Svokra diktuje návšetevné hodiny
Nebiem ci som divna,alebo ,,len,, precitlivena,ale mam rocnu dcerku a svokra mi pomaha velmi,mam ju rada,ALE rada si diktuje,kedy a o kolkej chce vidiet malu.Napr. napise mi dnes,ze zajtra chce vidiet malu do 12tej,bo potom ma program..a ja resp my(s jej synom pochopitelne)mame svoj program,vylet atd a mam taky pocit,ze sa aj urazila.Je to pravidlom,ze si urcuje dni a hodiny kedy chce vidiet malu.Je s nou minimalbe dvakrat do tyzdna,nezakazujem jej stretka ani nic,no narusa to sukromie
Vsak aj vy napiste, ze mate program.. Kde je problem?
Syn si necha v dospelosti takto skakat po hlave a ty sa prisposobis...
Áno si divná. veď poviem, že máme iný program a vybavené.
Chcela ny som mat tvoje problemy...
Tak ja neviem, a s kamoškami sa ako dohaduješ? Veď normálne jej povedz, že zajtra doobeda sa nedá, lebo už máte iný program, čo tak pozajtra doobeda? Lebo poobede zas čosi máte (napr.)?
Jednoduché, použi slovo NIE
Vy si určite pravidlá a čas. Svokra ak bude mať záujem, tak sa prispôsobí. Je to na dohode.
asertivita maminka ti chýba...😉
nevyhovuje mi, tak to napíšem... svokra nech sa uráža koľko chce...😉
@nikyball ale ja jej to poviem,no mam pocit,ze to moc nebere
@mima1 on jej to tiez povie bo napise
@kitycat moj chlap to svojej mame normalne povie a napise no ona si ide sboje.Ked bola minule u nas,dosla do kuchyne a dvihla mi pokrievku na hrnci,ze co si varila🙏🙈
Tu pokrievku by som prezila nech kukne. Ale teda dirigovanie by som si nenechala…
@deti95060810 ja jej poviem a aj chlap.Ona jefa
@mima1 Som mladucka priznavam 23r..Svokra neni zla,pomohla mi velmi s malou,ked som bola zufala a nevedela dom utisit jej plac atd.No aj tak tie poznamky,ze mala by som jej to a to zohriat,ze mam zle upratane atd(to povedala synovi nie mne do oci)dotklo sa ma to
Nerieš 😉 ži si svoj život ako chceš ty, nie ako chce ona.
Napíše mi svokra, "zajtra o 12tej, chcem vidieť malú".. ja odpíšem "zajtra o 12tej sme na čachtickom hrade, ak tam neprídete zanami, tak prídeme budúcu sobotu o 10, pekný deň🙂"..
Svokry sa urážajú a odrážajú, nerieš..
No ci mas 23 ci 40 povedz jej len jedno. Ona ma svoju domacnost a nech kukne najskor sebe… a deti mala moznost vychovavat svoje. Tvoje nech prenecha tebe a synovi. Povedz jej nech si ide oddychnut niekam 🤣😂
Buď asertívna, bez emocii jej povedz, že nemáte čas vtedy a zduvacky si nevšímaj, nereaguj. Navrhni čas, kedy budete doma (a budete mat čas aj na ňu). Je to o kompromise, aj ona si musí uvedomiť, že rodina ste hlavne vy traja a máte svoj program a režim. Akonáhle sa jej začnete vo všetkom prispôsobovať, tak si na to navykne veľmi rýchlo a pri každej príležitosti jej bude stačiť, že skryvy ústa a vy bude hneď skákať.
Odpísala som jej bohužiaľ už mama program a nevychádza to že už jedine inokedy . 😁😂 A to s tým že čo máš navarené myslím že to je ešte ok to robí asi každá a robím to aj ja keď prídem k rodičom 😂
No len s nou budes musiet "bojovat"... ona sa urcite nezmeni. Ona bude takto k vam pristupovat uz navzdy. Ja by som uplne presne pristupovala k nej a odpisovala: Zajta nemozeme. Pridte o tyzden.
To s tou pokrievkou... to sa tiez nezmeni. Pamatam sa ako mi kamoska pisala ze sa jej nepaci dedina na ktoru sa pretahovala, lebo jej chodia do kuchyne susedy a nakukaju ze co vari.😀
Ja keď to tak čítam mne to príde že svokra robí len to čo si jej dovolila. Ja som mala tiež prvé dieťa v 23 a nikto mi nepomáhal a to bývam.v jednom dome s mojou mamou. Skrátka sa s ňou dohodni kedy sa dá aj vám. A ak to neberie jej problém. A ako to pomáhala keď píšeš že je s ňou tak 2x týždenne ??
Tvpj muz ti nema co oznamovat nazor jeho mamy na tboje upratovanie. Ma jej povedat, ze jemu to vyjovuje, nevadi, ma ine priority.
Tvoj muz je pod paapucou jeho mamy.
bývate v spoločnej domácnosti?
je na tebe, ako si ju pripustíš k telu, na jednej strane píšeš, že ti veľmi pomáha s malou, no dávaš jej tým najavo, že to bez nej nezvládneš, tak sa k tebe správa ako s sopľavému decku. Začni sa o malú starať bez jej pomoci, zvládnu to tisíce iných, zvládneš to aj ty. Keby bývala stovky km od vás, tiež by si to zvládla, okrem toho máš muža, ste na to dvaja. Ak zavolá a nič nemáš, choď s malou k nej, nech sa poteší. A kľudne jej nadvihni pokrievku a pozri do hrnca, čo varila. Ak ti to nevyhovuje, povedz, že už máte program a navrhni iný termín. Zdúvanie prejdi s úsmevom, s tvojím časom si disponuješ sama,
Niektorí ľudia majú radi dopredu dohodnute presne termíny, iný zas robia prepadovky a z ničoho nič ti zazvonia pri dverách... Každý sme nejaký...
Svokre uprimne odpis ci mas/nemáš čas a chuť na stretnutie, pripadne nech ti napíše radšej priamo v ten deň, proste je taka, chce mať veci načasovane dopredu.
Ja mam takú kamošku. Aj som z tých jej navstevnych časov stresovala, lebo naozaj neviem sľúbiť ci budem doma pozajtra o 18.00, tak sme si to vysvetlili a naučila sa ozývať v deň keď chce prísť.
keď má program ona, môžete mať aj vy je to úplne normálne, keď jej to slušne povieš tak nevidím dôvod prečo by s tým mala mať nejaký problém, je to úplne v pohode, bežná vec, nemôže si proste len tak diktovať 🙂 by som sa zbláznila 😉
@lujza123 u mňa s prepadovkami neuspejú. Ak to nie je rodina alebo kamarát, ktorému sa pokazilo neďaleko nás auto, smola. Dnes má každý mobil a ústa, takže sa viem dohodnúť. Ak mu nestojím za to, aby rešpektoval môj program, nestojí mne on za to, aby som ho menila.

Je tazke aby jej syn vysvetlil ze ak chce nech sa prisposobuje ona vam?