života. Pre mňa je to niečo neunosne keď muž nedokáže pochopiť ženu v takejto situácii a ma pocit že keď bývame pod jeho strechou tak sa svet točí len okolo neho a jeho pravidiel. Potrebujem pomoc
Ja by som za prve nechcela chlapa, ktory je neschopný postavit dom sam,ale musia za neho rodicia. Prepac, vidina chlapa s hotovym domom je krasna, ale je tu aj za druhe: dom je jeho, teba vyhodi kedy bude chcieť. Ak to nebudujete spolu ako rodina, nikdy to nie je spolocny dom. Je jeho. A ty si ta, ktora sa "dobre" vyda. Teda skor dufam, ze si to rozmyslis. Jeho otec mozno ani nevie, ze vam tam prekaza. Teda tebe. Problém je tvoj buduci muz, nie jeho otec.
@labela76 Mas rozum? On bude mat splatenu hypo a Ty ho v podstate zivis. Nechas so sebou zametat, nuz, kazdy si je strojcom svojho stastia, tu to vidim skor na nestastie.
Ale vsak si pisala, ze dom postavil svokor, takze hypo by ste platit nemali. Ak on plati za energie, tv, internet, vodu 400€ a ty za stravu 400€, tak je to podla mna v poriadku. Ty tam tiez byvas a minas vodu, elektriku, pouzivas net...a urcite aj jes. Nechapem komentare k tomuto. Ci mas byvat niekde zadarmo?
Ja vidim problem len v tom, ako sa stavia k tomu, ze ti vadia kazdodenne otcove navstevy. Tak by sa partner nemal zachovat.
@amelie2017 hypo si bral na zariadenie domu 50 tisíc čiže spláca len takú čiastku úveru keďže dom dostal.
@amelie2017 hej, keby niekde bývala, platila by si bývanie, mala by svoje súkromie a neliezol jej tam svokor. Takto býva v cudzom, bez súkromia, bez istoty...
@labela76 no ale aj tak, mate vydavky podelene 50:50. Keby byval on v tvojom byte/dome, nechala by si ho tam zit zadarmo? Ja urcite nie.
Skor sa treba dohodnut, ako to bude s financiami po svadbe a ak budes na MD/RD a tvoj prijem uz nebude ani tych 400€. Ci vas bude zivit tak ako manzel a otec ma, alebo bude od teba aj nadalej chciet 400€ mesacne plus sat dieta, kupuj plienky a pod. Kym ste len snubenci, je to 50:50 ok, dolezite je, alo to vidi po svadne a dietati.
@0silvia0 ano, ved ka to chapem, navyse urcite pridu investicie a ten dom nikdy nebude jej, ale rodinne peniaze pohlti, ale to uz je riziko vztahu s niekym, kto uz byvanie ma. Ja osobne by som to riesila kupou vlastnej nehnutelnosti, ktoru by som dala do prenajmu. A tak by som mala nieco v zalohe do buducnosti. Ale opakujem sa, to, ze plati 400€ je uplne normalne. My mame s muzom spolocne financie a nikdy ma ani nenapadlo musliet, kolko da kto do domacnosti. Proste sa zaplati co treba, nieco sa odlozi a zvysok je pre nas na stravu, na oblecenie, zabavu. A teda muz zarobi raz tolko co ja. A nikdy nic neriesil
@amelie2017 vobec nemaju vydavky 50:50 on si splaca nabytok a ona ho zivi ...aka elektrina voda a TV za 400 eur...ona tu taha za kratsi koniec...ak sa rozhodne odist ani len stolnu lampu nema lebo ona platila stravu
@janci05 a to kvoli peniazom ma totoznasat?
@labela76 no.vidis odpovedala si si. Kasli na neho. Uz teraz mas velky problem a potom pridu dalsie
@amelie2017 áno, aj my máme s mužom spoločné financie a môj muž zarobí takmer 2x toľko ako ja a nikdy nič neriešil. Ale toto nie je téma o nás dvoch. Za 400 euro môže mať autorka splatenú svoju hypotéku, svoje jedlo a nemusí byť obmedzovaná svokrom a nemusí šúchať nohami, lebo býva v "baráku". Je to také sedlácke a ja osobne by som do tohoto nebola ochotná ísť. V žiadnom prípade. Nech si mládenec na takého vychcanosti hľadá druhú blbaňu...
@0silvia0 za 400€ hypo aj jedlo?? To kde zijes? Ale chapem, co chces povedat.
@labela76 pre mna je chore aj to,ze vyratuvate presne pol na pol.
On da 400,ty das 400...hm.
V normalnom vztahu na cely zivot si to predstavit neviem..
Samozrejme,hypoteku by som pochopila este,ale aj to ...vsak ako par mame vsetko spolocne,ja mam s manzelom dokonca jediny ucet...
Toto delenie,to je take ze...ok.mam zadne vrstka,kazdu chvilu mozem odist...
Nemate pevny zaklad vo vztahu-doveru!!!!
Plus dom je manzelov,stravu a vydavky ako tv elentrina...to treba platit napoly.
Urcite nie tak ako to teraz robite...
Ty v tejto situacii musis setrit aj nejaku rezervu pre seba,lebo este nie ste manzelia a myslim ze coskoro pochopis,ze tvoj priatel je len zelezna guls na tvojom krku
Cele zle. Maj svoju hrdost a nenechavaj sa osierať. Tento geroj nie je partner pre ružovú buducnost .
Manipulator z neho smrdi na 100 honov, deti hned po svadbe, jeho dom , jeho zariadenie, jeho deti,
No pruser na obzore priveľký
@taskataska bohužiaľ to sú tie mladé generácie nedospelých chlapov, čo terajšia moderná výchova vychováva, takže ich je a bude čoraz viac. Normálna žena už pomaly nemá z čoho vyberať, česť výnimkám.
@labela76 preč od neho, to už teraz nie je láska z jeho strany ale považuje aj teba za svoje vlastníctvo, a tým pádom mu máš slúžiť a nie byť partnerka. Aj to platenie pol na pol, to mi od akéhokoľvek chlapa príde hneď aj keď ste len snúbenci ako prvé veľmi podozrivé, vypočítavé a manipulatívne. A čudujem sa každej žene, ktorá na to pristúpi. Podelí si on s tebou potom aj rodenie detí a kojenie pol na pol? a bude sa rovnako pol na pol starať o domácnosť? No hlboko pochybujem, takého chlapa som ešte nestretla. Prečo sa ženy nechajú do tohto zatiahnuť a pritom potom doma robia chlapovi slúžku "zadara" a ešte si u neho preplácajú svoje vlastné bývanie, no to už kde sme skončili ženy?!
@labela76 mne svokor povedal, že tento dom kúpili pre syna a jeho rodinu. ( Ja som druhá manželka s dvomi deťmi. On má dcéru z prvého manželstva). Dal mi tým najavo že ma proste neakceptujú ako nevestu. Tak som išla na internet, našla som iný dom, vybavili sme s mm hypotéku a kúpili sme si vlastný. Keď sme sa odsťahovali, svokrovci sa s nami rok nebavili, lebo sme im posteklili ego a ukázali sme, že odmietame byť ich otrokmi len preto, že investovali do domu. Po roku sa ozvali, vzťahy sa urovnali, dokonca prijali aj moje deti. Pochopili, že nás s mm si nekúpia. Čo je však podstatne, mm išiel do mnou
Dievča... utekaj kým je čas. O rok, dva tu budeš písať, že si doma s deťmi a nemáš kam ísť a máš takého a takého muža a svokra.... Spamätaj sa. Nie je všetko zlato čo sa blyští!!!!!
@labela76 asi sa ti nbude páčiť čo napíšem, ale tvoj tvoj priateľ má pravdu v tom že nechce brániť otcovi aby prišiel kedy chce...ide o to že ten dom postavili jeho rodičia, nie tvoj priateľ ale jeho otec a mama a zrejme mu ho darovali.....a ide o jeho otca....takže súhlasím že môže prísť kedy chce a hlavne ak s tým priateľ nemá žiadny problém.....to že do všetkého mu hovorí a riadi jeho život - pokiaľ to priateľovi nevadí, teba do toho nič.....chápem že ty chceš byť paňou domu kde bývaš, ale skôr mi to pripadá že o všetkom chceš rozhodovať ty - priateľovi to nevadí, prečo tebe ano? ako ti to zasahuje do života? si ochotná to akceptovať? dohodnúť sa s priateľom a nájsť kompromis? ja teda nevidím nič obmedzujúce v tom že príde svokor, veď nech si pokecajú a kávu mu môže uvariť aj priateľ....čo sa týka riadenia života tvojho priateľa otcom - pokiaľ to nevadí jemu a neriadi život aj tebe - tiež v tom nevidím problém.....píšeš to jasne, jediný kto má s tým problém a komu to vadí si ty.....priateľ ti jasne povedal že ak si bude musieť vybrať - vyberie si otca.....nenúť ho teba vyberať alebo sa zmier s rozchodom
Neostávaj s nim.. Znicis si život..nech si žije s ocinom a maminou sám až do smrti ak si vlastnú ženu neváži..ok ešte niesi jeho žena, ale keď budeš, ver ze jeho zmýšľanie sa nezmení..
jezisi dievca, akoby som citala o kamoske... s tym rozdielom, ze byvaju od rodicov 2 ulice a su manzelia. odist nevie, aj ked nie je stastna a castokrat sa postazuje.
1. UTEKAJ!!!
2. po odporucani - "bud to budes akceptovat alebo odid" by som uz bola zbalena a aj by som odisla
3. strata sukromia ti vadi uz teraz - casom to bude len a len horsie a ver mi, ze sa to nezmeni a uz vobec neexist, ze by sa to zlepsilo
(3.) 400€ na stravu? preboha, to co jedavate? varite aj pre rodicov a pol ulice ci co? ta pekne obabral chalan... by som si ho posadila - ukaz mi reziu domu (splatka uveru, telka, net, voda, elektrina,...) - to si podelime na polovicu a za nakupenu stravu pojdeme tiez na polovicu. a zrazu zistis, ze 400 vobec nie si povinna platit a ak ano, tak v tom bude uz aj strava, aj rezia domu.
budem opakovat, co tu uz zaznelo, toto je chlap absolutne nevhodny pre partnersky zivot, pokial partnerka nie je zakomplexovana putka, ktora je rada, ze ma muza a je typ "kam ma polozis, tam ma mas", ktora nikdy ani nepipne a co muz zaveli, to ona urobi. on je nafixovany na svojich rodicov a rodicia nanho, cely zivot sa bude tocit okolo toho, co jeho rodicia chcu, kedy chcu ako chcu a ty drz hubu, lebo bud rada, ze byvas v takom a onakom dome a oni nam pomohli, pomahaju. ale ta veta "pomohli nam" je len take klise. v ktorej normalnej rodine rodicia nepomahaju aspon ciastocne, ale zaroven sa detom do zivota a sukromia nestaraju?
rodiny ako ma tvoj snubenec ziju vo svojej bubline, kde je prirodzene, ze su do konca zivota previazani pupocnou snurou a kazdy cudzi element je casom zniceny (psychicky), zdeptany a/alebo vypudeny z tejto bubliny.
@labela76 tak si postav svoj domcek a mozes si dat pravidla ohkasenych navstev;)A co ti na svojrovi este vadi okrem toho ze tam je casto?Mozno mas len neschopneho snubenc a svokir sa stara aj o chod domu,co treba opravit a pod.
@kvetinka75 Nechápem čo spomínaš peniaze. Ja som nikde nepísala, že má pre ne znášať niečo. Písala som, že by išiel kade ľahšie, keby sa takto ku mne správa.
@labela76 odporucam ti vyhladat si tu starsie diskusie “financovanie domacnosti” kde sa zeny stazuju ako su na RD a financuju z prispevku seba, dieta a polku chodu domacnosti, lebo nevedia fungovat ako jedna rodina ale ich muzi su samostatne jednotky. Takto dopadnes aj ty ked s tymto typkom zostanes. On bude mat splateny dom a ty 💩 vy si nedelite 50:50. On si splaca svoj dom a ty zaplatis vase stravovanie. Pochybujem ze minies vody a elektriky za 200€ mesacne..
Co nanommilujes? On si splaca svoj dom a ty ho zivis...de facto...ked sa rozidete jemu istane dom a tebe akurta tak "prazdne" konto ...
Inak toto povedal raz partner mojej mami...ze dom je jeho ,hoci tam mals stvrtinovy podiel a platia jeho pravidla inak mozes ist...len.necakal ze moja mama povie, poloz na stol peniaxe vovyske 25% podielu z domu a pojde s moze si poyom vo svojom dome rozkaxovat... a kedzebol presvedceny ze si to moja mama rozmyslu a sklopu usi tak predal auto, pozicisl si peniaze axahral hrdinu a s vim.absolutne nerstal ze mams peniaze hrdo zoberie a odide... ani nie po polroku vy olava a sype si popol na hlavu...
@sense inak toto ja vravím stále chlap stále neverí, že žena odíde, až do momentu kedy ona naozaj odíde. Čiže nejaké vyhrážanie sa a skúšanie, či sa nepolepší ak sa ja mu vyhrozím odchodom alebo rozchodom nemá zmysel. Treba sa zobrať a ísť, jedine vtedy sa možno preberie, aj to nie každý - a ten ktorý sa nepreberie, tak za tým už isto plakať netreba.

@labela76 tlačí na teba s deťmi, aby z teba urobil puťu domácu a on bude doma veliť a ty budeš skákať podľa neho, veď predsa budeš bývať pod JEHO strechou...