Svokor
Ahojte maminky.Je to tu.Potrebujem poradiť a zároveň sa vykecať.
Píše sa mi o tom ťažko a už nechcem plakať kvôli tomu a tak to skúsim zhrnúť.Priateľov otec,s ktorým sme neudržiavali žiadny kontakt podal návrh na súd o stretávanie sa s maloletým teda jeho vnukom.Tak sme išli za ním aby ten návrh stiahol,že sa teda na tom stretávaní nejak dohodneme.Aj keď neradi ale nechceme nášho syna vystavovať súdu a psychologičke a tak.To by ešte aj bolo ok ale my nemáme peniaze na právnika a všetky tieto veci a naopak svokor má peňazí dosť a každého by podplatil len aby dosiahol svoje.Takže ten súd by sme aj tak nevyhrali.Ale to je na dlho.Svokor je chorz clovek a manipulator.
V pondelok teda ideme za ním sa dohodnúť na tom stretávaní ale ja furt rozmýšľam či nerobíme chybu....či by nebolo lepšie ísť na ten súd.
Stretli ste sa niektorá s tákýmto niečím?
Ja viem,že je to napísané chaoticky ale som v takom šoku a strese že mám čo robiť aby som sa nezosypala.
@gabriellka A toto je asi najlepšia rada. Hlavne racionálna. Iné je, čo si tu píšeme my, a iné, čo hovoria zákony. Ak preukážu mladí, že sa snažili rozumne dohodnúť a nevynechať ho zo starorodičovstva, dopadne to dobre.
Neviem, ale ja by som nechcela, aby sa moje dieťa stretávalo s takým človekom...podľa mňa treba na súde objasniť povahu svokra...+
Pocuvajte!......a keby sme tu dohodu spisali tak ako chceme my rodicia,normalne pred pravnickou a vsetko a on by ju porusil.....lebo ja tam chcem dat aj take veci ze:....nebude nas mimo tej soboty kontaktovat,nebude podryvat nasu autoritu atd je toho vela.A keby on porusil co i len jden bod z tej dohody tak potom co s tym mozem ja robit?.....mozem dat ja na sud nejake predbezne opatrenie alebo nieco take
Bojuj za svoje dieta teraz a nie ked on poruší dohodu - ťažko sa asi bude dokazovať ze podrýva vašu autoritu- toto je cele choré... Radsej si daj načas a všetko si poisťuj kým dôjde k dohode lebo dohoda sa ťažko ruší . Ked tak veľmi chce vnuka tak nech sa snaží a pestuje si vzťah s tebou tvojim mužom a vašim dieťaťom. Nech pride na návštevu ked ho pozvete, choďte spolu von ale nie ze musíme.
Neviem si predstavit,ze by moja svokra podala ziadost na sud. A ze by som sa z nej pos*ala a nasilu vymyslala nejake dohody o stretavani. Nejakou dohodou sami na seba upletiete bic.Myslis si,ze dedo vam uveri,ze nie vy,ale tvoj syn povedal,ze sa mu k dedovi nechce? automaticky by to vyuzil ako porusenie dohody a zas by sa vam sudom vyhrazal. Raz zacal vydierat,vydierat bude stale. Teda pokial mu dovolis ty a tvoj priatel. Treba sa vyjadrit narovinu,ze kadejake sudy a zmluvy a pisomne overene dohody su blbost. Ak sa ludia spravaju v ramci slusneho spravania a v ramci normy,tak nejake dohody netreba. To,ze si zrazu spomenul na vnuka po par rokoch a ze sa hned ohana sudom,svedci dost o jeho charaktere. Manipulator? chce,aby bolo vsetko podla neho? A pokial je tyran a ublizoval zene a vlastnemu dietatu? treba to povedat nahlas. My ti povieme nas nazor,ale len odbornik ti moze naozaj dobre poradit. Cize v zaujme svojej rodiny (teba,dietata a priatela),navstiv horespominane odborne centrum a uvidis,co dalej.
@lyzzy oni vas tlacia do niecoho, co vy nechcete. to si uvedom. vy nemate na pravnika, takze vas mozu zmanipulovat. stareho pravnickanapise zmluvu JEMU na mieru - nikomu inemu. nemozes tusit, aku skarocku, aku vetu tam zakomponuje a uz budete v perdeli ... takze nie - nic take - podpisat zmluvu pred jeho pravnickou- pondelok zrusit, poradit sa s centrom a potom premyslat.
A zas na druhej strane- ako zadefinujes podryvanie autority? a kontakt mimo dohody? stretnete sa napriklad niekde cirou nahodou,on sa usmeje na maleho,pozdravi. Tym padom uz aj toto mozes brat za porusenie dohody. Hmm? mne ta dohoda pride cudna. Nemyslim to v zlom. Ale pozor na to,aby ste si tym viac neuskodili ako pomohli. Ak bude syn chory prave v den dohodnuteho stretnutia? co ked sa bude dedo silou mocou domahat svojho prava? Moze to zneuzit proti vam a zas sa budete stresovat kvoli vyhrazkam o sude a zas budes rozmyslat o nejakej dohode.....
@lyzzy sud mu urcite neurci stretavanie sa kazdy druhy tyzden a pol prazdnin, ako ked sa o dieta sudia otec s matkou. sud mu (podla mna) da prave max ten jeden den, pod dohadom a nie samemu - a este k tomu nie ze vy vycestujete za nim - ale uz to bude sudne. a takto, ked nieco podpisete, vas bude moct vydierat a manipulovat dalej. hovorim - jeho pravnicka - ak je mrcha - tam vsunie nejaku formulku, ktora bude podla teba neskodna, ale ani netusis, ako sa obrati proti tebe. a uz tam budes mat svoj podpis - a dobrovolne!!!
a ako som pisala - ano - sud prisudil aj stretavanie sa so starymi rodiismi, ale napr ked umrel otec a nevesta sa nepohodla so svokrou ... to boli ine pripady. a tu bude sud urcite skumat aj vztah otec - syn. treba ozrejmit, preco sa vy s nim odmietate stretavat, a ze ste resvedceni, ze to bude zle vplyvat na dieta ... len sa toho nesmies bat. takto vas stary tlaci a vydiera. chce si na vasom synovi kompenzovat daco, co posral pred rokmi ...alebo - horsie - dalej len ublizovat celej rodine. a to mu - ako matka - nesmies dovolit.
Kocky.....nebudem vas oznacovat.Dufam,ze si to kazda precitate.
DAKUJEME VAM.Frajer si to precita tiez.Velmi ste mi pomohli.
Ste zlate a mna to velmi dojalo ze ste taketo super.Teraz sa na to vyspime a zajtra si to opat premyslime.Urcite nic nepodpiseme pred tym ako sa poradime v tych vsetkych centrach.
Som dojata a dakujem este raz.
Mne pred rokmi bolo povedané, že aj starý rodičia si môžu nárokovať na stretávanie sa s vnúčatami, povedala mi to právnička, ked ma bývala svokra prostredníctvom manžela vláčila po súdoch - boli sme 12krát, lebo chcela deti, ale to je iný príbeh....................... no môže podať aj taký návrh.
Ja na vašom mieste by som s ním nespisovala žiadnu dohodu a nijak sa nesnažila dohodnúť, spísala by som si všetko čo robil prijatelovi, poprípade by som sa snažila dokázať súdu aký je to človek........svedectvami priatelovej matky apod., prípadne nejakými lekárskymi správami................... na súde by som poukazovala nato, že kde bol doteraz a prečo neprejavoval záujem, že chlapec ho nepozná, nemá k nemu vytvorený vzťah ako ku starému otcovi a žiadala by som si na súde súdno znalecké posudky vás 4roch - teda teba, priatela, syna a svokra - netreba sa tých posudkov báť a môžu vám velmi pomôcť
Pevne nervy,drzim palce
@mirkave ....dakujem ti.
@slnecnica139 .....svokra ma dodnes odlozeny psychiatricku spravu este z doby ked sa rotvadzali.Uz tam je napisane ze je to narcis a manipulator
Co dodat - držím palce a verim ze to zvládnete . Dufam ze napíšes ako to prebieha pripadne ako to dopadlo. A ked budes potrebovať povzbudiť tak kľudne napis a ja ta rada hecnem lebo mam pekny nas..r na pána svokra a to ho ani nepoznám . Ja som ten idealista co verí ze spravodlivosť víťazi .
@lyzzy tak to je super, určite vám to pomôže, no skúste aj niečo novšie, ked je taký ako je, určite viacej ludí by vám boli ochotný to dokázať.................. hlavne sa nedajte, viem aké to je stresujúce pre vás, no určite neustúpte a fakt si skúste žiadať tie súdnoznalecké posudky - tá psychologička čo vám ich bude robiť na to určite príde a navždy budete mať v rukách papier aký je................... my sme ich pred rokmi absolvovali a mám v rukách papier, že môj bývalý manžel je nevhodný rodič a deti si nemohol brávať k sebe a stretávať sa s nimi len v mojej prítomnosti raz za 2 týždne ked boli deti malé
@slnecnica139 ....ked sa rozvadzali tak mu boli vystavene tri posudky....dve napadol toho tretieho psychosa oblbol a ten napisal ze je zdravy.Na pohrebe svojej svokry suskal do ucha svojej byvalej zeny ze ju dostane do blazinca.Staci ti?
@lyzzy svokrovci maju rovnake prava ako tvoj partner!!!!!!!! Tak isto,keby si sa ty nebodaj s partnerom rozisla a on ti neplatil,mas pravo podat na sud ziadost o vyzivne na vnucata!!! Viem to na milion % lebo ja sud so svokrovcami absolvovala! Oni totizto na mna podali staznost na sud,ze im nedavam vnucku (ich syn si po dceru nechodil,mal ju na haku) a oni chceli dosiahnut stretavanie. Co sa dialo? Trapny sud kedy sa vykecavali ako sa oni chcu o MOJU dceru starat (7r mala),ako ju maju radi a dristy! Fuj na grcku. Musim povedat,ze sedenie u psychologicky na socialne bolo x krat. Dalej dceru vypocuvala sudkyna az nakoniec nam sud nariadil SUDNEHO ZNALCA-PSYCHOLOGA! Robil posudok mne,dcere,ex,jeho mame a svokrovi. 3x sme tam boli. Na dceru to bol totalny stres ale ten vysledok?! ZAKAZ STYKU PRE OTCA a tym padom aj jeho rodicov! Pytas sa preco? Dcera tam totizto nechcela vobec chodit a ich prostredie (alkohol,krcma a pod) mali na nu tak zly vplyv,ze sud zakazal styk. Cele to stalo vyse 700€ a platili sme to my. Ja cca 250€ a ostatok oni.delilo sa to na osoby dospele. Velmi zjvazi aky madieta k danemu cloveku vztah! Co je to za cloveka,ako zije,ako pracuje a pod! Ak je to slusny clovek tak je to v jeho prospech,ale ak k nemu nema vnuk ziadny vztah ,odmieta ho tak ma smolu!
@blahowoman ...takze co by si nam poradila?
@slnecnica139 presne tak! Uplny suhlas. Ja len dodam,ze mne zacal sud ked som ani len netusila,ze s mojim 2hym manzelom budeme mat dieta. 2.2011 . V maji som otehotnela. Syn sa narodil 2.2012 a sud sa skoncil 12.2013 . Takze sud sa tahal 3r!!!!!!!!!
Tak to je silná káva.................. no za pokus to stojí.................... ono vela záleží aj od toho aké sudcu dostanete, a snád to tentoraz výde a konečne dostane čo si zaslúži - teda prehru, hlavne sa nevzdávajte, vždy sa viete aj odvolať apod., držím palce aby to všetko dobre dopadlo
@slnecnica139 ....dakujeme.
@lyzzy no pozri... na uvod by som ti napisala ze aj stary rodic ma pravo na vnuka, a viem o jednom pripade kde starka taky sud vyhrala - ALE to je jeden z tych pripadov, co ti uviedla
@pribinak - po rozvode a po smrti exmanzela proste matka branila so stretavanim sa s ex rodinou....
v tvojom pripade - doporucujem navstevu kolizneho opatrovnika. Uviest dovody - ze tyral priatela a aj jeho matku a ze to je dovod, preco sa s nim on ako syn nestyka. A ze preto nechcete, aby sa dieta stykalo s nim.
Ziadnu dohodu by som v tejto faze neuzatvarala. Maximalne - v zavislosti na vztahu priatela s jeho otcom, ze aky presne uz dnes po rokoch je - by som suhlasila na stretani v pritomnosti rodicov (jedneho z nich) kazdu trebars prvu nedelu v mesiaci od 13 tej do 17 tej. Alebo sobotu doobeda, to uz si daj ako to vyhovuje tebe. Ale to fakt iba vtedy, ak ten vztah medzi nimi nejaky je - cize ak su tam navstevy, aj ked zdvorilostne... Ak sa vedia (ako si spominala to stretnutie ked mal maly dva roky) akceptovat, ak sa pozdravia ked sa stretnu na ulici...
Ak medzi priatelom a jeho otcom je vsak nenavist, trvala by som aby sa moje dieta s nim nestykalo - a ziadna dohoda by nebola a bol by sud, kde by som dovody mojej nenavisti a vsetkeho okolo uviedla. Sud tazko rozhodne, ze stary rodic ma prava, ked jeho vlastne dieta sa s nim nerozprava a vztahy v rodine su az takto rozvratene... Aj ked ano, je v zaujme dietata poznat si starych rodicov a vy ako rodicia nemate pravo tomu branit... No hovorim, vstupuje do toho vela faktorov. A to uz je na rozhodnuti sudu. A doporuceni koliznej opatrovnicky.
@lyzzy necitala som vsetky prispevky tak neviem kolko ma syn rokov. Taktiez neviem ci sa niekedy stretavali a aky maju vztah. Ak svokor poda ziadost o styk s maloletym dietatom na sud chodte tam! Ak by ste mala podozrenie,ze svokor pozna sudcu mate pravo ho odvolat z pojednavania. Dalej,ak sa na ziadnom pojednavani nepreukaze,ze nemaju ziadny vztah a pod. (lebo vy budete tvrdit to a svokor hento) nariadia vam toho spominaneho sudneho znalca. Vacsinou ho vybera sud a mimo mesto. Ja som z Martina a musela ist az do Ziliny. Zadrhel toho je to,ze sa to plati. Inak ako pise vid hore kocka,nemate sa coho bat,tam sa ukaze vsetko. Psycholog najprv vypocuje vas. Potom same dieta. Da vam psycho testy. Dalej si pozve svokra a vasho partnera. A my na koniec mali konfrontaciu. Ja ,dcera,ex a jeho mama. A prave tam sa dokazalo to,co som tvrdila cely cas ja.je to veeelmi zdlhavy proces!

@godyna ...pojdeme.Pondelok zrusime,maleho necham v bezpeci u nasich a obehame to.Kazdy den nieco.