icon

Svokra je u nás každý deň

12. jan 2023

Presťahovali sme sa vedľa svokry. Je u nás každý deň, nikdy som akou nemala problém ale ide mi na nervy že je u nás každý deň. Keď potrebujem prizriet deti rada príde, no proste niekedy by som potrebovala aj súkromie. Neviem čo robiť, poraďte mi

roja01
12. jan 2023

Popros muza, ci by jej to taktne nevysvetlil.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
rachel36a
12. jan 2023

Vsak jej to normalne povedz, ze ju rada uvidis ale nie kazdy den, ze potrebujete aj sukromie

andula09
12. jan 2023

Ak spolu normálne vychádzate, tak jej to nejak taktne naznač. Že plánujete zajtra deň len vy nejak stráviť, alebo že máte niečo proste na pláne, že či by mohla prísť potom radšej na ďalší deň.

mirkava
12. jan 2023

"zajtra nemusíte chodiť, nie ze by ste mi tu zavadzali, mám vád rada, ale chceme byť trošku sami" 😉

januska12323
12. jan 2023

A ty si stále doma? Príde neohlásene, joj škoda, že ste nezavolali ideme akurát ku kaderníčke/na ihrisko/na výlet/deti spia /

a_andrejka4
12. jan 2023

Mas usta tak ich pouzi ;) byvam vedla svokry a na zaciatku som urcila nejake hranice, bola "prekvapena" ale malo to užitok, pride tu max 2x tyzdenne do 1 hodiny, vidi vnuca pohraju sa a vsetky strany spokojne

kris_tin257
12. jan 2023

U nás bol rovnaký prípad, nasťahovali sme sa o poschodie nižšie pod svokru. Treba si postupne určovať hranice a tie hranice si musí nastavovať muž so svokrou. Na začiatku sa stavali situácie že prišla k nám domov keď sme doma neboli zobrala mužove košele z vešiaku a doma ich zehlila alebo nám doprarala veľkú tašku kuchynských raroh a podobne, muž si to s ňou vždy vydiskutoval a naučili sme sa fungovať, nikdy už nepríde bez ohlásenia (a naopak).

autor
12. jan 2023

@elizabet173 2-3 hodiny

nikpa
12. jan 2023

Toto je ťažká téma na preberanie z očí do očí. Viem to veľmi dobre lebo aj u nasich sa to isté riešilo nedávno.
Bohužiaľ nestačilo povedať raz ale musel otec opakovane žiadať babku (teda svoju mamu) aby k nim nechodila každý jeden deň, že človek chce mať aj súkromie. Keď sa jej to snažila naznačit moja mama, akože jej nevesta tak to bol oheň na streche, oveľa kľudnejsie to zobrala od svojho syna. Ja to ale nepochopím 🤦 ozaj je každá mama a svokra taká svihnuta, že im nedôjde, aké je pre niekoho nepríjemné keď u neho každý deň otravujem?! Lebo veľa ľudí len okolo mňa má s tým problém. Ja už to mojej mame prízvukujem teraz, že nie že jej takto na dôchodok prepne a bude u mňa každý deň sedavat 😃 A dúfam ženy, že ani my nebudeme takéto v budúcnosti na svoje deti...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katkami123
12. jan 2023

@elizabet173
Ale to, ze niekto postráži občas deti neznamená, ze ma právo rušiť súkromie a vysedávať tam každý deň. Zas všade treba zdravé hranice. Zato, ze niekomu urobim službu, to neznamená, ze si už teraz možem dovoliť čokoľvek.

elbartoslava
12. jan 2023

Kupte si psa

autor
12. jan 2023

Baby rada by som šla von no maly ma sople a malinká je po prvom očkovaní :D
@elbartoslava na psa by som nemala čas :(

teleskop
12. jan 2023

GOOGLE nastavenie hranic

beataxxx
12. jan 2023

Nech jej to akokolvek jemne povies, pocitaj s tym, ze sa urazi…..ja by som to asi riesila, ze idete na navstevu, alebo na prechadzku…..je to neprijemne, tiez by mi to vadilo

ljzozv
13. jan 2023

Niekto to nikdy nepochopí.
Hovorím z vlastnej skúsenosti.
"Ona nechce aby sme chodili".... Nie, že my ako rodina máme právo na súkromie, bez návštev kedykoľvek. A ozaj ... To vraj nie je návšteva, nerozumeli tomu, keď som to takto nazvala. Veď sme rodina 🤷‍♀️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katkami123
19. jan 2023

@elizabet173
Reagujem skôr na ten všeobecný názor, ze keď niekto občas pomôže s deťmi, tak si už poniektorí myslia, že si vdaka tomu si môžu dovoliť čokoľvek a do všetkého sa starať a riadiť životy druhým ľuďom. Bez hanby som povedala, že návštevy treba obmedziť.

autor
21. jan 2023

Ď. Nakoniec sám chlap povedal že je u nás moc často že on chce mat svoje súkromie že jej niečo povie… ostala som v šoku

katkami123
21. jan 2023

Tak večer sexi pradielko a muza podporiť v názore ako dobre to vymyslel 😀😀