Svokra a vnúča
Mam uplnu alergiu na svokru. Naozaj. Ked k nej ideme mam krce v bruchu. A po navsteve 2 dni neviem v noci spat co mi tak vycicia energiu jej recami a pouceniami co mam ako robit. Ako fakt to si je aj tazke predstavit tie jej reci. Chodim k nej kvoli manzelovi, lebo chce aby sme k nej chodili vsetci. Mame par mesacnu dceru. Je mi velmi neprijemne, ako tato osoba pusinkuje nase dieta, ktore som ja nosila pd srdcom a porodila. Ako zvladate, ked mate taku zlu svokru a mojka vase dieta? A davate svoje dieta takejto osobe na strazenie? Chodime k nej kazde 2 tyzdne na take 3 hodiny, a mne je zle z kazdej navstevy.
tak jej to povedz takto ako to pises na prvej strane... :D odporucam ti odbornu pomoc, ak ta to takto velmi rozculuje... pretoze toto je uplne normalne. jednym uchom dnu a druhym von... co mas co vysvetlovat? ved vychovavas ty, staras sa ty.. nech si ona vravi co chce. Staci ekd sa povie, ze teraz sa to robi inak a ak ide dietatu davat to co nema zakrocit, inak voooobec netreba riesit. Klud. ja som si brala knihu/vysivanie na navstevu.. malu som odovzdala starkym a ja som si citala, alebo som zaspala na zahrade :DDD oddychni si, nesleduj ako sup kazdy ich pohyb a budes mat krajsi zivot...
@modrymotyl8 tak toto znie hrozne, to je úplne deptanie malej. Tak potom mam zlatú svokru. Jej stačia fotky malého a je spokojná, vidieť naživo ho nepotrebuje.... Teda pardon, strašne by chcela, ale nema cas🤷♀️.
Deti aj ohováranie znášajú omnoho, omnoho horšie. Nevedia to spracovať vôbec, trápia sa strašne, majú z toho stres, nevidia tú taktiku...lebo najskôr bude ohováranie nevesty a postupne príde aj na ohováranie vnúčat, a hlavne v prostredí, kde vás vôbec nepoznajú, ohovárajú takéto svokry strašne a všade, kde sa dá. Takže treba aj dieťa pripraviť na to, vychovať tak, aby sa potom netrápilo. Lebo nech bude starká, aká bude, vnúčatá budú chcieť mať s ňou pekný vzťah.
@modrymotyl8 máš to ťažké. Hlavne to deptanie malej by mi vadilo... Nie aby bola rada, že ste prišli. Manžel je asi zvyknutý z detstva😅.
milá autorka, úplne Ti rozumiem a chápem Ťa. Kto nezažil, nepochopí. Ja som na tom podobne so svokrou, žrút energie, chodievam odtiaľ úplne vyčerpaná a mám hrozné zážitky, ako keď nechala syna na schodišti a spadol, udrel si hlavičku a mal otras mozgu, alebo ho zobrala na ruky, keď krájala zeleninu s nožom v ruke alebo keď ho zobrala na koľajnice za spustenú závoru, lebo veď "vlak pôjde až o 10 min." a pod..človeku sa rozum zastaví, jedna primitívna a hlúpa osoba , keď sa ozvem, som ja tá zlá, muž sa ma nezastane, lebo veď mamičke predsa nebude oponovať, som z toho na prášky. Aj som jej x krát dohovárala, ale ona nechápe, nemá žiadne hranice, nerešpektuje ani súkromie a rešpektovanie druhého jej nič nehovorí. Celé hodiny sa jej ústa nezatvoria, vkuse mele do toho dieťaťa, až mi raz syn povedal, že ho už bolí hlavička - štvorročné dieťa. Ženy, ktoré majú dobré svokry alebo ako-tak vychádzajú si to nevedia predstaviť. Keď čítam tie komenty, že vychovala chlapa, ktorého máš za muža, nepochopia nikdy čo prežívaš. Ešte otázka, či tvoj muž stojí pri tebe alebo pri svojej mame. Ja osobne som v tom sama, a mne tá žena apriori nevadí, len nech nechá mňa a moje dieťa žiť a nekáže mu ešte pomaly aj to kedy sa môže nadýchnuť. Takže, skús hľadať oporu v mužovi, nech jej dohovorí. Lebo ona, aspoň teda tá moja, sa už nezmení, ani ju nechcem meniť, mne je v zásade ukradnutá, keď bude vidieť cez svojho syna, čo si môže dovoliť a čo nie - toľko moja rada. Držím palce, všetko dobré.
@ericavargo trochu od veci.
Jej svokra mele hubou, objíma a pusinkuje
Tvoja vystavuje vnúča nebezpečiu, hazarduje s jeho zdravim a životom.
To je obrovský rozdiel
Moja babka bola tiez taka, ze rada davala rady. Moja mama s nou sice velmi dobre vychadzala, ale tiez mi povedala, ze jej to vadilo..lenze. ona to spravila tak, ze jej prosto pritakala a spravila si po svojom. A bol v rodine klud.
Mne takto lezie na nervy moj otec, tomu som vzdy len povedala a poviem, my to mame takto alebo len prevratim oci a jednym uchom dnu, druhym von. Oni maju ine vnimanie a raz budes babkou aj ty a mozno budes mat aj syna.. Tak sa tes, ako ti to buduca nevesta moze spocitat.. alebo aj vlastna dcera.
Pusinkovanie by som riesila len v pripade, ze by niekto chcel bozkavat na usta...alebo bozkavat, ak ma herpes. To by som ani na navstevu nesla ( v tomto zas bol moj otec rozumny, ak mal herpes, sam sa rozhodol, ze radsej nepride).
Inak na pusinkovani a tak nevidim ziaden problem.
Toto iste som prežívala ja keď som mala prvú dcérku….bola som doslova na svokru alergická,doslova som pretrpela každú jej návštevu a v duchu som sa modlila aby už konečne vypadla a mna nechala s malou konečne na pokoji.Vadili mi tiež pusinky…a vlastne všetko.Všetko mi na nej vadilo,aj to že dýchala.
Moja svokra je tiež veľmi svojská a má iné názory na život ako mám ja.Toez som tam chodila vlastne iba z donútenia,lebo manžel to tak chcel a “malo by to tak byť”,po návšteve mi bolo vždy zle a mala som pocit že má totálne vyciciava.
ALE ….s odstupom času-mame už dcéry dve a ubehlo 5 rokov som prišla na to,že to bola vlastne všetko MOJa vina!Boli to zrejme z veľkej časti hormóny.A zrejme aj moje ego.Moja svokra je síce svojská ale nikdy nám neublížila,keby sme potrebovali s hocičím pomôcť tak dobehne aj o polnoci a svoje vnučky nadovšetko miluje.
Daj tomu čas,verím že aj tebe sa uľaví ❤️Držím palce
Je to jej vnučka, tak ju bozkáva....aby si sa z toho nepos*ala....A zabila si slovným spojením "ja som ju porodila"....Aj iné ženy porodili a tiež sa z toho nejdú po**** A ešte jedna poznámka...aj keď tvoja mama dá malej pusu, tak chytáš hysák ????
Je mi smutno za tvoju svokru a aj tvojho manžela. Si nevyrovnaný človek, ktorý si neváži, že má a zdravú rodinu. Tvoj manžel sa nevyskytol, porodila ho žena, ktorá sa teší, že už má aj vnúčatko a miluje ho rovnako ako svojho syna. Aj teba by mohla mať rada, aj keď si do jej života prišla neskôr, ale to by si musela začať vo vzťahu k nej odznova a úplne inak. Zamysli sa nad sebou, či ti stojí za to, aby tvoj manžel musel riešiť takéto nezhody medzi ženami, ktoré sú mu najbližšie.
Myslím, že naozaj robíš chybu, vytváraš negatívny prístup do budúcna i svojmu dieťaťu k vlastnej babke. Pre dieťa to nie je cudzia žena, ale babka. Rozumiem, že s ňou nesúhlasíš, ale nevidím u teba štipku zdravého rozumu, veď nech si hovorí svoje, ty si zas povedz svoje, ale s úctou pretože ona v skutočnosti nerobí nič zlé, hovorí o tom čo možno jej pri výchove pomohlo.
@nikyball keby len pusinkuje🤭

Ja mam na svokru tiež averziu ale zavinil si to sama odkedy sme mali svadbu podotýkam všetko sme si platili my a chcela si presadiť svoje no ja som ju neposluchla tak od vtedy mam tiež blok že keď ju vidím tak sa mi s nou ani baviť nechce kecať do výchovy nekeca odkedy som jej povedala svoje pred druhými ľuďmi doma ju neznesiem lebo všade kutre keď už tak návštevu u nich prežijem lebo tam sa vezmeme kedy chceme keď idu sem nevedia kedy je už vhodné odísť a ešte aj medzi deťmi robí rozdieli tak to je taka bodka k tomu prečo ja nemusím moju
Asik byť tebou poviem jej ze ty vieš co je pre tvoje dieťa najlepšie ak by som mala nervy išla by som aj skôr domou nech vie ze prekračuje hranice