Svokra nerešpektuje našu výchovu a spôsobuje konflikty
Ahojte idem sem po radu pretoze potrebujem podporit, vypocut, poradit.. S priatelom zijeme v bytovke s krasnym temer 3 rocnym synom.Svokra s jej mamou byvaju o poschodie nizsie... no mam ich rada ale casto sa hadame a nezhodneme z nasledujucich dovodov... maly nemoze jest iste veci, lebo ma potom zaludocne potiaze alebo sa vyhadze, castokrat vravel ze boli ma brusko a vtedy uz viem..alebo ked nieco ine nedovolime tak oni aj tak mu to dovolia... a oni to vobec nerespektuju.. nevravim ze nepomozu to nie lebo aj my toho mame niekedy dost ale pre nas nerespektovanie istych veci je proste nieco za co sa vieme povadit... uz sme aj s partnerom mali kvoli tomu medzi sebou hadky lebo to narusalo i nas vzah, proste niektore vycitky boli natolko silne uz... nastastie je rozumny v tomto a ani jemu sa nepaci ich chovanie, a tiez si zela zit kde by sme boli len my..ale maleho ked mame pracu alebo nieco take, si chceme oddychnut, mame aj svoje konicky ktore sa pri dietati moc nedaju robit (ako kedy) alebo travit cas spolu len ako partneri tak ho nemame kam inde dat, jedine k nim.. ked su to domace prace tak jasne to viem porobit pri nom vtedy vacsinou partner ide s malym von ale snazime sa my byt s nim ale co ked svokra si zmysli sem prist klopat kolkokrat aj o 10 v noci ze ho cely den nevidela a ide mu dat boztek na dobru noc, a cez den ked ho pocuje napr plakat, ked neotvarame a maly place tak zvoni jak blazen, ze otvorte, lebo ona ho potrebuje utisit aby neplakal... ze ho zoberie dole tam mu bude dobre a tak... lebo vsak ked maly zaplace tak uz chudacik preco place, a ked poviem dieta potrebuje sa vyplakat dat zo seba von lebo nemoze nam skakat predsa po hlave, a jednoducho nie je nie a nasleduje ten plac, tak ze co som to sa matku ze necham dieta plakat..dalsia vec rad si holy aj bosy pobezka ale nie tak dlho, a mame tu teplo a uz okamzite juj obliect lebo prechladne, co sme to za rodicia... nastastie nas malicky je z tych co su chori velmi malo... a neochorel este z toho ze by bol holy alebo bosy...dalej ked si robime aj svoje veci a maly sa pekne hra tak ze sa nestarame o neho... ja som mala uz velakrat stavy ze som rezignovala vo vsetkom , aj vyhorela, potom sa to napravilo, ale napr. mne uz znova zaludok a creva nepracuju ok zo stresu tak oni ze sa furt vyhovaram ale proste ten stres a nerespektovanie z dlhodobeho hladiska urobia svoje a jedine co mi pomaha je najviac turistika a kreslenie, spev, hudba ...s istymi vecami sa uz radsej ani nezdoverim, lebo naco, oni tu nie su od toho aby cloveka vypoculi ale len drbali..do vsetkeho sa staraju a nerespektuju nasu vychovu, oni mu vsetko dovolia a vzdy pride od nich taky ze chce vsetko a hned, keby ste videli kolko hraciek ma dole , vzdy u nich poviem ze to ani 3 deti tolko nemaju a stale nosia hore dalsie a dalsie, ved nech sa maly hra....tu potom hore hadze veci o zem a nevazi si ich, k nam sa sprava tak ze on zaveli a ma to mat hned a ked nie hned sa rozreve lebo to nedostane.. ja som zastancom ze menej je niekedy je viac, tiez inklinujem k minimalizmu..to som uz ale aj vzdala zcasti.. od nas papanie nechce co je kvalitne a doma urobene , lebo zje dajake polotovary co tam dostane...je celkove potom menej spokojny s nami a pyta sa k nim lebo vie ze tu nedostane co u nich no :D nie sme nejak ze tvrda ruka to nie, prave mu nezakazujeme prilis , iba tak normalne najma aby si neublizil lebo je to dost aktivne dieta a skace a robi somariny, sme radi ze je zdravy ale uz ked nevladzeme tak aspon z mojej strany je to ze nakricim na neho, je to proste zivel aj vela ludi to povedalo ze tolko energie ma ze to este nevideli...
uz im proste nedoverujem a viem kam to vzdy zajde a vacsinou si to odsere prave moje travenie, stale pocuvat vycitky z ich strany. U priatela to tiez ide do hnevu a podobne.. Viem ze vase rady budu odstahovat sa a podobne ale momentalne si to dovolit nemozme, sme aj tak v podnajme a mame tu velku zahradu, minimalne este tento rok nevieme ist inde zit.
resp. ked uz kricim, aj na blizkych uz mi vsetko lezie na nervy a citim sa celkove nestastne nespokojne , pamat tak nefunguje, vtedy viem ze je najlepsie ist a dopriat si kvalitny cas pre seba osamote aby mi z toho vsetkeho nepreplo...
Vyhoda je, ze ste iba v najme, tak ze minimalne v buducnosti mozete pozerat po vlastnom byvani, ktore aj tak budete musiet riesit, preto ze ako rodina je dobre byt vo vlastnom. Do toho casu uz iba vydrzat.
odstahovala by som sa dalej,lebo vidis ze to nerobi dobrotu...svokra sice postrazi,ale vidis,ze az moc casto a nerobi to dobrotu....
Odsťahovať sa. A nehovor, že sa nedá. Ste len v nájme. Dovtedy dať hranice a stráženie vyriešiť inak.
najdite si byvanie inde, na travenie spolocneho casu budete mat casu ked dieta podrastie, pripadne ak raz za caws ho donesiete k nim, tak to nebude taketo otravne. Mne keby vyzvanala cez den tak neviem.. by ma slak trafil, stahovala by som sa hned
Tak dôležitejšie je pre teba mať ho kam dať, aby si mala čas pre seba ako jeho zdravie? Ak mu babka a prababka spôsobujú zdravotné problémy a vás nerešpektujú, tak by som ešte tie 2-3 roky oželela a na svoje koníčky myslela potom. A možno by sa obe spamätali, že ak nebude po vašom, vnuka mať nebudú, ale keď vidia, že si môžu spraviť ako chcú a ty im ho aj tak dáš, tak načo by niečo menili...
@denisa0504 to co pises je pravda akurat ze konickov sa nevzdame ked nam to psychicky pomaha, snazime sa uz ked je pri nas maly lebo inak sa neda... a rozmyslali sme ze Cechy by boli fajn, zacat nanovo..
A aké sú vaše koničky? Neviete sa nejak prestriedať alebo robiť niečo, čo zvládne aj syn
@erikab82 konicky u mna je to kreslenie ... da sa to samozrejme pri nom ale ked nevladze tak dobre ze mi nejde pocarbat.. samozrejme na tom by nic nebolo, ale ono to ide aj na predaj... :D turistika...to sa da aj so synom ale to velakrat fnukal, tak som chodila sama a priatel bol s nim (jemu to nevadi praveze mna furt posiela nech sa idem vyvetrat lebo potom sa to so mnou neda) :D u neho je to tvorba hudby no ...da sa to ale ide to pomalsie, ale ako pises uz sa to snazime robit ze jeden z nas je s malym a druhy sa venuje tomu co ho naplna, alebo domacnost..
nemala si si robit dieta, ked sa konickov nevzdate, je to trosku smiesna vyhovorka (a to teda bez urazky). Treba sa prisposobit dietatu, Dieta ti za chvilu ide do skolky, potom si kresli, potom si tvorte hudbu... neviem kto je u vas tak trochu dieta ;) bez urazky. AK ide o zdravie mojho dietata, krmi ho niekto cim nema = nechodi tam a ja sa nebudem chodit prechazdat bez dieatata. Dieta dostane nosic, alebo kocik a pojdeme sa prejst tam, kde to zvladne vsetci. A cim skor sa zacne = tym skor si dieta zvykne. AK si kreslim, u mna to boli ine veci co som robila, tak vtedy ked dieta sa hralo samo/spalo/vecer... niektore veci som pri likvidatorovi odlozila o rok dva a ano spomalilo sa to. AK mi niekto vyzvana do nemoty doma, stara sa za kazde zamrncanie = poslem ho do zadku, alebo sa proste odstahujem. Proste aj zasahy do sukromia odtial potial.. o desiatej vecer by som ju poslala spat... v podsatte aj dieta uz vtedy malo spat a nema co ho babka stiskat.
To ze raz za cas potrebujes vypadnut, ok, prestriedate sa... ziadny problem. Sa prestriedate. Len siuvedom, ze mas dieta, a to ta ma tiez svojim sposobom naplnat. Jemu sa treba v prvom rade venovat a vies ho k spolocne travenemu casu, aj preto aby si zvykol. CO take strasne zle potrebujes zo seba striasat?
@simca06022011 lepsie by som to nenapisala 👍
@simca06022011 aj pokial nase konicky (nevymenovala som ich vsetky ale nebudem konkretitzovat) su v podstate nasa napln a aj biznis? to potom uz "potom" sa neda robit.. su mamicky co rozbiehaju biznis pri dietati a ja som jedna z nich, tam nie je take ze potom... bud teraz alebo nikdy... mozno som znela ze sa mu nevenujeme ale to nie je pravda.. jasne ze je to milacik a venujeme sa mu tak ako vieme, ale on je fakt hyperaktivny :D a striedame sa pri praci..priatel robi z domu + opatruje a s casom to ma volnejsie, nevstava kvoli tomu skoro rano... ale ked ideme kolkokrat von a svokra mi ho vytrhne z ruky alebo bezi hned k nej a ked ho chcem zobrat tak nie... niekolkokrat aj nasilu to je a maly potom tiez nechce ist k nam...
a jasne ze chodime spolu von kde sa da, ja chodim sama vacsinou vtedy, ked je s nim priatel alebo spia, t. j velmi skoro rano a vratim sa uz ked je hore (vstava o 8mej alebo aj 9tej).
a mimochodom to si dobre napisala ze likvidator... to je presne u nas.. vsetko znici co sa da, zial odniesol si to uz aj notebook ked po nom skakal ...
svokra pride neskoro vecer ked dieta uz spi , a ked ho davame spat, tak ked nespi lebo obcas sa mu neda zaspat a vtedy velmi place, tak sa stara aj vtedy, co este nespi... nie ze by sme sa nevedeli o neho starat ale neni to podla nej..
ide o to ze ma zdielanu wifi s nami, resp pouziva nasu... a aj kvoli tomu boli vyzvanacky.. ona v noci nespi ale cez den... asi tak..
ale dakujem za tvoj nazor 🙂 cenim si to 🙂
@simca06022011 absolútne s tebou suhlasim. Toto mi príde ako ďalšia ufňukaná mamička, ktorá ma ,,hyperaktivne dieťa” jasne 😀😀
Hehe. Mam 4 deti a ozaj. Malokedy su u svokrovcov same. Prisposobte si konicky k dietatu? Prip. sa viete vystriedat. Co take akoze robite spolu,ze 3r nemoze byt pri tom??? Raz za cas byt osamote je super ale to ozaj nemusi byt pomaly denne u nich dole... A tiez nebol najlepsi napad byvat hned nad nimi. ;D Pozerajte najom blizko ale nie az tak blizko? Premyslajte o svojom vlastnom?
ja som pracovala z domu cely cas a babku som nemala o poschodie nizsie, vlastne nikdy som nemala dozor :D takze da sa... a to ze ti dieta poskace po notebooku, tak ako... no.. co ti na to povedat.. ako sa k nemu dostane? :D to je rovnako ako sa niekto stazuje ze ma doma neustale bordel, lebo deti.. no lebo deti casto mozu vsetko, ja som kuchynu zavrela, nemala osm tym padom bordel, upratala som spalen zavrela a tym padom sa mi dieta nedostalo k veciam kam nemalo, rovnako sa mi nedostalo k pc, pracovnym veciam.. znicila mi pracu, jedine ako som si to ako hviezda nechala na stoliku niekde v obyvacke, na gauci atd.. inak sa k tomu proste nedostala. Rovnako docmarane steny u nas, priapdne nieco postrihane... moja chyba, dieta je v pohode, akcne a robi co ma = skusa. Ja som to mala odlozit a ustrazit :D
A k svokre: sa odstahujte a nebude ti naozaj nik chodit domov, nik ti trhat dieta, spravite si ako budete chciet... vybavene. A nie nemusi to byt na druhy koniec sveta, staci kolkokrat aj druha strana mesta atd, pretoze to nebude uz par schodov vybehnut.
Myslim, ze kazda by chcela mat celodennu starostlivost o dieta presne podla svojich predstav. Vacsina to nema. Moj muz ma svoje zaujmy a ja ho podporujem, ale znamena to, ze ja som sa vsetkych svojich vzdala. Nikdy som nebola na noc bez dietata odkedy ho mame. Nechodim sa sama poprechadzat, max idem sama na nakup, ked je nebodaj muz doma a dieta som ja uspala. Nikto mi dieta nekrmi, nestrazi a nenarusa vychovu, je to len na mne. Ale evidentne ty chces celodennu a kazdodennu pomoc, tak sa rozhodni, co je dolezitejsie.
@deby3 tu nejde o celodennu starostlivost, este to... sme s nim vacsinou my... u svokry sa zdrzi max 2 hodiny..ja som sa vzdala na zaciatku konickov ale muz mi to podom dal najavo nech robim co ma bavi lebo ma videl nestatnu , zapojila som ich do toho tiez ked sa dalo a da... a ked zcasu na cas vidi ze je toho na mna vela sam ma posiela prec, ze bude s malym ze sa mam prejst.. lebo ma chce vidiet stastnu... a ked mi to dopraje on tak aj ja jemu..a praveze na zaciatku sme boli s nim tak ze on chodil spavat inde aby mohol pracovat cez den a ja som bola s malym v noci... takze ja som bez maleho tiez nikdy nespala...u nas to funguje tak ze tatino chce byt s malym aj sam a ja tiez aj sama a tak sa v tom striedame alebo sme spolu vsetci...nikomu inemu ho nezverujem radsej ako prave jemu.
s muzom to mame tak ze kazdy nech je spokojny.. u nas take nie je ze niekto je na poslednom mieste.. kazdy je na prvom a zorganizovali sme si to casovo aj tak a vychadza to vtedy, akurat sme teraz kus z toho vypadli lebo prisli ine starosti..
Odsťahovať sa a dospiet, nedávať koníčky nad dieťa..potom sa ani nečudujem,že vám skáče po hlave keď ho dávate ku babke na ktorú sa sťažujes ale aj tak ho dám dáš,lebo...sa odstahujte a hneď bude lepšie.. ak tie koníčky sú práca co vám zarábajú tak sú jasle, onedlho už skolka keďže bude mať 3 a budete si môcť tvoriť cez deň a on bude so svojimi vrstevnikmi kde sa vyblazni zatial
Autorka dosť si protirečíš.
Pozri má 3 roky, ty chceš kariéru a svoje koníčky. Nájdi mu škôlku alebo opatrovateľku a budeš mať čas na kariéru aj koníčky. Určite by som dieťa nedávala strážiť niekomu keď potom ma mať zdravotné problémy. A čím skôr nájsť druhý podnájom ideálne čím ďalej od svokry. Máte výhodu, že práca ktorú robíte môžete robiť od hocikade
@simca06022011 No ,ja som autorku pochopila, že píše o staraní sa do jej súkromia,do starostlivosti o syna svokrou a ďalšou osobou,nie o koníčkoch.
Každej sa ľahko povie,že odsťahovať...no asi to nie je také jednoduché.
Potrebuje viac súkromia,a nechce si pohnevať svokru.
Kde je napísané,že najlepšia svokra je mama ženy? Aspoň tak mi to príde,že moja mama môže všetko,len svokra nič. Ale pomáhať musí. Takto sa vyjadruje väčšina žien.
mňa by zaujímalo, čo je takého na teba veľa? Myslíš to jedno 3ročné dieťa?

aby som este upresnila , je to tzv. pocit viny ako matka, v anglictine "mom guilt" co som prezivala a aj prezivam...ked obvinovanie okolia uz prerazi natolko ze uz mi klesne sebavedomie.. na toto mi najviac pomaha ked idem sama na dlhsiu turu, uz saoteplilo tak sa uz bude dat... aj s malym rada chodievam do prirody ale ked sa snazim striast zo seba vsetko zle tak sama...a uz mi to velmi chyba lebo som sa k tomu nedostala velmi dlho..