icon

Svokra a jej porovnávania

12. sep 2023

Svokra má s prvým mužom môjho muža, s druhým dve deti. Švagriná je slobodná bezdetná, žije v zahraničí. Švagor, o pätnásť rokov mladší od muža je ženatý ma rovnako staré deti ako my. Svokra nás, naše deti vo všetkom porovnáva, vo všetkom sme mi zlý. Asi preto že sa nám lepšie darí.
My s mužom sme dokončili školu, budovali kariéru, niečo našporili, vzali hypo, potom prišli deti. Švagor ledva dokončil učňovku, nikdy nemal stálu prácu, švagriná síce mala v pláne študovať ale neplánovane otehotnela, údajne už čaká tretie. Bývajú u švagrininej matky. Ich syn mal v marci 3, naša v auguste. Napriek tomu, že ich dieťa je staršie tak naša začala skorej sedieť, štvornožkovať aj chodiť, naša bola ako 20mes komplet aj na noc odplienkovaná ich syn má stále plienky na spanie, druhé máme narodené narovnako v decembri. To nepríjemné porovnanie stále pokračuje, chúďatko švagor, chúďa švagriná. A to všetko v takom nepríjemnom tóne ako by som bola na vine ja že naše dieťa chodilo už ako 9mes. a ich iba ako16mes, bolo skôr odplienkované a skorej jedlo samé, vie sa obliecť samé, naše prijali do mš ich dieťa nie. Moja všade liezla nemala som voľnú chvíľu , chlapec kam ho posadili sám sedel a hral sa potichu. Vrcholom bolo, keď teraz cez víkend svokra zistila že už ani naše mladšie nemá plienky, dávam jej iba nepremokavú podložku na noc. Mužovi to jedným uchom dnu druhým von, ale ja som doma s deťmi aj keď od januára sa plánujem vrátiť do práce či nájsť si niečo iné, lebo v starej práci to nevipadá ružovo. Stará čumí celý deň von oknom kedy idem do obchodu či na prechádzku či ihrisko aby nás odchytila. Viem že to budem musieť tiež počúvať, lebo švagriná nedokončila za tú dobu ani trojročné štúdium. Aj keď istý čas študovala a švagor bol na materskej. Niekoľko krát sa pohádali, vyhodila ho z domu, a keď sa udobrili spravili si ďalšie dieťa.

Strana
z2
wig
12. sep 2023

Skôr je to dvojitý meter, ako porovnávanie. Neserie ťa viac to, že ich má radšej, ako vás? Jednoducho sa s tým zmier...

mikadooo
12. sep 2023

Vôbec tomu nerozumiem. V podstate vo všetkom ste na tom lepšie, ale píšeš "vo všetkom sme my zlí". Lenže to nie sú veci, v ktorých je niekto "zlý" a niekto "dobrý". Tak by som svokre len odvrkla, že hlavne, že sú (sme) zdraví a spokojní. A na švagrininé deti by som svokre povedala, že nebojte sa, oni to všetko dobehnú, sú to šikuľky, oni nás ešte prekvapia 😉.

hladamematku
12. sep 2023

mat hypo a byt uspesny mi nejde nejak dokopy....sorry

vilma7
12. sep 2023

Nechápem čo akože svokra porovnáva? Ze sa sťažuje na svagrovcov alebo kde máš problém?
Nechápem čo ti vadí?

A áno, každé dieťa je individuálne, moja dcéra bola skôr odplienkovama ako jej starší brat a nič sa nestalo. Mať tak tvoje problémy

1tina597
12. sep 2023

Prečítala som všetko, tebe vadí, že ich !!!uprednostňuje!!!
Trvalo mi kým som sa dočitala kde je problém. No neni to pekne, nemala by babka uprednostňovať vnúčatá lebo sú chudobnejšie, pomalšie, majú nezodpovednejších rodičov….. 🙈
Ale deje sa to, často to tiež pozorujem aj ja v rodinách. Rodič uprednostňuje “slabšieho” niekde “šikovnejšieho” , tak to je aj pri vnúčatách asi. Je to smutne, aj mne by to vadilo. Ono skúsila si sa s ňou porozprávať o tom? Že ty to takto vnímaš a vadi ti to? To ťažko už zmeniť nastavenie niekoho iného. Asi jedine ten rozhovor skúsiť, možno pomôže. Ak babka sa nechce na to pozrieť aj z tej tvojej stránky, tak s tým nič neurobíš asi.🫤 Jedine sa zmieriť s tým a obmedziť kontakt, aby to uprednostňovanie tak veľmi nevnímali tvoje deti. Ale Chápem že ťa to hnevá, je to asi ako keby babka dehonestovala úspech tvojich deti, tým že sa sústredí iba na švagrove. Tu cítim, že asi ti chýba presne taká tá pochvala a uznanie od nej. Aby zdieľala s tebou radosť z deti, nie len stále obrátila všetku pozornosť na švagrove deti. Je to pochopiteľne, len si kus možno zle napísala ten príspevok v úvode, a nepochopili ťa ženy a preto tak reagujú. Ale ono asi keby to zažili, tak by tak škaredo nereagovali a neodsudzovali ťa toľko.

ema22270
13. sep 2023

Pustili sa tu vsetky do teba ako vcely... no ten prispevok bol naozaj tak zvlastne napisany a k podstate veci si sa nedostala. Mama tvojho manzela, uprednostnuje deti druheho syna, ktoreho mala s inym muzom. Ako dalej pises, tvoj manzel sa podoba na svojho otca, ktory bol tyran. Tym ho mame asi pripomina a mozno nie je jej oblubeny syn. - to su moje dohady. To, ze Vam nepomoze s detmi, nezoberie deti na vylet, ale ich deti ano, je naozaj nie pekne a je to nespravodlive, navyse, ked s nimi byvate v jednej obci. Ale celkovo, z teba citit krivdu, hnev, zlost a predsa ani ty ju, ich, nemas rada. Tak o problem menej. Ak nemaji oni zaujem, nemajte ani Vy a kaslite na to lebo to nezmenite, jedine si tym privodite zdravotne problemy.

domkakvet
13. sep 2023

Tiez si myslim, ze je chyba na tvojej strane.

jaja391112
13. sep 2023

Netreba si porovnávanie všímať, kašli na to. U nás tiež zvyknú sem tam niečo prehodiť o našom dieťati vs o dieťati svagrovcov. Ja nemám vôbec rada porovnávanie a je jedno, či moje dieťa má byť to "lepšie" alebo "horšie". Vždy zareagujem rovnako, že každé dieťa je iné a má svoj čas. Potom už nikto nič nepovie 🙂 snaž sa deti tiež neporovnávať, nevšímať si tie reči a byť vďačná za to čo máš. Toľko pozornosti kolko venuje svojim vnúčatám babka, toľko sa jej vráti. Aj keď chápem, že ťa to hnevá, nemala by robiť rozdiely.

eva8
13. sep 2023

Nemusíš nikomu dokazovať, že ste lepší, aby si dostala pozornosť od svokry. Jednoducho, myslí si, že ste v poriadku a sebestační (na rozdiel od tvojich svagrovcov), tak vám nepomáha.
Ale k vnúčatám by sa mala správať rovnako. Vziať ich všetky na kupko, výlet, kúpiť zmrzlinu.
To, že topánky nie, to by som prehltla, vy na to máte, svagrovci nie.

inana11
13. sep 2023

No asi mama inklinuje k druhorodenenmu viacej🤷‍♀️neovplyvnis to a nemalo by to ovplyvňovať ani teba… keď sa tá tá trojročná najblizsie niečo take spýta,povedz jej že sa musí spýtať babky,že ty nevies dôvod🤷‍♀️ale zase sú deti a deti,niektoré sú otvorenejšie a iné zase mamickovskejsie… každý inak vníma ludi a nemali by sme robit rozdiely a porovnávať ale aj tak to skoro každý robí… my mame dvoch synov a ja neviem,ale toho druhého nikto na prazdniny nechce😃😃😃 prvorodený je prvé vnúča na oboch stranach,od malička mojkac,rozumny,opatrný,parťák,múdry,vysmiaty a momentálne trocha pokazený vymýšľaním ale druhorodený je vrešťák,zíva voda, odvážny a spekulant,vkuse presadzuje len svoje a dookola😃majú rovnaku vychovu a skratka rozdiel markantny a veru toho nikto nevolá na prazdniny,prvorodeného by nedbali si striedať starý rodičia😃😃😃takze možno je aj v tom rozdiel pri tvojich a ich detoch alebo ešte pri tvojom mužovi a svagrovi

babulkomale
15. sep 2023

@aurora33 píše sa to "wow".

aurora33
15. sep 2023

@babulkomale ? 😅

Strana
z2