icon

Svokra a nevhodná poznámka: Ako reagovať?

11. okt 2024

Baby mam 13 mesacnu dcerku a ked sme ju nechali svokrovcom isli sme na nakup a dosli sme, mala sa hrala a ked ma uvidela usmiala sa potom vosiel muz a na nu urobil grimasu a prisla k nemu. Abojra zadrbala ze: viac ide zanotcom ako za mamou! To ma zabolelo lebo to nieje pravda. Jasne, s muzom je malo kedze oide podvecer je jej vzacnejsi robi grimasky blazni sa no doma sa ona dodomna neodlepi vkuse sa pyta na ruky splha sa zamnou a praveze ked pride manzel ani sa dako netrha. Akoze ja som iba povedala ze no ved je s nim malo tak s amu tesi sle spetne sanato pozriem mam nervy ze som jej nepovedala nieco lepsie!!! Kto je ona ze mne toto hovori??ked muz tiez sa viac taha naprikald za babkou ako za nou!

autor
11. okt 2024

@h2 ano sma od seba prist nas navstivit napriklad

h2
11. okt 2024

@0silvia0 Presne! Matky synov sa cítia tak trochu odstrčené, keď si ich syn založí rodinu, lebo nevesta uprednostňuje svoju mamu a mužova mama je "len svokra", babka "druhej kategórie", až po matke nevesty. Teší sa z vnúčatka a z toho, že má rado ocka (jej syna). Mne je normálne smutno a ako matka syna mám vážne obavy, čo bude, až mi raz privedie nevestu.

grof_monte_christo
11. okt 2024

@anonym Pozri, tvojej svokre spontánne niečo vyletelo z úst a bola to spontánna reakcia na to, čo tvoje dieťa spontánne spravilo. Toto nebola žiadna cielená poznámka, ktorá by ti mala ublížiť. Venuj pozornosť dôležitejším veciam v tvojom živote a ďakuj Bohu za to, že sa svokra k tebe pekne správa. Zatiaľ.... Lebo svojou vztahovacnostou a urazlivostou môžeš všetko pokaziť.

aurora33
11. okt 2024

Áno ja mám dokonalý vzťah. A neodpovedala si na otázku. Prečo jej teda dávaš strážiť dieťa?

h2
11. okt 2024

Autorka, to teraz žartuješ?! Sama od seba vás má prísť navštíviť? Na nič sa tu ženy v súvislosti so svokrami nesťažujú viac, než na to, keď svokra k nim neustále chodí, bez pozvania, bez ohlásenia.
Týmto svojím príspevkom len potvrdzuješ to, že nech svokra urobí akokoľvek (alebo aj nijako), aj tak bude zle. Lebo SVOKRA!

petulda333
11. okt 2024

Budem sa denne modlit,aby mi syn nepriniesol do rodiny take stvorenie ako si ty. Zasnem

gabriela2952
11. okt 2024

Viesco mňa takéto reči tiež zamrzia... boli sme u rodiny a môj manžel je taky ze keď ma voľno, tak sa väčšinu chce starať on .. takže som si vypočula nepríjemnú poznámku ,, ocko sa stará viac ako maminka,, to usudia z 2 hodinovej návštevy... povedala mi to moja babka. No co už

1ryba
Odpoveď bola odstránená
grof_monte_christo
11. okt 2024

@gabriela2952 Ale toto je niečo úplne iné ako rieši teraz autorka.

autor
11. okt 2024

@aurora33 nedavam ja ale muz pyta sa on nie ja

autor
11. okt 2024

@h2 odstrcene? Neglobalizuj!!!! Moze k nam dojst hocikedy sa pohart s malou aj ked je muz doma no.nepeide zahlasi pridte vy ked prideme iba cita mobil a nerobi nic preto ja sa jej nepytam aby malu postrazila tl robi muz aj tomona vymysla

autor
11. okt 2024

@grof_monte_christo nieosm urazliva ak to niekto povie razbstane sa ale ak tompovie druhykrat aj to jej z ust vyletelo??

autor
11. okt 2024

@petulda333 aj ja

autor
11. okt 2024

@1ryba ved pozyvam na kavu.nepride ani ked muz doma preto sa jej pytat uz nebudem my mame vztah dobry nema dovod. Neprist a nepohrats a s jedinou vnuckou akurad jej hobby je prednejsie a to citanie mobilu a oitie kawy

danica2711
11. okt 2024

ďalšia nevesta, pri ktorej sa modlím, aby môj syn nedoviedol do rodiny takéto niečo

grof_monte_christo
11. okt 2024

@anonym Veľmi ťažko sa s tebou komunikuje. Usudzujem, ze jednoducho nemáš na to, aby si to dokázala pochopit. Výška intelektu nepustí.

h2
11. okt 2024

Vieš čo, už len jedno ti napíšem: ďakuj Bohu, že máš takú svokru! Čo by iné za to dali: neotravuje, nevnucuje sa, ale keď vy potrebujete, pomôže... Ideálna!

aurora33
11. okt 2024

Tak povedz mužovi nech sa láskavo venuje dcére, aby nemusela mať svokra blbe poznámky. Hotovo.

brendaa
11. okt 2024

No a predstav si že tvoja svokra ti porodila muža....uff ....čo teraz s tým???
Očividne máš proti nej niečo... nemohla si jej odpovedať, že si rada že má ocka rada...to nie, lebo tak malé dieťa je s tebou 24 hodín.....
nabudúce predbehni muža a urob grimasu skôr...aby si už viac nezávidela, lebo nedopraješ otcovi pozornosť.... hrozné.... taká nevesta za trest.....

prunee
11. okt 2024

Ak sa ta to dotklo, zrejme si precitlivena, svokra len mormalne zareagovala na tu konkretnu situaciu, tak po svojom, ved kazdy nieco potrepeme niekedy, ani to tak doslova nemyslime 😉.

kvadrinkaaa
11. okt 2024

@h2 😃😹

autor
11. okt 2024

@brendaa zavidim jasne tvoj nator je chory

tatiana288
11. okt 2024

Myslím, že svokru úplne zbytočne démonizuješ už z princípu nevesty. Ak si myslíš, že týmito poznámkami na teba nejako útočí, narovinu sa jej spýtaj, respektíve povedz, že sa ti nepáčia. Dovtedy sa nad nimi budeš zbytočne rozčuľovať. V prvom rade je to mama tvojho muža, v druhom babka tvojej dcéry a až potom tvoja svokra. Skús to tak brať a podobné poznámky ťa iritovať nebudú.

brendaa
11. okt 2024

tvoj názor je chorý, ak ťa pichla poznámka tvojej svokry k ocovi dieťaťa...😵

rorino
11. okt 2024

Prečo ťa to zabolelo,keď si si istá,že to nie je pravda?

autor
11. okt 2024

@brendaa ty si chora

mimikarol
11. okt 2024

Autorka očividne svoju svokru nemáš rada. Nečudujem sa jej že nepríde len tak sama od seba k vám na návštevu keď vidím ako komunikujes. Ak si taká aj v reálnom živote ani ja by som sa k tebe nehrnula.
Ešte nám povedz že bývaš zo svokrou, starý na jednom a mladý na druhom poschodí a bude hotovo ....

oli18
11. okt 2024

Si mlada a hlupa, ak z jednej banalnej vety robis aferu. Musis dozriet, aby si sa vedela cez nepodstatne veci preniest

mirkam3
11. okt 2024

Autorka, podľa všetkých tvojich príspevkov na strane 4 máš zjavne so svokrou problém a absolútne nejde o tu jej jednu poznámku. Podľa tvojho písomného prejavu (To fakt nevie dospela žena vychovávajúca deti zosmolit jedinú veru bez chýb? Ved si zapni autocorrect pre Krista…), keď takto komunikujete doma všetci, tak sa ani nečudujem, že dezinterpretujete kto komu čo hovorí 🙄..

brendaa
11. okt 2024

ešte raz si prečítaj, akú "dôležitú" tému si založila a aj odpovede, zbytočne tu prskáš...a osočuješ, ja som na rozdiel od teba vyrovnaná osoba, ty zjavne nie....čakala si komentáre iné....preto útočíš...