icon

Svokra a jej trápne poznámky

17. júl 2023

Ahojte, pre niekoho možno banalita, ale mňa už ide od jedu rozthnúť. Keď sa nám narodila dcéra, ktorá má 5 mesiacov, tak nás svokra v jednom kuse poučovala ako čo máme robiť " takto ju musíš kúpať, takto ju kŕmiť , vtedy a vtedy prebaľovať, tak ju nesmieš držať a bla bla " rázne som ju stopla lebo ja viem ako sa mám o dieťa starať , už jedno mám a úspešne s nami žije už päť rokov a ona má maximálne teóriu z kníh a internetu čo vkuse číta, prax žiadnu... Prestala s tým, ale začala mať trápne poznámky. Keď počuje malú plakať (čo je asi vždy keď príde alebo telefonuje) tak spustí " a čo toľko plačeš chúdiatko naše?" "Zase ťa trápia?" " Zase ti najesť nedali?" "Zle ti robia mojko?" " To lebo ma nepočúvajú " a podobné 🤬 už to po nej aj starší syn opakuje, ten minule pred detskou lekárkou povedal, že jej jesť nedávame lebo veľa reve 🤦 už sme jej xy krát hovorili, že s tým má prestať, ale ona vždy povie že sú to len "srandy " . Muž je dohováral, švagriná jej dohovárala, ale ona stále bude mlieť o tom ako malú trápime. Mňa to už riadne štve, keď má prísť tak radšej niekde zaleziem so starším ako toto dookola počúvať. Muž ten už len mávne rukou, že s tým asi neurobíme nič , ale ja by som bola rada keby s tým prestala. Takto sa s ňou o chvíľu úplne prestanem stretávať, čo zase nechcem lebo by to mužovi bolo ľúto, ale ja na tie reči proste nemám nervy.

Strana
z2
0silvia0
17. júl 2023

Moja dcera mala ekzemy a nemohla jest sladkosti a blbosti s farbivami a cokoladou. Svagrina priniesla hnusnu lacnu cokoladu. Slusne som vysvetlila, ze jej to zhorsi ekzem. A spustila, chudatko male, mama ti neda cokoladu (u nas cUkoladu), to je teda mama, takto ta trapi.
Islo ma vtedy roztrhnut, lebo dcera mala ekzem fakt skaredy a po kazdej navsteve dokolecka tie iste dristy.

roja01
17. júl 2023

Clovek si ani neuvedomi, ze tieto vyslovene humorne veticky su svojou energiou vlastne negativne. Nie, ze by som ich pouzivala ja, ale nevidela som na nich nic poburujuceho. Ale ano, urcite je lepsie prihovarat sa pozitivnimi frazami.

zeldia
Autor odpoveď zmazal
bazde
17. júl 2023

Keď budeš nahnevaná na svokru spomeň si že niektorí ľudia s ňou žijú v jednej domácností 😃

simona92101
17. júl 2023

@domkakvet pise ze to nieje ich mama,ze jej muza vychoval len otec,ona k nim prisla ked uz boli velky,cize s malymi detmi nema skusenost

simona92101
17. júl 2023

@0silvia0 joj tohto som sa napocuvala pri prvej dcere,od malicka ABKM,problem s vyprazdnovanim,a tiez som sa napocuvala co som to za matku ze decku ani cokoladu nedoprajem,ze som isto jedna z tych BIO eko raw matiek..ze dieta ma po cokolade krce a kaka krv,a place a boji sa potlacit tak to uz nikoho nezaujimalo

1fifinka1
17. júl 2023

Ja by som jej, bože a zasa prišla ta zla starká, vidíš, len ti zle robí a ty plačeš. Ale nie ja sa poznám, ja by som sa s ňou prestala stýkať. Mne ani deťom nebude nikto strpcovat život takými kecami. Raz môže prísť aj socialka, keď malý narozpráva hlúposti. Ja by som to netrpela.

gir
17. júl 2023

Baby radíte autorke aby sa cez to preniesla, nereagovala, že sú to hlúposti. No, nie sú, keďže to opakuje staršie dieťa pri lekárke, prípadne to môže povedať v škôlke. Povedala by som milej svokre,nech zmení rétoriku, lebo vznikajú nepríjemné situácie v ktorých sa hanbíte. Keď nevie komunikovať s dieťaťom,nech si kúpi psa,ten to ďalej nepodá...

anetka34
17. júl 2023

@gir Tiež sa čudujem ako sú niektoré veľké hrdinky a absolútne nič sa ich nedotkne, ani keď ich dieťa opakuje u lekárky, že malej nedávajú jesť. Ešte nech povie, že ju bijú remeňom, že má riť červenú.
Fakt to je úplne normálne v každej jednej rodine.
Ja už asi túto neempatiu nepochopím nikdy.
@autorka Ja by som zrušila návštevy a telefonáty kým sa nezačne normálne správať. A po mužovi odkázala, že to syn rozpráva u lekárky a v škôlke.

sidicek
17. júl 2023

To sú také primitívne dristy väčšinou menej inteligentných osôb.A hlavne stále dokola ako verkel to niektorí točia, lebo vymyslieť zmysluplnu a neurazajucu vetu je asi megaproblem.Neviem co s tým, lebo rozum jej nenalejes a ak jej to ešte nebodaj príde vtipné ,tak to bude opakovať nech sa aj na hlavu postavis .Ja by som sa jej istý čas vyhýbala, možno sa stane zázrak a prestane ju to baviť.

poppy22
17. júl 2023

chapem autorku-takato sranda je sranda raz...ale nie ked to krivi detske myslenie a siri sa dalej....tiez som podobne reci sem tam zacula,od starych ludi na dedine....su dva sposoby-bud si sadnete vsetci 4 dospeli-ty,tvoj muz,ona a ten otec-a velmi dorazne vysvetlite,ze tie vety vas nielen urazaju ale hlavne v detoch vzbudzuju pocit ze ich mama je zla a navyse to ten syn siri dalej a mozu byt z toho problemy..takze ak si nenajde ta svokra iny druh srandy budete nuteni prerusit s nou kontakty..ak nieco odpapuluje,tak jej to rovno hodte do tvare,ze to nie su jej vnuci....je to tvrde? bohuzial ak niekomu chyba sebareflexia a neda si povedat,tak sa inak neda...pripadne mate este druhu moznost-vratit jej "srandy" naspat-napriklad ked k nim pojdete na navstevu,tak kludne zahlaste /ale svokra dopredu informujte/-aaaa mamicka,v poslednej dobe chodite nejaka vyparadena-nasli ste si nejakeho frajera?...a ked sa ofuci-tak povedzte,ze to je len sranda...alebo sa s odfukom zvalte do kresla a nahlas povedz-konecne si oddychnem,bolia ma ruky tak som tie decka dnes zmlatila,ze som sa sama unavila..mamicka nemate nieco po zub.uz som 3 dni nevarila...a ked bude volat-to iste-prepacte,nemam cas,prave teraz mam hodinku trapenia malej,a zloz....

katka700
17. júl 2023

Niet nad pasívnu agresiu maskovanu ako 'srandu'. Oplat jej to rovnakou mincou. Zas prišla senilna babka s trapnymi kecami ktoré sme počuli 1000 krát. Keď sa urazi tak sa spýtaj či nechápe srandu.

anketkarka
17. júl 2023

Keď sa jej pekné nedá, tak aj Ty si začni z nej ,,srandy" robiť a vždy to čo ona vyčíta Tebe pri malej, tak sa tiež príhovor malej Neplač, to nás prišla týrať len babka svojimi rečami. Neplač, to len babka si nevzala lieky od doktora. Neplač, to len babka dostala úpal. Neplač, to len babka zjedla šialené huby. A keď sa urazi, tak jej povedz, že to boli len srandy ako tie jej, že si si myslela, že má zmysel pre humor predsa. Ona sa zasa odrazí. A keby aj nie, tak huraaaaa....

autor
17. júl 2023

@anetka34 no akože vtedy keď to povedal pred tou doktorkou by som sa najradšej v prdeli videla, lebo sme akurát riešili to, že malá málo pribrala od poslednej poradne 🙈

0kristina0
17. júl 2023

Toto je velmi primitivny humor. Ked sa niekto nevie normalne prihovorit k dietatu tak nech to nerobi.

anetka34
17. júl 2023

Mne dcéra tiež pomalšie priberala ako syn. Aj zúbky mala neskoro. Svokra ma posielala k lekárovi, že sa mám spýtať, či má dosť výživy keď je zuby nerastú. No skrátka čo slovo, to perla tiež.
Len raz som jej to vrátila, keď nás každý týždeň otravovala z každého obchodu si zakúžkovala dve - tri veci v akcii a ja aby som pol dňa behala po obchodoch. Tak som sa jej spýtala, či jej je už teraz naše auto dobré a keď som ja chodila so synom po lekároch, tak povedala: Panička sa musí na aute rozvážať!
Tak len očami gúlala, keď som jej to pripomenula.

Strana
z2