icon

Svokra a problémy s bývaním: Ako ďalej?

Včera o 09:37

Ahojte vec sa ma tak že som sa rozviedla, našla som si nového partnera a navrhol nám s dcérou nech sa nastavujeme ku nemu. Nepovedal nám ale že pol domu vlastní svokra čo by bolo v poriadku lenže ona nás od zaciatku nenávidí, sme tam navyše a dáva nám to poriadne vyžrať. Nazýva ma ku*vou pretože už som bola raz vydatá a mám dieta, robí nám naschvaly, budí malú poobede keď spi a naschval telefonuje a najnovšie nám povedala že sme v tam navyše a mali by sme zvážiť odchod lebo ona tam kur** s deckom nechce… zo dňa na deň sme odisli samozrejme partner išiel s nami a mame dočasne ubytovanie u mojej rodiny, ale je to naozaj len provizórne. Svokra dala samozrejme na druhý deň rano vymeniť zámky na dverách a keď budeme chciet svoje veci že jej ma partner zavolať a ja tam nesmiem už ani vkročiť

Samozrejme 1/2 domu je partnerova a ma tam trvalý pobyt a teda ma právo tam byvat a vlastniť aj kľúčik ale nechceme sa vadit tak si hľadáme vlastne normálne bývanie. Zaujimalo by ma či si môže partner požiadať o vyplatenie 1/2 z domu, pripadne by sme vyplatili ju a my by sme sa nasťahovali naspat je to reálne? Alebo ak sa s nami nedohodne to nikam nevedie? Hypotéku nám dajú veľmi nízku kedze ja som na rodicaku a partner ma priemerný plat, takze nevieme ako ďalej

Strana
z5
anonym_a44f7e
Včera o 21:56
@heidi4

@anonym_a44f7e no ano, aspon mne to tak vyznelo, pises, ze "on je vo svojej polovici" a "nech ona vo svojej polovici". Take ale neexistuje, ze v 1 dome ma kazdy svoju polovicu, teda pokial si ho neprerobili, co nepredpokladam v tejto teme.
Preto som zmienila ten "idealny podiel" - je to pravny pojem. Ze 1 dom patri 2 (resp. vsetkym) vlastnikom rovnako a maju na jeho uzivanie rovnake pravo, nie ze "kazdy je vo svojej polovici" - akoze v polovici wcka, kuchyne a podobne? Polka okna je jeho, polka matky? Tak to nejde.

@heidi4 užívať svoj polovičný podiel. Čiže keď sa 2 polovice stretnú v 1 kúpeľni alebo kuchyni, obe polovice majú rovnaký nárok užívať To vie asi aj človek so ZŠ vzdelaním, že nikto nebude píliť okno a vaňu na polovičku 😃

heidi4
Včera o 22:01
@anonym_a44f7e

@heidi4 užívať svoj polovičný podiel. Čiže keď sa 2 polovice stretnú v 1 kúpeľni alebo kuchyni, obe polovice majú rovnaký nárok užívať To vie asi aj človek so ZŠ vzdelaním, že nikto nebude píliť okno a vaňu na polovičku 😃

@anonym_a44f7e ano, len to tak proste vyznelo, ze pises "on vo svojej polovici a ona vo svojej" - ze to myslis fyzicky :D co samozrejme pochopitelne nie je mozne, preto mi to prislo za vlasy pritiahnute. Chapes, nikdy nevies, vzdy sa moze najst aj osoba, ktora by to sla delit fyzicky a uz neviem niekedy, co od koho ocakavat, ako co mysli :D

anonym_678c8c
Včera o 22:09

@anonym_autor
Haloooo, autorka, kde si? 😁 Či sme ti otvorili oci a hanba ta fackuje?

Strana
z5