icon

Svokra

lucka6041
17. mar 2022

Zaujima ma nazor inych, alebo len ja som zaujata ☺️ So svokrou som mala/mam v poho vztah. Ale teda poslednu dobu to uz inak vnimam. Najma teda ako berie moju dceru. Naviazala sa na nu, ale ze velmi. Vsetky Naj … vlastnosti ma pre nu. Je to skratka jej vsetko, a najradsej by bola lepsia ako maminka (teda ja). Ale teda k veci. Nicim inym nedokaze zaujat, a vie teda ako na deti. Nepozna inu vetu, len “kupim ti”. Kazde stretnutie nieco donesie, podotykam hracku, alebo daku blbost (rarohu, ktora skonci v krabici medzi hrackami), proste len aby si to dieta kupila. NEDONESIE ovocie, sladkost, neuvari obed, kolac este ani raz neupiekla. Minuly tyzden kupila Barbinu, tento tyzden zas dovliekla Barbinu. Plus dake haraburdy do detskej kuchynky … proste len co pocuvam ako jej babka kupi. Nie knihu, ani oblecenie nekupi, furt hracky. Nervozna som len co to pocujem. Ma aj ine vnucata, ale tuto nasu si strasne “kupuje”. Chce byyt najlepsia babka, ale pritom z nej robi len rozmazanu princeznu. Ma zakazane kupovat, muz dokonca hovori, ze obmedzime kontakt. Snazime sa s nou pravidelne stretavat- kazdy tyzden, aby deti videla. Dava jej kaleraby, ako ju vezme na dovolenky, furt by ju dakam brala, pritom mala nikdy nikde nespinkala na noc bezomna. Aj co sa tyka stravy, napr. dieta si da 1 lyzicku cukru vzdy do caju, ale pri nej, mozes aj 6, kolko chces. Alebo v lete, je chladno vonku, dieta sa chce kupat v bazene na dvore, ja zakazem, a ona povie ze babka by ti vsetko dovolila, urcite by si sa mohla kupat, no ale tak maminka zakazala. Vsetko tak aby bola najlepsia a vychova 0 bodov. Som len ja cudna ? A vnimam to velmi citlivo ? Alebo, pri tek malej furt fajci, jednu za druhou. Ma sa s nou hrat a pritom cigareta v ruke. Zle mi je z toho. Samozrejme ked som bola v porodnici s druhou dcerou hned to vyuzila ked sttrazila, a nanominovala sa ku nam a rovno aj spala u nas. Pritom nikdy nespala u nas. A byva 15 min autom. Navarene mala u nas ked strazila, ale neeee… ona hned sa nanominovala do kuchyne a isla piect kura. To ze by malu zavolala na obed k nej daku nedelu, to nie. asi som sa potrebovala vyrozpravt🙈 Ale zaujimaju ma vase nazory😊

Strana
z2
panelacikova
17. mar 2022

@lucka6041 a si normálna? muž ti navrhne obmedziť kontakt a ty nič? veď máš vopred vyhratý "boj" s takouto osobou! ja by som ten kontakt obmedzila veru... nehovoriac o tom, že ma zaujala aj tá jedna lyžička cukru do čaju. akože koľko má dieťa rokov? aký čaj? 1dc alebo 1l ? ja som dieťaťu až do školského veku vôbec čaj nesladila! dokonca v škôlke im sladili a dcéra si vypýtala vždy čistú vodu, lebo jej sladený čaj nechutil. ale to len na okraj. podstata veci je tá, že muž chce obmedziť kontakt dieťaťa s vlastnou matkou a ty sa ideš pýtať na sociálnej sieti, že čo s tým? tak ju odstrihnite a vybavené.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
didi2102
17. mar 2022

@lucka6041 mne by vadilo to fajčenie , u nás sa široko ďaleko v rodine nefajčí, a to že kupuje somariny, možno to inak nevie ,moja mama je tiež taká že vnuckam po 3-4darceky na Vianoce narodeniny lebo sa.nerata,ja vždy čo nevyhovuje vezmem odložím keď odide , na Vianoce zabalím pre.deti do krizoveho, teraz my ostali z narodenín dve veci, vieš to varenie - vadi ti že u vás navarila a zároveň riešiš že nenavari, skús viac a viac komunikovať, aj dookola ,starší sú ako keby hluchý 😄😄 toto je zase u svokry,jej poviem niečo a tvari sa ze nepočuje,prepocuje
A myslím že keď rázne ukážeš ohľadom veci že stačí už pochopí , nato máš ústa,ja keď povie nie tak proste nie,kúpi , ja vezmem, nechám to,mama.sa vyhráža.ze.to vyhodí a ja že tam máš.kos 😄😄
Napr bazén že babka by dovolila, ale babka je babka a mama je mama , povedala.som nie a dosť
Chápeš , ukázať svokre že proste.trvam na niektorých veciam
Na druhej strane buď rada že sa snaží, ona nemusí vychovávať ,nato si ty,môj otec uplácať deti čokoládou a ja sa tvarim že o Tom neviem 😄😄

deti95060810
17. mar 2022

ja ti závidím... moje svokry veru žiadne hračky nekupovali...nič. max. nejaké cukríky.

martinajurkechova
17. mar 2022

No keby nosila sladkosti, tak by bolo tiež zle. Za mňa by bolo lepšie keby jej dala zakaždým niečo do pokladničky ako kupovať lacné hračky. Nech si dcéra sporí a môže si potom kúpiť niečo hodnotnejšie. To fajčenie by mi hrozne vadilo. O tom by som sa s babkou určite porozprávala. Inak nevidím nič zlé na tom, že má svoju vnučku rada. Ver mi, že veľa žien má oveľa horšie svokry, ktoré o vnúčatá nejavia žiadny záujem.

minarova22
17. mar 2022

@lucka6041
Ahoj. U nás bol zas problém so sladkosťami, co svokra nevedela pochopiť skoro 2 roky. Bolo to ako s tým prísloví-Je to ako hádzať hrach o stenu. Najhorsie, ze bývame v jednom dome, oddelený vrch - spodok. Za svet nevedela pochopiť, ze moje deti pijú len čistú vodu(u ďalšej nevesty-svagrinej sa sťažovala, ze ona mojim deťom nemôže dať,, ani" sirupovu vodu), do ruky im dáva len sladkosti-chcela si ich tým kupovať, pretože s nimi netravila vôbec čas. Raz za 3 mesiace ich zoberie na dvor(na hodinu) a aj to vtedy, keď ide na ďalší deň na návštevu druhým synom-aby sa mohla pochváliť, ako s nimi(mojimi deťmi) bola vonku(trávila čas) Nastastie som decka vychovala tak, ze sa ma vždy opýtaju, ci môžu a keď nie, co je väčšinou-odovzdajú sladkosť, netrucuju, nehadzu sa o zem. Zhrnutie-svokry(česť výnimkám) nerešpektujú nase(rodičovské) rozhodnutia, výchovu a názory. Zo začiatku to riešil môj muž s nou, ale po čase som zakrocila aj ja-lebo fakt na drzovku už riešila veci. Malému dala cukor a za chrbtom ho schovávala, aby som nevidela, ze ma dačo v ustach(daspela a zrela ženská??? Chápete??) A toto je len malinkaaaa ochutnávka z nášho,, spoluzitia" so svokrou.
Treba veci riešiť na rovinu, povedať co si neprajete aby robila, povedať jej to zakaždým, keď to nedodrží-aj keď sa oduje a vy budete,, zlí". Samozrejme, ze vždy bude na,, vine" nevesta-nie syn 😉
A keď to nepomôže, obmedziť styk. Ty máš to šťastie, ze môžeš(ja polovicu domu neprenesiem na druhú stranu dediny 😁)
Držím palce, nech to svokra pochopí, nech máte naďalej dobrý vzťah-pretože sa tak lepšie žije obom.

dada0902
17. mar 2022

Tak to u nás svokricka naučila krsnia furt na takéto darčeky a teraz ku nim prídu a hneď babka ideme do obchodíku 👋👋👋 keď ju tam nechávali cez prazky každý deň jej niečo kúpila teraz sa jej to vypomstilo ze nakupuje furt a našim detom kúpi len na meniny narodky a vianoce a to za polovičnu sumu co kúpi jej už si to po 3 rokoch🤭🤭👋 všimol aj svokor ze jej furt nakupuje a robí rozdiel takže u nás je to zas takto ale určite treba povedať obmedziť kontakt keď sa nechce poučiť lebo dopadne ako to naše krsnia ktoré ofuci hubu len aby babka s nou iška do obchodu este keď sme tam boli tak prišli z obchodu a mala takú sprostosť a hovorí už mám doma 13nast a to v tedy kúpila svokra aj nášmu 1dnu lebo povedala ze babka zoberieme aj pre bratranceka inak by mu nič nekúpila keby nevydime ze s nou ide do obchodu

minarova22
17. mar 2022

@dada0902
Robiť rozdiely medzi deťmi-rodinami, by sa nemalo. Keď jednému, tak aj druhému atď.
A keď nemám na to, tak nikomu nič.
Vyriešené 😉

dada0902
17. mar 2022

@minarova22 ona práveže ma peňazí až až len kupuje iba jej a budú mať zachviľu druhé a už aj to ma viac nakúpené než co dostalo naše druhé
Viem ze by sa nemalo len keby chcela kúpi už aj svokor vravel ze jej povie len muž mu povedal to si musí uvedomiť sama

minarova22
17. mar 2022

@dada0902
Ja bývam v jednom dome so svokrou a tiež robí rozdiely. Samozrejme, ze pre druhých ma viac ako pre nás-pretože mi s mužom sme tí zlí, ktorí sa s ňou pohádajú alebo ju vyhresia, keď nerešpektuje veci alebo robí intrigy. Ale to tak bolo vždy, ze ty v dome čo ostali budu horší 😁 Veď najlepšie pre nás by bolo tiež ju vidieť len vtedy, keď sa niečo potrebuje(postrážiť deti, zobrať od nej plne tašky alebo si prísť pre peniaze) a len sa usmievať 😉

lenka567899
17. mar 2022

@lucka6041 fíha tak teba by som za nevestu nechcela mat

mandarinka555
18. mar 2022

Babenky, to vám niektorým fakt nieje blbé vyhodiť, alebo "posunúť" nejaké hračky, čo kúpila svokra ? Len preto, že svokra ? Vám by sa páčilo, že kúpite vnučke hračku, s vedomím, že jej urobíte radosť, ale príde nevesta a jebs to do kontajnera....Chcela by som vidieť vtedy vaše tváre....

mandarinka555
18. mar 2022

@lucka6041 No a teba mať za nevestu je hotové terno...

oktoberka
18. mar 2022

Ticho závidím. Čo by som dala za babky,dedkovi pre deti.

ljzozv
18. mar 2022

@mandarinka555 ale väčšina tu nerieši, že svokra kúpi hračku. Ale svokra kúpi hračku (hocijakú) každý jeden raz , keď príde. Ak príde viackrát do mesiaca, tak poteš pán buh. A k tomu hračky, s ktorými nechceš aby sa dieťa hralo.
Čiže viaceré napísali, že vytriedili hračky, určite nechali niektoré, ktoré svokra kúpila a zvyšok dali preč. A predpokladám, že to robia so všetkými hračkami a je jedno od koho boli. Takže nie sú apriori proti svokre, ale proti nakupovaniu blbosti, len aby boli. To kupovanie dieťaťa ani nejdem komentovať.

petricka22
18. mar 2022

@lucka6041 stari rodicia su na rozmazmavanie, nie na vychovavanie. Samozrejme, aj mne by vadilo, ze presladza detom caj, moja svokra naucila moju vtedy 2,5r dceru na kofolu🤦‍♀️ Som cumela ako obarena, ked si pytala kofolu na kupalisku… ale toto su male veci, su ovela horsie svokry a babky. Mavni nad tym rukov…

1angelika
18. mar 2022

@martinajurkechova tie čo majú také svokry, ktoré nemajú záujem o deti si myslie aké je to úžasné keď svokra sa až príliž zaujíma, kazí výchovu a najmä podkopáva autoritu matky. Keby ti zažili na vlastnej koži hneď by pochopili....

1angelika
18. mar 2022

@lucka6041 nie si divná, mám podobný problém. Svokra všetko dovolí len aby bola ona lepšia, všetky vie ona najlepšie. Čo nedovolím ja, ona hneď oponuje , dokonca používa frázu" nepočúvaj maminku" niekedy mám pocit, že ja som len porodila a zvyšok je zásluha svokry.
..chápem aj s tými hračkami, Ok potešiť dieťa hračkou ale nie každý druhý deň, dieťa si potom nič neváži, nič mu nie je vzácne a nevie sa už v konečnom dôsledku ani potešiť novej veci. V tvojom prípade je muž na Tvojej strane tak to je hlavné.

1angelika
Autor odpoveď zmazal
sulejmanka
18. mar 2022

Keď sa.svokra zaujíma, zle je, keď sa nezaujíma je ešte horsie. Keď kupuje hračky, zle je. Keď nekupuje, zle je. Keď kupuje sladkostí, zle je, keď nekupuje, detto. Keď pomáha kým je nevesta v pôrodnici, zle je. Keď nepomáha, zle je. Muž ti navrhol obmedziť kontakt, a ty nič. Tak mi to príde, že nemám problém, resp. riešenie je na dosah ruky, tak si problém vyrobím.

oli_gapelodiegant
18. mar 2022

@lucka6041 nečítala som všetko, ale ja by som sa skôr potešila hračke malej pre dieťa, lebo moje sladkosti nejedia a ovocia máme doma vždy kopec, takže ak ju naučíš napr na niečo menšie ako pastelky, maľovanka a pod, bude to ok. A keď bola v casez keď si bola v porodnici u vás a aj tam spala, úplne normálne, aj že navarila mužovi s dieťaťom jedlo, tiež, to by si mala oceniť a sa jej nečudujem, že sa jej nechcelo chodiť každý deň hore dole. Tak mohla tvojmu mužovi pomôcť hneď od rána a nebahanat sa dochadzanim. Trošku prehanas. Tie ale poznámky že maminka zakázala stvu aj mňa, robia to aj moji rodičia aj mužovi a neznášam to, robia zo mňa potom policajta a stále to priamo poviem, že veď je to preto a preto, keby bolo teplo by som dovolila a aj priamo poviem, že nechcem byť ako policajt a aj tak potom sa skludnia a ďalšiu návštevu zas. A to fajčenie, fajčiť by mala ísť mimo tvojej dcéry, to je jasné

1angelika
18. mar 2022

@sulejmanka prečo zle? všetko je dobré keď sa to nepreháňa.

sulejmanka
18. mar 2022

@1angelika prečo zle? To ja neviem, to je skôr otázka na sťažovateľky, ale súdim tak podľa.diksusii tu na MK ohľadom svokier.

1angelika
18. mar 2022

@sulejmanka aha, chápem ako si to myslela. Nuž niekedy keď je už toho veľa tak človeku vadí aj to čo by za normálnych okolností nevadilo. Niktoré svokry sa snažia spriateliť s nevestou, aby dobre bolo pre všetkých, tie zakomplexované v nej vidia doslova sokyňu :(

diamond007
18. mar 2022

@lucka6041 tak obmedzila by som kontakt ako navrhol muž ale nezakazovala hračky... Našej tiež tak nosia, nonstop na sviatky (MDD, meniny, narodky, Vianoce, veľká noc, z dovolenky). Má tri babky a dedkov, plus veľa našich ujov a tieto čo keď sa vidíme raz za rok tak jej samozrejme donesú ...pre mňa katastrofa už.
Ale neriešim.
Našťastie pochopili sladkosti i keď to tiež trvalo rok.
Hračky nechám, pohrá sa s nimi polroka a o ktoré nemá záujem posuniem ďalej alebo vynesiem na povalu a vytiahnem o polrok.

sulejmanka
18. mar 2022

@1angelika jaj mam pocit, že vždy treba všetko ofrflať. Veď aj v tomto prpíspevku padol návrh zo strany muža obmedziť kontakt. Tak keď sa mi niečo nepáči a dohovor nepadá na úrodnú pôdu, obmedzím kontakt a vymalované. Ale tu autorka očividne potrebuej pochlácholiť, že len ona má pravdu a že svokra je zlá

1angelika
Autor odpoveď zmazal
1angelika
18. mar 2022

@sulejmanka chcela vedieť názory tak si vezme niečo z tých odpovedí úrčite..

kammik
18. mar 2022

ak jej nevieš dohovoriť tak potom už len trocha obmedziť kontakt, ako nemáš nič čo iného spraviť, lebo si bude potom neustále robiť tak povediac po svojom

martinajurkechova
18. mar 2022

@1angelika si myslíš, že ja som nič nezažila? Toto všetko, okrem toho fajčenia je skoro v každej rodine. Zbytočne sa bude kvôli takým malichernostiam hádať so svokrou a kaziť malej detstvo, lebo dieťa to vidí určite inak a má babku rado aj keď má nejaké chyby. Nikto nie sme dokonalý. A jej svokra predsa nie je od toho, aby vychovávala svoju vnučku. Na to sú rodičia. Autorka do toho zaťahuje určite aj manžela, ktorý aby mal pokoj, tak jej povie, nech obmedzí kontakt a to môže skutočne urobiť. Lepšie ako byť nasratá len preto, že babka má rada svoju vnučku a doniesla jej niečo, lebo ju chcela potešiť. Tiež by som veci z minulosti riešila inak, ale keď je človek mladý a má málo problémov, tak si vyrába takéto problémy, ktoré vôbec nestoja za povšimnutie. Určite jej dcérka túži po hodnotnejšej veci, preto môže babke povedať, že by si rada na to našetrila. Babka určite pochopí a namiesto toho, že jej kúpi ďalšiu lacnú hračku jej môže dať 5 Eur. A s tým kúpaním detto akože nemám problém tak si ho vyrobím. V každom prípade je to jedno, lebo keď k nej autorka nechce ísť, tak nemusí.

Strana
z2