icon

Svokra mi ničí manželstvo

aaaria
11. dec 2018
juliet86
15. dec 2018

@aaaria toto keby mme robi niekto s dietatom. a toho este nemam. tak ho roztrhnem na polku. chod ku kvalitnej psychologicke a absolutne ju odstrihni

slunce3
15. dec 2018

Ps. Nakup zbytocnosti je jedna z veci ktoru jej neviem vytlct z, hlavy,ale ja som si ju vyriesila doma, necham ju tak 1-2 m. Nech vidi ze to tu lezi a potom to ide z domu 😂

slunce3
15. dec 2018

Sem tma jej zavolam ze potrebujem recept. Aj ked to nieje pravda napr. Na kolac,nech pociti svoju dolezitost. A mam pokoj, je v pohode aj vlk je syty aj ovca cela

laska201
15. dec 2018

A preco to zvalujes na svokru nechapem.Ak muz miluje svoju zenu tak sa nenecha zmanipulovat a vzdy za kazdych okolnosti si bude obhajovat a stat si za svojou zenou.tu svokra s tymto nema nic spolocne.je to o 2 dvoch.Treba sa rozpravat o tom v prvom rade s muzom a ked to nepochopi tak mu povedat na co chodis domov tak chod rovno k nim a tam aj zostan.my ta tu nepotrebujeme.a takto by normalny muz uvazoval nad sebou aj nad slovami co sa mu povedali.a pochopil by to hned.

katarinka136
15. dec 2018

Ja som mala veľmi dobrú svokru. Bola som jej vďačná, že som sa mohla na ňu spoľahnúť so strazenim detí, keď som potrebovala...vybrať dieťa zo škôlky, keď som musela ostať dlhšie v práci... akebo som bola na sluzobke. Aj ona sa snažila radiť nám, ale vždy som si z rád vybrala to, čo som chcela, ostatné som urobila po svojom. Keď som ju poprosila o stráženie detí, bola rada, že môže pomôcť a že je potrebná.. S manželom sme sa vždy rešpektovať všetkých 4roch rodičov, nesúťažit s nimi, keď nám niečo nebolo po vôli, jednoducho jednym uchom dnu, druhým von, ale rešpektovali sme ich názor a nie ho hneď odmietli. Dá sa to, veď nebyvate spolu. Na začiatku manželstva sme sa s ním dohodli, že napr.nikdy nepôjdeme spat pohadani, že budeme mať spoločnú kasu a ak si budeme z nej brať na kúpu niečoho, spoločne sa najprv dohodneme, samozrejme potraviny sú výnimkou.tiez pravidlo, že sa nikdy nebudeme hádať kvôli našim rodičom....

alienkami
15. dec 2018

@aaaria nečítala som všetky príspevky, možno ti to už niekto spomenul, ale skúste s mužom manželskú poradňu. Ja viem, že je v zahraničí, ale ak som správne pochopila, chodí pravidelne domov na 10 dní. To by sa dalo zorganizovať. Poviete si veci, ktoré by vám bežne možno ani nenapadli. Ak sa mu to bude zdať ako zbytocnosť, tak mu to podaj štýlom, že ty sa len snažíš urobiť maximum pre záchranu vašej rodiny a pre dobré vzťahy, ale ak ho to nezaujíma... Zodpovednosť za následky preberá na seba.

slunce3
15. dec 2018

Vies mozno by bolo fajn najst dovod preco to robi, mozno naozaj je to lej jej sposob vyjadrovania lasky. Nebere ta v uvahu ide si svoje ok,to naserie ale bud mudrejsia nez ona. Nenechhaj sa vytocit. Podakuj za radu a povedz ze vyskusas ale nie teraz az ked budes mat chut. Mozno sa len citi sama,nemilovana, chlap sa jej venuje? Chodia niekam spolu? Asi nie. Je len doma a potom jej prepina, kazda sme taka, skor ci neskor ak sa nezamestname,necitime lasku (sem rataj aj konicjy,sebalasku,cas na seba...) mozno doma nikdy nepocitila taku tu ozaj vyslovenu vdaku tka sa smazi ju dostat od teba nevyziadanymi radami, ona si to mozno ani neuvedomuje. Ja viem je to tazke s takym clovekom,ale vrvaim bud prechcanejsia ako ona ale tak aby si ju neposlala rovno do 😂 ale tak aby si myslela ze jej rada alebo jej pritomnost je dolezita.
Nie vo vsetkom staci raz za cas. Trosku pohladkat ego. Sem tam ju pochval napr. Jej ako si si pekne vyzdobila dom alebo proste sprostost. Aku mas poknu kabelku, alebo nieco... tiez si zena a tiez potrebujes citit tu ozajstnu lasku,zaujem aj ked len v prkotine. Ako by si sa citila keby teraz dosla svokra a povedal by ti jej ako sito super vyzehlila pradlo... napr. Velmi dobre by ti to poadlo aj? Keby si cumela na nu ci jej prepina ze ta pochvalila....
Mozno to mala aj ona tazke,mozno decka vychovavala sama a chlapa videla len ked spal a rnao siel do, prace.... potim dosiel opytak sa akurat ci je na veceru a to bolo vsetko.. takto staci ajsi 3-4r. Na to aby sa z teba stal magor.
Bohvie ake budeme my,darmo si teraz hovorime ze toto robit nebudem .. svojra co mu rozpravala uz po tom ako sme sa stlai ,,kamosky" o jej svokre tak to bola tiez jedna z tych hore spominanych ze su ako cestari,nikdy ich nikto nevidel ale bieme ze existuju... katastrofa. A az vtedy jej trklov hlava a nirmalne sa rozplakala a ospravedlnovala ze ona sa nam nechcela montovat do zivota ale ze si myslela ze to tak robi dobre... proste nikdy nevies..
Skus nemas co stratit. Sem tam jej aj zavolat ze ides s nami von? Alebo dojdi na kavu,chbilku zatnut zuby a byt s nou v jednej bmiestnosti bez emocii, trosku pokecat nech to porozprava ako sa spoznala s chlapom, o sebe co bolo,nech nemysli na hovadiny...
Toto sakra dobre funguje. A casom ti aj ona da pokoj ked ju budes volat na kavu,lebo jej uz pojdes na nervy zas ty 😂😂😂

babja12345
15. dec 2018

@caroline_ nooo normalne....bud bud3s spat pri mame alebo pri zene so vsetkym co k tomu patri 😃

babja12345
15. dec 2018

@pips mal si vybrat...bud pojde k mamičke alebo ostane s rodinou....svokra dostala svoje a je klud..nic neboj..musis byt razna

stani.m
15. dec 2018

Ahoj, odíď lebo ťa psychicky zničí...

bolavyzub
15. dec 2018

@terezka1947 nedokážem pochopiť tvoje príspevky. Pri popise správania autorkinej svokry je zrejmé že je to jedna nevyzretá žena, ktorá má rada v prvom rade samú seba. V záujme vlastnej prestíže ničí synovi rodinu. Súťaží s jeho vlastnou manželkou a chce zastať jej miesto. A ty ideš kuvikať, aké ťažké to mávajú svokry, zrejme aj zmieňovaná svokra (lebo inak verím, že by si nemala potrebu takéto niečo písať do tejto diskusie). Ľudia sú rôzni, avšak ak som matka, tak prvé, čo si želám, je šťastie môjho dieťaťa. Teším sa, keď si rozumie so svojou manželkou. Moja babka, keď videla, ako si jej deti a vnúčatá rozumejú so svojimi partnermi, až rástla. Svokra má zaujať roly svokry/babky a nie manželky. Nemá neveste diktovať, ako má viesť svoju domácnosť a vychovávať svoje dieťa (môže poradiť, ale musí rešpektovať to, ak sa jej radou riadiť nebudú). Dotyčná nevesta je dospelá osoba, ktorá je schopá samostatne uvažovať, nie 5-ročné dieťa, ktoré treba vychovať. A nevydávala sa preto, aby žila podľa pokynov svojej svokry (tiež svokre neprisahala). Popisované správanie - za to by danú svokru postavil "do kúta" každý psychológ aj kňaz. Je to správanie, za ktoré by sa zrelý človek mal hanbiť, opičia láska. A v tejto súvislosti ľutovať svokru, to je naozaj na zamyslenie. Pokiaľ by ste si takto predstavobali aj vlastný postoj k budúcej neveste... ostáva asi len poinformovať nádejnú kandidátku zavčasu, ako si predstavujete vzájomné fungovanie..

bolavyzub
15. dec 2018

Tiež by som možno vyskúšala osloviť kňaza. Svekruša sedí v prve lavici v kostole, ale toto veru nie je kresťanské správanie. Pokiaľ by takáto nezávislá autorita vstúpila do tohto nie normálneho správania, možno by sa aj mužovi trošilinku otvorili oči.
Ale je to ťažké s takýmito zbabelcami, ktorí si nevedia ochrániť vlastnú rodinu a ešte sa prizerajú, ako sa manželka temer dostane na psychiatriu. Všetká vina na takého chlapa za prípadný rozpad vzťahu.

janemari
15. dec 2018

@bolavyzub v mojom prípade bol oslovený aj kňaz a to nielen jeden.Bohužiaľ konštatovali ,že toto je častí dôvod rozpadu manželstva,nakoľko synovia nie sú vyzretý a sú odkázaný na to čo maminka povie.Odpoved mojej svokry na to ,ako je možné že večer urobí medzi nami peklo a ráno ide na kancel čítať a zbožne na príjmanie bolo: ja som sa vyspovedala ja mám srdce čisté.A ked som jej na to povedala ,že ked ide na spoveď z vedomím ,že bude robiť peklo zase ,povedala,ona pôjde na spoveď aj každý deň.Pri takýchto ľuďoch si nepmôžeš,oni potrebujú tyranizovať všetkých na okolo.

bolavyzub
15. dec 2018

@janemari jasné, sú ľudia pokrytci, čo sa nehanbia pred nikým - môžeš ich aj usvedčiť, naďalej budú hrať rolu svätých. Ak kňaz mal vedomosť o tom, ako sa správa a že svoj hriech neľutuje, nemusel jej dať rozhrešenie (pokiaľ vypočítavo chodí každý deň na spoveď s tým istým hriechom). Kto môže situáciu vyriešiť, nielen sa snažiť ju ovplyvniť - je manžel.

mima86
15. dec 2018

ani si nechcem predstavit,ze by sa raz mala nejaka zenska takto spravat k mojej dcere. a ak k takemu niecomu dojde a jej muz bude hrat mrtveho chrobaka,tak sa za nu postavim ja s mojim muzom,nech vie,ze nie je sama. v tomto konkretnom pripade by som sa nehanbila ist milej pani do oci vytmavit,ze na to som dceru neporodila a nevychovala,aby ju takato osoba uplne znicila.

zacary
15. dec 2018

@aaaria presne ako píše Whistler, pokiaľ manžel nebude stáť pri tebe,ale pri mamičke, nezmozeš nič...a presne tak, určite aj tebe zapínajú kontrolky,že najväčšia chýba je v manželovi....hovorím zo svojich,veľmi tebe podobných skúsenostiach.... manžel mi vravel,že ak mám s mamičkou problém,mám si to s ňou vyriešiť ja...lenže ja som ho predsa len prehovorila,že si s ňou musíme pohovoriť spoločne...mamička prišla,začala som jej vysvetľovať, čo sa mi nepáči na jej správaní a ona reagovala veľmi nepeknými urazkami na mňa... čakala som,že manžel si ma zastane,ale on...ani nemukol,a ak mukol,tak len tým,že pritakaval mamičke a z celej debaty som ja vyšla ako ten " diabol"😈. Skončilo to tak,že som sa odsťahovala na 3 týždne " domov ...a môj manžel a jeho mamička za ten čas cez známeho právnika chystali rozvod....ja som sa síce po troch týždňoch vrátila,aby som zachránila rodinu,dcérka mala jeden rok,urobila som tento seba podcenujuci krok len kôli dcérke....s manželom sme postupne našli cestu k sebe,svokra má zákaz ku nám chodiť....je tomu už 10 rokov ...žijeme v kľude... avšak občas ale opakovane,sa muž zase nechá zmanipulovať mamičkou a my dvaja sa škaredo pohadame... neviem dnes povedať,či to,že som sa vrátila k mužovi,bolo dprzvney rozhodnutie...sú dní,keď som si istá,že som vtedy urobila dobre a sú dní,ako dnes,kedy rozmýšľam,aky život by som mohla mať bez manžela a jeho mamičky...viem,trvalo mi to trochu dlhšie,ale skutočným problémom je a bolo správanie manžela,jeho kritický postoj voči mne a ruzovucky postoj voči mamicke....

janemari
15. dec 2018

@bolavyzub jej manžel je rovnaký ako ona,poviem ti pár príkladov ,neželal si aby ľudia svietili v pivnici ,že on to platiť nebude tak vzal palicu a rozbil všetky žiarovky,ab nesvietili,alebo si ľudia posadili kvietky a on si to neželal tak im to vytrhal, takýchto prípadov je veľa bude po ich,alebo bude zle.

renka222
15. dec 2018

@whistler kiežby boli všetci manželia ako ty

terezka1947
15. dec 2018

@bolavyzub ufff,preco tak z ostra na mna?keby si precitala naozaj vsetko,nepisala sim nikde,ze autorka to ma lahke a jej svokra je skvela,boli to.zamysleni sa,pretoze v posl.dobe je tem "svokra mi nici zivot nejako vela".....a verim,ze so svokrou to lahke nie je,ale....casto.sa v diskusii pride na to,ze aj autorky nie su uplne bez viny.
Ako tu uz jedna baba napisala,vsetko je o ludoch a ked si od zaciatku povedia,ze vztah fungovat nebude,tak nebude.
A aka budem svokra?no...kazda z nas by mohla hned teoretizovat aka bude....ale az cas a nevesty a zatovia ukazu. Inak plne suhlasim s tym,ze ked vidi clovek svoje dieta stastne a spokojne,ostatne nepotrebuje riesit....cize,mozno aj pre mna je toto ciel.

evica01
15. dec 2018

No to je pca ty kks. Nemozem to citat. Dosla.som po druhu stranu.

pantherine
15. dec 2018

Toto som riešila do minulého mesiaca. Možnosť výberu mamička a sestry alebo naša dcéra a ja však nedopadla podľa predstáv. Držím prsty pri tvojom vyjednávaní.

diablikovci
15. dec 2018

@aaaria keby somnou chcel mat manzel intímnu chvíľku tak ja by som bola toho schopná, zeby vydržal 5 min isla som po svokru a pytala by som sa ci to správne robime a pod. veci. A tiez by som sa jej pytala ci ja som jej miešala do manželstva? Keby to nepomohlo ja by za nou chodila a hučala jej do hlavy. Aj keby isla na WC tak by som isla za nou a rovno povedala sak musim tu byt co ked Vam pride zle a pod. a musíte si poriadne umyť ruky aby sa baktérie nemnožili ked ste utierali zadok. :D :D

zacary
15. dec 2018

@pantherine ano, bohužiaľ, takto to väčšinou dopadne...a možno vďaka Bohu, čaká ťa niečo lepšie ...niekto lepšííí

pantherine
15. dec 2018

@zacary hlavne aby bola malá šťastná 😊

zacary
15. dec 2018

@pantherine Áno, presne tak, lebo keď nebude maminka šťastná, nebude ani malá šťastná ❤

trnavacka
15. dec 2018

@terezka1947 aj svokra môže byt dobrá. Moja mi je ako mama, chodím k nej aj sama alebo ideme spolu von. Keby má môj muž chcel vymeniť, snáď by ho aj zbila 🙂 Je to o tom, že obidve chceme. Má 72 a všetci ju mame naozaj veľmi radi.

adka3010
15. dec 2018

@evica01 ja som to tiez ani nedocitala.. skoncila som pri opise z porodnice co jej tam robila s malou.. az ma tu triaslo od jedu.
@aaaria Ako uprimne ti poviem nechapem ze tam este si.. co tvoja rodina? Nezastanu sa ta? Tvoj manzel je jeden kus idiota- bud to, alebo ta nelubi -prepac mi take slova, ale nic ine mi z toho nevychadza
Ja mam rada moju svokru lebo je to manzelova matka, vela veci co mi vadi dokazem prekusnut, vzit sa do jej situacie, jej dobre mienene nevyziadane rady pustam jednym uchom dnu a druhym von... tiez sa snazi obcas brnkat mi na nervy ale toto co pises je ina kava..
hlavne vidim ze s nou nedokazes bojovat, lebo je to ako hadzat hrach o stenu. Ak nechces manzela opustit tak by som ju uplne zacala ignorovat. Nepustala ju na caste navstevy, nekomunikovala s nou, nenechala sa vtiahnut do jej hier, lebo evidentne je to napln jej zivota ti strpcovat zivot. Ked uvidi ze to nema odozvu mozno prestane..
A k tvojmu muzovi by som sa spravala uplne rovnako ako on k tebe, aj ked to teraz zlahcujem. Byt sama doma s dietatom a cakat na muza na ktoreho sa tesis ked pride je tazke... o to tazsie ked potom vediete boj
Drzim ti palce!!! Svokru posli do p*ce, alebo za mnou ze este som mohla byt ja jej nevesta.. by ta zacala na rukach nosit ze jej este vobec dvere otvoris

letfenixa
15. dec 2018

@aaaria Ale ved ti dobre radia, bud zatat zuby alebo sa postavit. Co ine chces spravit? Ona sa nezmeni! Tvoj muz sa nezmeni! Je to jeho mama, je na nu zvyknuty. A keby tvoj muz nepracoval v zahranici, myslim si, ze si moja kamaratka. Im svokra dokonca zakazala mat svadbu v tom istom roku, ako ona oslavovala 50-ku. A hned vtedy sa jej mali postavit.

eludka
15. dec 2018

teda nemas to lahke, chlap by mal stat pri Tebe, chcelo by tonajskor skusit nejaku taktiku, inak vidno z Tvojich prispevkov, ze si uz na konci s nervami, keby mi s deckom zaobchadzala tak ako si opisovala, tak by letela z bytu, zjavne nevies autoritativne vystupovat, hned mas nervy a to jej nahrava, ked robi nieco nevhodne, tak mozno by pomohlo ladovym hlasom opakovat a pritom jej rovno pozerat do oci nech prestane a stale dokola, kym neprestane, aj cez jej hysteriu a vresk, byt ustretovjesia, ked sa chova slusne, tiez je len clovek - ak ked zle vychovany, ale byt tvrda, ked ublizuje ona, a stale sa snazit usmernovat muza, aby stal za tebou, ty s dietatom si jeho rodina

aaaria
autor
15. dec 2018

Povedala som muzovi bud to skonci alebo rozvod ale on si vzdy svoje, ze mne nikto nic nerobi.takze to asi bude rozvod.aj som mu povedala ze nech si ide na vianoce k nim.ved kazdy ma byt s rodinou a on stale berie ich za svoju najblizsiu rodinu.ja chcem mat len klud.pisete ze to je chyba nanzela presne lebo ona vidi ze jej da stale za pravdu ale nebolo to tak vzdy.po minulych vianociach aj on uznal ze sa sprava jak cvok.povedal jej svoje bol trosku klud ale ked som odisla do porodnice a on chodil k nej vsetko sa zmenilo.ja neviem co mu narozpravala ale zrazu uplne iny clovek prisiel domov.zrazu sme neboli dolezite my s malou ale to ze mamicke treba zemiaky posadit bo aj jemu potom da a v jeseni ked vykopali ich ta mu povedala ze on nech sa stara aby sme mali sak sme samostatna domacnost.a posledna jej navsteva to bolo divadlo.prisla aj zo svokrom.samozrejme posila uz dohodnuti dopredu vecer o 7 bez ohlasenia sa dotrepali na kavu.akoze malu prisli pozriet.a potom zacala.ze jej syn sa trapi smutnucky je.kruhy ma pod ocami samozrejme zo mna nie z toho ze 15 hodin cestoval domov.ja sa mam starat o malu aby v noci nerevala bo on je potom unaveny.co ja furt od neho chcem.mam byt rada ze on mi ju na ruky obcas vezme.sak ja som matka ja sa mam o nu starat to je moja robota.mam sa spamatat uz lebo po porode nic nevidim len to decko.som nenormalna bo len na nej vysim len o nu sa staram.ona uz na to nemoze pozerat.som nenormalna lebo lubim svoje dieta, ktore je tu vlastne skoro zazrakom lebo velke sance nam na zaciatku lekari nedavali.ako moze toto povedat zena ktora ma 3 deti? Ja budem mat asi len to jedno, lebo dalsie by som uz nemusela prezit a ona mi tu vykrikuje ze sa o nu staram? Je toto normalne? Co chcela za nevestu? Taku co by radsej dieta do domova dala a o jej synceka sa iba starala? Ved jej syncek sa tu ma ako kral.od svadby 10 kil pribral.dieta neprebali bo to nie fuj, neokupe, nenakrmi, nekocikuje.doma nic nerobi.oddychuje a beha za mamickou.a on je podla nej zniceny a ja najhorsia na svete.bo varim, periem, zehlim, upratujem a staram sa o dieta a chcem len klud za to nic viac.