Svokra mi stále chodí do bytu
Ahojte .Mám taký problém .. ešte ani nebývame ale pristavili sme k svokrinmu domu,všetko sme jej opravili za vlastne peniaze (s manželom sme sa tak dohodli ze to všetko pritiahneme aj za nu) a my pomaly dokončujeme náš osobitný ,,byt” . Mame svoj vchod,na opačnej strane od jej vchodu .
Ale co ma stve je to ze toľko co tam prídeme,ideme niečo robiť hneď k nám pride nonstop každý jeden deň . Proste mám tam robotu a ona si tam sadne a chce žeby som s nou vkuse kecala ..popripde sa mi vsade začne prechádzať a obzerať veci . Deti sa nám pekne same hrajú v izbách,svokra pride a začne ich buď kŕmiť sladkosťami,robiť hlúposti vhodne veku 2 r dieťaťa (proste veci za ktoré upozorňujeme našu 5 roc.dieta ) alebo ich začne lákať k sebe domov na sladkosti . Ale celkovo ma stve ze proste nie všetko co si tam vybalujem chcem aby videla,nie všetko akym spôsobom si niečo robím alebo proste ma len stve ze vysavam priemyselným vysávačom co robí obrovský hluk vo veľkej prázdnej izbe a odrazu sa mi objaví za chrbtom a ja idem dostať buď infarkt alebo nervový záchvat ..
ze ma vkuse sleduje kam idem/ideme co robime aký majster k nám prisiel,co nám prisiel robiť a co nám doviezol kurier atd .
Manžel má taký hlúpy zvyk že stále necháva odomknute ale to aj preto pretože tým že sa tam ešte prerába a dokončuje chodi s každým materiálom vonku atd.
Je rozvedená ma len jedného syna, môjho muža . Nudí sa celé dni do prace nechodí . Doposiaľ sme boli v byte,všetko bolo Ok .. teraz mám pocit ze mi to robí všetko naschval, mám z toho nervy v keli a vidím aj na mužovi ze uz ho to ,,obťažujé” ale je to proste jeho mama a on sa jej prevažne vždy zastane vo všetkom a neviem ako by zareagoval až by som mu to povedala ze mi to uz strašne vadi. Mám 33 a už dávno nie som zvyknutá nakoľko sme už cez 10 rokov spolu v byte a nie som zvyknutá na takéto ,,prenasledovanie “ .
Ja nemôžem za to že je osamelá,unudena,rozvedená ,atd..ja chcem žiť pokojne a kľudne bez toho aby som v 33 bola sledovaná ako nejaka pubertiacka,avšak svokrou . Mám normálne averziu na muža keď má chce chytiť za zadok vo vlastnom,lebo každú chvíľu pride svokra . 🤯🤯🤯🤯ja nie som taký typ človeka ktorý by jej vedel povedať drzo že má to neskutočne otravuje . Poraďte 🤦🏻♀️
@h2 presne v týchto prípadoch je všetko postavené na komunikácii.
Nečítala som ostatné komentáre ale ver, že toto je len začiatok 🙂 ani keby mi svokra postavila pri jej dome vilu tak tam bývať nejdem, bývali sme u nich prvý rok a uz nikdy! Ako sa hovorí "dvaja kohuti na smetisku" . A ešte keď máte takéto vzťahy ze "mužovi nepoviem lebo je to jeho mamička". Nezávidím ti, naozaj. Prajem pevne nervy.
no ja teda by som za svoju svokru dala aj ruku do ohna. samozrejme, ze si uvedomujem ake mam stastie, lebo ked tak pocuvam, tak je to skutocne vyhra mat dobru svokru🙂 nie kazdy to ma takto.
@kitycat muž je sám a svokra tiež. Takže nakoniec všetko bude asi ich. Len dovtedy tie nervy so svorkou ....
My sice nebyvame u svokry, ale dost blizko. Zo zaciatku takto chodila a potom som jej oznamila, ze uz to nie je stavba. Ak budeme chciet navstevu, pozveme ju. Odvtedy tu bez pozvania neprisla. Som drza? Mozno. Ale pravdila treba nastolit na zaciatku. Inak mame slvely vztah.
@zuzanka66 bývanie so svokrovcami. To si predtým nevedela ako to chodí? V živote by som nebývala so svokrovcami ani s vlastnými rodičmi. Presne pre tieto veci, že majú potrebu sa do všetkeho miešať, usmerňovať, robiť všetko podľa seba a nevedia že nemajú k deťom do bytu chodiť ako do svojho... Ľutujem ťa, toto sa bude len zhoršovať. Radila by som ti, odsťahovať sa ale to asi vo vašom prípade nie je aktuálne. Inak si len začať zvykať lebo keď si muž alebo nedajbože ty otvoris ústa, bude ohen na streche...
Prečo si s niečim takým súhlasila?
No nechcela by som byt na tvojom mieste
A to najhoršie Ťa ešte len čaká, keď tam budete oficiálne bývať.......a ešte jedináčik...juuuj no nezávidím Ti.....ale aj Tvoja chyba..nemala si s tým súhlasiť.
@zuzanka66 musíš byť asertivna a povedať si svoje. Možno by som to ešte zniesla na stavbe ale akonáhle by som sa presťahovala byvala tak by som jej povedala ze si to neprajem a kľudne by som jej pripravila aj prekvapenia.. a tiež by som jej zakázala hovoriť o mne a mojej rodine a o súkromí iným ľuďom. Neznášam to. Ale inak hlavne si myslim ze toto by mal riešiť tvoj manžel.
Zamykat, vysvetliť všetkým zúčastneným, že návštevy radi privitate ale ohlásené a kedy to bude vám vyhovovať. Hotovo, keď budeš ticho trpieť nikto ti myšlienky neprečíta.
@zuzanka66 pozemok ste kúpili od nej? Dom môže byť váš, ale predpokladám, že na jej pozemku. Chceli ste usetrit.... Akože ja to nevidím až tak čierne. Máš ako staré deti? 5 ročne a? Nehovor mi, že s 5 ročným by sa vám nesikla pomoc pri dokončovani a tak. Je to aj o tvojom nastavení, inak asi ti je jasne, ze veľmi ja výber nemáš. Alebo pardon máš, zle vzťahy...
@zuzanka66, ja by som to tak tragicky nevidela. Staci povedat svokre: Prepacte, aj ked vas mam rada, velmi vas prosim, aby ste k nam chodila az po vzajomnej dohode a nie denne a hocikedy. Sme mladi a mame svoj zivot, pochopte to.
Co sa tyka toho, ze ste svokre opravili dom za vlastnu hypoteku, nic sa nedeje, ved muz ako jedinacik tento dom zdedi. Iba treba sledovat, aby niekedy v starobe ten svoj dom omylom nepredala. Maj trpezlivost a jemne pripravuj manzela a svokru na tvoj styl zitia. Pomaly, peknymi slovami, ale casto.
@roja01 to ČASTO je veľmi dôležité, svokry strašne rýchlo zabúdajú (aspoň tá moja) a rýchlo sa vracajú do starých koľají. Moja svokra niekedy tak hovorí, že a ako to urobíme? (niečo čo sa týka nášho domu a nás, nie jej) a ja vždy kľudne odpovedám nie VY, ale MY si to urobíme 🙂 trpezlivosť ruže prináša 😉
@zuzanka66 musíš sa ozvať, lebo takto raz vybuchnes ako tlakový hrniec.
Normálne v kľude za nou chod, spravte si kávu, povedz jej ze sa s ňou potrebuješ vážne porozprávať.
Vysvetli jej ze je si ju vážiš, ale si zvyknutá mat súkromie. Ona je doma vo svojom byte, u vás je na návšteve a platí to samozrejme aj naopak. Nemôže chodiť iba tak, bez klopania, čo ak si spodnom prádle napríklad?
Navrhni jej nejaku frekvenciu návštev (raz deti pôjdu knej, raz zas ona príde) , tak aby ste boli spokojné obidve.
Úprimne rozhovory sú neprijemne, ale lepšie to zo seba dostať ako potom dusiť v sebe a byť nešťastná.
Tento rozhovor by síce mal viesť muž, ale keď sa k tomu nemá nastav si hranice ty sama
Myslím, že v tomto prípade je neskoro na rozhovor s mužom. Cele roky dával jasne najavo, že matke hranice neurčí, vždy k nej chodil kadečo riešiť, iste aj zbytočne somarimy. Navyše, on sa nikam inam sťahovať nemienil. To už čo je ta mamičkara zase? S tým už nepohne nič. Je spokojný, pri mamičke, na robotu ma ženu a ešte bude treba mamičku aj doopatrovat, tam tiež počíta so ženou, nebude to on robiť. Nezavidim toto, bodaj by som sa mýlila
Zapriahla by som ju do roboty. "Jeeeej, prišli ste mi pomôcť? Ďakujem Vám." A v prípade vysávača jej ho podala do ruky.
Alebo ju poprosiť, nech navarí to a to. A jednoducho sa v trojici (muž, svokra, ty) slušne porozprávať, že nie je vhodné, aby kedykoľvek k vám prišla.. Že rozumieš, že ju zaujíma, ako sa darí dokoncovat byt, ale radšej ju pozvete, keď bude hotový. Taktiež, že deti nejedia toľko cukríkov, sladkosti.
U nás bežne brat chodil k nám zohrievať si jedlo do mikrovlnky, mne to doplo, že to nie je ok, až keď mi to partner povedal. Porozprávali sme sa, odvtedy nechodil, kúpil si mikrovlnku. Bývali sme na jednom poschodí. Treba sa porozprávať, lebo niekto to berie ako samozrejmosť, pritom to samozrejmosť nie je.

no moja svokra tiež k nám chodí (bývame o dva domy vedľa), ale najviac mi to vadilo keď sa nám narodila dcérka a prvé dva týždne riadne potichu prišla dnu, malá spala ja som niekedy tiež a ona riadne nad mňa zastala a pozrela sa, že či sme OK 😀 jasné. že som sa potom zamkýnala a povedala aj mužovi a odvtedy už takto neprišla 🙂 strašne to bolo divné 😨