icon

Svokra dáva bábätku na ďasná pálenku: Je to bezpečné?

19. dec 2024

Prosim Vas, aky mate nazor na :
-Davanie 5 mes.babatku na dasna domácu pálenku kvoli zubom
-penu z piva na bolest bruska
Bola u nas od utorka..Prave sme sa slusne pohadali a poslala som ju z domu,ze nech ide komandovat radsej svagrinu.Mam pocit ze mi zo svokry praskne hlava.Vcera mi preorganizovala v kuchyni riad a vylozila co doniesla z domu od susedky k narodeninam aby sme to mali vylozene.ked som sa vratila s malym z nakupu skoro ma drblo,uz akoze som zacala zvysovat hlas aby sa mi laskavo nemiesala do mojej kuchyne a vsetko co robi je brutalny zasah do sukromia a nezelam si to..Zdula sa a zavrela sa do hostovskej a rano som isla pre vysledky k lekarke,maly spal a ona toto predvadzala co som pisala vyssie🤦🏼‍♀️

Strana
z3
autor
19. dec 2024

*kvoli dasnam

colsami
19. dec 2024

Ved azda mas na to zdravy nazor aj Ty. Sama vies ze su to blbosti 🤷

koniarova
19. dec 2024

Býva s vami? Ak nie, slušne jej naznačiť,že je čas sa vrátiť domov.

katkaseiner
19. dec 2024

tu domacu by som jej neodpustila.... to nie je normalne... a co na to manzel? Akoze 5mesacnemu dietatu na dasna domacu? Sa s konom zrazila?

maranco
19. dec 2024

Nelogla si ona a aby to zakryla tak že to má na ďasná pre malého? Už vieš že ju bez dozoru s malým nemôžeš nechať.

autor
19. dec 2024

@katkaseiner zajtra pride zo sluzobky,vie o vsetkom,zavolal jej pekne ju uzemnil a dal mi za pravdu

lukbe
19. dec 2024

@colsami toto, co robí svokra sú blbosti🙈? No to urcite. Nech si je urazená. @autorka hlavne neustúp, ani manzel.

ada510
19. dec 2024

Bože ja keď čítam tieto skúsenosti vase so svokrami som hotová moja svokra k nám nechodí vlastne par rokov som ju nevidela a ani moj muž 🙈

autor
19. dec 2024

@koniarova presne tak,uz som jej to povedala aby odisla a ani nemusi cakat na synacika lebo ten jej to zdoraznil este viac..

maranco
19. dec 2024

Porozprávaj sa s manželom a nech jej to v pokoji vysvetlí.

autor
19. dec 2024

Najviac je na tom to,ze mi vykricala aka som moderna matka ze za starych cias sa detom na dudel davala domaca ked ich trapilo prerezavanie..To ale aspon vysvetluje preco moj muz neznasa domacu😂😂😂

lubkovaandrejka
19. dec 2024

Ja inak nechapem tieto svokry, necudujem sa tvojej reakcii. Aky mam nazor na vyssie dva spomenute body? Ze no comment :D ja som mala stastie na svokru, je fakt vynikajúca zena.

benimnadir
19. dec 2024

Autorka neviem, či s mojou povahou by som jej jednu aj neprije...😂😂😂 Pošli to domov okamžite, nech ničí život komusi inému. Pán Boh zaplať za moju svokru.

ahhola
19. dec 2024

Joooj, tieto stare vegety😅zavrela sa v svojej hostovskej, byvate u nej?

autor
19. dec 2024

@ahhola nie ona prisla k nam,mame hostovsku a tam,ked pride,prespava...normalne sa zdula ako male decko...Nastastie to vyzera tak,ze je prec po vyzvani aby opustila dom a moze ist svagrine zrat mozgy

fairyy
19. dec 2024

moja ma sice ine babske rady ako na vsetko je dobra alpa a olej ale naozaj na vsetko co si len zmyslite aj na koliky aj na reflux vlastne ja nechapem ako je mozne, ze to este existuje ked staci len alpa a olej ...ale nespravis s tym nic velmi chcu byt napomocne tieto zeny (jedno ci matky abo svokry) a mat pravdu a chcu aby sme im dali za pravdu... ale to nejde... takze len bohuzial nenechavat dieta s nou...moje modralo lebo sa dusilo na chrbte na jej rukach pretoze reflux som si vymyslela take choroby neexistovali predtym a tu sme ...muz jej vtrhol dieta z ruk a nahucal na nu oh to tiez bolo....trocha na zlahcenie v tvojom pripade nenechavat aspon do veku kym bude moct pit 😅

liv1
19. dec 2024

To je ten lepsi pripad ze tu palenku neznasa 😂😂😂

ahhola
19. dec 2024

No teda, cakala ocenenie, aka je samanka a uvidela dvere zvonku🤣aj mi jej je luto, ked je to inak znesitelna osoba, len ked vidi vnuca sa nevie ovladnut, lebo vsak... "aj som mala deti a vdaka pivu, palenke, medu" 😅prezili.
Tiez som babka, ale okrem dudlika som krpcom nic nepodala, uz je vsetko inak, ako kedysi a tiez mi svokra naliala pomarancovu stavu do 3.mesacnej a namiesto starych curiev som na nu pozrela pohladom, ktory nikdy nezabudla...

colsami
19. dec 2024

@lukbe ved citaj s porozumenim. Autorka sa pyta "aky mame nazor na.... Davanie alkoholu babatku a pod" - tak aky asi nazor? Ze je to kravina, blbost. Azda normalnemu cloveku, matke v dnesnej dobe, nenapadne ze toto naozaj bude robit.

veroonikadan
19. dec 2024

myslim si, ze kazdy rozumny clovek vie, ze toto su extremne blbosti. nenechaj sa ovplyvnit hlupymi recami a postav sa za svoj nazor. ked sa ti nieco nevidi, tak to daj najavo, toto nie je okej.

alenka58
19. dec 2024

tak toto som ešte nepočula dávať dieťaťu alkohol na akýkoľvek problém je nezmysel, to teda neviem kde takéto metódy používali, používajú

samik88
19. dec 2024

Ale vysvetlite mi niekto prosím prečo sú tie svokry také? Ja to asi nikdy nepochopím 🙈

alenka58
19. dec 2024

@samik88 tak ja toto počujem 1x a to mám dosť rokov, moja svokra taká nebola a mama tiež tieto praktiky pravdepodobne nepozná keďže ich nepoužívala

maryetta
19. dec 2024

Kolko ma rokov? Lebo ono pamatam si v rodine ked uz chlapec chodil a davali mu palenku na dasna. Az kym sa z toho nedogrcal.
Daval sa aj med. Aj praskovy cukor na cumel aby dieta tahalo cumel.... tiez som toto vsetko odmietla.
Stoj si za svojim. Mozno umysel nemala zly-lebo jasne vtedy to ona tak robila. Ale mala by hlavne respektovat.

dadka1997
19. dec 2024

Tak to, ze by sa dalo na dasna trochu domacej, sa dietatu nic nestane, davalo sa to vzdy roky pred nami 😮 ale to ju neospravedlňuje, ze to robi lebo ona chce preorganizuje ti veci, coze byva s vami ci ako ? Asi by som ju pohnala ist organizovat niekam inam .. och

suzitok
19. dec 2024

v našej rodine boli tieto praktiky tiež, aj v muzovej...nikdy nepochopim, preco si to vsetci posuvali z generacie na generaciu a az ja som zrazu divna, ked to nedovolim a priecila som sa pri svojich detoch...moja svokra raz drzala mojmu 2mesacnemu synovi kinder cokoladu pri ustach a tesila sa ako cucka....proste tiez som si presla vselicim...

lukbe
19. dec 2024

@colsami áno, myslela som si, že sa to dá vysvetliť aj takto. Ale niekto napise, že "riesis blbosti", takže ja som to brala takto. Interpretácia textu môže mat niekedy aj takýto výsledok 😉

fairyy
19. dec 2024

@suzitok kinder cokoladu 🫣 tak teraz uz som pocula vsetko 😃 mojej 8mesacnej prvorodenej svokra dala jest arasidove chrumky ked ja som bola v sprche

samik88
19. dec 2024

@suzitok no presne to s tou čokoládou sa aj u nás dávnejšie stalo ,ale malý už mal asi 4 mesiace 😅. Joj a kadečo iné ,to by bolo na dlho. Nikdy nepochopím prečo nerešpektujú keď im niečo povie nevesta ,ale svojej dcére toto moja svokra nikdy nerobila. Nedá si povedať ani po toľkých rokoch. Ja už viem,že taká svokra nebudem lebo vychovávam deti v tejto dobe,viem čo sa nesmie. Ak nevesta bude chcieť radu tak jej rada poradím ,ale nebudem robiť niečo proti jej vôli. Už len kvôli tomu čo som si ja všetko musela prežiť 🙈

suzitok
19. dec 2024

@samik88 presne aj u nas to tak bolo..dcere toto nerobila, tam sa chovala uplne inak...
Inak ja mam troch synov, tak snad nebudem priserna svokra, ked podla vsetkeho prevazne matky od chlapcov byvaju taketo 😀 😀

Strana
z3