icon

Svokra - pomocná ruka alebo zákerný generál

3. apr 2025

👵 „Za nás sa deti nebali na ruky. Ty si ho rozmaznala.“
🍼 „Neboj sa, dám mu len trošku medu do čajíka, to mu neuškodí.“

Svokra príde „pomôcť“ – a zrazu mám doma dojem, že nič nerobí dobre.
Alebo naopak – je ako druhá mama a bez nej by to nešlo?

anajka266
3. apr 2025

Mali by si ich rady nechať v storočí, v ktorom vychovávali svoje deti😄takmer všetko sa dnes robí úplne naopak ale ich to nezaujíma.. lebo ony to robili tak a nič sa nestalo🤣

mila23
3. apr 2025

👵 „Za nás sa deti nebali na ruky. Ty si ho rozmaznala.“ -> Tvoja odpoved: "za mojej babky sa pravalo pradlo na potoku, takze dufam,ze nepouzivate automaticku pracku. Za mojej babky sa televizor nepozeral, tak vecer budete parat perie?"

a_alexandra_a
3. apr 2025

Tak isto ako si dnešné svokry myslia, že za nich sa to robilo lepšie, tak si dnešné čerstvé mamičky myslia, že pojedli všetku múdrosť sveta, všetko vedia najlepšie a všetky (aj dobré) rady starších berú ako niečo, čo má patriť minulosti. Treba nájsť kompromis. A to hovorím ako aktuálne prvý krát tehotná. Určite mám veci, ktoré chcem robiť podľa seba, ale sú veci, v ktorých si nechám poradiť.

colsami
3. apr 2025

Myslim ze toto nie je ziadna tragedia. Su to rovnake blbe teorie, ako ma dnes kopa modernych matiek. Ak je toto jediny problem so svokrou co Ti na nej akoze prekaza, bud rada.

lucka_ke
3. apr 2025

ide to aj bez svokry, ja som toho dôkazom 😉

janinah
3. apr 2025

Mudra žena si najde info.od odbornikov.od okolia.ano aj od svokry...a vyberie si to.čo je pre dieťa najlepsie.

nika23t
3. apr 2025

V mojom prípade je moja svokra ako druhá mama a nešlo by to bez nej. Takú svokru by som priala všetkým. Zato môj svokor je neznesiteľny. Nikdy nepochopím, prečo s ním svokra ostala a neposlala ho kade ľahšie.

reela
3. apr 2025

Tak ako... tym medom by decko mohla zabit botulinizmom

tibor79
3. apr 2025

Ja som ďakovala svokre a jej "starodávnym prístupom". Aj mame. A moje dieťa nebolo choré, kým nenastupilo do školy. Študovala som síce všetko "nové" na nete, ale neradila sa tým.