Svokra komentuje všetko, čo robím
Ako príklad, prídem ku ním na návštevu s muzom, svokra nevie dobre variť niektoré jedla, tak varím ja, niekedy. Ona sa mi postaví za chrbát a všetko komentuje. Ale takým štýlom, ze ešte to iba idem urobiť, veď nie som superzena, ze za sekundu oskrabem všetky zemiaky a svokra do toho, keď sa chytám ešte iba prvého zemiaku - no a tie zvyšné zemiaky si nechala tak. A pritom sa na ňu pozerám a hovorím jej, ze však ešte som neskončila. Minule som robila oškvarky, tak mi vyčítala, ze prečo som tam nedala olej. Tak jej hovorím, že načo, veď oškvarky púšťajú mast a sú samé o sebe mastné. Ona mi na to, ze to sa nedá, ze jej vždy prihoria. A do toho mi tam sedí švagriná, ktorá vstane a ide mi na drzovku pozrieť do hrnca, ze či sa mi bez oleja nepripalili, lebo si asi vymýšľam. Vstala, pozrela mi do hrnca a zase si sadla späť na stoličku. Len mna už toto ich chovanie vytáča. Stať mi za chrbtom a všetko buzerovat a komentovať.
@nnnuuunnn vždy ideme na niekoľko dni.
@jankalukasova to prvé, už som to tu aj viac krát písala
@katkami123 tak u nich nevar... nehnevaj sa... aby mi niekto hladel do hrnca.. to ani chlapovi svojmu nedovolim, najradsej by som mu jednu struhla... a svokru by som tiez poslala do teplych krajin :D olej do skvarkov... :DDD ony len skusaju tvoju trpezlivost
@katkami123 to poznám aj ja takých ľudí čo všetko vedia a hlavne to musia všetkým porozprávať.
Skus to nebrať osobne (lebo oni poucuju všetkých) a nevšímat si (!lebo tie rady sú väčšinou úplne o ničom)
Hlavne sa s nimy nehadaj je to úplne zbytočné, ani im nehovor ze majú pravdu pretože tým ich prednášku neurychlis.
@katkami123 mozno ma svokra ten hlupy pocit, ze len tam je a nic nerobi a to ju stavia do blbeho svetla (lebo slovensky zvyk nasich mám - zena ma mat vzdy v ruke nejaku robotu; minimalne pliest, hackovat a vysivat, ak sedi.). Tak hlada nieco, cim by to zahladila. Tak poucuje a poukazuje na zbytocnosti.
Skus nabuduce naozaj ju poziadat, ci by neoskrabala, nenacistila, ... asi bude komentovat aj tak, ale mozno sa trochu skludni, ked uz si nebude v tej kuchyni pripadat taka bezprizorna.
Tak mne osobne by vadilo, keby sa mi niekto motal v kuchyni a tiez by som na neho striehla, pretoze by to bolo narusenie mojho sukromia. Vies, keby si jedla nejaku zdravu, fitness stravu alebo nieco, tak to este pochopim, ale hadat sa o to ci je to dost chutne, ked varis beznu stravu rovnako ako svokra, je to asi trochu cele cez, az neslusne. Ja by som si v cudzej kuchyni nedovolila varit. Doniesla by som si ked tak navarene, objednala, alebo jedla suche, ale rozkladat sa a varit a celit komentarom.. a este sa na to hnevat a stazovat..
Pokiaľ ťa naozaj svokra osloví s tým, že pod toto uvariť ty, normálne by som jej odpovedala, že nech sa nehnevá, ale radšej nie, lebo ti zakaždým do všetkého rozpráva a kontroluje a je ti to veľmi nepríjemné a narúša vám to vzájomné vzťahy. Že kľudne navaríš, keď si pôjde svokra sadnúť k telke alebo na prechádzku. Nevidím dôvod nebaviť sa na rovinu, veď ste veľké.
Tvoja a moja svokra su adi dvojičky. Úplne presne do bodky to robi mne moja.

Variť u svokry? 🤣🤣🤣 ani za trest